icon

Moja skoro 18-ročná dcéra fajčí

18. jan 2023

Úplne neviem čo mám robiť. Našla som jej cigarety, povedala že to trvá už rok ale že si cigarety skrývala kade tade. Nie som z toho vôbec nadšená, ale bude mať 18 o štyri mesiace, takže nejaké zakazovanie neviem či je na mieste. Veľmi ma to mrzí, neviem, kde som urobila chybu. Peniaze si zarobila sama, takže som nad jej výdavkami nemala taku kontrolu. Čo by ste robili okrem nejakej intervencie?

Strana
z3
mamelka
18. jan 2023

@galioska veru fajcia. Ja som hlavne reagovala,že v DE nefajcia. A keby len cigarety🙈 cigaretka, energetak 🤢 už keď stvrtak pije energetak🙈🤦‍♀️

galioska
18. jan 2023

@mamelka v uk tiez fajcia, robim v skole ked idem na vecko na drzovku si bafkaju aj na skole mojho syna bafkaju a aj on skusal, nezakazujem mu iba poviem co to obsahuje aby vedel o nasledkoch...

mamelka
18. jan 2023

@galioska no tak ty máš nervy zo zlata😂 a mne sa inak zdá,že minule jedna pisala,ze syn dostal za fajcenie 3ku zo spravania. V škole by to malonbyt naozaj byť potrestane.

galioska
18. jan 2023

@mamelka no na strednej neviem ja som na ucilisti a nerobia nic, aj ucitelia z ofisu vsetci chodime na vecko kde decka a vsetci to vidia a nic🙂 asi su tolerantnejsi neviem. No a co sa tyka mojich nervov, nezakazujem nic, ja vysvetlujem a kazdy raz skusit vyskusa na zaklade toho sa rozhodne ci bude ci nebude fajcit, Dcera skusila, nefajci syn skusil pocitam ze bafkat bude aspon v skole urcite, zatial som nic nenasla v kapsach a on di radsej kupi jest😃🫣

saxana000
18. jan 2023

V jej veku uz som fajcila doma s rodicmi zarabala som si samaa tato sam mi p9vedal ze radsej doma na balkone ako nielde pred barakom za murom a za skolou kde ma bude kazdy vidiet.rodicia ale fajcili obaja nemohli mi nic vycitat.mozes s nou pokecat preco naco a kolko na to minie zbytocne ale zakazy nepomozu.zapali si ked bude chciet po skole pred skolou na diskoteke.
A bud rada fakt ze su to len cigarety..mozno ma viac stresu v skole mozno frajer mozno len macherina v partii.

samanta44
18. jan 2023

Jednoducho neurobíš nič.

sisaka
18. jan 2023

@galioska to fakt? V škole? Syn je deviatak, škola je ročníky 5-9 a zatial di deti netrúfajú … moj muž mu rozprával zážitky zo strednej a len čumel, u nás teda nehrozí, to by si decká nedovolili… neviem ako je to v nejakých imigrantských štvrtiach, s vysokou populáciou ľudí na dávkach a kriminalitou, viem, že tam sú problémy hlavne na stredných školách, ale my sme taká normálna štvrť a toto nehrozí…ale som zvedavá na strednú školu. U nás sú na strednej škole bežne prítomní policajti, ktorí riešia bullying, násilie, možno aj drogy, našťastie nemám priamu skúsenosť, dcéra mala normalnu pubertu, tak sme nemali tu “česť” so školskými policajtami

sisaka
18. jan 2023

@galioska teraz čítam, že si na strednej škole… tak to verim, že tam už decká vystrkujú rožky …

galioska
18. jan 2023

@sisaka tak skoly niesu len o imigracnych stvrtiach imigracne stvrte tu su ale ulice kde sa predavaju aj drogy. pracujes v skole? Ja hej a vidim to, samozrejma na zakladke asi nie ked vacsinou maju zachody hned pri triede nalepene...ale staci ist do mc donaldu a tam du aj mladsie rocniky s teda hnus aj tie fajcia keby len to. V uk je zakon nesmies udriet, kricat na decko a tak to vyzera.

sisaka
18. jan 2023

@galioska chvalabohu nepracujem 😅 Tu sa stredné školy nedelia, sú viac menej spádové pre všetky IQ kategórie, len predmety majú rôznej úrovne, takže je to pestré..

galioska
18. jan 2023

@sisaka mas stale aj collage nieco ako uciliste kde sa vies doucit co si nedal na primary a vyucit sa nieco aj ked si starsi... ja som v collage... v secondary sa da uz dokoncit az do 18 ale nebolo to tak vzdy, zmenili to pred par rokmi,..
ale tema je o fajceni😃🫣

ahhola
18. jan 2023

V DE pubertiaci fajčiť nemusia... Keď ma ju koks...

Idnes... V Antwerpach zadržali rekordný úlovok kokaínu 100 000ton 2022

alex2299
18. jan 2023

@chillibubble Ničenie života, by som nazývala možno tak konzumáciu alkoholu a bránia drog ..to skutočne ničí život a nie cigareta 🙄nehovorim ,že je to dobre , neni.. ale zbytočne z toho robiť vedu fakt netreba 🤨 to už sa mi zdá trochu premotivovane 😂

rachel36a
18. jan 2023

Nikde si neurobila chybu a nijako jej to nezakazes...ja som zaccala fajcit v 14 rokoch, v 24 som dostala rozum a prestala...

mira0611
19. jan 2023

Ahoj, ja mam 35 rokov, nefajcim. Moja matka fajcila od 16 rokov.

Ja by som jej povedala, ze nechces ju vidiet fajcit a v dome to ma zakazane. Ked ide von s kamosni moze si zapalit, aj ked ty si z toho sklamana.

Ked jej to zakazes tak bude chciet este viac fajcit, ale v dome by som jej to zakazala. A ked to nerespektuje, ze doma sa nefajci tak jej pohrozim, ze mobil jej zoberiem alebo wi-fi...
Aspon ju aspon zcasti obmedzis a predsa bude mat aj povolenie.

maranco
19. jan 2023

Keď má peniaze na rozhadzovanie tak zrušiť vreckové.
Platiť len nevyhnutné náklady cestovné, obedy v škole, oblečenie.
Kredit na mobil, posedenie s kamošmi, kino, zábavu a cigarety nech si hradí z brigád.

A keď brigáduje mala by začať prispievať na domácnosť (aspoň jej to odložíš keď naozaj bude potrebovať napríklad na vodičák).

uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená
gabika0825
21. jan 2023

Poviem ti narovinu…. Ja som tiež fajčila od 16tich, áno začala som preto lebo moja kamarátka fajčila a aj zvyšok partie s ktorou sme chodili von. Takisto sme skúšali piť. Ale to má moc nebralo. Mamina moja to isto vedela, ona fajčila tiež ale raz za uhorský rok si zapálila keď nám dosla nejaká fajčiarska navsteva domov čiže ona ten puch z cigariet cítiť musela keď som prišla domov z vonku. Nepovedala mi nič. Cigarety som si financovala sama lebo sme s tou kamoskou chodili na brigádu, takze nebol problém si kúpiť škatuľku. Navyše mám cigarety kupil vždy niekto z partie čo bol už dospelý. 😃 ale podľa mna to skúšal každý a väčšina si prešla takýmto obdobím v mladosti. Ale chcela som iba napisat že moja mama má konfrontovala až o rok neskôr asi, keď už som ani moc nefajcila ale stala sa taká vec že kamarátka čo stále v tom čase fajčila tak si ku mne do kabelky schovala cigarety lebo ich nemala kam dať, keď sme večer išli domov tak sme na to zabudli a ja som si deň predtým požičala od mami vonavku tak som jej na druhý deň s kľudom povedala že ju mám v kabelke a ona tam našla samozrejme cigarety 😃 ale už mi len povedala že o tom vie a že je to môj život ale ublizujem si a podobne ale paradox bol že to neboli moje cigarety a nechcela mi to veriť 😃😃 teraz sa smejem keď preslo xy rokov od vtedy 😀 a co z toho vyplýva… no ja byt tebou by som jej maximálne tak dohovorila a nehala to na ňu. Cigarety si kupuje zo svojich peňazí, nemíňa tvoje. Ochvilu má 18. Neurobíš s tým asi nič zistí sama časom.

slavomirsedlacek
24. jan 2023

Môže fajčiť, v jej veku to je úplne normálne, iba by nemala fajčiť cigarety🍌

Strana
z3