Mám 15 a ako 14-ročná som otehotnela
Dobrý deň ma 15 priateľ 17 ked som otehotnela mali sme 14 a 16. som uz asi 3 mesiaci a jedine co viem ze to dieťa nechcem zabiť. Rada by som si ho nechala len na naš vek je to veru nemožne. Existuje niaka možnosť že by sa to dieťa niekomu po pôrode dalo? A aky veľky trest čaká priateľa?Cheli sme skusiť potrat doma len sa o mňa priateľ bojí. A ako to oznamiť mamine ? Z maminoum mam docela vpohode vzťah a priateľa pozná určite by bola v šoku a veľmi naštvana ale verím tomu že by počase ktomu sa niak postavila a nenechala ma v tom samu a sama viem že mamina za potrat není . Najviac sa ale bojím o priateľa z maminou nema najlepšia vzťah a ktomu pôjde do väzenia. Ďakujem za odpoveďe🫶🏻
@lenka2358
pokusim sa
@ema________ poznala som tiež takýto prípad a keďže priateľ ešte nebol plnoletý nemal z toho nič..a aj sa neskor zobrali.. to teraz nerieš..
Choď za mamou, objimi ju, povedz že ju ľúbiš a že si asi tehotná✌🏼
@ema________ poznam pár ,ked mali 11r a 14r mali prvé dieťa, uz je matka plnoleta, maju uz 3deti a otecko nebol v ziadnom väzení
@20erika07 dufam, ze srandujes. To je hrozne aj keby boli z osady. Kde mali tie deti rodicov?? To je normalne na odobratie deti. Alebo vyssie romanticky prispevok o dietati v 14. Hruza.
@julia2002 chceli sme sa o to postarať sami ako som pisala a ktomu sa bojím a ochranu sme použivali vždy ako ma učila mamina
@macatt skusím sa pripraviť a možno tento tyždeň jej to poviem 🙂
Čím skôr to začneš riešiť tým lepšie. Gynekológ ťa musí prezrieť či je všetko v poriadku a stanoví dátum pôrodu. Neviem ako ste sa doma chceli zbaviť dieťaťa ale nad tým ani neuvažuj, ohrozila by si svoj život aj toho drobca. A keby sa ti niečo stalo to by bol väčší pruser.
@januska12323 a gynekolog ma odzudzovať nebude nikdy som u ziadneho nebola
@ema________ a to ako sa robí potrat doma? 🧐 môj nervy.. toto je snáď sen
@ema________už si s tým čakala priliž dlho.. každá mama má nejakú stratégiu a ty urobíš to, že situáciu skomplikuješ.. aj mamina bude potrebovať nejaký čas, aby sa rozhodla ako ďalej a to ju nahnevá ešte víac, že si s tým nevyšla skôr 😱 neotáľaj s tým..
v treťom mesiaci už žiadne experimenty s potratom nerob preboha. Odcudzovať ťa budú všetci, to je snáď pochopiteľné, ak by si to rodičom povedala skôr, tak ste to mohli riešiť inak. Teraz už len dúfaj, že bude všetko v poriadku. Chod za mamou a povedz jej to, aby ťa čím skôr zobrala na gynekologiu.
@henriettv Našli sme niake spôsobi chceli sme skusit vodka a tepla para
@pribinak a ako si to jej matka mala všimnúť? Nie každá matka stojí non stop za ritou 14 ročnému dieťaťu. Ja keď som mala 14 tiež sa má mama nepýtala či som uz v ten mesiac mala ms alebo nie 🙈 a k tomu ak by bola v 3 mesiaci, úplne kľudne mohla mat ešte pred mesiacom normalnu ms. Ja poznám niekoľko žien co menstruovali v tehotenstve, 2 dokonca pomaly do 5 mesiaca. A majú zdrave deti a nemali žiadne komplikácie.
Tiez som otehu v Juli a Uz som na konci 15.tyzdna, babatko ma 10cm,ziadne experimenty doma prosim nerob... a povedz to mame. Kazde peklo trva tri dni,Ale ich pomoc budete potrebovat.
@ema________ prosím tá nevymyslajte s frajerom takéto blbosti. Ak ti vyšiel pozitívny tehotenský test niekoľkokrát po sebe, že sú tam jasne koľajnice, ktoré sú viac a viac silnejšie, tak pravdepodobne tehotná budeš, ak nie, môžeš mat aj iné problémy ktoré ale treba riešiť s gynekológom a určite nie horúcou vodou a alkoholom!!! To sú všetko blbosti a môžeš si ublížiť! Ak máš už 15 rokov, ku gynekológovi môžeš ísť aj sama, normálne sa objednaj alebo tam zavolaj a povedz že máš podozrenie na tehotenstvo a on ti to buď potvrdí alebo vyvráti. A potom rieš čo ďalej.
@ema________ to nemyslíš vážne 🤦🏼♀️
@ema________ a nerieš či tá gynekolog bude odcudzovať, alebo nie, prvoradé je nech ti hlavne tehotenstvo potvrdí alebo vyvráti. Môžeš mat aj iné problémy !
To od 13tich si registrovana na MK? A teraz tieto vymyslacky...
Keď som mala 14, ešte som nemala dotykový mobil. Bola som z rodiny kde všetko bolo tabu. Od menštruácie až po neviem čo. A predsa som vedela čo to je kondóm/ chranenie sa. Dnes máte mobily od piatich rokov a neviete si vygooglit ako si dávať pozor a podobné veci. Nie je mi ťa ľúto.
@ema________ ak nechceš priateľa posadiť za mreže, jednoducho povedz, že dieťa nie je jeho a nevieš koho je - proste si sa opila niekde na diskotéke a s niekým si sa vyspala 🤷. Ak nič nepovieš, polícia nemá koho stíhať... proste treba tvrdiť, že nevieš kto to presne bol (ležala som s takou kočkou na rizikovom, ale tuším mala už 16). Hovorila, že nevie kedy otehotnela a nevie s kým. Tak to mala zapísané aj v karte, s nami sa nebavila vôbec. Ak dieťa nechceš zabiť, tak potom anonymný pôrod, gynekologička ti k tomu dá viac info, alebo vygoogli poradňu Alexis. Držím ti palce, držte sa. Svojej mamine to povedz čo najskôr, ak máte dobrý vzťah, určite ti pomôže. Vysvetli jej aj, prečo dieťa "akože" nebude priateľovo...
@ema________ aj ja som sa mladá stala mamou nie síce tak ako ty ale tiež som mala pod 18. Mala ma pol roka žijem s priateľom v byte stala sa zo mňa žienka domáca externe študujem strednú školu lebo si chcem spraviť maturitu moja mama je opatrovnicka ci jak to nazvať ešte jeden rok bude a priateľ už je dospelý, o malú je postarané, upratujem, varím všetko ako aj ženy co majú 35 dajme tomu. Aj na ma veľa ľudí hovorilo všeličo ale ver ze keď uvidíš svoje dieťa ako sa na teba usmeje tak všetko zlé hodíš za hlavu. Verím ze to zvládnete. Povedz to mamine aj moja sa hnevala a niekoľko mesiacov ale dohodli sme sa ze malú preč urcite nedáme a potom sa z nej začala tešiť a teraz ju chodí skoro každý deň pozerať a teší sa z nej. Keby niečo tak v kľude napíš môžem ti popísať aj ako by to postupovalo aj ohľadom súdu a podobne
@gabika0825 to je tvoja matka. Niektoré matky javia vscsi záujem o svoje deti, a napíšem to tvojim primitívnym jazykom, aby si tomu rozumela, nemusia svojim dcéram stat za zadkom, stačí sa naozaj trosku zaujímať
@pribinak primitivna si akurát tak ty, tak sa ukľudní láskavo. Čo tu útočíš, evidentne máš problém sama so sebou ja som úplne normálne odpovedala a ÁNO JE TO STÁTIE ZA ZADKOM bodka.
@gabika0825 no vidím, že som trafila klinček oo hlavičke a poriadne
@ema________ 🤦 naozaj utekaj za mamkou..bude nasrata,tomu ver,ale sama si nepomôžeš...tehotná si už dlhšiu dobu a tebe už naozaj treba ísť k lekárovi..na potrat už zabudni.. máš možnosť anonymneho pôrodu, nebudeš dieťa vôbec vidieť..
Držím ti palce 🤞

@dejna_ pozri si § 201 Sexuálne zneužívanie, Trestné činy proti ľudskej dôstojnosti
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2...