Nezvládnuteľné 14-ročné dievča

12. júl 2023

Prosim vas ako by ste riesili nezvladnutelne 14 rocne dievca? Stretava sa s fetakmi,huli travu,nechodi domov,vypina mobil,stale ju musim hladat,lebo neviem kde je,doma rozbija,nadava nam,ze s nami nechce zit.

pribinak
12. júl 2023

Vyhovela by som jej ….smer diagnostak

macekovam
12. júl 2023

mat tento problem tak sa prestahujem.. vytrhnut ju z partie.. lahko sa pise ze? ale naozaj by som to podstupila..

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maminkadeticiek
12. júl 2023

Reedukacne centrum.Mas poslednu sancu si myslim vzhladom na vek.

nelili1978
12. júl 2023

Určite to riešiť, môže sa stať všeličo. Potrebuje pomoc.

macekovam
12. júl 2023

a preco t robi? doma bude asi problem niekde.. mozno ani netusis.... a ona takto unika

dagmarovita
12. júl 2023

Skus s nou nadviazat dobry vztah, tym kamaratom by som povedala nech ju nechaju, kto to je vlastne, z akych su rodin, zavolala ich k sebe ked pojdu niekam na diskoteku von, davala jej ulohy, za to odmenutazko povedat, isla by som za paychologickou

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pribinak
12. júl 2023

@elizabet173 toto je skvele napísané ….že takáto sa nestala zo dňa deň, niekde vo výchove musela nastať velka chyba

anonymanonym
12. júl 2023

Poradila by som sa s psychologom, aj s viacerymi psychologmi, odbornikmi - sama, bez dcery, ta by sa na reci psychologa asi vybodla. Reedukacne centrum neviem, ci je zrovna najlepsi napad. Poznam par "exotov" z mladosti co tam skoncili a vratili sa este horsi.

pribinak
12. júl 2023

@macekovam možno má slečna ešte súrodencov, boli by potrestaní za sestru a jej správanie

janinah
12. júl 2023

Riešiť s psychológom a psychiatrom a to čím skôr.

onnagakusai
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
macekovam
12. júl 2023

@pribinak ja ako rodic by som to skusila riesit takto... vsetko by som urobila a potom.. keby nebola nadej na zmenu a pomoc... tak potom by som to musela prijat tak ako to je.. bohuzial

ninusa221
12. júl 2023

A ma doma povinosti?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
loliki
12. júl 2023

Kontaktuj odborníkov. Ak fetuje a húli, to už je ako iná osoba, tvoje dievčatko v nej ťažko nájdeš bez odbornej pomoci. Možno skúša aj drogy. Vyšetrenie krvi, moču u doktora. Psychológ, sociálka, ešte ma napadlo aj návšteva gynekológa. S takýmito puberťákmi nie je sranda.

gaborka28
12. júl 2023

Hlavne, čím viac budes do nej hučať, kričať a dávať ultimáta, tým to bude horšie. Na druhej strane, v takomto štádiu je vyckavanie, čo sa stane, hop alebo trop. Tu žiadna nádej, že to dieťa osvieti, nie je. V tomto prípade by som ja ako mama riesila smer psychológ, psychiater a podľa toho postupovať ďalej. Možno to je o zlej partii, možno o problémoch, ktoré sú u vas doma, resp. ktoré ma ona a doviedli ju až sem. Presli sme si to s bratom. Detská, zvlášť pubertálna duša je veľmi krehká a rozhodne nepomôže ani hučať do nej, ani sa tváriť, že sa to nedeje a že sa to vyriesi samo. Cize urcite zacat nejakou konzultaciou s odborníkom.

lavender94
13. júl 2023

No hlavne si to mala riešiť skôr. A vždy to má dôvod. Mladý vyrovnaný človek si proste málokedy povie, že bude po večeroch vyhulovaťa utekať od rodičov aj keď to každý samozrejme vyskúša, ale ostane pri tom len menšina. Moja prvá cesta by viedla k psychológovi a pokecala by som s ňou na tému tvrdých drog. Nie štýlom, že "drogy sú zleee, neber to" ale nejak tak aby ju to zaujalo a mala dôvod ich nebrať. Stále je šanca, že toto je len obdobie a sama si uvedomí, že toto v živote nepotrebuje.

ninusa221
13. júl 2023

@elizabet173 nemusí piecť babovku ale ja som bola taká istá no len som im nenadávala. Ono vyslovene ma mama odtrhla od nich dala zaracha keď tak ma aj zbila

nataly420
13. júl 2023

Prosím ta pošli ju do polepšovne lebo zle dopadne …. Určite tam už je aj pervitín.

lienka.7
13. júl 2023

Zavolala policiu, sociálnu a nech si mladú vezmú do polepsovne. Možno si tam uvedomí co a ako.

eva8
13. júl 2023

Môžte ísť celá rodina niekde na dovolenku?

Ľahko sa môže stať závislou a ani nebude môcť za to, ako sa správa. Bude nervózna, všetko jej budevadit aj bez dôvodu, prestane jesť, ,akčné kradnúť, bude mať zdravotné problemy.

Nemáte taký telefón, že by si vedela sledovat jej polohu?

Synovi som z čista jasna navrhla, že pôjdeme spolu kúpiť kvalitné cigarety, aby si nezničil zdravie. Pýtala som sa, či mu to chutí. Vraj, všetci to skúšajú, kedy to má skúsiť? Čím neskôr, aby si nezničil zdravie. Pozor na nikotinove vrecúška. Tie nezistíte a náladovosť bude veľmi kolísavá.

autor
14. júl 2023

@eva8 na dovolenke sme uz boli a vsetko bolo v poriadku,bola normalna

mirka414
14. júl 2023

Trpezlivosť 😔bude to este dlho trvat

eva8
14. júl 2023

Treba zabezpecit, aby sa nenudila. Lenže to je obrovský problém, s rodičmi tráviť čas už nieere :(