Nevlastný neporiadny syn
Ahojte. Idem si pre nejakú radu. Mám partnera, ktorý si do nášho vzťahu priniesol teraz už 14rocneho syna. Žijeme v jednej domácnosti skoro rok. Vlastne prišli bývať do môjho bytu. Chalan je od začiatku veľmi lenivý, s ničím nepomáha doma. V izbe má neskutočný neporiadok, smeti skrýva v skrinkách, veci kopí na stoličke, nesprchuje sa, pokiaľ ho môj partner neokrykne, neumyva si zuby, dokonca ani keď chodili deti ešte do školy. Neviem si s ním rady, keď mu ja niečo poviem (vždy ho o to poprosím), tak len povie dobre a ďalej má ignoruje. Správa sa,akoby mu všetko patrilo. Nechá sa Non stop obskakovať, . Nebol by to možno až taký obrovský problém. Ale máme nový prírastok v rodine. Nás spoločný syn má necelý mesiac a ja naozaj už nevládzem stále po ňom upratovať, nemám čas obskakovať ho. Keď chcem ísť dokonca po ňom má wc, najprv si ho vždy musím umyť. Všetok neporiadok a ten neznesiteľný zápach ide ďalej do celého bytu. Keď to hovorím partnerovi(ktorý je mimochodom jeho pravý opak), tak si ho ešte zastáva, že žiadneho mladého chalana nebaví upratovať a že bol zvyknutý, že ho babky obskakovali. Neviem si už rady a som zúfalá. Prosím skúste mi poradiť, čo by ste vy robili v takej situácii 😢😢😢. Psychicky to nezvladam...
@liliana2905 povedz muzovi nech s nim narobi poriadky a ty neupratuj..nech mu razne povie, ze si bude po sebe upratovat lebo inak to za neho nespravi nikto..bude nuteny pomahat..
Ale to co popisujes nie je ani lenivost, skor je rodeny humusak...
Chces radu na nieco s cim si uz davno pradavno mala ratat ze lahky orech nebude
vypni wifinu a prestan po nom upratovat, varit mu a podobne ... ak to oteckovi nevadi nech si da zasteru a robi to za neho ...
Podla mna si s nim musi pohovorit otec.
@judar toho som si bola plne vedomá, len ma nikdy nenapadlo,že to pôjde až do takého extrému, keďže jeho otec je úplne niečo iné.
Je humusak... ja by mu tiež dala hovno na tanier.
sadnite si všetci traja a nastav pravidlá. Tá wifina je fajn, zapínala by som až keď je všetko spravené, čo má byť.
Puberta + nelahka situacia pre neho. Otcova nova partnerka a novy surodenec. Este aj v nadpise to je zdoraznene, ze je nevlastny. Ako to v sebe citis ty, je vlastne dieta pre teba cosi viac? Ktovie ako sa citi, uplne uprimne sa ho opytaj, ako sa ma a uisti ho, ze aj ked mate babo, vzdy budete aj pre neho tu, ze sa ho budete snazit podporovat a pod., ak by cokolvek potreboval, nech si je isty, ze moze za vami prist. Vysvetli mu, uprimne, ze ta situacia je aj pre teba tazka, ze babo si vyzaduje tolko tvojej pozornosti, a mozno nemate tolko casu ako predtym na neho. Ze by si velmi uvitala, ak by ti pomohol aspon tym vynasanim smeti kam patria. Proste laskavo, chapavo, ako mama. Nech ma pocit, ze ma u vas svoje miesto
@jumama presne to sme urobili chvíľu pred tým,ako som išla rodiť. Aj sme mu povedali, že budeme potrebovať trošku aj jeho pomoc. Aby sa viacej zapájal. Otec mu vysvetlil,že má má rešpektovať. Že to,že som k nemu priateľská neznamená, že som jeho kamarátka a musí má aj rešpektovať ako mamu. Odo mňa partner naopak žiadal medzi 4ocami, aby som bola prísnejšia. Ale mne sa s ním doťahovať nechce. Keď ma ignoruje, tak ho nebudem stále dookola prosiť. Zatiaľ to riešim štýlom, že keď už je toho moc, poviem partnerovi. Pretože ten je momentálne veľa v práci a nevie poriadne čo sa doma deje. Skôr si pripadám akoby som niekedy žalovala a už mi to je blbé stále to isté dookola...
Posadit vsetci k stolu aj s najmensim, toto je nasa rodina a takto budeme fungovat, kazdy povie, co je prenho dolezite, aby VZDY fungovalo/bolo a povie aj s cim by vedel prispiet a pomoct a uz len dohadovat, komunikovat a pripadne aj s troskou humoru navrhnut, ze ak to a to nebude fungovat tak co bude nasledovat, uvediem detsky priklad: nebude tanierik v drese umyvas sam za vsetkych...ja nevravim, ze pride nebo do tyzdna, ale len spolocnou komunikaciou a postupnym formovanim sa niekam viete pohnut, no to musite spolu s partnerom a detmi, nie ty nie on, spolocne, vy ste rodina vsetci, uprimne mat toto doma som na prasky...
@liliana2905 mozno trochu odveci otazka, ale aky tam bol dovod, ze chalan nechcel byvat s mamou? Alebo mama ho nechcela po rozvode? Blbo to vyznie, ale mozno mu vas maly prirastok zacne liezt na nervy a odide radsej k mame..
Ak nie, otec by mu mal razne vysvetlit, ze ak chce s vami byvat, tak musi respektovat pravidla. A nech sa maly oduva a prekruca ocami, rozkazovala by som mu a hucala donho az kym nespravi to, co ma.
Podľa mňa to celé vnímaš citlivejšie, keďže si po pôrode.
Ja by som to neriešila.
Dala by som dohodu s mladým, že jeho izba je jeho vec. Jeho výzor je jeho vec.
Avšak mimo izby by si mohol po sebe upratať.
Keď máš pekný vzťah s mužom, tak si ho zbytočne budeš kaziť nadávanim na jeho syna.
Muz má pravdu. Ziaden pubertiak sa nejde potrhať za čistotou.
Ja by som bola práveže vďačná že robí len takéto problémy a nie horšie, keďže aj pre neho musí byť situácia náročná --> že má otec novú ženu, že u nej býva, že máte dieťa a všetka pozornosť je na ňom.
Že dieťa plače. Ty si možno aj nervózna.
Ako sem tam treba byť aj chápavý. Prakticky je to stále dieťa a jeho nechuť k poriakdu je plne bežná v tejto fáze života
Možno by situácii viac pomohlo, keby ideš na to "laskavejsou" cestou... T.j ,, viem že to je teraz všetko pre teba náročné a že som sem tam nervózna. Prepáč mi. Budem sa snažiť. Uvedomila som si, že chcem aby si sa tu cítil ako doma. Sme rodina. Chcem aby si mal súkromie a svoj priestor. Dávam ti teda ponuku že sa ti nebudem starať do veci, ale na oplátku tá prosím, aby si sa tiež sem tam posnazil ☺️ "
@liliana2905 ak ma svoju izbu .. tak mu dopraj sukromie.. nechod tam ked aj mesiac... bude potrebovat ciste veci tak si da oprat... a mozno si aj uprace... skus .. uvidis... dom by nemal ,,zhnit,, za 1 mesiac... skus
@liliana2905 kym ste nemali spolocne dieta,prehliadala si to. Teraz ti to uz vadi. Bordelara neprerobis,len ho usmernovat,nejako zapajat. Nema psychicke tazkosti? Netrapi ho nieco? Urcity bordel mu budes musiet tolerovat,ale zaklady hygieny uz mal davno vediet umyt si zuby,wc po sebe atd. V tomto sa musis s muzom dohodnut,nech je dosledny nanho. On je otec,on ma vychovavat
@halabolka mama ho opustila. Nemá možnosť byť s ňou.
Tak ako hygiena musí byť....a prečo ťa má zaťažovať tým že on je neporiadny... tvoj muž mu musí rázne preboha vysvetliť to sa nedá takto žiť ja bY som nastojila nech si ide späť ku babkám......to ja v mojom byte mám byť obmedzena smradom čo on šíri po byte???a moje dieťa malé tiež???ľutujem tá a držím ti palce nech čo najrýchlejšie sa všetko vyrieši v tvoj prospech!
@liliana2905 chudák chlapec...
Vieš čo to musí pre neho byť ?
Nechcem ti radit, poučovať ta, ale takéto "drbanie" je to posledné, co teraz potrebuje.
Buďte radi že sa neflaka a nefajčí, nepije.
Mladí veľmi rýchlo spadnú do problémov, keď prežívajú niečo takéto.
Čo tam po poriadku, keď jeho psychika môže byť na tom omnoho horšie.
@ivca88 flaka a fajčí ... Keď mu na to otec prišiel,tak sa mu smial do tváre. A veľa krát mu prišiel na vážnejšie klamstvá. Ale keď tieto veci riešia,ja odchádzam. Nepletiem sa do toho vôbec
@liliana2905 ja by som neprosila ani jedneho. Mlady ma na haku,stary tiez,zapach ide do celeho bytu,no fuj. A to este sa ani nesprchuje a schovava smeti,no grcam. Take vetry by som narobila doma len by kmitali obaja🤯Alebo este lepsie,vyraz oboch a mas po probleme🤣
@liliana2905 ale tak, čo čakáš ?
Ja si neviem predstaviť byť v jeho koži... 😔
Aj keď je zlý, drzi, je to stále dieťa...
Ja by som sa riadila jednou vetou co som uz davno pocula: "Rodic nie je ten kto to dieta porodi ale ten kto vychova". Pises ze sa s nim nechces dotahovat a riesis to cez partnera. Prijmi ho konecne za svojho a skus to robit tak ako keny bol tvoj.aspon to skus.aj ked treba na to nervy.inac ti ostava len vyckat,ked bude mat chalan tolko rokov,ze od vas odide
@ivca88 neskôr som sa dozvedela od partnera,že babke ukradol aj peniaze. Ale to sa tvarom,akoby mi to nikdy ani nepovedal.
tak nech po ňom upratuje muž keď príde z práce jeho decko jeho starosť keď nebol schopný vychovať nech si nesie následky
@liliana2905 nie je to spravne.Ja mam 16 rocneho syna.Izbu si upratuje, smeti vynasa.Umyva sa.Ked nie som doma pripravi si aj obed. Nehovorim, ze ho nemusim niekedy nahanat napr. aby si dal ciste tricko, ale vie sa obriadit. A takyto bol aj ked mal 14.Je to o vychove treba povedat partnerovi, lebo hlavne on ma nanho pritlacit.

No tak ho neobskakuj a neupratuj po nom.