icon

Mám pustiť 17-ročnú dcéru na víkend k priateľovi?

25. máj 2022

Ahojte dcéra je s priateľom 6 mesiacov, býva hodinu od nás vlakom. No dcéra sa ma spýtala či môže ísť buduci týžden spať ku fajerovi od piatka do nedeľe, jeho rodičia ju aj pozvali. Má 17 a on 18 mam ju pustiť? stále váham…
Chlapca osobne nepoznám

valeria_h
25. máj 2022

Ja neviem ženy, ale baba bude mať 18, to už nie je dieťa. Myslím, že nejaké zákazy už nie sú na mieste.

danulicek
25. máj 2022

@0silvia0 áno a veľa iných veci, ktoré boli celkom šialene 😁 ale presne - každá mama chce čosi iné a sama som zvedavá, aka budem ja, keď mi dovlecu frajerky 🤣

loliki
25. máj 2022

Oni ju pozvali prvý krát a hneď prespať? Hodina vlakom, to sa dá stihnúť aj prísť naspäť. Ak som už slušná rodina a chcem spoznať synovu kamošku, tak ju pozvem na nedeľné posedenie a dovi. Ak už tam bola viac krát, patrilo by sa, aby sa aj mladý predstavil vám. Minimálne očakávam, že sa príde predstaviť a dcéru vyzdvihne u vás doma. Seriózne správanie, aby rodič vedel, s kým a kam ide dcéra. A dôvod návštevy je nejaká oslava, alebo pomoc pri veľkom upratovaní, či ?

radanna11
25. máj 2022

Bože ženy niektoré to strašne preháňate aké praktiky , nútenie a čo ja viem čo všetko ste tu popísali ja som s mojim mužom od mojich 15 aj on mal tak dnes už mame 28 a chodila som k nemu normálne spávať aj on ku mne a normálne sme pozerali obľúbené seriály , objednali si pizzu boli s kamošmi na kofole a večer išli spat k jednému alebo druhému a sex sme mali ale nikdy nie keď sme spali u jedného z nás v noci 😀🤣🙈bože veď v tom byte boli aj rodičia,sex sme mali vždy len cez deň keď sme boli doma sami a len tak mimochodom , odsťahovali sme sa sami bývať keď som mala len tesne pred 19tnastkou.
Otehotneli sme len vtedy keď sme to chceli, naše mamy sa ako 18 ročne vydávali a rodili deti a vy by ste 18 ročne dievča zamkli doma a neverím,že všetky to tak naozaj praktizujete ako píšete .
My sme mali v triede všelijaké spolužiačky aj z veľmi slušných rodín , rodín právnikov aj z chudobnejších rodín aj veľmi rozmazanane aj s prísnymi rodičmi aj benevolentným ale v tomto veku sme už u frajera spavali naozaj každá .

hlubik
25. máj 2022

@mandzula myslela som slušná rodina. Je to na tvojej zodpovednosti ako k tomu pristúpiš. Ja dceru by som určite nepustila a príde mi cez čiaru ísť spať k priateľovi a ani synovi by som to nedovolila v takom veku. Toť moja odpoveď. Ale ja si myslim že jeho rodičia ani doma nebudú.

jana_eyre_2
25. máj 2022

Ju rodičia vraj pozvali, tak povedz že ju pustis az keď príde k vám, že ho tiež pozyvas.. a keď ho uvidis tak dáš na svoj dojem..

moni73
25. máj 2022

Boooze, a keby jeho rodiča doma neboli, tak co? Kľudne mohlo byt povedané, ze "vieš čo adamko, my ideme s tatom cez víkend na chatu, tak si evicku pozvi k nám." Autorka, čoho sa bojíš?

zazrak1991
26. máj 2022

Ja by som ju pustila ,s tým že nech príde po ňu aby ste ho spoznali a potom môžu spolu ísť ...mňa naši nepustili ani keď som mala 19 a frajera poznali ,v 17 by som nemala ani odvahu sa spýtať . Ja by som ale chcela mať so svojimi deťmi iný vzťah ,viac im dôverovať ...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
denisa0504
26. máj 2022

Pustila by som, veď je takmer dospelá 🤦 a ak chcú spolu spávať, to vedia aj bez prespatia u neho, to môžu hocikde...

mandzula
26. máj 2022

@elizabet173 ono to je s tym poznala/nepoznala tiez take na zvazenie. Mnohe z nas (napriklad aj ja), svojich chlapov realne spoznaju az po x-rokoch spolocneho zivota. Takze cakat od jednej/par zdvorilostnych navstev nejake "hlboke" spoznanie je nerealne, ano, moze si clovek vytvorit nejaky prvotny nazor, sympatie/antipatiu, ale so skutocnym spoznanim to nema nic spolocne. Skor by som sa spoliehala na to, ze 17-rocna dcera si vie vytvorit svoj vlastny usudok a tym, ze ju pustim, by som jej ukazala, ze jej usudku verim (a teda aj sebe ako rodicovi, ze som jej vstepila spravne hodnoty). Napadol mi jeden ad absurdum priklad - kauza slovenský kanibal Čurko, zijuci usporiadanym rodinnym zivotom, oblubeny medzi kolegami, kamaratmi. Chcem tym povedat, ze az cas realne ukaze a bat sa dopredu nema vyznam. A cim skor dievca/chlapec spozna, ako rodina partnera realne zije (posedenie pri obede/v kaviarni je malo), tym skor zisti, ci vo vztahu pokracovat. Takto to videli moji rodicia, vidim ja a takto to riesim so svojou dcerou.

yomiko
26. máj 2022

Dcéra, aj keď sa hambí, má v tebe dôveru, tak si to nepokaz. Kopulovať jej nezabrániš ani keby si jej dala pás cudnosti. Dvaja tínedžeri si cestu vždy nájdu.

Namiesto toho, jej povedz, že ak by chcela ísť domov, tak nech ti zavolá hoci aj o druhej v noci a ty pre ňu prídeš autom. Toto určite ukľudní teba aj ju (ak by ju náhodou chlapec do niečo tlačil čo ona nechce).

luccija
26. máj 2022

Tak uisti dcéru, že priateľa nepodrobite krížovému výsluchu🙂len ho chcete spoznať, vidieť...ja si neviem predstaviť, že by moje dieťa s niekým pol roka trávilo čas a nepoznám ho.Ved sa stretnite neutrálne niekde vonku na rybe, pizzi, kofole...

martul
26. máj 2022

@elizabet173 chcela, hodili sme reč, povedala som je ako si to predstavuje, z čoho to chcete platiť, ako bude stíhať domácnosť, školu a frajera a zostala.

balaskovae
26. máj 2022

no co ja viem, ked som mala ja 18 mna mamina pustila k priatelovi v takom veku spat, ale tam bol rozdiel ze poznali aj priatela aj jeho rodicov osobne a vedelo sa ze tam budem takze to bolo safe no.

a_adamcova
26. máj 2022

Akože sa pozastavujem nad niektorými komentármi. Ak dievča bude chcieť mať sex tak si povolenie pýtať nebude od rodičov, a bude ho mať tak či tak, a verte že sa vynájde ...
Takže absolútne nič na tom zlé nevidím, už je takmer dospelá, takže ... Na druhej strane chápem tvoje obavy, že chlapca nepoznáte ... skús si to s ňou nejako vydiskutovať. Dievča sa nehanbí za vás, ale je jej to trápne byť s rodičmi a s priateľom. To je všetko. Skúste jej vysvetliť čo je vo veci, a niekam zbehnúť spolu aspoň na pizzu, alebo niekde na univerzálnej pôde - nie doma.

a_adamcova
26. máj 2022

Teraz som si prečítala čo si písala - takže sa nehanbí za vás - len je jej trápne 🙂 Komu nebolo ? :D :D Tak mne bolo tiež a ešte ako :D

alguno
26. máj 2022

Stupídna otázka!!! Naozaj sa musíš pýtať ostatních?! Pokiaľ nechceš, aby prišla domov už v druhom stave, tak určite NIE!!!

mondolina
26. máj 2022

@alguno
a keď príde z rande? nemusí ostať tehotná? 🤦‍♀️

mandzula
26. máj 2022

@alguno aha, čiže každá, ktorá sme spali u priateľa v 17, sme domov prišli v druhom stave?

veronikalubko
26. máj 2022

Ja mam pocit ze niesom na koniku ale v kláštore s mníškami 😁👍🏻
Podľa mňa ju kľudne pusti, predsa, polovica žien, čo sú tu už veľké mami tiež nesedeli doma na riti v jej veku, 😁

alguno
26. máj 2022

@mandzula to netvrdím! Ale ja by som ju nepustila, som dosť prísna. Vyjadrila som svoj názor, autorka so mnou nemusí súhlasiť.

leteku
26. máj 2022

Moja dcéra ma teda len 16,5 a chlapca, ktorý má 17. Bol nám predstavený a je to milý chalan. Už u neho aj spala, som toho názoru, ak chcú spolu spať tak budú aj keď nie u neho. Sama som s mužom od 16 a prvé dieťa sme mali až keď som mala po výške a niečo odrobené, mala som 25. Dcéra je poučena a verím jej, že so mňa neurobí babku. Ak by aj urobila tak ju podporím a pomôžem. Asi som divná.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
rude_baby
29. máj 2022

Bude mať 18, panna už podľa tvojich slov nie je - tak akože co riešiš?
Veď skus kontaktovať jeho rodičov, či vedia, že mladá bude cez víkend u nich a čau...

mell27
30. máj 2022

Zato, že je dospelá, ešte neznamená, že je aj vyzretá... Jej frajera si ešte nikdy nevidela, ale pustíš ju k nemu na víkend 😁👍

zemiakovysalat
30. máj 2022

@kacena4 lebo cez den nesexuju nie ? 😁😁😁 hahaha

janage
30. máj 2022

A čo keby ste jej navrhli, že ju tam odveziete a pri tej príležitosti sa v krátkosti zoznámite s jeho rodičmi?
Predtým s ním osobne.
Dcére by som vysvetlila, že nie je problém s prespaním ako takým, ale v tom, že chalana ste ešte naživo nevideli. A pozvanie by si rada mala potvrdené priamo od rodičov.

zemiakovysalat
30. máj 2022

Ja by som ju odviezla autom, nenapadne vystupila aby ma pozvali aspon dnu na kavu 😁😆 nech vidim nazivo frajera, aby laska nesla vlakom 🤣

taga
30. máj 2022

Ked som mala 17, letela som na rol na druhu stranu sveta... ked citam nazory, ze babu, co ma o 4 mesiace 18 by ste nikam nepustili... fuha tak ja neviem, su spolu pol roka, snad ho uz trosku pozna, nebola by som naivna, ze ten sex este nemali...
Ja by som dceru pustila pod podmienkou zoznamenia s mladym a aspon rychlym zoznamenim s rodicmi (ked uz ju oni teda udajne poznaju)