icon

Mám 15 a ako 14-ročná som otehotnela

ema________
8. okt 2023

Dobrý deň ma 15 priateľ 17 ked som otehotnela mali sme 14 a 16. som uz asi 3 mesiaci a jedine co viem ze to dieťa nechcem zabiť. Rada by som si ho nechala len na naš vek je to veru nemožne. Existuje niaka možnosť že by sa to dieťa niekomu po pôrode dalo? A aky veľky trest čaká priateľa?Cheli sme skusiť potrat doma len sa o mňa priateľ bojí. A ako to oznamiť mamine ? Z maminoum mam docela vpohode vzťah a priateľa pozná určite by bola v šoku a veľmi naštvana ale verím tomu že by počase ktomu sa niak postavila a nenechala ma v tom samu a sama viem že mamina za potrat není . Najviac sa ale bojím o priateľa z maminou nema najlepšia vzťah a ktomu pôjde do väzenia. Ďakujem za odpoveďe🫶🏻

iwesska
8. okt 2023

@zafir01 Ked je v 4.mesiaci, tak o 5 mes.urcite nebude mat 16 a jej priatel 18, ked teraz mali obaja narodeniny.

ema________
autor
8. okt 2023

@zafir01 poslednu ms som mala 19-23 maja a mala som ju dostat koncom juna a zaciatkom jula

ema________
autor
8. okt 2023

@2006_1211 Možno by aj pomohla deti ma neskutočne rada Dakujem navrhnem obydvojo

stellarstar
8. okt 2023

@ema________ to uz o chvíľu ideš rodiť 🤦‍♀️

2006_1211
8. okt 2023

@januska12323 ale myslím ze není potreba sa správať zle keď už sa to stalo. Veľa krát mladšie mamičky sa vedia postarať o dieťatko aj lepšie ako tie staršie. Neodsudzujem nikoho. Keď už sa to stalo tak čas sa vrátiť nedá, a z týchto komentárov niektorých by mohla ešte aj nejakú psychickú traumu mat a keby aj to bábo chcela tak by niektorý ľudia tu boli schopný sa jej vŕtať do hlavy ze nech ho dá preč. Myslím ze hej je pravda ze je mladá ale možno sa o to dieťa bude vedieť dobre postarať dá mu lásku a budú šťastná rodina a keď človek má toto tak je jedno kolko ma rokov ci 16nast alebo 38.Ked ma človek dobre nastavenú hlavu a srdce tak sa dá všetko

zafir01
8. okt 2023

@ema________ v tvojom veku som sa starala s otcom o mladších súrodencov . Bola som tak o 10 rokov vyspelejšia ,ako moje rovesníčky. O dieťa by som sa postarať dokázala , našťastie v tom veku som sa naučila ešte len bozkávať ,a tehotenstvo nehrozilo .
Vzdať sa dieťaťa je veľmi ťažká vec . ( my ,ktoré sme o naše deti prišli ,alebo nám dieťa zomrelo ,by sme vedeli rozprávať ) . Dôležity budú tvoji rodičia .či tá vedia podporiť .
Predpokladám ,že v čase pôrodu by si mala písať prijímačky na strednú školu . Ešte nemáš ani povinnú školskú dochádzku ukončenú . S dieťaťom by musela ostať tvoja alebo partnerovi mama doma na materskej

2006_1211
8. okt 2023

@ema________ nemáš začo. Skúste sa porozprávať a keď ti dá na výber tak sa rozhodni sama ako to cítis. Niesi prvá ani posledna a keby dačo tak nejako po mojej malej by som ti mohla pomôcť nejaké veci alebo niečo

ema________
autor
8. okt 2023

@zafir01 SOŠ by som si chcela spravit aspon distančne ak by to slo

2006_1211
8. okt 2023

@ema________ v kolkatom si ročníku? Keď tak si skus vybavit individuálne štúdium ja som tak teraz s malou doma na materskej aby si si dokončila povinnú dochádzku a keď chceš aj strednú

ema________
autor
8. okt 2023

@2006_1211 Strašne rada by som si dieťa nechala vždy ked pomyslim ze by mala ist preč strašne zosmutniem.Keď tak sa vam ozvem

2006_1211
8. okt 2023

@ema________ môžeš mi tykat som o pár rokov staršia od teba. Daj vedieť potom ako si dopadla. Viem ako sa cítiš a viem ze to bude ťažké ale nič nieje nemožné 🧡zvládnete to

januska12323
8. okt 2023

Dobre rátam, že môže byť okolo 20. týždňa? To už len porodiť ostáva.

zafir01
8. okt 2023

@ema________ ema________ tak v Tom prípade by si mala byť cca v 20tyzdni .teda 5 mesiac . Teda v polovici .a vo februári by si mala rodiť . Už si mala mať za sebou všetky genetické testy pre bábätko .a každú chvíľu by si mala začať cítiť pohyby .

2006_1211
8. okt 2023

@iwesska však ma 15nast už pod zákonom nieje, ak s tým súhlasili obaja a obaja sú ešte neplnoletý tak z toho taky problém nebude. Už som čítala aj taky článok v nový ach ze 13 ročná sexovala s 24 ročným na verejnosti a ze ona ho ľúbi... Tak si myslím ze toto je v pohode oproti tomu. Asi bude mať len podmienku on.

iwesska
8. okt 2023

@2006_1211 Otehotnela v 14.tich, ano bola pod zakonom. Ako mama by som jej urcite nedovolila spavat u 16r. chalana. Matiku ju evidentne nedoucoval, ked ani nevie, v ktorom je tyzdni.

2006_1211
8. okt 2023

@iwesska mne to tiež nevychádzalo. Mala som ešte mesiac ms co som bola tehotná a aj tak to vychádzalo ze mala je o 2tyzdne menšia takže sa ani nedivím ze nevie. Hát to by som nedovolila ani ja pod 15 spať u chalana ale mohli to robiť aj keby je tam na 2 hodiny takže to je uplne jedno mohlo sa to stať hoci kedy a hoci kde a nám do toho nič nieje

macatt
8. okt 2023

@ema________ no veru, keď si už v júli nedostala ms tak budeš tehotná od júna..

zafir01
8. okt 2023

@macatt písala ,že posledná ms prišla 19. Mája ..ak by to teda tak bolo ,mala by byť v 20 týždni

iwesska
8. okt 2023

@2006_1211 Ano nas do toho nic nie je,preco sa potom nespyta rovno mamy,co a robit,ale ziada rady od cudzich zien,ktore to dieta vychovavat nebudu? Hlavne,ze maju s mamou super vztah.

2006_1211
8. okt 2023

@iwesska myslím ze potrebuje nejakú oporu keď sa bojí to povedať mame zatiaľ a ci by mala s mamou dobrý alebo zlý vzťah tak každá by sa bála a najprv potrebovala nabrať na to odvahu

niceboy
8. okt 2023

@iwesska to bude tým že si to celé vymyslela a teraz sa na všetkých krásne baví

ema________
autor
8. okt 2023

@2006_1211 9rocnik

iwesska
8. okt 2023

@niceboy Vies co, ked dnesne deti zacinaju chlastat a fajcit v 11r.,tak v 14.r uz su vysexovane a nevedia co so sebou. Mam syna v tomto veku,vidim,co tie decka stvaraju a je mi z toho nevolno. Uz na 1.stupni sme riesili,ze deti nosia do skoly zuvaci tabak🤦‍♀️ Mne preto taketo pribehy vobec ako absurdita nepripadaju.

mima1608
8. okt 2023

@pribinak u nás v dedine, žiaľ, bol prípad, keď dievča otehotneli v 14tich a celé tehotenstvo utajila (čisté vložky vyhadzovala, aby si jej mama myslela, že menštruuje), takže nemožné to nie je 🫤

pribinak
8. okt 2023

@mima1608 nechápem ako si rodičia nemôžu nevšimnúť zmeny
14 ročná sa musela zmeniť cela.
To buď bol nejaký socialny prípad, alebo rodičia neboli triezvi ani deň v roku

misinka0611
8. okt 2023

Ak si už cca v 20 týždni tak rýchlo smer gynekolog aby si dostala aj príspevok pri narodení, lebo podmienka je zúčastňovať sa prehliadok od toho 4 mesiaca.

2006_1211
8. okt 2023

@pribinak jak by sa mala zmeniť ja som sa do 5 ci 6teho mesiaca nezmenila vôbec až potom mi začalo rast brucho nevoľnosti žiadne vôbec žiadne príznaky. Prečo by musela ona?

pribinak
8. okt 2023

@2006_1211 neverim že v 9 mes. nemala žiadne bruško, žiadne prsia, žiadne bloky
Tomuto jednoducho neverim

lasona
8. okt 2023

@pribinak minule v správach dávali ze dospelá žena porodila na túre a ani nevedela ze je tehotná...takže ja tomu verim

2006_1211
8. okt 2023

@pribinak hatt nemusela porodiť v 9tom mesiaci mohla aj skôr a niektoré tehotné co tam boli ze išli rodiť v nemocnici tak mali brucho ako keby sa len viac najedli nechápala som. No napríklad mne boky vôbec nenarastly ani prsia to až po pôrode a to tiež len na chvíľu keď som tam mala mlieko