icon

Môže učiteľ oznámkovať písomku z iného predmetu?

metjusaurus
4. nov 2024

V skratke, nepísal som písomku z ekonomiky, mali sme zastupovanú hodinu psychológie s učiteľkou ekonomiky a ona mi na tej hodine dala písať písomku. Písomku som nenapísal s odôvodnením, že hodinu ekonomiky nemáme tak z nej písomku písať nebudem. Učiteľka mi z písomky dala 5. Môže toto učiteľ spraviť ? Môže mi učiteľ udeliť písomku z iného predmetu ako toho, ktorý práve vyučuje ? Môže mi tu písomku oznámkovať ak som ju nenapísal ? Je to v jej právomoci alebo sa môžem isť stažovať ? Veď tá hodina psychológie nieje určená na písanie písomiek z iných predmetov, ale na preberanie jej učiva, prípadne písanie písomky z nej a nie na písanie písomky z ekonomiky, však ?

lubina
4. nov 2024

@metjusaurus no neviem ak ti nepovedala, ze sa mas ucit lebo na zastupovanej hodine budes pisat pisomku, tak asi by ti nemala dat pisomku na tej hodine. Ved si nevedel, ze sa mas pripravovat. Nech rodicia idu za riaditelom skoly.

palicka
4. nov 2024

@metjusaurus nie, nemoze

lukbe
4. nov 2024

@sella38 to ze u vás boli iné praktiky, neznamená, že musia byť všade.

zuzana76
4. nov 2024

@sella38 chybajuca ak je chybajuca na PN napr. preco by mala posielat podklady zastupujuemu ucitelovi, ak som na PN, tak nepracujem, liečim sa. Navyse doma nemam vsetky ucebnice ziakov. Ak zatupujuci ucitel ten predmet neovlada, ma ist dalej v ucebnici, detom zadat samostatnu pracu, napr. Suhlasim, ze pisomku by som nedala, neucila svoj predmet, ak sa tak dopredu nedohodlo, ze napr. aj ja som chybala predtym a mam nejake neoducene uciva.

betulinka1
4. nov 2024

@sella38 obavám sa, ze to je skor vizitka tychto ucitelov 😉.

slavaf
4. nov 2024

@metjusaurus Ja by som to urobila jedine po dohode so žiakom, najmä ak v daný deň ten predmet nemáte.

janamt
4. nov 2024

Po prebratí učiva sa píše písomka. Predpokladám, že nie neohlásená. Ak by aj bola neohlásená, ostatní ju už písali, takže to nebolo žiadne prekvapenie. Predpokladám, že by mal byť žiak naučený, ak sa písomky nezúčastnil, je jasné, že ju bude písať. Nerozumiem, v čom je problém. Stále bolo viac času na doučenie v porovnaní s ostatnými spolužiakmi. Dospelosť je hlavne o zodpovednosti...nedá sa stále vyhovárať a vyhýbať povinnostiam. Vlastne dá, ale to robia malé deti, je to v poriadku, keď sú ešte maličké.

andrejka1974
4. nov 2024

@metjusaurus ano bola v práve robí sa to už aj na základnej škole takže ti ju dala oprávnene mal si sa učiť

sella38
Autor odpoveď zmazal
lonely66
Odpoveď bola odstránená
letfenixa
4. nov 2024

V takomto prípade by som dala písať písomku žiakovi, ktorý často chýba a zároveň som ho o tom aspoň deň vopred informovala.

metjusaurus
autor
4. nov 2024

@januska12323 Prečo by nemala čakať kym prídem na ekonomiku ? Ekonomika je o týždeň a písomku nepísala ešte druha polovica triedy, pretože su na školskom výlete. Nevidím dôvod prečo by som si to nemohol napísať spolu so všetkými, ktorí písomku nepísali, ale miesto toho to musím písať sám na hodine psychologie.

janamt
4. nov 2024

@sella38 Ja neviem, slovo neľudské sa mi zdá trochu silné. Ja osobne to takto nerobím, ale mám veľa skúseností so žiakmi, ktorí sa opakovane vyhýbajú svojim povinnostiam. Keď na to doplatia, bývajú takto detsky "hluční", ako autor tohto príspevku. Zaujímal by ma pohľad druhej strany. Zrejme by dodal do tejto situácie trochu svetla a možno by aj zmenil mnohé tu napísané odpovede. Takto môžeme len hádať, prečo chýbal, ako sú v triede dohodnutí, či je pravdepodobné, že by nabudúce prišiel, či sa zvykne nezúčastniť písomky opakovane...a iné veci. Už to, že sa žiak strednej školy pýta na názor na modrom koníku je trochu nezvyčajné. Z mojej praxe mám skôr skúsenosť, že so žiakmi, ktorí normálne pristupujú k svojim povinnostiam, sa dá normálne dohodnúť - na termíne, náhradnom termíne, opravnej písomke. S niektorými nie. Ani s niektorými učiteľmi nie.

betulinka1
4. nov 2024

@sella38 💐💐💐

basska_b
4. nov 2024

U nas niektorych ulievačov ai vyslovene ucitelka pozicala z inej hodiny a isli pisat pisomku k nej do kabinetu, bez nejakeho upozornovania vopred. Ani nepípli. Priklad: fyzika bola pondelok a stvrtok, ziacka chybala kazdy pondelok a stvrtok, lebo medved, mama napisala ospravedlnenku, tak to ucitelku prestalo bavit a pozicala si ziacku z hodiny, ktoru ucila jej kamoska ucitelka, boli asi dohodnute... zaroven zamedzila odpisovaniu a tahakom.

dskjhfdlkdjhl
4. nov 2024

@metjusaurus Dobre tomu rozumiem, ze dnes bola ekonomika, Ty si tam nebol, Tvoja skupina si tam napisala pisomku a Ty si sa dostavil az na psychologiu a si prekvapeny, ze si si tu pisomku tam mal napisat?

zuzana76
4. nov 2024

@sella38 prepac, neodpovedala si mi, tebe sa zda ok, ze chybajuca na PN ma posielat materialy a ma pripravovat hodiny pre zastupujucich ucitelov? Nevravim, ze maju mat volnu hodinu, ale kazdy pedagog sa musi vediet vynajst.

sella38
Autor odpoveď zmazal
zuzana76
4. nov 2024

@sella38 ja som reagovala na tvoj komentar, ze chybajuci ucitel ma pripravit hodinu pre zastupujuceho, toto bolo to, co mna poburilo, ja som tiez pisala, ze by som pisumku na zastupovanej hodine nedala

zuzana76
4. nov 2024

@sella38 suhlasim, ze pisomku by som nedala, neucila svoj predmet, ak sa tak dopredu nedohodlo, ze napr. aj ja som chybala predtym a mam nejake neoducene uciva. - tu bola moja odpoved k teme

lonely66
Odpoveď bola odstránená
zuzana76
4. nov 2024

@lonely66 mne to je jasne, ak mam ohlasene chybanie pripravim, ak nie, tak bohuzial nie, ked som akutne chora ja, alebo dieta, v prvom rade riesim toto a nie pripravu zastupovanej hodiny

zuzana76
4. nov 2024

@lonely66 ja mam jazyky a tie neoduci tak ci tak, ten kto nevie, moze dat max cvicenia z ucebnice, ci pracaku a to vie aj bezo mna

moniikka
4. nov 2024

@metjusaurus jasne ze áno. Dcéra nebola na hodine kde písali písomku, keďže sme boli pri lekárke a učiteľka si ju zavolala na hodinu do inej triedy a písala ju

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
aurelia2000
4. nov 2024

@lonely66 Presne takto to funguje, vďaka za opis 👍, mne sa to nechcelo písať.

dskjhfdlkdjhl
4. nov 2024

@lonely66 ja som si skoro ista, ze je to tak, ze sa chcel uliat a nevydalo. Teraz ho tu este polutuju😝

kaktusik007
4. nov 2024

na strednej mojich synov ak zastupuje kolega, co ich uci iny predmet, automaticky maju tento. Cize ak dejepisar zastupuje slovencinu, je dejepis. A ano, kedze je dejepis, a ten kto chybal pise na najblizsej hodine, je uplne normalne ze by si pisal na suplovanej.

mantilka
4. nov 2024

Ak hráš fair-play a neulievas sa, nemala by to učiteľka urobiť. Ak tvoje správanie nebolo férové, potom neni čo namietať.