Mladé baby s vysokou nadváhou
Preco ich je coraz viac a viac?
Preco ich tolko pribuda uz medzi mladymi dospievajucimi dievcatami ktore maju len 13-16 rokov?
Je snad na Slovensku presadzovany trend krasy Obezita a tucnota?
Je na slovensku presadzovany trend stravovania Tlac do seba co najviac a co najcastejsie aby si mala cici rici a bola krv a mlieko?
Vsimam si ked chodim do barov, kaviarni, restik, podujatia alebo len tak sedim niekde na nemesti ci na ulici na lavicke ako nase slovenske devy a zeny neskutocne tucneju. Ako ich drieky a spodne ale aj horne partie naberaju vzhlad pneumatik.
A najviac ma zaraza ako mi hovoril jeden kamos ktory uci telesnu na strednej skole ze neskutecne nase dievcata pohybovo zleniveli. Ze nedokazu ani sportovat. Nevedia sa splhat, nevedia vytrvalostne bezat napr. 5 minut vkuse, nevedia urobit kotul vpred. Su neohybne a usadene v com im brania ich silne stehna, objemne zadky a prsia. Len sa smial ze ked tie dievcata otehotneju raz ake proporcie este naberu. :D
Ja sa len pytam, kde sa nabral ten trend preberania? Preco matky svoje dcery a okolie tlaci do toho ze zena ma vyzerat ako socha Venuse?
Uvedomujete si dievcata a zeny ze tucne telo prinasa so sebou kopu ochoreni?
@mandarinka555 Moze byt stihly. To, ze to nie je zdrave, je druha vec, ale stihly moze byt uplne v pohode. A na druhu stranu su ludia, co sa stravuju zdravo, sportuju a maju nadvahu (nie su obezni)..
@dadis ono podla mna to je aj A aj B. Ja som tiez typ co cely zivot chudne, nie som obezna, ale od mladosti nie som spokojna s postavou a vahou.A to som veru uz riadne chudla v 18 tich lebo som mala 55kg a chcela som 50, preto som sa citila stale tucna. Postava hrusky, teda stihly pas a sirsie boky, silne stehna aj lytka. Nosila som len siroke nohavice, nikdy nic obtiahnute, ziadnu minisuknu...A znamenalo to to, ze som mame vykrikovala presne to co tu spominate niektore - ze preco sme museli jest ako deti stale privarky, buchty, langose, omacky, halusky...a odmietala som uz vecerat, nahadzovala som delenu stravu, diety, sport 3x v tyzdni, k tomu posilovna, plavanie.. Raz sa mi podarilo schudnut na 50 kg, ale dlho to nevydrzalo..teraz mam o 20 kg viac - po porode neviem schudnut uz viac ako 10 rokov. A odvtedy mam za sebou kadejaku stravu, cez 90 dnovu, Macingovu, vazenie, momentalne ospevovane kaloricke tabulky, ktore mam uz skoro 2 mesiace a neschudla som ani gram. Nikdy nepresvihnem denny kaloricky prijem co mam nastaveny, skor som schopna do 2/3 to zaplnit, mam problem vobec to prijat co mam. Stravujem sa zdravo uz roky, odkedy som odisla z domu, ziadne pecivo, sladkosti veeelmi vynimocne, nevyprazam, nehustim mukou...zelenina v kazdom jedle..atd. A nic. Je to ciste zufalstvo. Ale...Pokial som dobre pochopila od roznych odbornikov, to je asi prave ten problem. Moja sestra kazdu hodinu je. V noci ide do chladnicky a zje cokoladu aj o 23:00, da si vino, zmrzlinu, pecie vela, vari cokolvek a vkuse je. A je stihla. Povedala mi, ze mam skusit tak ako ona,kazdu chvilu nieco zobnut, nie vela, radsej mensie porcie, ale kludne co chcem, neobmedzovat sa. Skusila som presne ako ona, o mesiac som mala plus 3kg. Aj pohar vody sa na mne prejavi sa zda. Ale teda to je metabolizmus. Ja mam tak zly metabolizmus, ze to telo nevie uz asi kde je sever. Prave tym, ze som stale skusala, stale chudla, raz detox, kadejake rozne druhy stravy, raz nejes po 17:00, potom nejes sacharidy inokedy male porcie, tak moj metabolizmus nepracuje. Sestre ide ako hodinky, vsetko jej stravi okamzite, uz po hodine pocituje hlad. Ja osobne ani hladna nie som niekedy po ranajkach aj do 18:00. Napijem sa vody a nepotrebujem. Ona by uz umrela od hladu. Cize tu ide o to, ze ked nechudneme, metabolizmus nepracuje ako ma. A to je potrebne nejako nakopnut. Len mam pocit, ze bez vytrvalej odbornej pomoci to nejde. Kazdemu pracuje telo inak a vraj to trva aj rok kym sa rozbehne tak ako ma. Preto si myslim, ze tym detom od mala treba dat spravne navyky, aby telo spravne fungovalo a potom sa nedostane do takychto problemov. Ale to je moj nazor.
@m.i.r.i Som na tom podobne. Len nedzrim diety, nezapisujem kaloricke, ale cely zivot sa snazim obmedzovat kaloricke jedla a cely zivot cvicim. Takze v konecnom dosledku sice nemam 50kg, ale 70kg(pri 170cm), ale som zdrava, mam peknu postavu a super kondicku mam aj po 40tke. Moja mama bola moj opak, mala 47 kg (pri 160cm) cele detstvo, nikdy nesportovala, jedla vsetko od horaliek, reznov, hranoliek, majonezakov, langosov..no a po 40 sa to otocilo a pribrala 🤷♀️.

@nienna Prečítaj si po sebe poslednú vetu....Kto od rána do večera pchá do seba fast food, určite nie je štíhly....Tak netáraj hlúposti....K tomu si dá dva litre coly a výsledok je na svete....Čiže vyzerá ako prasa 👎