icon

Manžel sa hnevá a nadáva na dcéru

1. sep 2022

Manžel sa hnevá a nadáva na dcéru 14rocnu,že dostala vši.Ze si nedala pozor ani nevie od koho konkrétne to dostala.Ze už ma dosť rokov aby si dávala pozor na také veci a podobne reči.Aj nadáva na ňu.Od nej to dostala aj naša 2 ročná,takže máme doma veselo.Kazdy deň ráno aj večer vycesavam im vlasy,umývam,vyberavam.No ťažko ,lebo obe majú dlhé vlasy.Manzel že nemáme čo na robote,že musím vlasy im pozerať a zbytočne to zdržuje,plus všetko oprať vydezinfikovať.No proste nahnevaný je.

autor
1. sep 2022

Vidím že pre vás to je nič.Aj keby dieťa došlo do ov že fajčí alebo droguje aj to by ste pochválili.Lebo nedajbože rodič nemôže dieťaťu noc vyčítať lebo mu sliapne do duše.Ach ženy

oblecenie99
1. sep 2022

@zoro9836 Tak toto je teda sakra motivujúce, keď na teba rodičia kričia za veci, za ktoré nemôžeš alebo ovplyvniť nevieš. Ja som mala (mam, a stále sa nezmenili) takých rodičov, ich krédo vo výchove bolo "nehanbíš sa, že ....." a doplň si.. či som bola smädná na nejakej túre, alebo som dostala chrípku, či som mala dvojku a kamoška jednotku, keď som spadla z bicykla a doudierala sa, nikto ma nikdy neľutoval, za to som bola zdžubaná, že som také nemehlo že si neviem dať pozor.. mali tú drzosť mi vynadať aj za, to keď sme v marci dostali covid, lebo mali sme si dať väčší pozor (a to sme pozor dávali) a pod. Najprv mi ale vynadali za to, že na čo sa testujeme, proste čisté psycho. Ja ani moja sestra im NIČ nikdy nehovoríme, či už je to sukromie alebo zdravotný stav, lebo všetko furt v kuse uhundrú. Ja som vďaka tomuto prístupu od nich od povahy extrémne opatrná, mám extrémny strach aj šoférovať, často (žiaľ) riešim tiež, čo si o mne ľudia pomyslia, ak.. (a to už ako stará koza po tridsiatke), neviem byť prirodzená v spoločnosti, ako mi raz niekto povedal "tvoja zdržanlivosť je niekedy až iritujuca". Moji rodičia nemali problém nadávať mne, ako desaťročnej, keď nás stratila!!!! (polka skupiny starších detí zmizla z dohľadu učiteľky) učiteľka v Tatrách pod Skalnatým plesom tak, že nas tam 5 deti nechala v daždi sedieť v lese viac ako dve hodiny a ona išla hľadať zvyšok a na nás akosi zabudla.. Všetci rodičia boli pobúrení, len moji nadávali, neviem doteraz prečo, ale mne! Keď mi raz prišlo v električke nevoľno (bolo horúco), moja mama na mňa začala kričať, ako sme vystúpili, že ak som tehotná, tak ma zabije!!! Nemala som ani frajera a nikdy som sa s nikým neflakala, nechápem, odkiaľ to vtedy zobrala. Vlastne chápem, bola taká sibnuta, že automaticky bola nastavená na to, že čo si ľudia (v autorkinom prípade svokra) pomyslia, namiesto toho, aby podporila dcéru, ktorá asi tiež nie je nadšená touto situáciou. Čiže ja nie, nesúhlasím s tým, že toto má byť super prístup rodičov v podpore dieťaťa, že si najbližšie da väčší pozor.

bessie12
1. sep 2022

ty si naozaj neskutocne blba ... ja uz nemam slov na teba

monuska112
1. sep 2022

rob si co chces. dosledky si nesies sama a jeden z dosledkov som ti uz napisala. ak ma clovek v hlave len ja ja ja ja ja tak to potom takto vyzera, empatia s dcerou ziadna...no nic len nezabudni potom napisat, moja dcera prerusila so mnou kontakty a ja som vzdy bola dobrou mamou...

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zuzitko74
1. sep 2022

Si už dospelá osoba zodpovedná za to, čo robíš. Ty si si vybrala, že sa budeš hnevať na vlastné dieťa v situácii, v ktorej je nevinne. Ona sama je obeťou tejto situácie trpí ňou. Vadí ti, že iné deti majú viac súcitu s tvojim dieťaťom než ty sama a zastávajú sa jej.
Ty ako rodič chceš mať právo vytknúť dieťaťu akúkoľvek, aj neúmyselnú chybu, ale ty sama si praješ byť nedotknuteľná, čiže tebe chyby, ktoré robíš, nemôže vytknúť nikto. Správaš sa veľmi nespravodlivo a máš na ľudí dvojitý meter.

autor
1. sep 2022

@oblecenie99 Na toto čo píšeš sme nikdy zlé slovo nemali.Ked padla z bicykla alebo barsco ofukala som koleno a povedala že nabudúce sa jej to podarí.Na známky poviem že učíš sa pre seba.Neprirovnavam k ostatným deťom.No minulé som bola s kamoškou,boli sme na ihrisku jej malá 5r na bicykli a pár krát spadla.Kamoska jej hovorila že vidíš aká si sprostucka vôbec nedavas pozor.Takze sú vseliaky ľudia.Potom som sa pýtala kamošky že prečo to povedala a ona že keby povedala tutuli mutuli tak sa jej malá nenaučí bicyklovať sa,že musí vedieť že si treba dávať pozor ináč spadne.

tehotna40
1. sep 2022

Ja uz musím...ty si čistá puča!!! Sa preber uz prosím ta, keď ti tu 30 ľudí napíše A ty stále dookola točiš B. Každý rodič sa hnevá na každú chorobu ? Aha dobre, môj malý chyti naozaj všetko a je viac doma. Budem mu teda zato nadávať?? Čítaj po sebe co píšeš ty ťapa to dieťa zato nemôže!! Normálne keby si pri mne tak schytas pár po papuli uz dlho ma nikto tak nenasral jak ty dnes. Porovnávať drogy zo vsami, hrusky z jablkami. Cisty vymet. Ved nedoniesla domov kvapavku!!!! Ešte raz : TO DIETA ZATO NEMOZE!!!!!!!

autor
1. sep 2022

@monuska112 😃😃😃že ja myslím len na seba😃😃😃keby to tak bolo tak ju ostriham dohola a nebudem sa trápiť s vycesavanim.No ja jej chcem zachrániť vlasy.Tak nepíš blbosti že myslím na seba
@tehotna40 Fakt úbohé ako sa tu niektore vyjadrujete.Len potom či nerobíte to isté aj doma.Tu mne nakladate a doma to isté.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
tehotna40
1. sep 2022

Snažím sa znížiť na tvoju úroveň aby si ma pochopila . Hej úbohé?? Ja poviem nadávku aspoň seberovnej zene a nie 14 ročnému dieťaťu ty krkavcia mater. Napísala som ti to normálne asi 4x a nie len ja a ty to v tej sprostej hlave nedokazes pochopiť.

autor
1. sep 2022

Ja som nikomu nenadavala ani neosocila,tak kto je tu úbohý?
@tehotna40

bessie12
1. sep 2022

nadavate svojmu dietatu kvoli blbym vsiam ...

monuska112
1. sep 2022

jasne niekto s tvojou "empatiou" jej chce zachranit vlasy, aby mala ona dobry pocit, ty na jej pocity nehladis, ty jej zachranujes vlasy aby si sa mohla pred ostatnymi chvalit aku mas doma princeznu...lebo dcera je predsa tvoja vizitka...ty uz prosim ta nepis blbosti, na niektorych z nas co nezereme slamu to totiz neplati

lalenka33
1. sep 2022

Je mi jasné, že si inteligenčne hlboko pod priemerom, ale už sakra povieš, ako za to tá dcéra môže a ako si mala davať pozor? Internet máš, tak si o všiach vieš prečítať. Zato, že ich dcéra dostala nemóže ona. Mohla sa niekde oprieť, skúšať oblečenie v obchode...vši vždy boli, sú a budú. Vôbec to nieje o hygiene. Je kopec ľudí, ktorí vši u detó neriešia, posielajú ich do kolektívu a tak si to deti hlavne v školských zariadeniach menia celý rok dokolečka. Dookola tu omielaš svoje sprostosti a pletieš jablká s hruškami. Normálna inteligentná žena by neporovnávala drogy so všami. Však ju zamkni doma a máš po problémoch. Na otázky, ktoré dostaneš neodpovedáš len si točíš bludy dokola aby si ospravedlnila svojho debila a jeho neadekvátnu reakciu. Len načo bol dobrý tento príspevok vôbec.

kingstonka
1. sep 2022

Tak (aj keď zbytočne )ešte raz 5 ročne dieťa nemôže za to ze dostalo vsi, 10 ročne dieťa nemôže za to, že donieslo vsi, 14 ročne dieťa nemôže za to ze dostalo vsi ! Môžeš možno vyčítať 14 ročnej, že si uspinila, roztrhala nové saty-mohla si dávať pozor, ale nie ze si mala dávať pozor a nedostať vsi 🙄.

autor
1. sep 2022

Vidim že zbytočne niečo písať,keď každá meliete len svoje.Pekny den

bessie12
1. sep 2022

a ty nemelies svoje ??? Kolko krat ti to este mame napisat, ze ona za to NEMOZE, ze ma vsi ???!!!! Nikto za to nemoze, kto ich dostane. Kriste pane zenska si tupa ako poleno. Daj si facku a nie jednu 🤦‍♀

jaskolka
1. sep 2022

Zrejme autorka čakala, že všetky začneme nadávať na dcéru že aká je lajdacka, keď nevie si dat pozor, aby nelapila vsi 🙈🙈🙈
Zbytočne vysvetľovať, akým spôsobom sa vsi prenesú, to ju nepresvedčí, muž nadáva a rozčuľuje ho že je to kopa peňazí a ju otravuje dcéru cesat...
Čiže asi všetky mame keď deti donesú vsi, im vynadat, a zvozit ich prečo si nedávajú pozor... Keď dostala opačne názory tak už sme všetky "mimo" a jej vriesksjuci muž je vlastne super, veď treba dieťa poriadne potrestať, najlepšie ju zavrieť doma, len aby náhodou zase nedoniesla domov vsi...
Mimochodom, autorka, pozreli ste si mužom hlavy? Co keď práve jeden z vás bol prvý, kto to doniesol domov? Co ak práve ty od nejakej kolegyne si dostala? A co keď práve tá 2 ročná to doniesla? Ci nikdy ste s ňou neboli niekde pri inom dieťati? Ako vieš, že 14 ročná to prvá rozšírila doma?

monuska112
1. sep 2022

vsetci su ponorka, len ja som lietadlo brrrrrrrm...vies bez ohladu na to ktora strana ma pravdu ci my alebo ty, clovek, s ktorym je vsetko mentalne vporiadku, bez poruchy osobnosti by sa minimalne zamyslel nad sebou a prekontroloval to co robi ako robi a uistil by sa, ci je naozaj ok to co robi...len teba to ani nenapadne.

laska86
1. sep 2022

Autorka kym ti nepride v 14ke domov stym ze budes babka tak je to vsetko v pohode..predychaj nerozculuj sa vsi znicite a bude pokoj...nejde predsa o zivot...

kukuk29
1. sep 2022

ja len nechápem ako si može dať niekto pozor na vši 🤔veď aj v práci sa ku hocikomu nakloníš keď niečo ukazuješ kolegom na monitore alebo priatelom na mobile... to vy s mužum nikto k nikomu neprikladáte bližsie hlavu ? Stale mate odstup minimálne meter ? Doteraz si ludia dávali bacha na covid a teraz aby sme stále mysleli ešte aj na to že dostaneme od niekoho vši ? 🤔🙈

81anina
1. sep 2022

Tebe sa rozum zastavuje nad niektorými komentármi a mne nad tebou. Ty si teda matka roka aj s tvojím drbnutym mužom. By ste si obaja zaslúžili po pysku. Chudatka deti. Sa mi žalúdok zdvíha z tvojich názorov. Zmaž túto diskusiu lebo sa len strapnujes a nasieras ľudí

lilope
1. sep 2022

@autorka Vieš čo, máš pravdu, neberiem to na ľahkú váhu a preto by bolo podľa teba najvhodnejšie vynadať dcére, veď potom sa problém vyrieši sám ako šibnutím čarovného prútika. Nabudúce ju preventívne nechaj stáť cez noc pred domom nech tie vši predsa nedonesie domov a nech si vždy v spätnom zrkadle skontroluje vlasy než sa opováži prekročiť prah vašich dverí. Rovnako navrhujem, aby si pred každým príchodom domov urobila testy na všetky prenosné ochorenia, aby ste ako rodina už nikdy neboli v takom vysokom ohrození. 🤦

emily_666
1. sep 2022

Akoze....ze dieta si ma davat pozor a nedavat hlavu k hlave....
Autorka bude asi jednoduchsia, rovnako ako jej muz...
Vsi maju aj ludia solventnejsi, zial je to prenosne, nemuseli ich chytit od niekoho socialne slabsieho.
Nahnevat by to asi nahnevalo kazdeho, ale nadavat preti dietatu....

viestta
1. sep 2022

Ešte ta mame chváliť a lutovat za tvoje vyjadrenia o vlastnej dcére. Jediný kto si tu ľútosť zasluzi je ona. Ma to s vami viac ako zložité.

rebekamarcusko
1. sep 2022

Ty si normalne madar,ty nechapes,ze ani dospely clovek tomu nevie predist? Jak ti to tu uz mame vysvetlit? To keby nahodou doniesla aj ten covid ju deptate,ze si poriadne ruky neumyla? Ved sa tomu dalo predist? Sa zamyslite trosku nad sebou a ked ani to nepomoze chodte si po neurol

daniela2202
1. sep 2022

Vydržať! .... nemôže za to, to ako by ste ju obvinili z covidu, keby priniesla

lija22
1. sep 2022

boze moj takze vsi su bezne? nikdy som ich nemala, ani deti a uprimne mam z toho paniku. Sampony teda nezaberaju, ci preco je taky problem sa toho zbavit?

kingstonka
1. sep 2022

@lija22 kľud, niekomu trvá dlhšie sa ich zbaviť, ale u nás bolo všetko ok za 2 dní. Šampón zabral.