icon

Má zlé známky z matematiky, má budúcnosť?

27. sep 2024

Myslíte si že to niekde dotiahne keď má z matiky 4?? Ja to vidím na učňák, keď som jej to povedala začala plakať. Síce je pravda že ostatné známky má 1,2.. ale predsa matematika je dôležitý predmet.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
loliki
27. sep 2024

Neber jej sny a túžby. Nemusí byť každá SŠ zameraná na matematiku. Nech sa jej darí na testovaní. Pomôž jej a dodaj jej odvahu a motiváciu. 😉

marca12
27. sep 2024

Nechces jej namiesto zhadzovania pomoct s doucovanim matiky?

toccara
27. sep 2024

@1ryba dalsia ktora nepochopila moju narazku o zakomplexovanosti autorky..listuj

ullala
27. sep 2024

Ty musis byt teta za vsetky drobne. Co tak ju skor podporit ako zhovadit? Netreba jej matiku ovladat, aby mohla zmaturovat. Zmaturovat moze aj so 4kou z matiky. Nemusi ist s jednotkami a dvojkami na ucnak za to, ze jej nejde matika.

nikpa
27. sep 2024

A ty si myslíš, že študovani ľudia všetci vedeli matematiku na skole na jednotky? To fakt? Predstav si, že su stredné aj vysoké školy, kde sa matematika učí len okrajovo alebo aj vôbec. A na konci štúdia z nich vychádzajú vzdelaní a úspešní ľudia ktorým sa v živote darí.
A predsa mam názor, že nie školy zaručia ľuďom úspech v pracovnom živote, vôbec to nie je podmienka... To by si ako dospelá žena už ale mala vedieť.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
dskjhfdlkdjhl
27. sep 2024

@toccara zatial tu zakomplexovane posobis skor Ty😉 Preco riesis svoju byvalu matikarku, co dosiahla?

biba_18
27. sep 2024

to ste mohli riešiť už v 5.-6. ročníku to doučko…

biba_18
27. sep 2024

@nyusika obaja majú VŠ…

betulinka1
27. sep 2024

No mam gympel, VS a doktorát a potom dalsie vzdelanie. Roky som aj ja sama vzdelávala inych. A vies co 4 z mat. a moja mama matikarka srdcom a dušou. Ani bitka nepomáhala a proste mat. mi do hlavy nedostala. Cize neter moze byt co len chce, len nech tam neni matika 😉

dory11
28. sep 2024

Pozri známky niesu všetko mala so ich rôzne snažila som sa maximálne ale jej pravda že som mala na vysvedčení aj na ZŠ aj 4/3/2/1proste vsetko áno na druhom stupni sa veľmi snažili maz som mala 3na vysvedčeny ale hnevalo ma to neskutočne .na strednej som mala známky skoro čisté jednotky prečo netuším dokonca som zvládla aj predmetu čo na ZŠ nie ..známky niesu všetko áno išla som na ucianovku skončila som z 1kami a bola významná a dala som sa aj na nadstavbu maturita ja tu by som dala len som kvôli dieťa prerušila štúdium mám v pláne sa vráti späť .ale nemám nikoho podporu v okolí ani manželia Tom sa táto myšlienka nepáči .

libusak
28. sep 2024

Myslis, ze doktor potrebuje matiku? Su aj skoly, kde ju netreba. Moja sestra co je total mimo z matiky ma dve VS (biologia a osetrovatelstvo)

lasona
28. sep 2024

@deti95060810 mala som 3 z matiky a normálne som sa dostala na zdravotnú bez prijímaciek. Práve preto som tam išla, že matika sa nič neriešila...a mam aj vysokú skolu(nie sociálnu prácu)

puupava15
Autor odpoveď zmazal
liligreg
28. sep 2024

Na ZŠ som mala spolužiaka, ktorý bol priemerným žiakom, možno až podpiemerným, tiež mal nejakú tú štvorku, žeby mal zvyšné aj jednotky, no veľa ich nebolo, ak nejakú mal. Ani správanie nemal najlepšie. V 9. ročníku urobil talentovky, šiel na zdravotnú — masér. Počas SŠ v ňom nastal zlom, zlepšilo sa správanie a aj záujem o vzdelanie, uňho to naozaj boli známky za to, že sa neučil, flákač…Chodil na doučovanie, našiel si kamošov so spoločnými záujmami, spolu sa učili aj zabávali. Spolu išli na prijímačky na medicínu. A dnes je lekár

beahaydee
28. sep 2024

Sestra mala na gympli z matiky 4, dnes je lekarka. Dalsi kamos dokonca z matiky prepadol a musel opakovat rocnik. Dnes patri medzi slovensku spicku vo svojom odbore a volavaju ho prednasat na jeho byvale skoly. Zas tie znamky netreba tak prezivat

20mysicka12
28. sep 2024

Ja som tiež mala sólovú 4 z matiky a tu som.Vystudovala som a mám ešte aj výšku.

martinka17
28. sep 2024

Pošli neter k špeciálnemu pedagógovi. Ak má ostatné výsledky výborné, môže to byť forma poruchy učenia. Skúste si na nete pozrieť čo je dyskalkulia.

nicky655
28. sep 2024

Mňa by zaujimalo,akú školu máš ty.keby mala 4 od hora dole,ok,môže ísť na ucnovku ale keď ma 1,2 tak kľudne aj tá zdravotná ak ju to baví,tam je myslím slovenčina biológia.
A presne ako píše kopec báb,sú školy kde to netreba.matiku sa proste nenabiflis.
Na gympli aj ja som mala aj takých čo vedeli matiku a fyziku excelentné a ostatné predmet des,a naopak a všetci majú vs.treba vybrať v čom je silná a podporiť,a nie zhodiť.
A ak sa na názor nik nepýtal,tak sa ani nestarat,keď ju nemáš podporiť,radšej si pomyslí v duchu svoje a nechajte tak

senta_sofia
28. sep 2024

Ak jej nejde len matematika, treba skusit doucovanie a strednu skolu, kde je matematiky menej. Povedala si jej to velmi necitlivo.

toccara
28. sep 2024

@dskjhfdlkdjhl @1ryba vyjadrila som sa k autorke ze nieje v poriadku ak sa takto sprava k dietatu z osobnych skusenosti-moj nazor. Tato ucitelka mi neustale opakovala ako budem robit casnicku alebo budem mamicke na krku cely zivot, ja z toho komplexy nemam ale ja som tvrdohlava, ale taketo slova niektorych mozu riadne zdeptat. Vid. Uz samotny prispevok ked sa dievcatko rozplakalo. Ak si myslite ze deptat takto dieta je ok tak to je vas nazor, ja ho s vami nezdielam.

bobaas
28. sep 2024

Ty to možno aj myslíš dobre, ale meradlo máš zo svojho detstva a to už nie je momentálne aktuálne (nič v zlom). Nech ide na doučovanie. Nie kvôli známke, kvôli vlastnému pocitu, že urobila všetko, aby nebola z matematiky v strese každý deň a pod. Ja som mala vždy 3. Teraz mám dva doktoráty. Úplne iný odbor. Z matematiky by som aj tak asi nezmaturovala 😉

palicka
28. sep 2024

Ak napíše dobre monitor, známky sú úplne jedno…

elenajezova
28. sep 2024

Prečo by nemohla ísť na strednú školu s maturitou? Moja dcérka je presne tento prípad. Super známky 1,občas 2, no s matematikou doslova na ZŠ bojovala na 4. 8 a 9 ročník. Predtým 2, 3...no jedine ze na gymnázium si netrúfa ísť práve kvôli tej matematike. Ale chodí už do 3 ročníka na strednú školu s maturitou a je maximálne spokojná. A šťastná. Na konci 2 ročníka mala na vysvedčení len 3 dvojky. A dokonca matematika za 2. A všeobecne 1 a 2 ročník úplne super známky...

nelka93
28. sep 2024

Na zakladke som mala samé jednotky, na strednej pribudli dvojky a sem tam trojka. Celu strednú som chcela ísť na matfyz. Vo štvrtom ročníku nám vymenili učiteľa fyziky, ktorý ma neznasal a dokonca mi dal štvorku na výsledku co som v živote nemala ani trojku. Z matiky som dokonca zmaturovala až na trojku skrz tému ktorú som ani nevidela pri uceni sa. A čuduj sa svete ukončila som matfyz, kde som mala týždenne 26 hodín matiky a fyziky v prvom semestri. Takže skus ju radšej podporiť a nie ponižovat. Navyše je ti to len neter nie dcéra, nemáš najmenšie právo jej robiť výčitky, na to ma matku

lucia147852
28. sep 2024

Chudak dievča…. Mať tetku ako ty… asi nevieš čo je pozitíva motivácia. A kde ma dievča rodičov keď sa vlastne do toho staráš ty? Nie kazdy ma bunky na matiku. Tiež som ich nikdy nemala, ani ma to nebavilo. 4 som síce nemala, ale veľa záleží aj od učiteľky a okolia ako vie motivovať. Niekto dieťaťu pomôže a podporí a niekto ho ešte viac udupe ako ty. Sú normálne stredne školy, kde nikto matiku nerieši. Len ty si asi ostala dakde za opicami

sense
28. sep 2024

Úprimne ty si teta za všetku drobné, namiesto podpory ju zhadzujes...
Kľudne môže strednú skúsiť alebo pôjde aj na ucnak a dorobiť maturitu neskôr... A okrem toho mať v rukách remeslo nie Jena zahodenie, nemôžu byť všetcia IT a teda je veľa šikovných ucnovkarov ktorý sa v vo svete a v živote nestratili. Teba by som za tetu nechcela

hruska91
28. sep 2024

O akom vysvedčení sa tu bavíme veď je september. Známky nie vždy odzrkadľujú vedomosti, dieťa si ešte ani nepodalo prihlášky a už počúva, že to v živote nikam neodtiahne? Zvlášť od rodiny? Ide na doučovanie, teda chce niečo zmeniť, má ešte šancu zamakať. Nič nie je stratené, nič, čo by sa nedalo vyriešiť. Prestaňte deti deptat, pretože sa dostanú do stavu tzv. “Naučenej bezmocnosti” - teda: “keď nemôžem nič zmeniť- načo sa budem snažiť? “
Podporte ju, neodrádzajte ju. Inak čo je zlé na učnovkách či podnikaní? Vidíme aj dnes koľko ľudí sa oháňa titulmi z práva a inteligenčne sú totálny podpriemer.
PS: Som učitelka fyziky a chémie.

portret7
28. sep 2024

Vzdelanie nestojí na jednom predmete, sú rôzne smery, ktoré si moze vybrat. Tebe doporučujem, aby si zvolila inú tému na rozhovor, ak máš niekoho ponižovať. Vobec si jej takto nepomohla.