Náklady na puberťáka
Dievčence koľko Vas vyjde mesačne puberťak,puberťačka?Moja ma takmer 17 a akosi sa mi zda,že ma vyjde dosť 😀 😀
Tak
Každy mesiac nechty 14eur
posilka 15 eur
nejaka kozmetika vždy nieco tak 10eur
vreckove dostava 10 eur ale to kvoli tomu,že vždy si popritom ešte vypyta okolo 20eur postupne na tzv kavičky s kamoškami
diskoteku ma povolenu 1krat mesačne cena 10eur
Keď to zratam je to 69eur a nepocitam ani s oblečenim 😀
Alebo ja malo zarabam?😀
@marlenka75 prečo hneď hovoríš o závisti?? nehádž všetkých do jedného vreca. Tu išlo o to, že sme prekvapené, že čo všetko také 15 ročné dievča už musí mať, i keď to naozaj nepotrebuje. Že je vychovaná, nikto Ti to neberie, ale väčšina ľudí vidí ďalekosiahle výsledky, nielen teraz...a áno, je to typická vlasnosť, že si povie Slovák svoj názor a typická vlastnosť, že sa druhý hneď uráža, povedala si i ty svoj názor, i my, i keď sa Ti to nepáči.
Jednoducho, veľa by som dokázala napísať k tomuto, stojíš si za svojím a to uznávam a keď je dobre vychovaná, tak držím prsty, aby aj najďalej bola 🙂
Zdá sa mi to trošku dosť čo jej dávaš ale ako si si naučila tak máš ja mám tiež A tolko veru neminie ani nedostane A funguje A ked chce peniaze musí chodiť roznásať noviny
@marlenka75 ja si myslim ze 15 rocna nechty ani kozmetiku nepotrebuje. Ani pravidelne kadernicku mesacne a uz vonec nie 100 eur na handry. Ale len ty vies co z nej chces vychovat 😉
@blahowoman nebuď zas taká prísna, ja som do fitka chodila už v prvom ročníku na SŠ, čiže mi bolo 15, a kávičkovala som s kamarátkami asi od ôsmej triedy ZŠ 😀 ale samozrejme, buď za ušetrené z vreckového, ktoré bolo žalostne malé, alebo neskôr za peniaze z brigád...
@marlenka75 prepac ale rozosmiala si ma. Ze davat si cocky do oci je akoze staranie sa o seba.
Garantujem ze ti nemam co zavidiet, penazi mam dost, ale este som sa z nich nezblaznila co sa ocividne o kazdom co k nim pride neda povedat.
Baby, ja padam na zadok z toho co 15-17 baby musia a maju....farbene, vlasy, umele nechy a mihalnice, farebne sosovky....A v dvadsiatke bude chciet nove kozy a v 25 sa nebude uz ani omylom podobat na nikoho z rodicov.... 😝 Prirodzena krasa asi zanikne ....hmm
Boze baby ja neviem ale ked citam niektore vase prispevky jak keby ste boli niektore stare korcule 😀 ja som vreckove nikdy nedostavala 😀 ale nevravim, ze je to zle, samozrejme 😉 u nas to bolo tak ze Ked som cokolvek potrebovala, vypytala som si povedala na co potrebujem a dostala. Samozrejme nevravim o zakladoch ako je oblecko kozmetika knihy a pod. to bola samozrejmost.myslim ked som chcela nejaku blbosticku ;) a co sa tyka chodenia von-ja som toho moc po nociach nenachodila 😀 ked tak sme sli na pizzu alebo cokoladu zmrzku do kina s kamoskami a to som pytat nemusela vzdy mi davali niekedy az nutili peniaze (aj ked som mala napr z narodenin odlozene od babky a od nich som odmietala). Podla mna je ok ze rodic dava na zabavu dietata, ked ale dava na chlast cigy, to je uz zle ale rodic aj tak nikdy nevie ako jeho peniaze skoncia ostava mu iba verit dietatu a myslim ze kazdy si dost na toto svoje dieta pozna... a co sa tyka nechtov-chodila som tiez na nechty od prvaku na strednej -hravala som 8 rokov na klaviri a vzdy som mavala kratke a takto som si to kompenzovala, mama s tym nemala jediny problem dokonca na mna cakavala a aj platila 😀 a tiez davala na malovatka kadernicku farby na vlasy, preboha ved sme zeny. Doteraz s mamou rabujeme drogerky parfumerie a robi nas to stastnymi 😀 viem ze uz ako mala som brala jej ruze spiraly mejkapy tak mi nakoniec kupila vlastne 😀 na tom nie je nic zle ved kazdy je zvedavy a skusa. A fitko je super vec aspon sa udrziava teraz sa na nas vsade valia aj z fb aj tu na konovi cvicenia s jillian a osobny treneri takze aj to sa mi paci. Nemyslim ze zakladatelkina dcera ma prehnane naroky. Mne mama spociatku /15r/ financovala aj hak (hadam vas neporazi 😀) jasne mi povedala ze ked budem chciet zacat sexualne zit mam jej to povedat a spolu to poriesime a tak aj bolo 😉 potom zacal M pracovat a platil ju on. A som velmi vdacna za tento mamin pristup... doba je taka je naivne si mysliet ze zrovna moje dieta pocka so sexom do 30 alebo do svadby a radsej predchadzat nasledkom takto ako sa hrat na svatuskarov a mat zbuchnutu dceru. Vonku (tak naozaj) som bola dvakrat. Bola som vzdy dohodnuta s mamou ze pre mna pride a skoncilo to tak ze m9je kamosky sa ozrali jak dive svine (aka ironia ze to boli tie co pocuvali od rodicov zakazy malovali sa potajomky tvarili sa ze nesexuju a pritom sa vedeli rozdat na vsetky strany) a moja mama ich rozvazala domov. u nas to tak bolo ze mi povedali uc sa o ostatne sa postarame my (samozrejme chapem rodiny a decka co maju peniazkov menej a chcu pomoct, ale rodic ktory ma preco by nemal dat?). Pokial si toto zakladatelka moze dovolit tak preco by nemala dcere dopriat a mala by ju nahanat po brigadach. Narobi sa v zivote este dost.. ale ak ti to financne nevychadza treba sa s nou dohodnut @shopoholocka urcite ste s dcerou aj dobre kamosky 😉
no ja viem, že dievčatá sa starajú dnes o seba inak ako keď sme boli v ich veku my....ale popravde dievčatá, bez urážky - takú nevestu typu - "v 17- tich umelé nechty, kozmetika, kaderník, kávička, farebné šošovky, nové handry každú chvíľu", by som len ťažko rozdýchala 🙂 ....
Hii ospravedlnujem sa za pravopis- osobni treneri, boze taka chyba 😀
@malabiba a co je zle na takej babe co sa chce pacit? Ved to ci ma niekto umele nechty vie sa pekne obliect nevypoveda o jeho povahe ci? Ja tiez neodidem z obchodu bez novej veci 😀 na kozmetiku som maniak a vela veci posuvam mojej svokre a je rada 😀
Lepšie je dcérkam nedávať peniaze na " okrášľovacie procedúry " , nech sú out, to je správna výchova. 🙄
@shopoholocka tak ja mam doma len 3 ročnu slečnu ..ale ked pospomínam na svoju pubertu a to mam le 23r,,,tak mne mama žiade nechty nikdy nefinancovala,,ani posilku,,,to bolo až ked som si zarobila na to sama,,kup jej laky a je to lacnejšie,,určite len oblečenie ta stojí určite majetok,,ked bude vediet čo všetko jej povolíš onedlho toho bude viac a viac,.,budeš jej kupovat farby na vlasy,,šminky,,financovat antikoncepciu,,a o chvílu budeš robit len na dceru 😒
Ešte ma napadlo, do 18tky mi tiež mamina dávala peniaze na kozmetiku, kávičky, gélové nechty, zábavy, výlety všetko...
Teraz som už schopná si to všetko kúpiť za svoje peniaze, vôbec ma to nerozmaznalo. Je to o výchove. Mala som všetko na zlatom podnose a i tak som bola schopná sa zaradiť do života a vôbec sa v ňom nemám zle. Štandard mi zostal, chcela som sa ho držať a urobila som preto všetko 😉 Už som samostatná a finančne nezávislá.
Mám 17 mama mi pár mesiacov dozadu davala 5€ na týždeň.. Ak som chcela viac, musela som si zarobiť.
@blahowoman prosiiim???ake predvadzanie sa pred chlapmi???kluuud roky trenovala tanec teraz to kvili gymblu nestiha 5krat tyzdenne tak chodi aspon cvicit vrrr co je na tom zleee???? 😠
na nechtoch nevidim nic zle roky som ich nosila aj ja,teraz kvoli praci nemozem...obcas vypadnu s kamoskami niekde do mesta,nepije kavu ale vravim tomu kavickovanie...daju si cokoladu,colu obcas nejaku pizzu......
Dievcata dakujem,ale nepytala som sa Vas na Vase moralne postrehy na nechty,posilku atd,,,,nikde som nepisala,ze si brigadu nehlada,ze ju nema....dakujem za rozumne postrehy a mile realne odpovede🙂
@lady511 aku antikoncepciu prebohaaa???o com tocis????
@malabiba 🙂🙂🙂🙂 som sa pobavila teda🙂🙂🙂
@katusska1 konecne fajn nazor🙂mam svojou dcerou fakt skvely vztah🙂
@moni244 moja sa maluje minimalne takze moju zmachlenu v auparkz nenajdes🙂
@shopoholocka neboj, na tvoju som nenarazala 😉
@shopoholocka moje 16 roč. dievča je mom.na štúdiách v UK - mesačne ma to stojí cca 70€ teda vreckové na jej potreby ,o vstupnom kapitále nehovorím. A ked bola tam u lekára (potrebovala okuliare ) tak ma to vyšlo 100€ všetko dokopy -čo by ma vyšlo aj tu . Tak si myslím , že to mi málo zarábame. 😉 ,ale ber to športovo, možno sa nám to raz vráti.
mna veru nikdy nenapadlo zratat mesacne naklady na dieta 😀 pride mi to fakt zvlastne
mi hovor, ja mám takto podobne troch....len namiesto mesačných výdavkov si šetria na mobily, ntb a pod...a to mám potom iné pálky naraz 🙂 jasné, že my málo zarábame.... : 😎
@shopoholocka tak tym padom ked je to vsetko tak super,nechapem co sta stazujes v uvodnom prispevku,kolko ta stoji dcera!!!! Co si cakala,ze vsetky tu budeme tlieskat uau,vsetko co jej davas je uplne perfektne???!!!! Kazda mame svoj nazor na vychovu a kazda si ho aj povedala. Tak sa teraz neurazaj na to,ze ti tu kazda 2ha netlieskala!
@shopoholocka ja mam 3 a 7 rocne dieta - obe v sukromnej skole a skolke 🙂 mesacne ma vyjdu neporovnatelne viac ako kozmetika tvojej dcery ( a to som im pritom teda nekupila este ani sampon 🙂 ) - ja to vnimam ako investiciu do nich - pri dcerke uz teraz vidim vysledky za ktore verim ze raz bude vdacna....
V kazdom pripade na rltaketo investicie - skolne, okraslovacie, vreckove etc. ... bud mam alebo nemam... ak mam a zdaju sa mi ok tak to potom nerozmazavam na mk, ak nemam tak ich skrtnem a budem zit bez toho - urcite to nie su veci bez ktorych by dieta zomrelo🙂

fíha, tak už teraz sa bojím, čo ma čaká o 15 rokov, ale keď to tu tak čítam, tak sa už nečudujem, prečo je cez víkend v Auparku kopec zmachleních pubertiačok na kávičke