Mám 15 a žiadnych kamarátov

anonymus12345
6. jan 2021

Včera som dovŕšila 15 rokov a som si taktiež uvedomila že nemám žiadnych kamarátov.
Som dosť hanblivé dievča a taktiež nemám skoro žiadne sebavedomie si nájsť kamarátov.
Chcem sa opýtať či niekto tu má tiež podobný problém alebo nejaké riešenie na neho.
Alebo mi nemusíte vôbec odpovedať, len som tento problém potrebovala zo seba dostať.
Ďakujem a prajem pekný deň každému kto si číta túto diskusiu. 🙂

gggabikaa
6. jan 2021

Aj tebe prajem pekný deň a všetko najlepšie k narodeninám! ❤️❤️
Myslím si, že v súčasnej situácii a sociálnej izolácii má tento pocit veľa ľudí... A nie vždy je to o množstve, ale skôr o kvalite. Určite nejakých kamarátov máš a s úplnou istotou vravím, že by sa našli veľa ľudí, ktorí by sa s tebou radi kamarátili.
Keď chceš, kľudne mi napíš a môžeme (o tom ešte) podebatiť. 😊

somatotropin
6. jan 2021

PD.
Priateľstvá -kamarátstva z dectva sa väčšinou vytvárajú spontánne. Ešte máš dectvo pred sebou, moc by som sa tým netrápil. Ale skôr, ak sa bude dať v škole prihlásiť sa do školských krúžkov a iných aktivít. Tam budete skupina zdielať spoločné hobby, väčšia šanca nájsť kamarátku.

// samozrejme, keď otvoria školy 🙂

andreatytler
6. jan 2021

@anonymus12345 Je mozne ze si introvertka. Ti maju velmi malo priatelov ak vobec nejakych, lebo sa najlepsie citia sami doma. Spolocnost inych ludi ich vycerpava aj ked nie su to uplni samotari... maju radi spolocnost ale su po spolocenskej udalosti unaveni a potrebuju dobit baterky samotou. Naopak extroverti sa citia v spolocnosti uvolnene a samota ich vycerpava. Ja som cely zivot mala malo priatelov. Vacsinou spoluziacky v skole ale potom sa aj tie prerusili ako sme isli vlastnym zivotom. Ked som mala 20, tak ma to velmi trapilo, lebo som sa citila velmi osamela ale nasla som si muza a ten mi je dobrym priatelom. V jeho rodine je zopar zien, s ktorymi sa kamatim a to mi staci.
Ak sa to nezmeni ani rokmi, skus si zaobstarat psika (ak ich mas rada). Na prechadkach s nim si najdes priatelov.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
snezienka33
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viikkki
6. jan 2021

@andreatytler ty si presne ako ja 😅tak si môžem priznať konečne že aj ja som introvert nuž čo už 🤷‍♀️

jumama
6. jan 2021

Zrejme by ti viac dospelakov potvrdilo, ze taky ten naj kamarat, dlhodoby, pretrvavajuci do dospelosti pochadza z ich strednej skoly, z vysky, ak chodili. V detstve su kamaratstva so spoluziakmi, casto prave baby intriguju a preskupuju sa skupinky medzi sebou.... Na strednu sa kazdy rozuteka inam a uz si ju vyberas podla svojich zaujmov, dost mozne ze tam niekoho podobneho najdes. A neskor v praci, alebo ak budes ma5 nejaku zalubu na kurzoch a pod. najdes vela priatelstiev. Ja som introvert, mam par takych hlbkokych kamaratstiev, mam kamosku extrovertku a ta sa streta s ludmi, co este 10 rokov dozadu chodili do prace, a nemcinu atd, ona dokaze organizovat si to, planovat si to, bavi ju to a nabija. Mne staci par krat sa stretnut, ona aj kazdy den nieco ma 🙂

att123
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
basska_b
6. jan 2021

Ja som tiez mala obdobie 10-14 rokov, kedy som nemala ziadnych kamarátov. Tiež som introvert, vždy som si vystačila sama so sebou... prešla som v 10 rokoch na 8ročne gymnázium a nevedela som sa tam s nikým skamarátit. Až v tých 14 rokoch sa to zlomilo. Začala som s chlapcami spolužiakmi hrávať karty cez prestávku a začala som sa baviť s nimi. Páčilo sa mi, že nerobia intrigy, keď im nieco vadi, otvorene to povedia. A na výmennom pobyte v Nemecku som sa skamarátila s fajn dievčatami z paralelnej triedy.

Oni ti priatelia v živote prídu a zas odídu. Z gymnázia sa teraz uz nekamarátm skoro s nikým (ostali mi len 2 priateľstva) - na vysokej škole to bolo úplne iné. Neskutočne sme si sadli ako krúžok. Strašne fajn ľudia, konečne bez intríg, sme skvelá partia dodnes, chodíme na chatu, stretávame sa, aj keď sme na materskej, tak mam 5 spolužiačiek z VS, z ktorými máme rovnako staré deti a stretávame sa minimálne raz za mesiac, s ostatnými si aspoň píšeme.

Ty si ešte v tom veku puberta, hľadanie sa, ľudia okolo teba sú ešte pre dlhodobé vzťahy nevyzreti. Učíte sa nadviazať vzťahy. Ver tomu, že prejde pár rokov a všetko bude úplne inak. Teraz cez pandemiu je to ťažšie, ale skús cez svoje záľuby objaviť nový okruh ľudí, možno aj na internete.

3petka
6. jan 2021

@anonymus12345 nič si z toho nerob, ja som tiež taká bola. Hanblivá, mala som pár kamosiek zo školy a to bolo všetko. Všetko sa to zlomilo na strednej- jedna super spolužiačka s ktorou som si fakt rozumela takze sme obiehali mesto po škole a potom večer, potom prisla brigáda kde inde ako v bare a tam sa našlo ľudí... takze máš cas

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
snezienka33
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jana_eyre_2
6. jan 2021

Nikdy som nemala veľa kamarátov a keď som aj mala nejakú kamarátku nikdy to dlho nevydržalo.. dlhodobejšie kamarátstva som zažila až v dospelosti..

a presne v rovnakom období akom si ty som zažila leto keď som nemala fakt nikoho.. kamarátky čo boli sa stratili.. moja mama to vtedy vyriešila tak, že hoci som sa do toho nemala sama, prihlásila na do krúžku na hru na gitaru.. síce krúžok dlho nevydržal lebo pán čo ho vyučoval dosť pil aj na hodine, ale zoznámila som sa tam s jedným mladým.muzom čo mi naladoval gitaru.. strávili sme spolu pár týždňov prechádzkami po parkoch a rozhovormi.. potom začala škola a zase sa nejaké tie vzťahy so spolužiakmi vytvorili a poprepletali..

Táto situácia je ťažká na kontakty, pretože sa veľmi ťažko udržujú aj dospelým nie len deťom.. nájsť si krúžok je teraz nemožné, ale aspoň cez internet (avšak žiadne zoznamky, sú tam casto uchylaci)
sa s niekým zoznámiť na písanie da.. možno so spolužiačkou, či spolužiakom? Nemala si nikdy niekoho bližšieho alebo je to až teraz?

Je mnoho ľudí čo sa teraz cítia opustene.. ale netráp sa tým, máš rodinu (máš súrodencov?) a keď sa situácia zlepší, uvidíš že sa zlepsia aj vzťahy s rovesníkmi.. držím palce..

miadi
6. jan 2021

Vzdy som mala nejakych kamaratov. Nikdy nie vela. Staci par. Prve roky 2-3 potom okolo 16-22 mi 5 kamosiek povedalo ze som ich naj kamaratka. Spriaznena duša. Ale cas a vzdialenost pàli mosty. Najdlhsie som mala jednu naj kamosku 15r no casom ako mala deti tak sa prestala somnou bavit a mala cas uz len na ludi zo svojho okolia. Nebud hanblova v tvojom veku sa lahsie s kamaratis ako o 10+rokov. Mam jednu fajn kamosku posledne roky pišeme si skoro kazdy den. Hoci je medzi nami ocean. Jednu kamosku mam Cely život -mamu. V tvojom veku mà to bavilo mat tych 5kamodiek chodit kazdy den po skole s inou von .poslednych 10r nemam okolo seba kamaratku iba take zname. Vyhovuje mi to tak som narocna na ludi. A nemam ani moc cas pestovat vztahy mimo mojej rodiny. Som priatelska a otvorena. No co uz poznam ludi a ich agendu nemam chut na ich dramu falošnost povrchnost atd. V pratelstve musi byt pocit rovnovahy. Vztahy do ktorych investujes viac ako dostanes nie su dobre. Kamaratka by mala byt tvoja butlava vrba ak treba a ty jej. Vsetko co davas by si mala dostavat spet. Cas cit zaujem .kamaratka Ta nikdy nesudi a mozes jej povedat cokolvek. A mam este jednu špecialnu kamaratku 5r a kamoša 11m .(moje deti) vzdy by si mala byt v prvom rade dobra kamaratka sama sebe. Mat sa rada a vzdy budes v dobrej spolocnosti aj ked budes sama. Najprv popracuj na svojom sebavedomi. Kamosky najdes casom -kto hlada ten najde. Staci chciet. Nemas sa za co hanbit neboj sa vyliezt z ulity .Nie si horsia ako druhy si uzasna jedinecna.

ninusa221
6. jan 2021

Ahoj ja som asi najviac spoznala ludi na diskoteke.😃 Na strednej tiez ale to su taky kamarati že sa bavím asi s 2 mam dost kamaratov ale ja som zas taka čo sa mi nepáči poviem na plnú hubu a s vela sa nebavim😀 Ale mam jednu kamarátku od plienok chodili sme spolu na do školky, zš a stretávame sa stále síce uz menej ale je to lepšie stačia ti 2 - 3 kamošky prave ver mi mala som vela potom prišiel priatel a uz to jednej zacala vadit a vykašľala sa na mna😄

ss1908
6. jan 2021

si uz na strednej?🙂 nehovorim ze to vsetko vyriesi ale ja v tvojom veku som tiez nemala kamaratov a vsetci ostatni ma pokladali za divnu, na strednej sa to uplne otocilo🙂

thewitch
6. jan 2021

Ja sa hlásim :D ja som nikdy nemala mnoho kamarátov, tiež som bola hanblivá ale hlavne - šikanovali ma a celkom som stratila záujem niekomu veriť. Mala som na základnej jednu veľmi dobrú kamarátku ktorú tiež ohovárali a nakoniec sme spolu boli skvelá dvojka a nikoho si nevšímali, práveže sme sa naučili jedna od druhej odvrávať späť neprajníkom 🙂 Nemať veľa kamarátov nie je zlé, len si musíš vybrať tých správnych.. keby nemám priateľa tak mám spolu asi troch kamarátov s ktorými sa už tiež veľmi nestretávam aj kvôli covidu ... teraz mám dvadsať a mám len pár ľudí ktorým plne dôverujem lebo viem že ma majú radi takú aká som 🙂 A vôbec mi to nevadí, radšej mať máličko skutočných priateľov ako celý gang falošných ľudí okolo seba 🙂 Si ešte mladučká ale verím že natrafíš aj na správnych ľudí... 🙂

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
andreatytler
6. jan 2021

@snezienka33 Alebo skor tie muzske kamaratstva su take povrchne z pohladu zeny. Vsetko co potrebuju je pit spolu pivo a pozerat sport... cely cas nemusia ani slova prehodit... toto ak robia z niekym pravidelne, je to ich velmi dobry kamarat. A pritom o nom vobec nic nevidia... nepotrebuju. Niekedy im zavidim, ze je to take jednoduche.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anonymus12345
autor
6. jan 2021

Ďakujem veľmi pekne všetkým čo mi odpovedali. Na strednú nastupujem v Septembri a dúfam že sa to ako píšete zmení... Naozaj Vám veľmi pekne ďakujem za pomoc a prajem pekný deň.

thewitch
6. jan 2021

Waait ...inak z akého anime je profilovka ? :D Mám pocit že to poznám... Steinsgate?
Not sure 😅
@anonymus12345

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anonymus12345
autor
6. jan 2021

@thewitch Mayuri Shiina z Steins;gate:D

andreatytler
7. jan 2021

@anonymus12345 No vidis, a uz mas kamosku cez anime... staci najst niekoho kto ma nieco spolocne s tebou... date sa do debaty a uz je to.
Urcit si najdes dobrych prietelov. Budis dojem mileho dievcata.

thewitch
7. jan 2021

No popravde takto ako ja rada spoznávam nových ľudí si pamätám že na strednej prišli z oblasti Španielska nejakí žiaci z erazmu a všetci takí bojazlivi a ja že - a kde sú? A kedy pôjdeme za nimi? A aj aktivity čo sme mali som úplne ako blázon robila s energiou a popritom som si s pár španielmi dobre pokecala. A vypadali byť väčšina totálne v pohode len spýtať sa ich na nejaký kontakt? To už som sa bála :D to som vtedy sama seba nechápala že ako som mohla byť taká akčná aj spolužiaci na mňa sa tak kukali... No ale pýtať sa na koníkovi na kontakt tiež nie je bohviečo len cez správu 😄

babydesire
8. jan 2021

@anonymus12345 ani ja som v 15tich nemala kamaratov,,az na strednej som sa konecne vzmohla,premohla ostych,nabrala sebavedomie a zapadla do partie 🙂
Tiez hanblivka,citlivka,introvert...
Co poradim? Teraz v covidovej dobe internetove diskusie,fora,zoznamky...
Zalezi aj co ocakavas od priatelov,priayelstva - pokec ? zurky ? spolocne zaujmy?






Co

leskovael
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gugugaga123
1. feb 2021

@anonymus12345 mám som tiež taký problém . Mám 13. Síce mám ale 2 kamarátov ale nie takých skutočných. Ale zase je to lepšie ako chodiť s tymi partiami a vyhukovať. Svoj čas aspoň venujem učeniu rôznych jazykov a hre na nástrojoch. Keď sa ti niekto bude zdať sympatický tak ho oslov. Určite ťa nepošle do kelu. Moji spolužiaci nejsú dobrí tak si vystačím aj sama. Treba sa s tým len zmieriť.

leskovael
1. feb 2021

@gugugaga123 to si pretlmocila to čo ti povedala dcéra či ako? Lebo v inej diskusii sa vyjadruješ ako rodič - na tému odkedy malo tvoje dieťa mobil.