Nevhodný frajer

jazminn
26. feb 2023

Moja dcéra má 18 rokov. Našla si chlapca, ktorý má 19 rokov a už bohatú minulosť. Mamka ho mala za slobodná a potom ked mal asi 12 rokov si našla chlapa s ktorým má dalšie tri deti a toho času sa s ním už rozvádza. Chlapec bol už súdený, mal podmienku, mal do činenia s tvrdými drogami a bol asi na odvyk a preto odišiel zo strednej školy. Takže škola žiadna nič. Potetovaný, piersing kde sa len dá vlasy pofarbené jednoducho šašo. Mikina s kapucňou, rifle na nom len tak visia, ako na vesiaku, chudý nenormálne, pije a fajčí samozrejme a zje len čo mu asi doma ostane. Aj ho ľutujem, lebo to asi všetko je následkom detstva. No a naša slečna ho miluje a nemôže bez neho žiť. Žiadny iný neprichádza do úvahy, do konca života. Dievča jak obrázok, talentovaná...stratila záujem o akýkoľvek okolitý svet. Nič len mobil v ruke a čaká kedy jej zavolá. Telefonuje jej najviac v noci...kde asi rozpráva len on...Zhoršila sa v škole, pretože myslí len na to kedy jej zavolá a sleduje mobil aj v škole. Poraďte čo robiť...nemám už síl, je naivná a zmanipulovaná, veľmi sa bojíme!

pribinak
26. feb 2023

@jazminn neviem ti poradiť, ale asi by som s dcérou prebrala možnosti antikoncepcie

dadis
26. feb 2023

@jazminn Hmm tazko radit, neviem ako by som reagovala ja. Asi by som jej odporucala, aby sa dobre chranila, proti otehotneniu, aj proti sexualne prenosnym chorobam (hiv, zltacka a ostatne bezne). Je zamilovana, zakazy teraz nepomozu.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vlado818
26. feb 2023

Neviem co by som robil ale zaklad ako vam tu radia antikoncepciu. Aby " so sasom" nebol ocko .

beata_k
26. feb 2023

@jazminn Pozvi ho k sebe domov. Otvorene ho popros aby dohovoril dcere, nech neflaka skolu. Asi to nezaberie, ale chalanisko sa bude citit dolezito.
Priatelov si drz blizko, nepriatelov este blizsie.

jazminn
autor
26. feb 2023

@pribinak prebrala, ale z iného dôvodu, odporučila jej to lekárka na akné a nakoniec má vrodenú poruchu zrážanlivosti krvi, antikoncepciu nemôže...

pribinak
26. feb 2023

@jazminn však sú aj kondomy, tie môže používať aj so zlou zrážanlivostou krvi

jazminn
autor
26. feb 2023

@beata_k rozprávala som s ním, síce nie doma ale po telefóne, plakal mi do telefónu, že on už nie je taký, že sa zmenil, a že pôjde pracovať / už ide 5 mesiacov a stále leží doma/...

dadis
26. feb 2023

@jazminn Aj tak je kondom pre nu istejsi, aj s ohladom na sposob zivota, aky jej partner vedie. Vysvetli jej, ze jeho spravanie ju moze dozivotne zdravotne ohrozit.

jazminn
autor
26. feb 2023

@pribinak, áno, o ochrane sme hovorili, sex medzi nimi zatiaľ nebol...

jazminn
autor
26. feb 2023

ona je silne pod jeho vplyvom...všetko je sväté, čo on povie...neviem ako....ale musím ten vzťah niejako prekaziť pokiaľ dačo nevyvedie!!!

dadis
26. feb 2023

@jazminn Si si ista? Ak je tam taka zamilovanost, tak uz asi bol aj sex. Samozrejme pravdu ti povedat nemusi, je dospela.

jazminn
autor
26. feb 2023

@dadis som si istá, že nebol...

dadis
26. feb 2023

@jazminn Ako?

veronikaszabova
26. feb 2023

@jazminn
""ale musím ten vzťah niejako prekaziť pokiaľ dačo nevyvedie!!!""
Cim viacej budes na nu tlacit, tym to bude horsie. Aby sa nezbalila a nesla k nemu.

marca12
26. feb 2023

@jazminn Neprekazis. Moja sestra naletela takemuto debilkovi. Vsetci sme ju odhovarali,rodina,kamarati,zmanipuloval ju,zanevrela na nas rodinu,zbalila sa a isla za nim. Rodicia sa velmi snazili ich rozdelit. A myslim,ze to bola chyba. Keby tak na nu netlacili,sama by casom zistila,co je zac. Odporucila by som ti ist za psychologickou a poradit sa ako dalej,co robit,aby si to nepokazila svojim tlacenim na nu

dadis
26. feb 2023

@marca12 Tiez si myslim, ze cim viac sa bude snazit ich rozdelit, tym si dceru od seba odzenie a kde najde pochopenie? U neho. Musi akceptovat, ze dcera je dospela a moze ju len touto etapou sprevadzat a podporovat. Ako mama ma pravo vyzadovat, aby dievca venovalo adekvatny cas skole a domacnosti, ale nemoze jej urcovat koho lubit a s kym bude zdielat postel. To, ze si je autorka tak ista, ze spolu este nic nemali, zavana prilisnym zasahovanim do sukromia alebo prilisnou kontrolou. Toto len tomu vztahu napomaha.

januska12323
26. feb 2023

S tým nič nespravíš, môžeš len dúfať, že si slečnu dobre vychovala. Ako môžeš vedieť či sa spolu vyspali? Ak si myslíš, že o nej vieš všetko si na omyle.

babulkomale
26. feb 2023

@jazminn budu tu asi svalnate reci o tolerancii, ale mna by drblo. U mna cez drogy nejde vlak. A teda trapilo by ma ze z dcery sa stal zombik. Skus pohladat pomoc u nejakej organizacie pre zavislych, najdes tam kopu dobrych rad. Dcere by mohlo nieco z toho otvorit oci. Bohuzial aj abstinujuci narkomani ktorych poznam si ponechali nejake zavislosti ako cigarety alebo alkohol, su to sice pomalsie posobiace drogy a legalne, ale bohuzial zivot s nimi ziadna vyhra spolocensky ani zdravotne.

spadnutaslivka
26. feb 2023

Niekedy sa žiaľ musí človek popáliť sám a žiadne zákazy, príkazy a "dobre mienené rady" nepomôžu. Môžeš jej povedať svoj názor, ale svoj život musí žiť ona. Možno musí teraz v mladosti zažiť blbý vzťah, aby neskôr nenaletela ešte horšiemu. Treba s ňou pohovoriť, že rešpektuješ jej rozhodnutia, ale že s tým musí ísť aj zodpovednosť a že do života si potom nesie aj dôsledky svojich rozhodnutí - možné tehotenstvo, nedokončená škola a následné (ne)vyhliadky na zamestnanie, čo potom s bývaním a pod. Je dospelé vybrať si partnera sám, ale nie je dospelé nasáčkovať si ho potom aj s deckom do svojej detskej izby u rodičov a nechať si nimi živiť celú svoju novú rodinu.

spadnutaslivka
26. feb 2023

@babulkomale tiež sa desím dňa, kedy mi domov niektoré z detí dovedie podobný výkvet 😨

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
danica2711
26. feb 2023

@jazminn fúha, dievča, nezávidím ti, tiež by som na tvojom mieste veľmi dobre nespávala... zakazovať je ťažko, iba čo sa zatne... možno opatrne a nenásilne pohovoriť o tom, ako si s takým človekom predstavuje budúcnosť, aký život jej môže ponúknuť... alebo skúsiť sa porozprávať s jej kamarátkami, možno tie jej pomôžu otvoriť oči. Každopádne ti strašne držím palce ❤

jazminn
autor
26. feb 2023

@januska12323 o tom sexe viem isto, pretože dcéra je so mnou v takom kamarátskom vzťahu, že hoci by mi to hneď nepovedala, ale povedala by mi to neskôr a poznala by som to na nej, že má tajomstvo...bola by taká nervózna, nevedela by ako sa správať...no neviem, myslím si to!!!

markaterka
26. feb 2023

@jazminn to si nemôžeš byť istá. Na to, že nemala sex by som sa nespoliehala.

jazminn
autor
26. feb 2023

@dadis ona 18 mala ešte len predvčerom a je to pravda, že dôverujem, ale aj kontrolujem...

martinkatinka
26. feb 2023

@jazminn ja neviem, mozno by pomohlo mat ich pod kontrolou, ako tu uz bolo pisane. Proste mu pomoct najst tu pracu,nech sa nevyhovara, dcere robit program, aby nebola iba s nim.

jazminn
autor
26. feb 2023

@martinkatinka prácu mu chcel nájsť manžel, dokonca sa už aj konkrétne pýtal kamarátov, čo majú ľudí v zahraničí a mal by naozaj po čase aj dobre platenú, ale on sa vyhovára, že on si nájde, on má kamarátov a pod., a prešlo už pol roka od vtedy a nič, stále niečo nevyšlo...

martinkatinka
26. feb 2023

@jazminn no co potom, vyhovarac. Dcera na to musi prist sama.
Podobne som to mala s bratom. Ked som videla co domov dotiahol, islo ma porazit. Ale musel na to prísť sam....

matabb73
26. feb 2023

Mňa až mrazi keď si predstavím, že by si takého chalana našla moja dcéra. Čo sa mi zdá najhoršie, sú tie drogy. Ako to riešiť? Zakazanim frajera asi nič nedosiahneš, keď je dievča zamilované. Ja by som trvala aspoň na tom, že sa musí pripravovať do školy a neponocovať. Veľa sa s ňou rozprávaj, keď máte blízky vzťah. O antikoncepcii, o drogách o tom, že je nebezpečné skúsiť to aj raz. Pozrite si film My deti zo stanice ZOO. Dávali ho nedávno na STV 2. Tam začalo dievča s drogami kvôli chlapcovi. Fakt silný film, ja som po ňom nemohla zaspať. Udrž si jej dôveru a povedz jej, že nech sa deje čokoľvek, vždy ti to môže povedať. Podľa mňa časom zistí, že to nie je chlapec pre ňu, ak je to rozumné dievča.