Mám dovoliť 11 ročnej dcére holiť si podpazušie?
ahojte, chcela by som pocut Vase nazory. Moja dcera je uz dost ochlpena, tak neviem ci jej to mam dovolit alebo nie. Na jednej strane ju chapem, ze jej je to neprijemne a teraz na leto tricka a tak, ale na druhej strane...je to dieta. poradite? dakujem
urcite dovolit
jasne ,je to dama a chce byt in...
Radsej ako oholit nech pouzije niektory depilacny krem.postupne jej budu menej rast.ja lutujem ze som zacala holit a nie depilovat kremom.
Urcite dovolit. Ono, clovek si predstavuje ze 11 rocne dieta bude riesit este mozno ine veci, ale tvoja dcera nemoze za to ze hormonalne dospieva kedy dospieva. Pamatam si z detstva na svoju spoluziacku, ktora dostala prvu menstruaciu ako 9 alebo 10 rocna.....bola velmi vyspela, mala velke prsia a tiez zarastala. Bola uplny ousider, lebo my ostatne sme boli este ploche a o menstruacii a dospievani sme ani nechyrovali...Nuz jej mama si nemohla vybrat, ze je to este dieta....musela ju zasvatit do vsetkeho v case, kedy to bolo u nich aktualne.
Samozrejme, že áno. Moja dcéra v 11-tich dostala menštruáciu a teraz ju má pravidelne, odvtedy si už aj holí- ohanbie, podpazušie a nohy. Neviem si predstaviť, že by dcéra mala prísť domov s plačom pretože sa jej smiali v škole za ochlpenie v podpazuší. Ani tebe by nebolo príjemné chodiť neoholená a je to podľa mňa aj dosť nechutné a nehygienické. Normálne nech sa oholí, myslím, že to nie je žiaden problém, dcéra sa holí každý, resp. vždy keď sa objavia prvé náznaky chĺpkov a zvláda to v pohode. Myslím si, že to nie je nič náročné.
Určite áno
Boze,kiezby si moja chcela oholit podpazusie :D. Ale ona nie,ona hrda,ze ma chlpky 😀. A podprsenka? Durit ju musim,aby si ju dala...Ju to taha,skriabe,neobstoja ziadne moje argumenty. Takze ano,dovolit.
moja dcera ma velke chlpy na nohach ale svetle a ona si ich chce holit co mam robit?
Urcite ano
Je to neštandardné, ale keď tak skoro zarastá, tiež som za. Len jej s tým pomáhaj, než sa neporeže. A pozor na deodoranty, neaplikovať hneď po holení, mohlo by nepríjemne štípať. Mňa jedine Dove original, ten modrý klasika, neštípe hneď po holení, ale malá bude mať určite citlivejšiu kožu, tak opatrne s tým. Hlavne nech je spokojná a v pohode 😎
Mozem nechat dcere uz medzinozie ma 11
Tento "problem"riesim ja teraz podpazusie u 11r. nevlastnej dcery neviem ci ju do toho zasvatit lebo uz zarasta velmi vyse roka, ked ma tricko tak omg. Chcem jej s tym pomoct, ale jej mama s tym nic nerobi a teraz neviem ci cakat na jej mamu alebo to s nou mam prediskutovat ja. (Mame striedavu starostlivost teda moj manzel s dcerinou mamou cize ja som s nou od malicka, rozumieme si a aj o prvej menstruacii, resp. Ked dostala tak vsetko som jej ja vysvetlovala lebo jej mama sa k tomu nemala, tak neviem poradte mi prosim)
Moja dcéra zarastala skoro a tiež menzes dostala skoro...holi sa už skoro 5 rokov....teraz ma 15...pod pazuchou,v rozkroku a tiež nohy...dnes sú už deti vyspelé už veľmi skoro a je iná doba,ako kedysi,keď bolo všetko tabu...
@motiilik Ano to je pravda, ale ci mi prinalezi to "pravo" o tom rozhodovat pri bevlastnej dcere
@lylkatomaskova ja som bola vždy za to,že dcéra vie čo chce...ja jej vždy poviem svoj názor,ale rozhodnutie nechám na ňu...mt sme ex tiež rozvedený a jeho žena robí mojej dcére nechty,mihalnice a aj ombre...trvá to už cez tri roky a nikdy som nenadavala...ma už aj pircing a pomýšľa na testovaní...
Takže vždy rešpektujem dcerino rozhodnutie...
Myslím si,že teba berie viac ako matku,svoj názor povedz a rozhodnutie nechaj na nej..
@motiilik dakujem za pomoc
@lylkatomaskova skus sa o tom porozpravat s muzom, priradne nech sa on dohodne s jej matkou, nech nemas taketo vycitky😉
To sa musis pytat na konovi? Prepac ale keby zarastala 5 rocna a mala
Sntym problem tak samozrejme, dovolim, a nepytam sa na konovi, holenie podpazusia je vec hygieny, osobneho pohodlia, sebavedomia, pohody, nie drogy v skolskej taske 🙄
@lylkatomaskova kedykoľvek...nech sa darí 😉

@ebi88 Pytala som sa hlavne preto lebo to biologicky nie je moje dieta a nechcela som ist proti jej mame

My skôr so segrou hustíme do našej mamy ( má 60r.) , aby si oholila nohy a nechodila ako yeti. 😀
Určite dovoliť ,všetko vysvetliť ,poučiť . A môžeš byť rada ,že s tým vôbec prišla za Tebou a nerieši to len s kamarátkami.