icon

Mám 15 a ako 14-ročná som otehotnela

ema________
8. okt 2023

Dobrý deň ma 15 priateľ 17 ked som otehotnela mali sme 14 a 16. som uz asi 3 mesiaci a jedine co viem ze to dieťa nechcem zabiť. Rada by som si ho nechala len na naš vek je to veru nemožne. Existuje niaka možnosť že by sa to dieťa niekomu po pôrode dalo? A aky veľky trest čaká priateľa?Cheli sme skusiť potrat doma len sa o mňa priateľ bojí. A ako to oznamiť mamine ? Z maminoum mam docela vpohode vzťah a priateľa pozná určite by bola v šoku a veľmi naštvana ale verím tomu že by počase ktomu sa niak postavila a nenechala ma v tom samu a sama viem že mamina za potrat není . Najviac sa ale bojím o priateľa z maminou nema najlepšia vzťah a ktomu pôjde do väzenia. Ďakujem za odpoveďe🫶🏻

stellarstar
8. okt 2023

@ema________ no, ako si dopadla?

galioska
8. okt 2023

@julia2002 90%tem je vymslenych😀

20erika07
8. okt 2023

@stanulienkat no veru o tom by som ani nesrandovala, bohužiaľ, doteraz nerozumiem , chlapec z osady, ona z detskeho domova, ale na to vsetko, musim povedat, ze prave ich som nikdy nevidela flakat sa a prepijat dávky, ani robit cirkusy ako ich rodinni prislusnici, deti opatrené čisté , stále s nimi. A neostali byvat ani v osade. Uz maju dokonca aj auto. Napriek vsetkemu a hlavne veku, dufam, ze toto bude jeden z tych lepsich pribehov

mikadooo
8. okt 2023

@henriettv ja by som svojho priateľa neposadila do basy, lebo "nech nesie zodpovednosť". Ide o výpoveď pred zdravotníkom, sociálkou alebo políciou, záznam na gynekologii a do oficiálnych papierov, ak sa začnú zaujímať. Kamoškám a všetečným susedkám by som nehovorila vôbec nič, nie sú predsa sprosté 🙄. A mame som písala, nech ti určite povie (pravdu samozrejme). Skús si to prečítať ešte raz.

elmivelmi
8. okt 2023

@ema________ Ale prosim Ta ,az taki mladi nie ste.Ked ies ako 14r sedovat naucis sa aj o dieta starat,obe babky Vam alw budu musiet pomahat.A ty prosim Ta nerob hluposti a chod ku gyn.Potrat nie adopciu,ved mas babky.A ked vies tak ,mlada sexovat tak sa budes musiet aj postarat o to dieta.V minulosti to niekotre dokzali v takom veku.

elmivelmi
8. okt 2023

@ema________ Mama ta ucila v 14 pouzivat ochranu?Kks to co za vychova,ja by som ta vyfackal ,ni ked mas taku mudru mamu tak sa postarajte spolu o to amle,naco ho chces pozratit alebo darovat cidzek zene?Ved hondaruj mame.

ema________
autor
8. okt 2023

@pribinak moja mamina ma rada deti a pozna vela mamiciek ktore otehotneli pod 18 a vzdy im povedala ze dobre ze nesli na potrat ze dieta je radost pocitam stym ze bude nastavana

stellarstar
8. okt 2023

@ema________ to je super a ty si jej to uz povedala??

iwesska
8. okt 2023

A ako ste tu ochranu teda pouzivali? Priatel si ju natiahol na nos,ked si otehotnela? Taketo rozpravky mozes spoluziackam rozpravat,ze ste ju pouzivali. Bohvie co to je za chalana,ked sa mame nepaci. Asi vedela preco. Tak ci tak to musis mame povedat,tomu sa nevyhnes. Prijemne to nebude,ale mozno sa necha prehovorit a pomoze ti s nim.

iwesska
8. okt 2023

@ema________ Ty byvas v osade,ked je u vas bezne tehotenstvo pod 18r?

ema________
autor
8. okt 2023

@elmivelmi u nas taketo témy niesu tabu ako som dostala menštruaciu tak sme sa bavili o tomto. o tom že ma učila že ochrana je potrebna mi nepride nič divné je to zaklad

stellarstar
8. okt 2023

@ema________ a mame si to už povedala? Nejak sa vyhýbaš odpovede 🤣

ema________
autor
8. okt 2023

@iwesska Nikde som nepisala ze sa mojej mamine napaci moja mamima ho ma rada a stale mi ho chvali . Pouzivali sme normalne kondóm ale ziadna ochrana neni 100%

ema________
autor
8. okt 2023

@stellarstar Domov pridem az zajtra a cez telefon mi to pride blbe kedze to je vážne téma

lubkavargova1
8. okt 2023

Nuz ak mas v tomto taky prehlad a aj odvahu nebude problem po zverejneni IP adresky niest zodpovednost aj pred organmi a pred rodicmi....

lienka.7
8. okt 2023

@gabika0825 minimálne ako matka si asi všimneš, či dcéra potrebuje vlozky/tampóny. Ak ju teda nemáš uplne na salame.

lunademonica
8. okt 2023

@ema________ poznam dievca, co orehotnelo v 13, dieta si nechala, su stastni s priatelom, je dobra mama...hoc to nie je zivot podla noriem. Ja by som nedala svoje dieta niekomu cudziemu....zvaz to. Da sa to zvladnut.

ema________
autor
8. okt 2023

@lubkavargova1 Napisala som tu keďže som bola istá že to chcem povedať mamine a tak teda brať zato aj zodpovednosť

sendy55555
8. okt 2023

@ema________ ja mám teraz 16 rokov mám dvojročnú dcéru.. kľudne si môže buď tvoja mama alebo mama tvojho muža zobrať dieťa na seba .. a ak ani to nebude možné môže si priateľ keďže nemáte ani jeden 18 uplatniť rodičovské právo na dieťa mohla by si aj ty ale to sa dá až od 16.. potom k trestu..ja som mala 19 ročného priateľa ten čas a dostal podmienku a keďže vy ste tiež len maloletý tak by to tiež tak podla mna malo dopadnúť..(ale pre istotu nech si zaobstará advokata)

2006_1211
8. okt 2023

@lienka.7 myslím ze je dosť blbé kontrolovať dcéru ci si zavádza tampony/vložky

loliki
8. okt 2023

@ema________ A teraz si kde? Prečo nie si doma? Ja by som poradila ďalšiu možnosť, dieťa vynosiť a dať na adopciu. čo ty na to?

ema________
autor
8. okt 2023

@loliki To je moja vec kde som. A ano planovala som to tak

ema________
autor
8. okt 2023

@gabika0825 chcela som zajsť ku gynokologovy sama po 15 len stale nemam občiansky kedze som narodeniny mala koncom septembra a nebol cas ho ist vybavit

lubkavargova1
8. okt 2023

@ema________ trošku drze odovede nemyslis? Na vasom mieste sucham nohy a drzim hubu a krok, lebo aj verejne si sa tu priznala, ze priatel ta chcel naviest na potrat doma a teda to je fest trestne a za to bude pekna podmienka, tu uz nejde o sexulane zneuzivanie ako pisali ti vyssie...jaj, nie ze navies "obaja" ste to chceli vyskusat...za to je pekna podmienka aj tebe a rodicia v prdeli riadnej

loliki
8. okt 2023

@ema________ To nebola moc slušná odpoveď. Nepýtam sa na adresu, ale prečo nie si doma. Čo si si navarila, to si aj zjedz.

lujza123
8. okt 2023

Na adopciu ho nemôže dať pretože nieje plnoletá, tým pádom nemôže byt zákonný zástupca dieťaťa a nemôže rozhodovať o ňom.

Čo bude s bábätkom rozhodne opatrovník, zväčša to býva rodič (čiže prarodič malého). Čiže čím skôr to povieš mame tým lepšie, aby to stihla spracovať
Priateľ do väzenia nepôjde (to by ta musel zbadilnit) dostane podmienku.

Domáci potrat v pokročilom štádiu v štýle vodka a teplý kúpeľ nepomôže, akurát môže poškodiť bábätko

ema________
autor
8. okt 2023

@loliki Ospravldlňujem sa ako som vyznela neslušne tento vikend som šla za frajerom a moja mamina o všetkom vie. A zajtra pridem domov

maranco
8. okt 2023

Občiansky preukaz už si mohla mať vybavený.

žiadosť o vydanie občianskeho preukazu z dôvodu dovŕšenia veku 15 rokov môže byť podaná najskôr 30 dní pred dovŕšením veku 15 rokov
https://www.minv.sk/?prijatie-ziadosti-o-vydani...

ema________
autor
8. okt 2023

@maranco neviem ako to chodí moja mamima mi povedala ze pojdeme zaciatkom oktobra ked dostane vyplatu teda tento tyzden 🤷🏻‍♀️

lubkavargova1
8. okt 2023

@maranco ku gynde nepotrebujes obciansky..ziadny lekar neotrebuje tvoj obciansky, staci mu kartička poistenca, tam su vsetky udaje ktore potrebuje lekar..... za prvy obciansky sa nic neplati, je to bezplatne