icon

Koľko dávate 15-ročným vreckové?

katkap19
26. apr 2024
Strana
z3
egonsk
26. apr 2024

nech si zarobi, vek na to ma 😉😋

anjelicek26
26. apr 2024

10e/ tyzden

mirage
26. apr 2024

@egonsk hlupa odpoved

dskjhfdlkdjhl
26. apr 2024

Dcera ma kartu, je na nej kolko minie, ale to len vdaka tomu, ze sa osvedcila, ze nemina na hluposti. Niekedy za tyzden utrati nulu a niekedy par drobnych-do 10e.

gabika0825
26. apr 2024

@katkap19 myslím si že v 15 už môže nejakú brigádu robiť, aj keď asi nie ešte oficiálne, to až keď má ukončený prvý rok na strednej, no nejaké roznasanie letákov alebo venčenie psov susedom ktorým sa nedá, tak to je celkom dobre na zárobok.

alenah31
26. apr 2024

@egonsk na výkon práce mladistvých dosiahnutý vek nestačí druhou podmienkou je ukončenie povinnej školskej dochádzky. Keďže povinná školská dochádza u nás trvá desať rokov, v praxi to znamená, že neplnoleté dieťa môže začať brigádovať po skončení prvého ročníka strednej školy, a to až po letných prázdninách (po 31. auguste príslušného školského roka), spravidla teda až po dovŕšení 16 rokov.
Na nezmyselnosť podmienky ukončenia povinnej školskej dochádzky sa už poukazuje niekoľko rokov.

btus
26. apr 2024

@gabika0825 napr. nám ani letáky nechodia a neviem si predstaviť, ako by venčila psov na lazoch 😅 😅 😅 Nie všade sa dá brigádovať.

natall113
26. apr 2024

@egonsk oficiálne vek na to nemá, až po dovŕšení 16 rokov a nie nedá sa všade brigádovať, milujem takéto premudrele odpovede

mirka.n
26. apr 2024

20 eur mesačne na účet, má kartu, pretože v rámci športu veľa cestuje. Je uvedomelý, neutráca na hlúposti.

pribinak
26. apr 2024

@egonsk asi sotva. Maximálne nejaká ciernota , ale to asi nikto riskovat nebude.

pribinak
26. apr 2024

@gabika0825 žijem na sídlisku, je tu obrovská komunita psickarov. Nikto si nedáva nikomu venčiť psa. To si robí každý sám. Je to relax. A letáky my už skoro žiadne nedostávame.

irusa
26. apr 2024

je na internáte ...20e na týždeň, ale mi tvrdí, že jeho spolubývajúci majú aj 50 o čom pochybujem

gabika0825
26. apr 2024

@pribinak neviem, kolegyňa má dcéru v takom veku ako má dcéra autorky a byva tiež na sídlisku, psov chodi bežne venčiť 3 rodinám, s ktorými je dohodnutá. Zarobi si nejaký peniaz a rozdávanie letákov je ako brigáda bežne aj vo fb skupinách inzerovana, myslím že by nebol problém ak by to išla robiť 15 ročná slecna keďže to nie je bohvieako platené, dospelý človek to nepojde robiť

majamat
26. apr 2024

50E, cast na kartu, cast do ruky s tym, ze sme sa doholi, ze jej nebudem kupovat ziadne mnamky a ma to aj na mobil.
akoze sme tam jej neico kupim, ale nie casto. nech sa nauci hospodarit s tym sama. ked si minie na nieco, nebudu sladkosti, ked si minie na sladkosti, bude mat menej na ostatne.

samozrejem k narodkam a pod chcel apeniaze a kupila si za to tablet. teraz planuje mobil, aj ked neviem, narodky a meniny v nedohladne a minat stiha vsetko.

zobaka
26. apr 2024

nemame pevne stanovené, keď popýta dáme mu mesacne 36 e posilka, kaderník 15 e, s kamošmi vonku keď ide 10 e, nerátam to, možno 70 e mesacne, má 17, takto fungujeme stale

pribinak
26. apr 2024

@gabika0825 praca 15rocnych je nelegálna. Sú za to slušne pokuty

negymama
26. apr 2024

nas deviatak dostava tak 10-15 eur tyzdenne, niekedy aj viac, lebo chodi na treningy, dokupuje si jedlo, plus mu davame peniaze na veci co potrebuje, casto si to sam kupi z bankovej karty - oblecenie, na vylety, na treningove sustredenia a sutaze, na dopravu atd.

simca06022011
26. apr 2024

@btus ale tak na lazoch dostava moje dieta ulohy odo mna, za financnu odmenu :DD

majamat
26. apr 2024

myslim si, ze ak sa dieta ( tym myslim aj tinedzera do 18r zhruba ) nevzdelava, mal by ist do roboty podla pravidiel ako su nadstavene, cize evidentne od tych 16r, fakt je ze takto mladi ludia su dost zdierani a vyuzivany. zazila som to u kamsoky.
podla mna do tych 18r kym dieta chodi do skoly, je na zvazeni a moznostiach rodica ake vreckove mu da, je to urcite dost individualne.
a co sa tyka brigad, toto je vek, kedy dieta nie je povinne pracovat. malo by mat trosku na vyber, ak si chce viac zarobit nieco navyse, nech brigaduje, ale nie ze by malo byt donutene tym, ze rodic mu odmieta dat vreckove. hoci len par drobnych.
ak je dovod brigadovania ten, ez rodicia na vreckove nemaju, to beriem. nie kazdy je v dobrej financnej situacii.

martinka13
26. apr 2024

Dám toľko, koľko potrebuje. Keď ide do kina, na bowling, lasegame a pod.tak 20-30 na večer. Ale zas často nechodí...

keiko33
26. apr 2024

Zatiaľ 20€ mesačne na kartu,ale kredit jej platím. Bývame v malom meste, tak nemá veľmi kde míňať. Od septembra ide na internát, tak uvidíme podľa potreby.

seahorse27
26. apr 2024

10€/tyzden

simca06022011
26. apr 2024

ja mam 13r a pausalne jej ide 20EUR mesacne a to sem tam vola, ze chcu nieco s kamskou a posielam jej este extra.. ja ratam ze dokopy cca 50EUR. Ale moja si teda zije uz zivotom pubertackym :DD ziadne sedenie s maminou a shoppingy s ocinom, chodi vsade s kamoskami, cez vikend, po skole...

egonsk
26. apr 2024

davat decku 300 SKK a viac na tyzden, to ste museli mat bohatych rodicov, to ja som si opravami a pomahanim zarabal na vreckove a deti sa maju v tomto zmysle viest tiez, aspon si toho potom lepsie vazia. Lebo vzdy platilo, ze lehce nabyl, lehce pozbyl.
Takze ak by som mal tyzdenne davat nejake vreckove, tak to musi byt ako odmena za nieco nevyse, co nie je bezne... umytie a povysavanie auta, atd...

lucik194
26. apr 2024

byva doma. 15 eur mesacne, elektricenku jej platime my, detto aj telefon

20erika07
26. apr 2024

Prvák na internáte =20eur /týždeň. Čo ušetrí odloží, ja mu ale vždy dávam rovnako. Jemu ale nestačí stravovanie na internáte, preto ešte dosť minie na jedlo, akokedy. Nevie sa dočkať brigády ,aby si sám čo to privyrobil. Našťastie on vie dobre narábať s peniazmi.

laurita285
26. apr 2024

100 mesačne ale musí si za to kúpiť oblečenie aj kredit na mobil, kino...

janka1011
26. apr 2024

@irusa vieš čo, tiež by som neverila, ale môj je tiež na internáte a má tam spolubývajúceho, ktorý má 100e na týždeň. Otec podnikateľ. Mňa už asi nič neprekvapí 🙂

majamat
26. apr 2024

@egonsk niekedy som mala takyto nazor, ale trosku ma tu vyrusuje jedna vec. odpozorovala som to na bratovi.

id eo to, ez decko by malo doma pomahat prirodzene, nei za peniaze. moj bracho pomahal casto za uplatok od sestier 😀 a potom bez uplatku nic neurobil. dieta sa nauci, ze za vsetko musi dostat placu, preto si nemyslim, ze je toto vhodny vztah - pomoc doma = peniaze.

simca06022011
26. apr 2024

@majamat pomahanie ano, pomahanie je vylozit umyvacku, upratat riad, svoju izbu, povysavat dom, vysypat kos, vyvencit psa.. to su klasicke domace prace. Ale upratat pivnicu, pohrabat travnik, okopat zahon atd to su u nas aktivity kde viem vyuzit to, ze ak to uorbis dostanes odmenu :D hlavne ak ma slecna moja obdobie lemravosti a je jej za vela aj nos z domu vystrcit
Rovnako si slecinka zmyslela, ze chce 3tie coversy, no ak si polovicu zarobi, druhu jej doplatim = uz nechce :DD tak dobre... zaorbit siu nas vie aj tym, ze pojde mne pomoct do office alebo ocovi do skladu a ma na ne raz dva :DDD

Strana
z3