icon

Mladé baby s vysokou nadváhou

19. okt 2022

Preco ich je coraz viac a viac?
Preco ich tolko pribuda uz medzi mladymi dospievajucimi dievcatami ktore maju len 13-16 rokov?
Je snad na Slovensku presadzovany trend krasy Obezita a tucnota?
Je na slovensku presadzovany trend stravovania Tlac do seba co najviac a co najcastejsie aby si mala cici rici a bola krv a mlieko?
Vsimam si ked chodim do barov, kaviarni, restik, podujatia alebo len tak sedim niekde na nemesti ci na ulici na lavicke ako nase slovenske devy a zeny neskutocne tucneju. Ako ich drieky a spodne ale aj horne partie naberaju vzhlad pneumatik.
A najviac ma zaraza ako mi hovoril jeden kamos ktory uci telesnu na strednej skole ze neskutecne nase dievcata pohybovo zleniveli. Ze nedokazu ani sportovat. Nevedia sa splhat, nevedia vytrvalostne bezat napr. 5 minut vkuse, nevedia urobit kotul vpred. Su neohybne a usadene v com im brania ich silne stehna, objemne zadky a prsia. Len sa smial ze ked tie dievcata otehotneju raz ake proporcie este naberu. :D
Ja sa len pytam, kde sa nabral ten trend preberania? Preco matky svoje dcery a okolie tlaci do toho ze zena ma vyzerat ako socha Venuse?
Uvedomujete si dievcata a zeny ze tucne telo prinasa so sebou kopu ochoreni?

miriam11
20. okt 2022

Aká matka, taká Katka.

macekovam
20. okt 2022

Ja si všímam ze že väčšinou tučné mamy majú tučné deti.. Co sa v rodine nanari to dieťa zje.. Co sa sa kúpi to tiež zje... Keď dajú peniaze kúpia si co chcú... Potraviny sú plné hormónov... Veľa potravín obsahuje bud vysoké dávky testosterón alebo pre mužov veľa estrogénov..decka sú potom lenivé... Je pohodlné deiet a len papkat ved pohyb nie je zasa až taky komfortný keď sa môžeš všade odviesť... A druhá vec načo by si chudla keď aj,, tak si krásna,,... Véd už aj modelky majú XXL rozmery... A tým sa stali výnimočné... Dievčatá nemajú súdnosť... Legíny krátka mikina.. 2 brady... Ale sebavedomia na rozdávanie.

oli18
20. okt 2022

@dskjhfdlkdjhl a co by mala tou diskusiou sledovat? Nic. Tema je hodna zamyslenia. Denne tu citam chobotiny a nik sa napyta, co s tym sleduje, ale veselo sa radi.
.

ahhola
20. okt 2022

Joooj, to tu dostaneš výprask... Mnohé tuná majú také telesá doma. Tiež sa zamyslím, keď vidím vysportovaneho tatka s adolescentom ako sadelnaty anjelik. Štítna zlaza😂to by musela byt epidémia s týmto. A pritom toľko možností v meste... Skqwas, tenis, byciklom do školy... Ale keď sú schopní sa do nej doviezť 3km mhdckou... Do škôl aspoň pingpong stoly cez prestávku nech pinkaju a necumia mobily. Atie mladé baby a nohy do X.... to ani po schudnutí sa nenapravi, keď sa tucnotou deformovali v puberte. Previs chirurg odstráni, ale dlhé kosti nenapravi. 🙆‍♀️Raz som čítala o takejto bombe, ale fakt silná osobnosť, pozerala na 2dielne plavky vo výklade a zároveň videla svoj v odraze metracik. Zaprela sa a schudla na 55. Bez Molnara, bez matere, ktorá mala v paži, dokázala to sama pre seba. 💔

miriam11
20. okt 2022

@elizabet173 hmmm.. z tvojej reakcie je možné vyčítať, že zrejme tiež máš problém s veľkým "kufrom"

fadama
20. okt 2022

Mne sa skôr zdá ze zeny musia vyzerať ako káčer Donald 🤷‍♀️

kvetinka75
20. okt 2022

pretože generácia zlenivela. Nemáš pohyb, ale ješ kraviny, automaticky priberáš. My sme nemávali sladkosti, čipsy a pod. bežne. A stále sme niekde behali. Nebola šanca nabrať. A varilo sa tak, - chceš nechceš - nechaj tak. Žiadne obľúbené jedlá každý deň, žiadne náhrady jedla alebo jedlá medzi hlavnými jedlami.

acrobaleno
20. okt 2022

Problémom je aj novodobý trend, že vlastne tí ľudia klamú seba samých a samozrejme aj okolie. BODYPOSITIVITY bolo určené skôr pre ľudí, ktorí prišli o končatiny, o prsníky kvôli rakovine o vlasy. A nie pre s prepáčením vyžratých ľudí. Neverím, že tie všetky mladé baby, čo majú 100+ sú so sebou spokojné a že ich nič netrápi.

syslik81
20. okt 2022

@mandarinka555 ako pisem u niektorych je to obzerstvo ale nie u vsetkych -preto by som neodsudzovala.. kazdy nech je aky je ,. iste nie kazda je spokojna s vyzorom a mnohe maju svoje komplexy a su aj tu na koniku a tato tema im nepridava ... rovnako nieje zdrave byt prehnane chuda travit zivot pocitanim kalorii a zaoberanim sa svojim vyzorom ..

stanulienkat
20. okt 2022

@ahhola heeej, stitna zlaza je najlepsia vyhovorka pre tucne.😁 Pritom chore je 1 promile. A este ma bavi, ze vela nejedia.🤣 Poznam takych par, co toho vela nejedia a priberu aj zo vzduchu...... Ja by som z toho "vzduchu" prezila niekolko dni.
Vidis to vsade:tucni rodicia-vacsinou aj tucne deti. Vari sa mastne, nezdrave, vsetci sedia na riti. V mekaci ked vidis vypaseneho, tak v ruke ma 100% aj coko shake.

acrobaleno
20. okt 2022

@stanulienkat To mi pripomína toho 260 kg chalana v Extrémnych premenách, čo to ani nedokončil. On a aj jeho rodina tiež žili mimo reality.
Genetika = celá rodina sa nezdravo stravuje. Nie sú to žiadne gény tučnoty a neviem čo. Týmto neútočím na tučných ľudí, ja len neznášam, keď mi niekto klame do očí.

nhispvm
20. okt 2022

áno je to pravda, ľudia nie len ženy sú už vo väčšinou strašne leniví. Na telesnej mali spolužiačky furt nejaký problém, potom menštruácia aj 3 mesiace vkuse,len aby necvičili. Polovica triedy oslobení od TV, atď. čo narobíš ? Taký je trend. Nielen pohodlnosť a vymoženosť mladých ale aj ich rodičov. A v neposlednom rade ceny. Je divné, keď čistá voda je drahšia ako cola. Že vo fastfoode sa nadlabneš k prasknutia za polovičnú cenu ako keď si pomaly ideš kúpiť ryžu s mäsom a uponahľaný život, kde už nikto nestíha ani variť a rodičia radšej dajú peniaze, aby si decko niečo kúpilo... Tak je to výsledok. To nie je chyba 16 ročných, ale 16 rokov ich existovania.

apolka77
20. okt 2022

Inak ja som mala vždy problém s váhou napriek tomu že som skôr športový typ. Do práce chodím zásadne bicyklom celý rok naozaj aj keď sú dažde a vietor, zima...jedine keď je poľadovica nejdem alebo sneh,,,ale pred 10 rokmi ani to nebol problém šla som aj keď nasnežilo..napr.uz pol roka vyše aj v tých najväčších horúčavách som sa presúvala 8 km do roboty aj napriek tomu sihla nie som...a mám dosť veľku nadváhu...nepriberam zo vzduchu toho som si vedomá, skôr zavislostou stále niečo zobat ku káve, čaju...a veľa produktov z múky a cukru...takže môj poznatok je taký že iba šport vám nepomôže základ je strava ...lenze zdravá a výživná strava sa stáva dosť nedostupnou ..presne cola je lacnejšia ako voda?

kiki68
20. okt 2022

Nielen na Slovensku, je to vsade. Proste strava a vyvazanie autom. Zabijak stihlosti. Tak hlavne my sme v ich veku vela chodili pesi c a zastavku, zo zastavky kilometre, do toho este nejake sporty ako hobby a nejak sme neholdovali fast food, cola bola sem tam, inak vacsinou mineralka alebo tak s troskou domaceho sirupu. Aspon tak si pamatam ja. Ani jedna z nas nebola nejaka velka. Je ina doba proste, tak to ide jedno s druhym

kvetinka75
20. okt 2022

@apolka77 tak na tomto vždy aj moja snaha schudnúť - keď som chcela pár kg, stroskotala, koláče, koláče, koláče. Akonáhle som vysadila koláče, sladkosti a iné zbyočnosti a jedla iba normálnu stravu, kg išli dole

m.i.r.i
20. okt 2022

Prispevok podla mna o nicom. Myslim tym to, ze urcite to nie je cielene. Stale pocuvam u mladych dievcat ake chcu byt chude, mnohe to prehanaju a nejedia vobec. Stale su problemy s anorexiou a bulimiou a nejedenim. V okoli mam niekolko kamaratok s takymito dievcatami. Takze zamerne to nie je. Je to zial tym ako dnesna generacia vyrasta . Mozu za to technicke vymozenosti ako aj podpora sportu a pohyby zo strany statu a nedostatok casu rodicov na deti a spravne nasmerovanie. My sme kedysi chodili ako pubertalne dievata viac vonku, prechadzali sme sa hoc aj po sidlisku a rozpravali, mnohe sme sportovali. Teraz sa uz malokto stretne. Stretnu sa na mobile ked pridu domov a vypisuju hluposti, posielaju videa, ledva sa osobne porozpravaju. Sleduju blogy a vyrabaju videa na Youtube, Tiktok a ine appky. Ked sa opytate co nejde ku kamoske a nejdu von, tak naco, ved tu si s nou pisem. Sedi doma pri mobile kym rodicia nepridu z prace, potom sa nieco pouci a zas sedi pri nejakej elektronike. Este aj ked niekam idu, sadnu vonku na lavicku a riesia mobil. Jediny pohyb je po shopping centre a do Mekaca. Strava teda je dalsia, pojedanie doma somarin. Nie je to ale len o dievcatach, chlapci je to iste. Nepomohlo k tomu ani distancne vzdelavanie, tym ze kopec mladeze skoncilo so sportom. Teraz si uz nedovolite ani lyzovacku, kedze ceny budu strasne. To uz len skialp aby kazdy robil. Deti nechcu sportovat, zabija im to vela casu, hybat sa nechcu, lepsie prstami na mobile. Teda klobuk dolu pred rodicmi co deti vedu k pohybu a zdravemu sposobu zivota, ked vytiahnu pubertiaka z izby spred mobilu a chlapcov hlavne spred playstation a vezmu ho na bycikel, na turu, na vylet....ale ono to treba pestovat od malicka..

dskjhfdlkdjhl
20. okt 2022

@oli18 pokial je to verejna diskusia, tak sa snad mozem opytat, kam nou mieri. Ci je zakazane sa pytat na to, co cloveka zaujima?

saxana000
20. okt 2022

Splhat neviem a nikdy som nevedela a nemam sto kilov..ano su vypapane a nie len stredoskolacky ale uz v skolke dievcatkam visi brusko z legin

dadis
20. okt 2022

Moje deti obe sportuju, aj su stihle. Aj mrte casu su na mobiloch 🥴

oli18
Autor odpoveď zmazal
myela
20. okt 2022

vies, v tejto dobe je to ine ako ked sme my chodili do skoly. mnohi sa asi nestravuju uplne zdravo, doba je uponahlana, ked das dietatu sladke, chce viac a castejsie, deti maju radi kolace a sladkosti. ale hlavne pribudlo mrte vela ludi s psychickymi problemami vratane deti, mnohi ludia sa vtedy uspokojuju jedlom, jedlo im kompenzuje nejaky problem a dodava pocit stastia. ja si myslim ze to moze byt prave tymto. aj ked si pozries nejaku relaciu o chudnuti, vsetci ti ludia mali nejaky problem ktoreho vysledok bola ich obezita. a fakt vela deti pribudlo s psych. problemami.

nienna
20. okt 2022

Fuj, ze sa nehanbite, dospele zeny a spravate sa horsie ako male deti. Uz sa necudujem, ze je šikana na školách, keď to vidia deti u svojich rodicov 🤦‍♀️ to, ze je obezita nezdrava vam neberiem, ale nemyslite si, ze to nie je vasa vec? A vacsina z vas, co ste cely zivot stihle ste sa o to nikdy nemuseli ani nijak pricinit, proste to ide same, nikdy nepochopite aky je to boj s kazdym gramom. Cvicenie vo fitku s trenerkou kazdy druhy den po 2 hodiny, domov som prisla vyzmykana ako spongia, posledne jedlo som zjedla pred treningom o pol stvrtej a po treningu uz nic, tak som sa bala ze priberiem! Dalsie jedlo az rano, potom zase o pol stvrtej a dost. Napriek tomu som za pol roka driny schudla len 3kg. Malo som jedla, trenerka mi zostavila jedalnicek, no akonahle som pridala co i len jedno jedlo vaha isla nahor. Proste niekto, kto je stihly to nikdy nepochopi a je smutne hned ked vidite tucneho cloveka vraviet, ze sa preziera a sedi na riti......ako vysvetlite chude zeny co od rana do vecera do seba pchaju fast food a sladkosti a napriek tomu su chude? Im sa tiez budete vysmievat?

sima338
20. okt 2022

@lunademonica práveže vieš aký je pokles záujmu o HAK u mladých dievčat? Extrémny, min. oproti Česku sú to oveľa, oveľa nižšie čísla. Keď má slečna nadváhu, že naozaj nadváhu až obezitu, zato HAK určite nemôže...

terry658
20. okt 2022

@acrobaleno asi s tym budem nesúhlasiť. Moja dcéra odmala papá bio stravu, vyvážene, zeleninu ku každému jedlu, ovocie je maškrta, sladké len zriedka, sladké vody vôbec. Chodí na gymnastiku 2x do týždňa na 1,5 hodiny, ani chvíľu neposedí, je úplne športový typ a nemá postavu, ktorú by väčšina populácie označila za štíhlu. Je to prosto svinská genetika. Snažila som sa ju viesť tak aby nemala problém s postavou. Ale ako pozorujem je to boj s veternými mlynmi. Niekto prosto nato predispozíciu nemá. Možno keď vyrastie sa to zmení, zatiaľ je to bucľatejšie dieťa. Síce jej netrčí špek cez nohavice ale naozaj štíhla nie je.

dadis
20. okt 2022

@terry658 Ano, moje deti teraz v puberte doslova zeru piate cez deviate, mcd, hranolky, rezne, chipsy, ziadne ovocie a piju sladke..a su pod vahou. (ale kazdy den 2h sportu maju). Ja si cely zivot musim davat pozor, co jem a aj velmi aktivne sportujem sjsom v mladosti sportovala..

katka700
20. okt 2022

Neviem či sa to dá zvaliť iba na prejedanie. Minule sme to rozoberali s kamarátkou. Ako deti sme sa tiež cca 20-30 rokov dozadu nestravovali najzdravšie. Áno nemali sme čipsy ani sladkosti, ale sladké múčne jedlá (palacinky, placky, parené buchty, dukátove buchtičky, lievance, žemlovka, kysnuté koláče) boli na dennom poriadku. Múčne jedlá sa varili lebo boli lacné. Mäso a zelenina bola draha (keď ste nemali vlastnú záhradu). Losos bol luxusný tovar v kategórii kaviár. O existencii pohanky, amarantu alebo červenej šošovice sme netušili. Napriek nezdravej strave nebolo toľko tučných detí. Ale asi bolo viac pohybu. Kedysi nikto neriešil keď dieťa prišlo zo školy s rozbitými kolenami. Teraz je to len samé nebehaj, nemôžes toto tamto lebo 1 decko si nedá pozor, spadne z preliezky a už majú zákaz všetci a potom sa divíme že decká sú lenivé a nechce sa im hýbať.

casavina
20. okt 2022

Neviem či to už niekto písal, nečítala som...ale toto je pravidelná opakujúca sa téma aspoň raz-dvakrát mesačne... Načo sa to rozoberá dookola? Nerozumiem... veď každý robí ako uzná za vhodné... Či čo s tým chceš autorka robiť?

basullinka
20. okt 2022

Zdrave navyky a nezdrave zlozvyky sa deti len tak samé nenaučia, musia to niekde vidieť. Kde inde sa majú naučiť zdravej životospráve ako v rodine, všakže. Takže namiesto výsmechu mladým dievčatám by sme sa mali zamyslieť my rodičia a budúci rodičia k čomu vedieme alebo budeme viesť naše deti....

dzina007
20. okt 2022

1) lebo dnesna telesna na ZS uz nieje ako byvala - takze uz tam nevznikaju navyky
2) lebo niekedy bol priestor a dieta mohlo ist vonku behat s detmi pred panelak - teraz uz namiesto par aut a vela zelene je vela aut a malo zelene
3) lebo vyvazena strava v skolke a v skole vyzera ako vyzera - uz v skolkarskych temach clovek cita a spagetach s kecupom, sladenych cajoch, sladenych mliekach a moze sa rodic stazovat nedosiahne vela
4) lebo ovocie a zelenina je tak draha ze vo vela domacnostiach sa celkovo vari viac mucnych jedal
5) zacala doba interenetu a korony - uz predtym deti vysedavali doma a teraz tieto dva roky ich k tomu naucili este viac

a tak dalej

dadis
20. okt 2022

@dzina007 Ale prestan hovorit hluposti a idealizovat nase detstvo 😂😂
1. Ja som sa na telesnej ziadnym navykom nenaucila
2. Ak teraz mozu ist..mohe deti chodili
3. My sme mali rovnaku stravu, caj, sirupova voda, buchty, bravcove maso s mastnymi kuskami
4. Neviem o tom, podla mna sa ocela viac masa je ako pred 30rokmi
5. Suhlasim - ale to si musi kazdy rodic ustrazit sam - za toto nemoze ani doba, skola ci zidojasteri 😂