Je osemročné gymnázium príliš náročné?
Prosím Vás, viete poradiť ohľadom 8.r. Gymnázia? Dcéra je v 5.ročníku a a jej triedna učiteľka jej ho odporúča. Pošleme teda prihlášku, samozrejme ju prijať ani nemusia, len sa chcem opýtať tie čo tam už máte deti alebo ste mali, že či je tam naozaj tak veľa učiva. Lebo dcéra má popri škole aj krúžky a teda všetko to zvládať potom, neviem neviem.
no za mna osemrocny gympel je fajn - dieta je upratane a ked sa aj vplyvom puberty zlajdaci (co sa, zrovna v tom veku to proste pride) tak ti je to jedno lebo tvoje dieta je na strednej. Rovnako ti je jedno uz co sa znamok tyka - tie su uz totalne nepodstatne. Pretoze uz si ma iba vybrat oblast, ktorej sa chce v zivote venovat a tym smerom ist potom na vyske... syn je najhorsi v triede, aktualne je v tercii... pod pojmom najhorsi -- teraz na vysvedceni bude mat mozno 4 dvojky, ak to nevytiahne 😀 takze.... kludne nech je s takymito znamkami v triede najhorsi, nepotrebujem mat jednickara 🙂 za mna ta skola ma velky zmysel, videla som to u starsieho, ktory bol za hviezdu a odmietal sa ucit na prijijimacky (logicky sa on na osemrocny nedostal) - v tej triede proste uz siedmy a osmy rocnik doslova ze trpel. Rozdiel medzi zakladnou a gymplom je obrovsky - zakladna mam pocit ze vobec nic nevyzaduje, osemrocny gympel nieco uz konecne vyzadoval a asi tak raz za dva mesiace vidim svoje dieta sa ucit, raz za mesiac k tomu navyse mi povie, ze si musi precitat poznamky...... volneho casu ma mrte.
zrhniem to -- ak mas inteligentne dieta, bude na osemrocnom gympli medzi svojimi. Na zakladke moze trpiet a stagnovat - tam proste su aj stvorkari a zial vdaka inkluzii aj deti, ktore su v hranicnom pasme... a potom je skola a skola -- ale aj moje deti chodili na vybornu zakladnu skolu a aj tak bol fest rozdiel v ucive medzi tou skolou a gymnaziom.
a este jedna vec - nie je gymnazium a gymnazium. Tiez tu mame jedno take u nas... Nastastie obe moje deti si zvolili daleko prestiznejsie gymnazium v krajskom meste, aj napriek dochadzaniu.
Syn je v sekunde a rozdielv uceni medzi ZS a 8r gymplom nevidim. Druha vec, mal aj dobru, narocnu ZS, tak mozno preto. Okrem toho je vrcholovy sportovec a vsetko stiha.
Buď na to hlavu má a bude to zvládať alebo nie. Tam, kde som chodila ja, učiva bolo celkom dosť. Ja už by som znovu na gympel asi nešla. Aspoň nie tam, kde som chodila.
@misana84 Ale spravodlive. Moju dceru, vybornu ziacku nepustill na 8 r. gymnazium zaťatý riaditel, lebo on vraj nebude ucit len hlupakov, ktori mu ostanu.
Jej dcery (dvojcata) tam poslala. Urobila velmi dobre. Ano, bolo to ine, narocnejsie, ale je to vyberova skola, takže v poriadku. A bola som vekmi prekvapena pristupom pedagógov k študentom. Velmi dobre vztahy, napr. na výlete na trhy do Viedne isla ucitelka na caj s nasimi dievcatami, hoci tam mala kolegyne. Ked som potrebovala ist po vnucku v case vyucovania, ziadny problem, zastupca riaditeľa posla so mnu studenta, aby mi pomohol najst triedu (starsia clenita budova).
A čerešničkou na torte bolo, ze vnucky sa hlasili kazda na dve univerzity, na obe ich prijali bez pohovorov. Univerzitne studium zvladali ľahko, z gymnazia mali vyborne zaklady.
Za mna odporucam pre kazde dieta, ktore ma predpoklady (a ak ucitel odporuca, iste vie, ze to dieta zvladne).
Ja sa na to pozerám trosku inak… jednak z pohľadu učiteľky, ktorá učila na gymku aj na 8rocnom a aj z pohľadu učiteľky, ktorá uci na ZS. A moje stanovisko je take, že aj ZS môže poskytnúť kvalitne vzdelanie a aj 8 ročne môže byt o ničom. Je to o človeku- učiteľovi na akého natrafi.
Staršia dcéra tento rok maturuje na osemročnom . Pri nej som nad touto školou vôbec neuvažovala , ale bola za mnou jej vtedajšia triedna , že je veľmi šikovná a mala by to skúsiť , lebo druhy stupeň na ZŠ ktorú navštevovala , že nemá úroveň ( tak mi to povedala jej triedna ) . Dcéra bez problémov urobila prijímačky a vôbec sa mi za celých osem rokov nezdalo , že by bolo učivo extra náročné . Pokračovala v krúžkoch tak ako na ZŠ . Mladšia dcéra ide na prijímačky tento rok , tak uvidíme , či sa podarí .

@lucik194 aj u nás každy predmet má svoje %
@misana84 to je o charaktere, keď učiteľka vidí, že má dieťa na viac tak je fajn, keď ho podchytia a nasmerujú.