icon

Mám 13 rokov a chcem si kúpiť počítač

spetrikonytb
17. jún 2020

Dobrý deň mám 13 rokov a chcem si kúpiť pocitac ale neviem kde zohnať peniaze rodičia ani nikto z rodiny my nedáva peniaze seriózne prosim

Strana
z2
klarissa25
17. jún 2020

@spetrikonytb mas 13 rokov tak sa uc...o par rokov pojdes na brigadu a zarobis si...pokial mas mobil, co evidentne mas tak to ti staci..

evamea
17. jún 2020

Veľmi seriózne. 😄 Hlavne to "my"... Ak sa ti podarí získať financie, skús ich skôr utratiť za knihy..

amelia000
17. jún 2020

@spetrikonytb a co rodicia nato?

jaskolka
17. jún 2020

Ak ti nijako rodičia neprispeju, a nemáš ani možnosť ušetriť z darčekov,(Vianoce, narodeniny) tak bohužiaľ, nijako, zmieriť sa, že kým nebudeš mať vek na brigádu, čo ešte nemáš, tak počítač nebudeš mať

zuzanka756
17. jún 2020

tak si vypýtaj notebook na narodeniny alebo Vianoce .

lizzygrant
Autor odpoveď zmazal
tripetta
Autor odpoveď zmazal
iffushka
18. jún 2020
dusankomoj
18. jún 2020

@evamea a ty za kurz asertivity🙂

dusankomoj
18. jún 2020

Možno je táto diskusia vymyslena,ale možno má 3 súrodencov a rodičia sú radi, že nechodia bosý a na počítač nemajú ani keby sa naozaj hodil o zem. Možno potrebovalo decko radu od dospelého,lebo ma 13 rokov! Niektoré skúste chvíľu počkať a potom píšte komentáre!

hastrmistr
18. jún 2020

Pomoz susedom,postraz niekomy deti....takto si zarobis, nasetris a mozes kupit pocitac.drzim ti silno palce,taketo deti su vzacne co chcu same dosahovat svoje ciele.

evamea
18. jún 2020

@dusankomoj pokiaľ sú radi, ako ty píšeš, že nechodia bosí, tak prečo by malo dieťa s očividným prístupom na internet žiadať práve počítač? Čo je zlé na tom, že by si čítalo knihy? Rozvíja to slovnú zásobu a podporuje zlepšenie gramatiky, ktoré tak mladé dieťa predsa potrebuje. Poradím ti nejakú? 😋

dusankomoj
18. jún 2020

@evamea ďakujm netreba,tebe sa zíde viac.Tvoj komentár nebol nič iné,ako ironické poukázanie na gramatickú chybu! Žiadna rada,povzbudenie alebo pochopenie.NIČ!

evamea
18. jún 2020

@dusankomoj miesto tohto analyzovania komentárov a ich ďalších skrytých významov by si si mala postrážiť aj vlastnú gramatiku, btw. 😊

dusankomoj
18. jún 2020

@evamea tvoj komentár predsa nemal žiadny význam🙂 pekný deň

evamea
18. jún 2020

@dusankomoj ale joj a to mi tu začínala s tebou pekná diskusia 😋 stále si myslím, že by si tým knihám však mala dať šancu, deti ich potrebujú viac ako počítače 😉

kopytko03
18. jún 2020

@evamea kniha sa nedá nanútiť človeku, ktorého nebaví čítať. Aj keď existujú ľudia, ktorí sa o to silou mocou snažia.

evamea
18. jún 2020

@kopytko03 to je samozrejme logické, tiež nerobím niečo, čo ma nebaví. Ale v dnešnej dobe by práve pre deti bolo dobré, aby si sem tam niečo prečítali. Nuž, niekedy k tomu nie sú vedené, ale ani toto počítač nevyrieši. Všetky rady, ako si odložiť peniaze autorka v podstate dostala.. 🙂

dusankomoj
18. jún 2020

@evamea nemaj strach, oponentov na diskusiu si starostlivo vyberám🙂 A ty si zaujala jedine svojou schopnosťou ironizovať a zhadzovať túžby dieťaťa. A mimochodom máš pravdu, knihy by boli lepšie, ale 13 ročné decko si to určite nemyslí🙂

evamea
18. jún 2020

@dusankomoj túžba dieťaťa je jedna vec, druhá vec je tá, ako ju naplniť. Nikto nezdhadzuje nikoho túžby, nemala by si sa moc zaoberať poznámkou o gramatike a okolo toho neustále krúžiť. Veď keby nie je človek upozornený na chybu a nevie, že je to chyba, tak ju zbytočne bude naďalej opakovať. Myslíš, že fórum pre matky je vhodné pre 13 ročne dieťa, ktoré má záujem o počítač? 🙂 dostane tu samozrejme rady od matiek, otcov, atď., ale jeho rodič je ten, ktorý by mu mal podať vysvetlenie, prečo financie na to nedostane alebo prípadne ako sa vie dopracovať k svojej "túžbe". 🙂

alfonzia10
18. jún 2020

@tripetta úplne zbytočný komentár... Nijako si neporadila, len niečo trepala

dusankomoj
18. jún 2020

@evamea skús si prečítať príspevok dnes o 8.07 a popremýšľaj v čom je iný ako tvoj!

zakoto
18. jún 2020

@alfonzia10 presne tak, keď nemám záujem niekomu pomôcť a napísať niečo seriózne, načo písať toto???

evamea
18. jún 2020

@dusankomoj nereagovala si na to, čo som sa pýtala a to čo som napísala, miesto toho zas len niečo porovnávaš. Prepáč, ale mám na práci naozaj lepšie veci ako ti to vysvetľovať, to by si mala zvládnuť aj bezomňa. 🙂 asi som sa mala rozlúčiť vtedy, keď si sa lúčila ty, toľko rozhorčenia, koľko v sebe máš, kvôli upriameniu pozornosti na gramatickú chybu to sa často nevidí. 😄 Krásny a hlavne POKOJNÝ deň ti prajem. 😋

missdiva
18. jún 2020

@spetrikonytb skus kosenie travy, strazenie deti, doucovanie prvakov, odkladat si peniaze ak ti aspon niekedy daju... Pozri nejaky mini laptop tie su najlacnejsie.

@evamea @tripetta a niektore mate fakt uplne zbytocne komentare. V tejto dobe kedy sa deti musia ucit cez PC lebo su zavrete skoly je to ozaj opodstatnena vec...
Ano s najvacsou pravdepodobnostou sa na nom bude aj hrat... tvarme sa, ze my nemame teraz otvoreny zivotne dolezity modry konik. 🙊

h2
18. jún 2020

@evamea
@tripetta
Baby, teraz sa už cítite lepšie, keď ste si kopli do 13-ročného dieťaťa???

malinoismum
18. jún 2020

Baby prepáčte ale vidím že na Mk sa dá pohádať aj na jednoduchej otazke... ste ako deti a to sa za vás, pred tým 13r dieťaťom hanbím

evamea
18. jún 2020

@h2 Odporúčam si prečítať všetky moje reakcie. Alebo ti to zhrniem. Odporučila som zamerať sa skôr na knihy, ktoré jej niečo dajú. Nemyslím si, že toto fórum je primárne pre 13 ročné dieťa, ak to vôbec písalo dieťa.

h2
18. jún 2020

@evamea Tak buďme realisti, určite si nepôjde kúpiť knihy len preto, lebo jej/mu to tu niekto napíše. A ak by vlastníctvo počítača bolo podmienené bezchybným ovládaním gramatiky, veľmi veľa ľudí by ho nemohlo mať.

evamea
18. jún 2020

@h2 Nikde nespomínam, že je to podmienené. To by tento trh naozaj potom skrachoval. Len si myslím, že toto je skôr otázka na rodiča. Za akých podmienok sa dá našetriť/zaslúžiť si/dohodnúť sa na tom, aby sa k PC dostala. Bolo tu aj spomenuté, že možno nemajú peniaze. Potom zostávajú jedine možnosti, že ho mať nebude a bude musieť byť na telefóne, alebo pomôže v susedstve. Len naozaj neviem, ktorý sused dá dieťaťu peniaze len tak. Jedine pri tom strážení. Nebýva to zvykom, my ako deti sme pomáhali okoliu nezištne alebo za cukríky či skvelý koláč.

Strana
z2