Nezvládam výchovu 16-ročného syna, chcem ho zveriť do opatery otcovi
Mam problém so 16 ročným synom. Nezvládam jeho výchovu. Chcem, aby si ho vzal jeho otec, chcem sa zrieknuť starostlivosti oňho. Aký je postup? Návrh na súd o úpravu práv a povinností voči dieťaťu? Ak otec odmietne, čo mám ďalej robiť? Na koho sa obrátiť? Syn potrebuje reedukacne centrum, proste ďalej to nejde. Pomôžte mi niekto radou. Ďakujem.
Mam pocit, ze si tu uz pisala, ze mas aj noveho priatela, co nema zaujem postarat sa o syna, ked si v zahranici, ale to je jedno, ci si to bola ty, alebo nie.
Myslim, ze chalan nezacal byt takyto zo dna na den, ja aj v 16stich som upratovala, ucila sa a nenadavala, lebo by som dostala taky slovny pucung od rodicov, ze az.
Nemozes asi cakat, ze zacne robit nieco, co zhruba 13 rokov nerobieval, a nemala by si cakat od 18rocnej dcery, ze bude trpiet 2 tyzdne brata, starat sa o neho, ked ty sama mas z neho nervy na pochode. Na starostlivost ma otca a matku, ked otec sam sa k tomu nema, obrat sa na sud, aby to upravil. Nech sa stara otec ako vie je to jeho povinnost.
Netusim, ake mas vzdelanie a co by si mohla na Slovensku robit, ale ver tomu, ze napr zdravotna sestra s rokmi praxe nema plat 400 eur. Nehovorim, ze je jednoduche najst si dobru pracu s dobrym platom, ale tak hadam tvoje deti ti za to stoja. Aj ex by mal asi platit vyzivne, aj mlady uz hadam moze brigadovat, nech si to vyskusa. Nemas to urcite jednoduche, ale moj osobny nazor je, ze clovek robi tak a to, co mu vyhovuje. Neviem ako dlho chodis na tieto turnusy, no viem, ze pre mna by to nebolo, kor keby som mala rodinu.
Škoda že autorka témy nenapisala akú lukratívnu prácu to robí v zahraničí že jej je prednejšia ako vzťah s jej synom
A myslím že viaceré sme uhádli že v “zabudla” dopísať že v celej tejto story je ešte 1 osoba
A tá osoba bude zrejme najvážnejší dôvod prečo sa chce zbaviť decka
Hmmm toto je velmi smutny pripad, namiesto toho, aby sa snazila, aby si so synom nasli k sebe cestu, proste sa ho chce len takto vzdat a ako keby ju vobec netrapilo, co s nim bude dalej, hlavne, ze ona bude mat pokoj
pre toho chlapca by bolo najslpesie aby sa chudak nikdy nenarodil...nikto si nezasluzi takyto zivot...
Toto je výsledkom k tohto že matky odchádzajú za prácou a deťom sa nevenujú. Nech si myslí kto čo chce- fasády, ploty nové, nábytok 4x menený a nešťastne odkladané detí ktoré svoje nešťastie demonštrujú vo vzdore . Ani sa nečudujem že majú psych poruchy bez zázemia a lásky, bez plnohodnotnej rodiny
@elizabet173 jedno dieta ma dospele...
Je mi velmi luto toho chlapca, ak sa velmi rychlo nespamatas, tak skonci velmi zle. Zamyslela si sa niekedy nad tym preco sa tak sprava a ako sa citi? Ved jeho nema nikto rad! Sestra je z neho na nervy, ty sa ho chces zbavit a tatko nejavi vobec ziadny zaujem..
Neviem si predstavit ziadny dovod, preco by som bola ochotna vzdat sa svojho syna. Ani keby drogoval a kradol, by som sa ho nevzdala.
Jemu pomozes len ty, svojou laskou a casom, ktory s nim stravis. Na tvojom mieste by som okamzite odisla z toho zahranicia a nasla si pracu blizko domova.
ako suhlasim do bodky stym co ti tu zeny radia a chudak aj tvoja dcera ktora sa musi starat namiesto toho aby zila svoj zivot to nie chlapec potrebuje pomoc ale ty moja pekna!!! Ja viem doba je tazka penazi malo a ludia chcu zit dostojne ale nie za takuto cenu. A k tym 400e to si robis srandu ze? v lidli zarabaju predavacky cez 600 takze o com tu rozpravas otec ti tiez musi na decko platit ako spametaj sa kym je cas!!!
ktomu diagnostaku mal som spoluziaka ktory tam bol (a naozaj tam patril) robil hrozne veci kradol bol bitkar ked sa zneho vratil bol este horsi jednej babe nalial na chate do pitia rohypnol a co sa dialo potom asi nemusim pisat.... takze pozor nato!!!
Ahoj, ja ti tu napíšem pohľad z duchovného hľadiska. Tento tvoj problém dokáže vyriešiť len viera v Boha. Vaša rodina najskor nie je veľmi funkčná a je tam mnoho zranení a tráum u vás všetkých. Podľa toho, čo som si prečítala nemáš aspoň teda so synom láskavý vzťah. Vždy to je tvoje dieťa a ty ako matka ho ,,ukotvuješ´´ a ak rodičia zlyhajú a dieťa nemá zázemie s hranicami a záujmom o jeho osobu, necíti sa milované, to otvára dvere diablovi. Pravdepodobne aj ty si prešla zraneniami na duši a už samotná starostlivosť o deti je náročná, že si na to sama. To ma veľmi mrzí, nemalo by sa to diať. Ale viem o čom hovorím, lebo mnoho ľudi je posadnutých zlými duchmi a neslobodných. Nevedia z toho cestu von. Začni hľadať Boha, nemyslím tým náboženstvo, ale skutočne začni hľadať z celého srdca Ježiša. Skús začať čítať Bibliu. On ti dokáže pomocť, aj celej tvojej rodine, ak Mu budeš doverovať. Mne Boh zmenil celý život a zo mňa a z mojho manžela urobil úplne iných, nových ľudí. A to dokáže len Boh. Ale, ak to necháš tak a dáš syna do reedukačného centra, može dopadnút ešte horšie, diabol nikdy nespí a to bez ohľadu na to, či veríš v jeho existenciu. Inak aj obyčajná modlitba milujúcej matky z celého srdca dokáže veľa zmeniť. Hľadaj si cestu láskou k synovi a nie sa ho snaž zbaviť, oplácaj mu dobrým za zlé a uvidíš ako sa začne tvoj syn a aj ty meniť. Nech ťa Boh žehná aj tvoje deti.

Nechápem ako môže toto napísať jedna dospelá žena, matka... Keby toto boli dôvody na reedukačné.. Som tam od detstva, aké som bola hrozné decko a to som mala toho oveľa viac, ako ten chudák chlapec, ktorý boh vie, kedy počul, že ho mamka ľúbi, vždy je tu pre ňho a kedy ho objala, pohladila.. 😪 Nevenujete sa mu, obe vaše deti len trpia, starší súrodenec nikdy nesmie byť zodpovedný za mladšieho.. Ani keď má jeden 20 rokov a druhý 10, súrodenec nie je rodič.. Áno, ľutujem vás, že ste v situácii, v akej ste.. Ale vykašľať sa na vlastné deti pre peniaze je iný level.A to som už matka, istý čas aj slobodná matka a nezvládla by som nechať svoje deti nikomu, chýbajú mi už len keď som na 12ke v robote 🙏 a veeeela sa rozprávame, na výlet ideme aspoň raz za týždeň, ale nie k moru, to nepotrebujeme, stačí, ak sa prejdeme po lese, so psom, to nestojí €.. Ale máme jeden druhého, a nie je to ideálne, jasné, že 16 ročný je lenivý, sem tam drzý, ale to je normálne preboha!