Mám 15 a ako 14-ročná som otehotnela
Dobrý deň ma 15 priateľ 17 ked som otehotnela mali sme 14 a 16. som uz asi 3 mesiaci a jedine co viem ze to dieťa nechcem zabiť. Rada by som si ho nechala len na naš vek je to veru nemožne. Existuje niaka možnosť že by sa to dieťa niekomu po pôrode dalo? A aky veľky trest čaká priateľa?Cheli sme skusiť potrat doma len sa o mňa priateľ bojí. A ako to oznamiť mamine ? Z maminoum mam docela vpohode vzťah a priateľa pozná určite by bola v šoku a veľmi naštvana ale verím tomu že by počase ktomu sa niak postavila a nenechala ma v tom samu a sama viem že mamina za potrat není . Najviac sa ale bojím o priateľa z maminou nema najlepšia vzťah a ktomu pôjde do väzenia. Ďakujem za odpoveďe🫶🏻
@pribinak V 5.mesiaci nemusi byt vidiet nic,ak je taka trosku pri sebe,tak to ani nezbadas. Alebo aj niektore velmi chude maju to dieta dobre ze nie na chrbtici a ked si na to hodi nejaku oversize vec,tak ani nevies.. Suseda mala take mikrobrusko,ze som si myslela,ze mozno zacina 5.mesiac,alebo len trosku pribrala a ona tlacila o tyzden kocik😁
Aj ja si spomínam na dievča, ktoré rodičia odviezli na pohotovosť s bolesťami brucha a ona rodila🙃 mala 17rokov, bola bacuľka a stále sedela doma, nikoho to nenapadlo.. a teda ozaj slušná rodina
Ty si uz vo vyššom tyzdni tehotenstva.
Inak mozem sa spytat, som to spravne pochopila ze Vam sa kondom neroztrhol a ty si tehotna ?🧐 Teda, podla tvojich komentarov mi to tak vyznieva.
Ja poznam jednu kt. Porodila v 16tich, dieta dala na adopciu
@2006_1211 Ďakujem za pochopenie vôbec ma nenapadlo ze mozem byt tak dlho tehotna myslela som ze som od konca juna kedze mi zacala nevolnost a migreny
@ivik4 Jaj tak to sa ospravldlnujem ano vsimli sme si ze sa nam kondom rozthol a vedeli sme ze je tabletka po len sme to asi nestihli
@ema________ poviem ti pravdu, mám o par rokov viac než ty mám kamaratky ktore boli tehotné 14tich
a ja som mala skoro sex. Ale rozmyšlala som. Keď maš sex, je to zodpovednosť a s tým že budeš niesť nasledky. Išla som gynegologovi aby mi predpisal tabletky dokym som nevyštudovala a nenašla si prácu. A hadaj čo? stale som zo svojim priatelom a už prišiel čas kedy by sme privitali Babo. A som v tej situacii kde každy deň počuvam že keby budem mat dieta a kedy bude moja mama babička :D
Ale ty si nerozmyšlala čo ti urobilo to dieťa v brušku keď ho chceš zabit doma ? Mam kamaratky ktore to zvladli! Ked si chcela mat sex ako neplnoleta osoba ktora nema ani zakladku dokončenu mala si rozmyšlat. To dieťa za to nemoze komu sa narodi. Ja by som chcela velmi babetko a trha mi to srdce keď čitam taketo veci. Povedz to mame musi to prijať. Dokonči si zakladku. A staraj sa aj s tvojim. Dieťa nech si zoberie tvoja mama ale ty sa budeš onho starat. Všetko sa da len ty to budeś musiet chciet
Čo si si navarila to si musiš aj zjest dieta je dar a je jedno či maš 14 alebo 20 ked to dieta budes lubit a chces sa o to postarat tak to daš! Lepsie mat dieta 14tke ako nemat dieta ziadne. Drzim ti palce!
@iwesska Vzdy som nosila len volne veci teplaky a tricka mikiny a brucho sa mi iba trochu objavilo a jedine sa mi zväčšili prsia ale prsia mi stale rastu a vlozky som vyhadzovala ciste
@ema________ urcite doma nic neskusajte, moja sestra takto zozrala nejaku potratovu tabletku, co objednali niekde z internetu a skoro vykrvacala. Urcite to povedz mame, treba ist k lekarovi a dieta mozes dat na adopciu.
@pribinak ked si predstavim ako moja mama si všima každu zmenu na mojom tele a tvary tak veru ta by hned zistila že som tehotná😂 bohuzial niekto matky su nevšimave podla mna. A tak to potom aj dopadne
@ema________ osobne si myslím že toto real nebude
@ema________ nemyslím si ..to by si ho asi aj musela udať 🤔. Každopádne preberá to a maminou a uvidíš veci budú hneď jasnejšie.
Povedz to čím skôr mame, hneď zajtra, musíš ísť aj k lekárovi čím skôr. Držím palce, daj vedieť ako rozhovor dopadol
@klip0 pokusim sa o to tento tyzden
@anabel2341 Ďakujem taketo komentare mi davaju pocit ze zvladnem
@pribinak Ja si nemyslím, že je to vymyslené. Žiaľ, takéto sú deti a takíto sú rodičia. A ako autorka píše, nejedná sa o Rómov. Je mi z toho smutno. Naše domáce králiky si pekne musia vyčkať, kým dozrejú na krytie a rozmnožovanie. Ale tu niečo poriadne zlyhalo a nemyslím na kondóm.

@2006_1211 ja jednoducho nie som ochotná uveriť že rodičia ktorí sa zaujímajú o svoje dieťa, si nevšimnú že je v 14 tich tehotná
Jednoducho tomu neuverim