icon

Kedy ste boli prvýkrát na chate s kamarátmi?

11. sep 2021

V akom veku ste boli prvý krát na chate s kamarátmi a ako to dopadlo?

Strana
z2
sweet20
11. sep 2021

este nikdy a to mam 21.. ani sa nechystam

autor
11. sep 2021

@sweet20 Prečo sa nechystás?

janulienocka
11. sep 2021

Mala som čerstvo 18

anjelicek26
11. sep 2021

16? A ako to malo dopadnut, pili sme, jedli sme, bavili sme sa, pannou som tiez ostala 😂😂😂

tosomja
11. sep 2021

Bola som keď som mala asi 20 rokov. Ja, môj priateľ, dve kamarátky s priateľmi. Bolo super, dôstojne. Žiadna alkoparty, ani Swinger párty.

diewcatqoo
11. sep 2021

Prvykrat, ked som mala 17 a o rok starsia kamoska oslavovala 18tku. Bolo nas tam asi 12, aj baby, aj chalani. Co to sme popili, ale tak normalne. Nikto nebol v stave, ze by o sebe nevedel a nenapadlo nas ani stvarat zivot ohrozujuce aktivity. A aj ked to tam bolo zmiesane, nebol ani ziaden romanik.

casavina
11. sep 2021

Mám 37 a nebola som nikdy...tiež sa nechystám...

renab
11. sep 2021

Bola som iba na dozvukoch so spoluziakmi a nikdy viac. Dve tretiny triedy spite pod obraz bozi, pre jednu spoluziacku sme museli volat zachranku, pre otravu alkoholom upadla do bezvedomia. Ogrcanu chatu bolo treba oriadit. Stacilo mi na cely zivot.

taskataska
11. sep 2021

cca 13/14...vsetci sme prezili a vratili sa v rovnakom pocte, ako sme tam sli

michalka4193
11. sep 2021

Mesiac pred 18 som mala a bola som na dizvukoch už teraz môjho manžela 😊

tncka
11. sep 2021

@sweet20 to neni taky skvely napad,prides o vela zazitkov a spol.chvil s kamosmi

tncka
11. sep 2021

Autorka:prvykrat v 15tich,16tich🤔triedne chaty zo zaciatku..no ako to mohlo dopadnut? Jasne ze dobre,doteraz na stretavkach na to spominame.

kristina2412
11. sep 2021

Mala som 18. A dopadlo to dobre. Dni sme trávili na turach ,večer sme opekali, dali si pohár vína a rozprávali sa často až do východu slnka. Chodili sme potom každý rok, takmer do konca vysokej školy. Mám veľa pekných zážitkov a bola by som rada keby take priateľstva zažili aj moje dcéry.

gleep1
11. sep 2021

Neviem kedy som bola prvý krát, možno 16. Bola som veľa krát, vždy sa pilo.

Ale my sme stará škola.
Teraz ide ganja (podľa mna je lepsia než alkohol)
Alebo aj extáza. V BA alebo na východe uplna normálka pre stredoškolákov 🙂 budeš rada keď to nebude piko, no…

Zrovna dnes som pri prechádzke s dcérou našla pod stromom v lese lavičky. Rozmyslala som nad tým kto a prečo by dal v takej riti pod strom lavičky, však sa tam nemôže opekať… trochu som to tam pochodila a našla som bongo aj použité plechovky na hulenie. Bolo to už asi tretie miesto s pomôckami na hulenie čo som u nás v malej 800 kusovej dedine našla. 🤷‍♀️🧚🏻‍♀️ No a som si ista že dospeláci to tam nechodia 🙂

damiana1992
11. sep 2021

16
Spolužiaci sme sli

danulicek
11. sep 2021

žiaľ, poriadne som na chate ešte ani nebola :D keď som bola na strednej, nepustili ma rodičia. v 18 som si našla priateľa (teraz už manžela), nechcela som ísť, lebo on na také veci nikdy nebol. na výške som mala iné starosti a potom som sa vydala :D teraz mám 35 a mám pocit, že som nič "za mladi" nezažila. nechýba mi to, len sa nad tým tak zamýšľam, že som si mohla viac užívať mladosť. takže ak stojíš pred dilemou, či ísť na chatu, určite áno. ak si rodič a nevieš, či pustiť dieťa, určite áno.

marca12
11. sep 2021

Rodicia ma nepustali,takze prvy krat ledva na dozvukoch po stuzkovej. Ako to dopadlo? Pilo sa,spievalo,diskoteku sme si spravili,mnohi sa poparili 🤣a asi ani ja nebudem pustat moje deti na chatu 🤣🤭 ja osobne som sa spravala slusne,ale po tom,co som videla,ma to odvtedy vobec netahalo na chaty. Asi blba partia tam bola. Potom som bola este na jednej,to uz malo uroven. Tam hrali na gitarách,sedeli sme pri ohniku,opekali,popijali v norme a islo sa spat. Na dalsej chate tiez sme len k cali,popijali na druhy den sme mali lahsiu turu. Na chate je fajn,len musi byt taka partia,aka vyhovuje tvojmu zivotnemu stylu

marca12
11. sep 2021

@gleep1 fuu ty sa vyznas. Ale neviem,ci je ganja lepsia ako alkohol. Na poslednej stretavke sme debatovali s triednym a ked sme sa pytali na dnesny mladez lennsi povzdychol,ze vasa generacia pila,to bolo fajn,ale dnesne decka su vymlete z travy a inych drog,takze asi tolko k tomu

gleep1
11. sep 2021

@marca12 ja mám s ganjou dosť osobnej skúsenosti, takze mi nikto kto sám nikdy nezažil nemusí vravieť. Áno, keď každý deň hulis je to hroza, si z toho dement. Tak isto ako keď každý deň pijes- si nepouzitelny človek. Ganja je záludná v tom, že to na tebe nikto nevidí (červene oci? Visine. A po pol roku hulenia uz ani tie červene oci nemáš) Decka sa môžu zhulit a ísť tak pokojne do školy. A naozaj tam byt z nej vymlete. A nikto si nič nevšimne, len to že sú akési hlupucke.

Každodenne užívanie g aj alkoholu je strašne. Ale keby mi mala ísť dcéra niekam na chatu tak by som bola radšej keby sa tam zhulila nez keby pila. Zhuleny človek vyzerá takto - smeje sa, rozpráva väčšinou menej, napapa sa a ide spat. Opitý človek,- toho všetci pozname. Ja som brala vždy ganju ako opak alkoholu. Alkohol robí z ľudí hovädá. Ganja robí z haväd pokojných ľudí.

Vo všeobecnosti, o atypických prípadoch sa tu nejdem baviť 🤔😀

oktoberka
12. sep 2021

@gleep1 no ja by som bola rada,keby to bolo pivo,dve.
Ako nejaký jednorazový úlet puberty,ok.
Ale pravidelnost v pití,hulení,či im podobnom "odreagovanie sa" mi ok teda nepríde.

dadulamamula
12. sep 2021

Ešte som nikdy nebola a to mam 24 rokov 😄 a nič mi neušlo

Ale mňa by zaujímalo prečo sa pýtaš? Ak si rozumná, tak sa drog nedotkneš, budeš sa chovať slušne, nevypiješ si tak, že si spravíš hanbu na 2 storočia 🙈 a samozrejme záleží s kým tam ideš..

sweet20
12. sep 2021

@renab preto ja sa ani na ziadnu chatu nechystam kedze sa ma autorka pytala preco nechcem ist

sweet20
12. sep 2021

@tncka ja sa s kamaratmi viem zabavat aj ked ideme len tak vonku a bez alkoholu.. chodime na vylety a podobne.. takze urcite s tvojim argumentom nesuhlasim 😊

evkamotka
12. sep 2021

V 19 po 1 rocniku na vs. Na chatw boli pkus minus rovesnici tak 25 ľudí. Ziadny alkohol ani pivo, ziadny sex a cigarety. Robili sme si tury, hry na chate atd. Chodili sme akurat neskoro spat 🙂

mamza
12. sep 2021

15 som mala, rodičia nevedeli mysleli že spím u kamošky. Dobre bolo 😂

didi2102
12. sep 2021

19 😄

gleep1
12. sep 2021

@oktoberka a čo, ja som napísala že pravidelne pitie alebo iné odreagovanie sa je okej? Nie, nenapisala

spadnutaslivka
12. sep 2021

@renab to sme boli asi na tej istej 😅

spadnutaslivka
12. sep 2021

@danulicek pri tvojej poslednej vete mi napadlo skôr: takže ak stojíš pred dilemou, či ísť na chatu, určite áno. ak si rodič a nevieš, či pustiť dieťa, určite NIE 😂 😂 😂 ja sa už teraz trasiem, čo všetko sa môžeš stať.

spadnutaslivka
12. sep 2021

@gleep1 dnes spamujeeeem. Ale nedá mi nereagovať. Vždy závisí od ľudí. Niekto sa opije a je agresívny, niekto je príliš priateľský a prítulný a niekomu je zle a grcia do bezvedomia. (a ktovie, koľko ešte iných stavov som nevidela. ale tieto sú také najbežnejšie). Ganja/gandža alebo ako sa to píše- nie vždy je to také v pohodičke, ako vravíš. Nerobí z ľudí pokojných ľudí. Väčšinou proste umocní emócie. Ak je niekto v strachu, tak začne byť paranoidný. Ak sa baví, baví sa ešte viac a všetko mu je smiešne. Ale nie všetci sa po tráve smejú. Viem, ako sme zachraňovali kamoša, čo bol z trávy v takej kaši, že sa chcel zabiť. A veru mali sme čo robiť, aby sme ho ustrážili. Toto som veru pri pripitých ľuďoch nikdy riešiť nemusela. Každopádne každému, kto obhajuje alkohol alebo drogy, by som odporučila víkend pri závislákoch v nejakom centre, a veľmi rýchlo by sa spamätali. Lebo každý človek si myslí, že je nad vecou, pozná svoju mieru a jemu sa to nemôže stať. Ale opak je pravdou.

Strana
z2