Je správanie 15-ročného dievčaťa spojené s pubertou?
Je to pubertou ? Mali sme na starosti 15 rocne dievca - prisli sme pre nu domov - isli do ineho mesta .. v podstate ked si mala vybrat obed vybrala si bez vahania najdrahsie menu resp jedno z drahsich a nepoculi sme jedno dakujem za jedlo za odvoz a prinos domov .. nic ziadna slusnost po cely cas .. rodicom sme napisali ze bolo vsetko ok ale neviem ci je dievca v puberte a tak sa chova lebo mamu aj oca ma extremne milych a slusnych. Normalne som z toho ostala vytocena .. nie sme rodina ani nic. Nebudem rozoberat preco a naco sme isli len ma zaujima to chovanie. Poviem len tolko ze sa isla odprezentovat vdaka nam do medii a ani za to sa nepodakovala . 😂
@h2 aj ja to robim😁
To nie je pubertou, ani rodičmi, skrátka je taká povaha - teliatko. So mnou trepala puberta riadne, ale odžrali si to len moji najbližší, teda rodičia, ak mám byť presnejšia tak mamka, drzá som bola ako opica, strašne som s ňou bojovala, hádky také že buď som revala ja alebo ona. Som jej vďačná, že ma vtedy nezabila😄Ale v očiach cudzích ľudí som bola top, milé, slušné dievča. Syna mám takého istého. Ten nás vie potrápiť, ale čo sa týka správania tak triedna uč., tréneri, známi atď. sa všetci zhodnú, aký je to slušný chlapec.
Pozdraviť, poďakovať, poprosiť, ospravedlniť sa nie je len elementárna slušnosť, je to prejav inteligencie. Tieto banálne veci nám uľahčujú komunikáciu a zbližujú nás. Každému sa stane, ale opakovane pre to nemám pochopenie.
V tomto pripade si treba povedat - nekric hop kym ti nepreskoci - mas len 1,5r dieta a do 15 sa toho este veeeela moze zmenit - a modli sa aby tvojim problem bolo len to, ze si vybera najdrahsie menicko a nevie podakovat cudzim😂😂😂😂😂
Lebo takych som uz videla - preco tvoje dieta ma este plienky vsak uz ma 2 roky - dotycneho dieta nosilo plienky podstatne dlhsie ako to moje, preco chodis s deckom v kociku v 2,5r - decko vlacili v kociku dobreze nie do 7r ked bolo treba. A takychto prihod ti mozem povedat kopec a samozrejme tiez naopak - ked mne sa nejake spravanie, hlavne u pubisov nepacilo a dtiko ti to zacne robit ako cez kopirku 😂😂😂. Hlavne nehovor moje dieta nikdy - to ja ako umyvat okna v slnecny den a privolat burku 😂😂😂😂
ja mám 15 ročnú dcéru a môžem povedať že sme asi na vrchole puberty. Katastrofa. Ja podlieham takej kritike , že niekedy mám pocit že som asi nemala právo sa ani narodiť. všetko čo má na sebe je asi 2 krát väčšie ako jej konfekčná veľkosť. Vlasy na stred ulízané, iba nos jej trčí . Prevracanie očí , povzdychnutie aký sme všetci tupí, , poďakovať sa je asi zamrmlanie pod nos " dk" , poprosiť je "pls " , pozdrav je čaf, myslím že ona aj uvažuje ako sa ona tak úžasná osoba mohla narodiť takým dvom tupcom ako som ja s mužom . V izbe chliev .
Do 12 rokov to bolo jedno skvelé slušné a úžasné dievča. Teraz len s mužom čakáme kedy vyrastie z toho a vieme že to čo momentálne prebieha je normálny priebeh puberty, dokonca podľa niektorých psychológov aj žiadúci . Moc to neriešiť , nehrotiť , nepitvať.
Autorka tebe doporučím sa nad tým len povzniesť.
@tilly sobota ráno. Vstanem, upravím si spálňu, urobím raňajky, umyjem nádoby, premylsím, čo na obed, pustím robota na vysávanie a práčku, donesiem stoličku a balancujúc na nej dopínam záclony, počujem syna, odnesiem mu raňajky (robím to veľmi zriedka, ale veď je víkend a možno sa mi to pripočíta k dobru) a konečne si sadnem ku knihe a káve. Syn volá z izby. Vstanem, čo chce.idem do jeho izby. On chce, aby som mu doniesla vodu, keď už idem okolo. Ja odmietam, že nech sa obslúži sám. A sme zase tam. Opäť som ja , tá hnusná matka, čo nič pre neho neurobí a nedonesie mu ani tú posranú vodu. On mi ju minule doniesol. A už to nikdy neurobí. Hmm, a men opäť prelietne zúfalá a zúrivá myšlienka mysľou Čo také strašné, som komu urobila, že toto na mňäa dopustil. ?!!! Vraj treba vydržať. Vraj to prejde. Niekedy sa mi to zdá, ako to najťažšie, čo sa dá robiť. Vydržať.
@tilly tak ja som dnes dávala najmladším deťom ochutený rybí olej , a 11 ročná dcéra sa ma spýtala a načo to je ? Vravím aby sa ti dobre vyvíjal mozog a ona a ty to prečo neberieš ? s takým tým pubertálnym úškrnom .V duchu som si pomyslela , panebože , už je to tu zas, ďalšia príšerka v dome čo ma bude kritizovať .
Mila autorka ja az zasnem nad niektorymi komentarmi. Nie, nie je to pubertou! Viem o com pisem, mam doma dve deti v puberte, jedneho prave 15 rocneho, ktorý má kopu 15 rocnych kamaratov a kamaratiek. To, ze ju stretnes na ulici a "akoze" ta prehliadne by som este chapala. Ale to, ze ty sa jej venujes, robis jej laskavost (ano v tomto veku uz vedia co su to laskavosti a že sa patri prejavit vdaku) a ona sa ani nepodakuje naozaj nie je pubertou. Casto sa stava, ze cestou autom stretnem synovych kamaratov/kamaratky, zastanem a zveziem ich domov ci na trening, do kina... Nikdy sa mi nestalo, ze by niektory len tak vystupil a nepodakoval, ci nepozdravil....a to jedlo, tam si cenu mozno ani nevsimla, aj moji si objednavaju skor podla toho co maju radi ( alebo co doma nevarim) a cenu neriesia, ked velmi prestrelia, tak ich upozornim.
Normálne puberta.Nic neobvyklé v puberte. Sú mnoho omnoho horšie veci. Chúďa decko už je na pretrase na koníku 🤷♀️
Spomenula som si na túto debatu cez víkend. Brali sme troch 15 ročných na stuhleck lyžovať. Keď sme ich vyhodili pred domom, pekne poďakovali a povedali, že to bolo super od nás, že sme ich zobrali. Skoro som odpadla 😅

@h2 😂👏🏻 dakujem do buducna apikujem!!!