icon

Neprijatie na strednú školu

18. máj 2023

Dievčatá, poprosím o pomoc tie, čo máte skúsenosti. Lebo my sme také niečo nikdy neriešili.

Máme v rodine dievča, dala si prihlášky na gymnáziá, ale je veľmi nízko v poradovníku, teda pod čiarou, nevieme, či nám odvolanie pomôže.

1. Neviete či treba oficiálne napísať list o odvolaní? V appke edupage mala ikonku odvolať, večer sa na to pozrieme, či stačí len cez to alebo oficiálne písať.

2. Dá sa podať niekde prihláška na druhé kolo, aby ju ešte niekde zobrali?

matenka
19. máj 2023

@simoli uzasne, gratulujem ;)

jajka257
19. máj 2023

Moja je osmacka. A dostala sa v BA na gympel. Bola 9.najlepsia. Takže dá sa to aj bez olympiad🙂

kerci
Autor odpoveď zmazal
simoli
19. máj 2023

@kerci určite, niekde v listovej ani neposielaj.vlavo hore mame my číslo rozhodnutia. Aká škola je to?

kerci
Autor odpoveď zmazal
kerci
Autor odpoveď zmazal
simoli
19. máj 2023

@kerci nič iné mi tam nevychádza. Držím palce. My niekomu urobime radosť lebo uvoľníme dve miesta 😊 preto som sa o pytala.

kerci
Autor odpoveď zmazal
zitaje
19. máj 2023

Prosím vás, myslíte si, že je vzdelanie na gymnáziu automaticky na vyššej úrovni ako na odbornej sš? Dcéru zobrali na odbornú sš, na gympli je 5. pod čiarou, takže možno by sa na odvolanie dostala, ale riešime, či vôbec...
Všetci to beriete tak, že gympel je vyšší level, a na odborné sš idú len tí, ktorí sa nedostanú na gymple? Vďaka.

luccija
19. máj 2023

@zitaje nie, ja to vôbec tak neberiem, že gymnázium je lepšie a odborná škola horsia.Len ona nechcela zdravotnú, pedagogickú, obchodnú akadémiu ...chcela jazyky, chemiu a tak sme vybrali gymnázium veľmi uvažovala nad chemickou...a akú si vybrala strednú školu?
Na gymnáziu sa všetky predmety učia viac do hĺbky a podrobnejšie, ak sa rada uci ja by som podala odvolanie, keď nie je rozhodnutá pre tú SS

zitaje
19. máj 2023

@luccija na chemickú je prijatá. Je veľmi ambiciózna, ale nie takým školským spôsobom. Má plno mimoškolských aktivít a pod.

luccija
19. máj 2023

@zitaje a na ktorý odbor na ten bilingvalny či 4 ročný?Ona by čo chcela nevie?
A ktoré gymnázium?no ťažké rozhodovanie

zitaje
19. máj 2023

@luccija na chemickú na 4r, na gympel na bilingvál, to ju trocha odrádza, že by išla z deviateho ročníka na 5r gympel... že zmaturuje až v 20r...

mamkabeika
19. máj 2023

Môj syn, ročník 2011, bol na prijímačkách na 8-ročnom gyme v Bratislave a v Nitre. Nemal žiadne súťaže, keďže je domškolák a v Nitre ho prijali v pohode, bol štvrtý. V Bratislave ho neprijali, domrvil úlohu z geometrie a ďalšie 3 úlohy z matematiky. Slovenčinu vedel v pohode, ale nestačilo to. Zo 156 detí bol 48.

simsalabim
20. máj 2023

@zitaje na bilingvale je toho ucenia 2x tolko, lebo casto krat sa uci jeden predmet v oboch jazykoch. Ak nie je vyslovene pamatovy studijny typ, ja by som po tom, co pocuvam od svojich deti a ich kamaratov, volila obycajny gympel alebo tu SOS. Ak venuje vela casu mimoskolskym aktivitam, aby sa nestalo, ze jej uz neostane na to priestor a cas.

luccija
20. máj 2023

@zitaje v prvom ročníku je gro hodín jazyk, až od druhého su niektoré predmety v jazyku.To, že zmaturuje v 20 r je úplne jedno.Tak ako na chemickej bude mať zase veľa hodín chémie
Ja som mala veľké obavy, lebo dcéra nie je typ čo bude doma hodiny sedieť nad knihami, ale ona má dar, že si veľa zapamätá zo školy a doma sa učí len pred písomkou.
Držím palce nech sa rozhodne správne🙂

kofa77
20. máj 2023

Zalezi od dietata, neda sa povedat, ze jedno je lepsie ako druhe. Maturita v 20 tke je ten najmensi problem, toto ako rodic by som neriesila. Ak si vybrala chemicku, asi ma k tomu vztah, pojde tam viac do hlbky, ale zas taka geografia, filozofia, jazyky, stredne skoly az tak do hlbky nejdu… to uz gympel. Ja mam gymnazium, aj muz a teraz ide z osmicky na bilnig. syn a pre nas troch si inu skolu predstavit neviem. Zas syn ma spoluziakov, ktori su suce dobri v mat. , ake k inym predmetom vztah nemaju, tam by gymn. bolo trapenie, pritom su to sikovne deti tiez… podla mna ak si dcera tu chemicku vybrala, asi ju viac uprednostnuje. , ak by chcela gymn., tak si da do vyberu len gymnazium. Snad to pisem zrozumitelne🤦‍♀️🙂

bystricanka
20. máj 2023

Ahojte. Syn je prijatý na obe školy, ale len jedna (do ktorej ísť nechce) poslala vyhodnotenie na edupage. Tá druhá to nezverejnila. Moja otázka znie. Je nutnosť to nejako potvrdiť cez edupage, alebo stačí ísť do vybranej školy na zápis? Ďakujem.

rainee
21. máj 2023

@obcansr a co v takom prípade ak ho nezoberu na žiadnu školu a inú nechce? To je potom rok doma ci ako? Zaujíma ma to, lebo my budeme strednú školu riešiť o rok, tak co mame čakať. Lebo hlásiť sa na 2 školy je dosť malo a deti veľa.

simoli
21. máj 2023

@rainee prihlášky môžte dať štyri. Dve na normálne a dve na talentové (bilingv, šport). Niekam bude musieť keďže je povinná školská dochádzka, potom môžte riešiť prestup. Netreba myslieť negatívne, ale áno tiež ma to veľmi trápilo. Úľava nastala po T9. Treba si dať aj nejakú zálohové školu. Aj my sme takú vybrali, nakoniec som zistila ze sa tam hlásilo 450 deti 🤦‍♀️ a prijímali 60. Zobrali ho aj tam ale niekomu uvolnime miesto 😊

zitaje
21. máj 2023

@bystricanka ako viete, že je prijatý, keď skola nezverejnila výsledky??

bystricanka
21. máj 2023

@zitaje zverejnila na svojej stránke, ale nedala to na edupage. Len jedna škola to dala na edupage, ale tá druhá nie

michellemary
21. máj 2023

@zitaje tam, kam som chodila ja, tento rok zástupkyňa riaditeľa obvolávala rodičov budúcich študentov ešte skôr, než boli výsledky na edu.(Zhodou okolností je to moja bývalá triedna, som s ňou v kontakte, tak viem.)

79viktoria79
21. máj 2023

@bystricanka mate zapísaný listok? ten treba v skole zapisat,potvrdit,bez toho to nejde

vejapa76
22. máj 2023

Ahojte. Prosím, dávali ste vedieť škole na ktorú prijali vaše dieťa a nenastupuje tam? Zavolať? Napísať? Alebo im automaticky nabehne že cez edupage sme potvrdili nástup v inej škole? Chceme čo najskôr uvoľniť miesto niekomu kto čaká na odvolanie. Ďakujem.

comika
23. máj 2023

Poradite prosim co napisat ako dovod odvolania proti rozhodnutiu o neprijati? Zo stresu mi rozum stoji 😭budem vdacna za hoci co, nech sa mam od coho odrazit🙏

michellemary
23. máj 2023

@vejapa76 najrýchlejšie je zavolať, oni potom na základe toho, že majú miesto, kontaktujú toho, kto čaká na odvolanie.

uhnakova
23. máj 2023

@comika napíš, že tvoje dieťa prijímačky úspešne urobilo a má o štúdium na danej škole veľký záujem. To bude uplne stacit.

lucinka33
Autor odpoveď zmazal
rainee
23. máj 2024

Tak tento rok sa dcera hlásila z 8ky na 2 bilingvalne gymple v BA. Brali na jedno 30 a na druhé 60 deti. Hlásilo sa cez 500. Vraj to boli celkovo veľmi ťažké prijímačky, hlavne matika. Nevzali ju a to je vyborna ziacka. Z celého ročníka sa nedostal nikto na gympel,len 3 deti na bilingv OA. Je to sila. Ďalší rok si dame prihlášku na 2 gymple obycajne a 2 odborné školy. Snáď sa niekam už dostane aj keď to asi nebude tam kde chce. A budem zisťovať prihlásené počty a triedy, nech ma šancu....