Mám 16 a nechce sa mi učiť veci v škole
dobrý deň, môžem sa opýtať? Mám 16 rokov a veľmi sa mi nechce chodiť do školy. Nie tak, že by som chcela ukončiť školu (nie som až tak hlúpa), ale napríklad dneska som bola poza školu.Rada sa učím, ale veľa vecí mi príde zbytočných a mojím problémom je že sa tie možno zbytočné veci neučim.Moja mama je na to celkom prísna a keď nie ona tak otec. A tiež sa bojím o oca že keď sa veľmi nahnevá tak sa mu niečo stane?(problém so srdcom). Príde mi to strašné trápne a detské že mám taký problém, lebo vyrastám na dedine kde treba pomáhať a učiť sa životu a nemám s tým problém. Ale to chodenie do školy ma trápi. Viac ma baví keď sa učím sama. Ďakujem za pomoc😄
JA TI DAM DOBRU RADU ...ucit sa musis na skole je to par mozno zbytocnych rokov ale PRACU BUDES MUSIET MAT CELY ZIVOT..ked sa chces mat dobre chodit na drahe dovolenky kupit si co budes chciet tak musis pretrpiet tie par roky v skole a odporucam aj vyssie vzdelanie a potom ti bude uz lepsie ..skola je len chvilku ale pracu mas na zvysom zivota ..chces robit za 500e a nemat nic? Myslim ze nie..skus sa zapriet a urob to pre tvoju dobru buducnost 🙂 verim ze na to mas 🙂
@nina_lukc pozri, nikto netvrdí, že všetko, čo sa teraz musíš učiť, aj vyuzijes.. veľa toho zabudneš, niečo iné ti rozšíri všeobecný prehľad, na ďalších vedomostiach môžeš stavať..
ALE ber to ako taký cely package.. jednoducho to absolvovať musíš, aby si získala, čo chces/ potrebuješ.. čiže vzdelanie. Nikdy v živote to nefunguje tak, že si len užívaš, čo ťa baví a nič otravné nemusíš, nedajú sa vyberať z koláča len hrozienka..
Tiež odporúčam dosiahnuť vyššie vzdelanie, ale vyberať uvážene.. neštudovat len kvôli titulu..
ja by som ti este mozno poradila, vzhladom k tomu co napisala dada153 - ak nevidis zmysel a v buducej praci vidis len peniaze a cestu k luxusnejsiemu zivotu, vykasli sa na to a zacni odznovu nejaku ucnovku. veru uz som niekolko krat aj ja premyslala ci si nespravim vzdelanie od zaciatku. sanita- obklady, bagrovanie.....to si nerobim srandu to su remesla ktore dnes zarabaju lepsie ako ti co maju doktorat z prava. nenormalne palky pytaju za svoju pracu....a povedzme si otvorene nejaky obklad kupelky by dokazala aj zena len sa nam nechce....aj teraz nam u nas na ulici robia bagristi pripojky na mestsku vodu (mame studnu) no maju tu bagre, dojdu odparkuju svoje bmw a idu do prace....cize ak by si chcela mat nejaku funkcnu poistku k tomu umeniu, nevahaj si mlada a zivot pred sebou.
Ja som so strednou bojovala dost, velmi tazka skola (bilingvalne) a taka fyzika mi nesla vobec, vyslovene som nad tym hodiny a hodiny vysedavala, absolutne ma to nebavilo a nemala som na to hlavu - ale nutila som sa, celych 5 rokov. A vies comu ma to naucilo? Byt trpezlivou, naucit sa rezimu, pracovnym navykom - a ked som vstupila uz do pracovneho zivota, nemala som problem, a to mas vsade aj veci, co ta nebavia (aj napr kadernicka, co miluje svoju pracu, sa musi venovat aj administrative napriklad)
vidieť, že si praktický typ, podľa mňa školu si si vybrala dobre, v materskej škôlke budeš maľovanie aj kreativitu potrebovať, skús sa premôcť a učiť sa aj predmety, ktoré ťa nebavia, rozvíja to myslenie, pamäť, predstavivosť, spôsob spracovať väčšie množstvo informácií... a keď sa ťa nejaké dieťa v škôlke opýta niečo o zvieratkách budeš mu vedieť odpovedať 🙂 len vydržať, dvojky nie sú zlé známky, ale ak sa vieš naučiť lepšie tak sa snaž už kvôli sebe, nielen kvôli mamke, držím ti palce!
Povinné vzdelávanie si ukončila, takže pokojne nechaj školu tak a skús niečo robiť. Ak časom sama prídeš na to, že by si potrebovala mať širší rozhľad, pokračovať môžeš kedykoľvek. A pokiaľ ide o to, čo budeš v živote potrebovať a čo nie, tak na to ti budem vedieť odpovedať až vtedy, keď sem napíšeš prehľad všetkých situácií, v ktorých sa vo svojom živote ocitneš.

Môj 15r. syn tiež má predmety,ktoré sa učí len preto,lebo musí,ale má z nich 2.Najviac neznáša geografiu aj p.učiteľka mu je nesympatická,ale najhoršiu známku z nej má 3.Ale nikdy by si nedovolil ísť poza školu,na to je príliš inteligentný a má ma rád.Na druhej strane sa učí japončinu ako divý,športuje,pomáha doma.Tým chcem ppvedať,že nemusíš mať názor ako všetci,môžeš sa donekonečna venovať veciam,ktoré ťa bavia /a super by bolo,ak by ťa aj uživili/,ale máš IQ,ktoré by ti malo povedať čo a prečo sa jednoducho musí.