icon

Mám depresie a nechcem chodiť do školy

17. máj 2021

Ahojte, chcem sa poradit. Mam problém, ze mam depresie, do skoly nechcem chodit a rada by som ju skoncila len rodina s tym nesuhlasi (koncim druhy rok na strednej). Ja ich chapem ale mam inu predstavu o zivote. A trapim sa tým, ze ma nerespektuju. Zase je tu priatel s kt. chcem byt stale byvali sme spolu pol roka pridem naspat domov a nemozme spolu byvat. Trapim sa a neviem co mam robit. Dakujem za kazdu jednu odoved.

Strana
z2
ella_price
17. máj 2021

Toto má od depresie ďaleko a skutočné depresie by si určite zažiť nechcela. Sú to len výhovorky, ako sa vyhnúť škole a povinnostiam. Ľudia si každé jedno podnikanie museli nejak vybudovať a určite to nebolo takýmito plytkými výhovorkami.

patus_2
17. máj 2021

Milá autorka, bola si u odborníka, ktorý ti potvrdil depresiu? Ale si to iba myslíš? Pretože nechcem tvoje slová spochybňovať, ale príde mi, že sa "iba" cítiš nepochopena, lebo nechceš študovať a nechceš bývať s rodičmi. Máš 17. Školu si bez vymýšľania dorob. Keď máš depresie, potvrdí ti ich odborník, môžeš mať individuálny študijný plán. Asi ťa sklamem, ale podnikanie nieje taká sranda ako sa zdá. Ak chces rozbehnúť fakt skutočne podnikanie, ktoré ta uživí, tak sa priprav nato, že prvé mesiace, možno aj roky, budeš neustále v práci, žiaden pracovný čas, žiaden sviatok, žiaden víkend. Proste budeš musieť makať..ak sa ti nebude chcieť, tak nato doplatis jediné ty. Nevymýšľaj, rodičia ti chcú dobre, zatkni zuby, školu dokonči, zdravotný stav pories s psychológom/ psychiatrom a potom sa stavaj na vlastné nohy. Držím ti prsty nech ti to vyjde.

tncka
17. máj 2021

No jasne lebo rozbehnut podnikanie mozes v 16tich🤣🤣sa preber. A kapital mas? Keby mi toto decko doma zahlasilo ze nedokonci ani strednu tak dostane taku ze stena jej da druhu🤣🤣 So ZS sa dnes nikam nedostanes a ak,tak to treba mat k...a stastie 🙈 jedine k tym zachodom ale to teda vyhra neni

liljana
17. máj 2021

Cely zivot v kazdom zamestnani sa ta opytaju, aku skolu si skoncila. A ty povies, mam ukoncenu zakladnu skolu. A povedia ti, so zakladnym vzdelanim tu mame poziciu upratovacky a pripadne este stripterky.

veronikavaneska
17. máj 2021

Ahoj ukončí tento ročník a začni diaľkovo študovať strednú školu. Ja som tak chodila prvý na klasicku strednú ale nebolo to pre mňa musela som robiť a tak.. tak som chodila diaľkovo len utorky poobede aj to nie každý aj môj muž tiež rovnako ten chodil ale tri roky na klasiku a potom ju zrušili tak začal diaľkovo študovať strednú on chodil len vo štvrtky do školy a popritom normálne pracoval. 👌

nairia
17. máj 2021

a nerozmyslala si nad tym, ze si dokoncis tu strednu skolu, nech su rodicia spokojni, ty budes mat v rukach aspon maturitu a kym skoncis, budes pravne sposobila na pravne ukony? velmi pochybujem, ze teraz by si mohla zacat podnikat, pokial sa nejedna o nejaku "vychytenu" pracu influencera, youtubera, vlogera alebo kery fras to teraz strasne fici... vychadzam z toho, ze 18r este nemas. stredna sa ti zide, minimalne len na to, ze sa nikto nikde na teba nebude pozerat podozrievavo, ze mas len zakladku skoncenu. uctu a respekt si mozes ziskat svojou pracovitostou a urcite sa to da aj so ZS, ale bude to trvat, kym sa presadis. podnikanie znamena pracovat na sebe neustale a to nejaka stredna skola je oproti realnemu zivotu ozaj prechadzka ruzovou zahradou. a ak ta skola nebavi, chod na taku, ktora ti pomoze v buducej profesii.

janetinka27
17. máj 2021

podľa § 12 živnostenského zákona ods. 1 "v mene a na účet fyzickej osoby, ktorá z dôvodu nedostatku veku alebo rozhodnutia súdu nemá plnú spôsobilosť na právne úkony, možno živnosť prevádzkovať so súhlasom súdu, ak to navrhne jej zákonný zástupca".
ods. 2 "zodpovedného zástupcu v takom prípade ustanoví zákonný zástupca so súhlasom súdu; živnosť ohlási zákonný zástupca".

cize bez rodicov sa ti zivnost nepodari vybavit.

podnikanie na slovensku nie je lahke, neviem v akej oblasti chces podnikat. nie vsade treba mat napad, priestory a vybavenie, mozes mat zivnost a kontrolovat trebars kvalitu suciastok v nejakej firme alebo rozvazat nadranom tovar do jednoty. ale to je take podnikanie, ze... to uz radsej tam pracovat na zmluvu, lebo ako zamestnanec budes mat viac vyhod a budes kryta aj ked ochories, ale zivnostnik, ten len maka.

alebo mozes chces byt modelka, vestica, sadit stromceky v lese atd, aj to su zivnosti, to zavisi od tvojej predstavy, ale v tomto veku by som si urcite dorobila skolu, inak sa na teba ludia budu pozerat cez prsty. kedysi na vzdelani medzi beznymi ludmi tak nezalezalo, ludia mali ucnovky, robili trebars na druzstvach, ale teraz uz kto moze, ide na VS a je mozne, ze sa to "nevzdelanie" s tebou bude tahat cely zivot.

sszuzu8
17. máj 2021

Mne to nepríde ako depresia prepáč nevieš ani zďaleka co je depresia. Príde mi to ako ze si potrebuješ všetko vydupat a keď nie je po tvojom tak sa zrúti celý svet. Si veľmi mladá svoje sny máj ale preboha školu dorob. Nechaj si poradiť

zuzubb007
17. máj 2021

Podnikať a nemať strednú školu? Fuha tak to sú smelé plány, ani sa nečudujem rodine, že ti to nedovolí mne keby toto povie dieťa tak ju hneď usmernim, uvedomujes si, že základné vzdelanie má istá vrstva obyvateľstva, a každý sa ťa spýtať akú školu máš ešte sa len začneš hanbiť, podnikať nieje med lízať, a v čom chces podnikať, dosť ma to zaujíma? A po druhé depresiu zo školy? to sa tak nevola, ale volá sa to absolútna lenivosť a výhovorka

ella_price
17. máj 2021

@zuzubb007 To vidieť, že to je ešte detské zmýšlanie a že holčina nemá ani základné pojmy o tom ako to funguje. Keby ich radšej k tomu viedli v škole, aspoň na tej ekonomike keď už. Nie, niekto vidí debilkov ako sa zhadzujú na internete a ako si tvoria vlastné značky a si myslia, že im sa bude dariť rovnako, že je to celé len ako lusknutím prstov. 🙈

aniko2
17. máj 2021

Kebyže je to také ľahké ako si myslíš, robili by to všetci. Veľa ľudí ma problém nájsť si prácu či už s vysokou školou alebo strednou, no ty chceš začať podnikať so základnou? Škola nie je jediná vec čo ti v tom bráni, nemáš ešte 18. Máš tu prázdniny, zisti si veci ohľadom toho. Začni už teraz, kým sa to rozbehne skončíš školu a aspoň uvidíš či pokračovať alebo hľadať si prácu.

kacena4
17. máj 2021

to ze ukoncis skolu a odides od rodiny ta nezbavi depresii, depresia je dlhodoby zdravotny stav, takze ak ju mas treba sa liecit inak zbytocne skoncis skolu, budes mat depku aj potom a pokial viem ak si chces zalozit zivnost musis mat 18r. (alebo sa mylim?) ak ta zaujima ina oblast ako studujes prestup na inu skolu ktora tomu bude blizsie. a co sa tyka podnikania, kludne zacni uz aj teraz aspon ciastocne popri skole nic ti v tom nebrani... ak si kreativna poradis si a s tym ze dokonsis skolu popri podnikani

sslobodnamama777
18. máj 2021

preco mas depresiu a preco nechces chodit do skoly, nieco sa Ti tam nepaci, nebavi Ta skola? Podnikat je velmi tazké, budes musiet platit odvody a su dost vysoké, niekedy sa stane, ze podnikatelia maju prestavku a pracuju u niekoho, proste logicky keby si, objektine rozmyslala tu maturitu potrebujes, ajnked len ako papier, ked uz asi tam nevidis iny prínos v podobe vedomostí. Naozaj kazda podnikatelka Ti povie, ze to je tazké, skus sa ich spytat. Ak mas depresiu, tak aj za to nechces hodit do skoly? A co je na tej skole tazke, zle, pre Teba neprijemné? Kde tam je problem? Lebo ved doobeda mozes byt v skole, poobede podnikat, alebo ako to je s tym podnikanim. Tvoji rodicia aky mas s nimi vztah?

jaskolka
18. máj 2021

To, že máš depresiu, ti aj diagnostikovali u odborníka, alebo máš "depresiu" lebo rodičia ti "nedovolia" odísť zo školy a podnikať?Koľko máš rokov? Si už plnoleta? Ak áno, môžeš si v podstate robiť, čo chves, aj odísť z domu. Ak plnoleta nie si, holt smola, rodičia ta živia a keby mne 16 ročne zahlásil, že ch e odísť zo školy a podnikať tak v prvom momente asi dostane jednu facku tiež by, som to nedovolila. Nič v zlom, ale prídeš mi, že si to predstavuješ ako Hurvinek valku. V puberte som snívala že budem herečka, speváčka a neviem co... Ale som rada, že som školu skončila, a aj výšku. Čiže moja, rada, trosku sa upokoj, dokončí si aspoň strednú, a podnikaj si potom, ako len chceš. Lebo ak ti podnikanie nevyjde, ver tomu, že o osobu si základnou školou sa nikto v robote nepobije

monka105
18. máj 2021

Joooj zlatíčko, ty vieš čo je depresia? To nie je lenivosť, že sa mi nechce sedieť na zadku šesť hodín denne v škole a učiť sa. Keby máš depresiu, nepostavíš sa ani z postele. S čím chceš podnikať? Vieš vôbec, čo je živnosť a ako sa zakladá? Vstupný kapitál na to moja drahá vezmeš kde? Takých frajerov ako máš teraz, ešte bude neúrekom. Rodina má pravdu, len pekne do tej školy choď a sprav si aspoň maturitu. Keď budeš mať po maturite rovnaké plány, už ti nič nebude brániť ich zrealizovať.

jamidea
2. jan 2025

Vyskocila mi tato tema, a dufam, ze v 18tich si uz bud 3nasobna matka, alebo minimalne v predstavenstve svojej firmy

Strana
z2