Moja 19-ročná dcéra mi predstavila svojho priateľa - jej bývalého učiteľa
Žienky! Potrebujem radu ! Mám 19 ročnú dcéru. Minulý školský rok ukončila štúdium na strednej škole. Už dávnejšie mi spomínala ze ma vážnejšiu známosť ale ze ešte nie je pripravená mi ho predstaviť. Rešpektovala som jej rozhodnutie ze nech mi ho predstaví keď sa bude na to cítiť. Minulý víkend som sa konečne dočkala no ani vo sne by ma nenapadlo ze jej priateľ je jej bývali učiteľ dejepisu, 40 ročný starý mládenec. Dievčatá co mam robiť ako by ste reagovali kebyže to vaša dcéra spraví.
@liloastitch
A keď vekom usadneš ako aj jeho predchádzajúce 2 partnerky, tak ťa vymení tiež za mladšiu, aktívnejšiu? A on chce dokedy takto lietať ako šarkan? No očividne sa fakt zabrzdil mentálne, a v jeho veku už asi fungujú rovesníci inak ako on, majú rodiny…
@deti95060810
Tvoja 14r dcera randí s učiteľom? Ak som tomu správne porozumela? A tým sa chváliš?
A to koľko spolu chodia, ze riešia dieťa? Pre pána a tvoj muž čo na to? Prečo aj starému nepovieš, že je učiteľ, mal možnosť vyštudovať VŠ, tak prečo ide teraz obmedzovať tvoju dcéru svojim vekom a rýchlo chce zakladať rodinu? Aj ona ma právo si užiť mladosť a študovať vš ako aj on. Prečo by mala mat rýchlo dieťa a byt obmedzovaná jeho vekom?
Nevidím na tom nič strašné,jedine možno fakt,že zrejme spolu randili ešte keď bola na strednej,ale po 18tke je predsa svojpravna a ako mama puberťáka a ako môj chlap hovorí,nie je hádam celkom hlúpa.Spomente si ženy čo vy ste v 19r vyvádzali..Vekový rozdiel pre mňa osobne je nič,úplne nič,môj otec je ooovela starší od mamy a je tak neskutočne vitálny a okolie si myslí,že má o dobrých 15r menej.Podotykam,že aj energickejsi aj vládze viac ako mama.Moj prvý ex bol o 16r starší a vôbec mu to nepomohlo😂choval sa ako nevyzrete,nezodpovedné,nespoľahlivé teliatko..Tak potom čo je dobré?Naša spoločnosť nie je zvyknutá na akože extrémy čo inde sú bežné veci.Vek je stále iba vek.Ak je ten chlap seriózny,vzdelaný,charakterný a tvoju dcéru úprimne lubi,nechaj ich tak.A keby nie,19rocnej nerozkazes,bude mať skúsenosť.Ale verím,že ak ti ho už predstavila po dlhšej dobe,isto si to premyslela.Moj švagor má 45 a jeho priateľka 24.Chova sa k nej úžasne od začiatku.Tiez si každý tukal na čelo.. Starší muž neznamená zlý muž
Dbala by som na Dobru antikoncepciu a povedala mu, ze ked ostane tehotna pred dokončením VS, tak dam na neho podnet na inspekciu ministerstva skolstva ako sa stretával so študentkou.
@kubkovamama
Prepáč, ale tuto ju obmedzuje riadne. Len preto, že on má 40-tku na krku, tak baba zanechá aj vš, kariéru, mladosť a všetko, čo si ma užiť život, párty,… so starým chrenom, ktorý jej len kvôli svojmu vysokému veku potrebuje dieťa urobiť? A ona čo potom s tým dieťaťom v 20-tke? Bez vzdelania, bez svadby akože bude. No ja by som za starým chrenom naklusala do školy aj s manzelom, chytila ho pod krk, ze môjmu dieťaťu vzdelanie, mladosť ani kariéru brať nebude, keď chce decko, nech si ho urobí s rovesníčkou a boli by sme hneď vyrozprávaný. A poriesila si s riaditeľkou, ze balí mladé študentky.
@katkami123 a on akože rodinu nemá? My nie sme rodina? Či akú inú rodinu musí mať aby sa vyrovnal rovesníkom?.. pravdepodobnosť, že ja usadnem skôr ako on je fakt minimálna. Ja už teraz nie som taká aktívna ako on, ja si rada užijem voľný deň po svojom, ale preto, že ja chcem byť doma nebudem obmedzovať aj jeho. Ja chápem, že je to mladý aktívny človek, ktorý potrebuje a chce čas tráviť inak ako pod dekou na gauči . To je rozdiel medzi mnou a jeho bývalými partnerkami. Oni prišli vekom do stavu kedy chceli tráviť čas doma a očakávali, že keď je vo veku aj on bude to robiť tiež. Ja to od neho neočakávam.
Omg. Niektoré ste neskutočne naivne. To sa až zle číta. Dospelý 40 ročný chlap obrabal stredoškoláčku a vy tu píšete, že to môže byť skvelý chlap a "pravá láska".
"klop klop", niekto v tých vašich hlavách aj býva??? 🤢🤮
Keby mala moja dcéra o 21rokov staršieho frajera, to by bol takmer môj rovesník, čiže odžitými rokmi,skúsenosťami úplne niekde inde než ona. To chce pokojný rozhovor, ktorý by som smerovala k tomu, aby si hneď nezakladali rodinu. A chcela by som ho spoznať , rodič dokáže rozlíšiť,či ju má ako "mladé mäsko"alebo mu ide o úprimný vzťah do budúcna.
Skôr sa obávam toho, že starý chren si chce rýchlo mladu dieťaťom pripútať, keby si to časom náhodou rozmyslela a chcela rovesnika. Chlap, ktorý to ma aspoň trochu pokope nebude chciet dieťa od 19-ročnej. Tu treba rozumný dohovor aj s dcérou, ze všetko ma vo vztahu svoju postupnost a keď sa raz rozhodne študovať, tak sa dieťa nedá len tak zavesiť na klinec.
@katkami123 zle si porozumela... 👎
@kubkovamama ja by som nic nemala voci vekovemu rozdielu po 20tke, idealne 25- ze ma dievca skusenosti, trochu odzite, zazite a vie triezvo vyberat partnera. Ale nie 18ka s 40 rocnym. V 18tich ma akurat tak ruzove okuliaru a hlavu v oblakoch. Mimochodom v zahranici je sexualny vztah ucitel- ziak trestny a zarucuje to dotycnemu okamzity vyhadzov, aj ked bola ziacka uz plnoleta.
@haley7897 neber to prosím v zlom, len mi príde ze práve u moslimov je v poriadku ak má aj stary muž mladú manželku, nie je veľa takých manželstiev práve? Len sa pýtam zo zvedavosti 🙂
No a? Reagovala by som síce prekvapene ale normálne...keby mala dcera 20r a pracovala a dá sa dokopy so 40 ročným nadriadeným, to by už bolo viac ok??? Buď sa časom rozídu, alebo im to víde.. 🤷🏽♀️
@autorka je ti dúfam jasne, ze vztah ucitel - ziak je zakázaný, preto ti to nepovedala skor, to ti je dúfam jasne.
Co chce dcéra ďalej? VS ci materska? By som s nou hodila seriózny rozhovor plus upozornila ma to, ze ma sklamala lebo mi zamerne klamala.
Ps: z dejepisu mala dúfam za 1 aspon 😉
Súhlasím s
@cocolino234
@haley7897 ze je to mimo, cez čiaru. Tiez mm by danému "panovi" rychlo vysvetlil, aby si hladal sebe rovnú partnerku a neplietol hlavu studentke👍
@aurorastone to nieje ani tak islamska záležitost ako kultúrna v tých ktorých oblastiach. Žiaľ. Z toho trčí dohodnutý a hlavne nútený sobáš. Určite sa to v nejakých oblastiach deje aj v dnešnej dobe, nieje to ale žiadna Islam tradícia a nemáme na to ani monopol.
@victorialucia dobre, ale v akom veku ste sa spoznali? Tu je problém 40 ročný chlap čo si nevie ustrážiť rozkrok pri 18tke. Potazmo 19 ročnej. A len Boh vie odkedy po nej pokukoval. Do školy kde učí zrejme nastúpila v 14 - 15 rokoch. Je rozdiel zviesť mladšiu ženu a dieťa. A je úplne jedno kto to v ich prípade inicioval, 40 ročný učiteľ by mal byť schopný držať si dištanc od teenageriek v škole
Mozno by som si zavolala pana dejepisara a pokecala si s nim… ono rozhovor z oci do oci da vela a mozno sa dozvies co chlapec usaty planuje..
Asi by som sa porozprával najskôr s dcérou a potom s obidvoma ,že čo čakajú od vzťahu a na rovinu im povedala ,že s tým nesúhlasím
Aby brala antikoncepciu, časom na to príde sama. Hlavne bud jej kamarátka, aby sa mala potom komu vyžalovať ak by to nevyšlo. On sa dlho pretvarovať nebude. S 19 ročnou 40 ročný dlho tempo neudrží.
A vážny vzťah je to akože aký? Že ona býva u teba a on u seba, ak má vôbec byt!? Keď zostanú bývať sami, ako dlho to vydrží???
Ja som sa dala dokopy so svojím učiteľom, keď som mala 21 a on 38 😃 Čerstvo rozvedený. Bol moja prvá láska v 15tich, fest som sa ho snažila zbaliť, ale nedal sa 😂 Necelé dva roky po strednej sme si začali písať na FB, stretávať sa a dali sme sa dokopy, máme aj dieťa a ďalší týždeň svadbu. A je to mega super chlap a otec, žiadny úchyl na teenky. Moji rodičia boli tiež skeptickí, ale teraz sú z nich super kamaráti a sú so zaťom v ich vekovej kategórii nadmieru spokojní. Ale mňa fyzicky vždy priťahovali len muži okolo 40 a viac, takže boli vlastne radi, že je ešte celkom mladý 😂 A aj keby neboli, mohli by do mňa hučať koľko chceli a mne by to bolo jedno, aj tak by som si robila po svojom, takže ti ostáva asi jedine skúsiť to akceptovať 🤷 Prípadne si o ňom skúsiť aspoň pozisťovať, prečo je starý mládenec, či si s tvojou dcérou začal ešte cez strednú alebo či je prvá žiačka, s ktorou sa dal dokopy. Resp. či je normálny 😃
@haley7897 ďakujem 🙂
Nečítala som všetky komentáre lebo ich tu je viac jak dosť 😅 tak len moju skusenost a názor napíšem.. ja mam o 13 rokov starsieho a je to super. Väčšinou som mala starších chlapov a keď som mala 20 určite ze som mala skôr záujem o starsieho než o sebe rovného, veľa záleží aj o mentálnej vyspelosti, asi sa dokážu plnohodnotné rozprávať co by sa s rovesníkom nevedela..no ale k veci..len dobre jej to môže dať.. pri najhoršom sa rozidu..a 20 ročná zrejme chce študovať a nie mat dieťa.. 😉 ak to nebude ten pravý, neboj rozidu sa casom..ale určite jej nebran ani nemaj blbé reči, ale skus ho viac spoznať aby si bola v obraze..moja susedka ako 18 ročná si začala so 40 ročným turkom..a vieš čo? Ona ma teraz 40 a sú stále spolu 😅😅😅 takže ci je to ten pravý ukáže len čas. 😉
Aj na našej strednej škole sa take niečo stalo… dokonca sa po výške ktorú ona neskôr ukončila aj vzali… bohužiaľ už sú rozvedeni.. on ma 61 a ona po 30tke.. a najlepšie roky prežila s ním, deti nechcel… a teraz ked už ma 35 či koľko zistila že je neskoro a deti už asi nebude mat a ostali jej už len oči pre plač..
teraz je to možno pre ňu akési vzrusenie, ale z dlhodobého hľadiska… veď uvidi sama… aby aj jej neostali oči pre plač, že najlepšie roky prežije so starým chlapom..

@h2 pokojne by sa mohlo stať, že s rovesníkom by jej to nevydržalo ani tých 9 rokov čo s tým starším pánom z článku vyššie. Proste keď majú fungujúci vzťah a sú spolu šťastní tak kašlať na ten vek.
A to čo bude keď on bude mať 70, no možno sa nad tým vôbec nezamýšľajú. Človek niekedy nevie čo bude zajtra a nie o nejakých 20 rokov.