Otec mi dal facku, lebo som k nám doniesla chlapca
Mám už 16 rokov tak by mu malo byť jasné že už sa zaujímam o chalanov a mal by byť pripravený že si tým pádom budem občas nosiť domov nejakých na návštevu... Dneska som doniesla k nám kamaráta z internetu a on mi urobil úplnú scénu že som mu to mala aspoň povedať a že kto to je a skade je a že úplne hocikoho vraj k nám donesiem a totálne ma pred ním strápnil. Musela som toho chalana poslať domov aj keď bus mu išiel iba o dve hodiny a potom som mohla počúvať prednášku o tom že ako si dovoľujem k nám len tak doniesť zase niekoho cudzieho bez toho aby som to povedala a že na toto všetko mám ešte čas atď... Dal mi aj facku. Po tomto si môže byť istý že už nikoho nedonesiem k nám a ani mu nikoho už nepredstavim!
No, ja by som si k rodičom nedovolila doviest niekoho cudzieho bez toho, aby som im to dopredu nepovedala. A určite by som si do bytu nepustila nikoho koho nepoznám resp poznám iba z netu. Myslím, že otec sa hneval oprávnene. Riesit to mohol trochu inak, ale jeho hnev chapem
Navsteva z internetu rozumej cudzi chalan kt moze byt kludne aj psychopat nema co robit u vas doma . Je to klise no na frajerov mas cas. Vzi sa do ocovej situacie co by si robila na jeho mieste? Strernut sa mozte vonku na kave . Dalsi, prosim
facku by som (ti) nedala, ale inak sa mu nečudujem... v mojom prípade to nie o tom, že "na chalanov máš čas" (na MK sú však samé sväté panny, však si o chvíľku prečítaš 🙄), no ide o to, že si neoznámila návštevu a doviedla si domov "hocikoho". to sa proste nerobí. ak chceš byť dospelá, tak sa tak správaj - lebo zatiaľ len požaduješ aby sa tak k tebe takto správali, no ty sama sa dospelo a zodpovedne nesprávaš 🤐
Stojím na strane tvojho otca. Facku nekomentujem, ale aspoň si to do budúcnosti zapamätáš. To čo si urobila, bolo veľmi nezodpovedné!
Stotoznujem sa s nazorom otca. Je nepripustne,aby si si do jeho bytu priviedla cudziu osobu z internetu - zvlast v dnesnej dobe uchylov a ani len mu o tom vopred nepovedala. To ste si nemohli ist sadnut niekam na drink do kaviarne? Ja ked som priniesla domov prveho,tak uz nasi o nom vedeli a sme nejaku dobu randili vonku. Toto co si urobila je riadne cez a to ze mas 16r.ta nijako neospravedlnuje.
Ja sa ani necudujem. Svojho prveho chlapca som si domov doniesla skoro v 18tke a to sme uz spolu chodili pol roka. To ozaj si si predstavovala, ze si domov budes trepat kazdu chvilkovu znamost? A v 16tich rokoch? Ved takych bude este vela, nebude ti hlupe nosit domov kazdy tyzden ineho?
Myslím si, že keby si ku vám doviedla chlapca od susedov, ktorého pozná aj tvoj otec, že by sa k situácii postavil úplne inak. Tu vôbec nejde o to, že by ti zakazoval kamarátiť sa s chlapcami a vodiť ich ku vám domov.
Facku by som dcére za to nedala ale o ak súhlasím s tvojim otcom, à zrejme to nebolo prvýkrát keď píšeš ze zas si doviedla niekoho domov bez toho, aby rodiča o tom vedeli
Naco si ho vliekla domov? Ved je vonku pekne pocasie. Ja by som ti tiez vycistila zaludok keby si mi domov vlacila kadekoho. Mala si s nim ist na prechadzku a usetrila by si si sceny a prednasky. To ze ste sa zoznamili na nete neberiem ako nejaky velky problem, ale skor ma zaraza ta drzost, ze suverenne niekoho privedies do rodicovskeho domu.
Do buducna si zapamataj, ze zoznamovat rodicov s chlapcom sa ma az po dokladnej priprave.
Chapem že máš 16 a nedošlo tí čo robíš. Ale otec zareagoval v celku primerane. Veď on vôbec netušil že niekto ku vám príde. A ak si toho niekoho predstavila ako kamarát z netu? Aj moja päťročná vie, že keď chce návštevu má mi to povedať. A inak robí to aj môj muž a aj ja jemu. Neviem si predstaviť že prídem z roboty a na gauči je chlap, ktorého som nikdy nevidela a môj muž povie, toto je kamarát z netu 🙈
Ked budes mat vlastne byvanie, budes si moct do svojho bytu vodit, koho chces. So vsetkymi pripadnymi nasledkami z toho vyplyvajucimi. Kym byvas u rodicov, tak musis dopredu oznamovat navstevy. Co ked maju iny program a ty si dovedies navstevu. Co ked po odchode navstevy zmiznu peniaze, dolezite veci. Ako dlho ho poznas ...? Das za neho ruku do ohna? Ked uz sa stane zle, bude neskoro hrat lutujucu ...
Ta facka je divna, ta nemusela byt. Nevybehla si po nom nahodou?
Mala som 17 a tiež som si takto pozvala chalana kamosa a ktorým som si písala rok cez net a už sme sa predtým stretli v meste ktoré bolo v strede medzi našimi mestami, ale rodičia o tom vedeli dopredu, že príde a možno zajdeme domov, no a dokonca sme museli mať otvorené dvere do izby 😂
A keby aspoň povieš že to je tvoj spolužiak, ale vykvakas otcovi, že ho naživo nepoznáš a čuduješ sa?😂 Nikdy nevieš čo je to zač, že či niečo neukradne keď pôjdeš na wc alebo ti neublíži...
Veď je vonku super počasie, stačilo vziať deku kúpiť si zmrzlinu a ísť si niekam sadnúť, veď rozprávať sa môžete aj v parku na lavičke nie?
Tak by som povedala stastie ze si dostala facku len od otca a nie od zivota! Keby nebol otec doma chalan ta znasilni, okradne, zabije ... rozmyslaj. A ludia by krutili hlavou, no kde boli rodicia
Facku ti dať nemal, ale má pravdu v tom, že si mala povedať, že si chceš niekoho pozvať.
Ja keby to v 16 spravím, tak ma mama prizabije, nie len dá facku. Ale mala som vtedy dosť rozumu, že by som to neurobila. Sama by som sa bála, čo je to za chlapca. Písanie na nete vôbec nestačí, musíš rozmýšľať trochu aj dopredu, čo ti môže urobiť atď.
Veď je dneska normálne, že sa ľudia spoznávajú cez net ale tak už súhlasím s tým že som nikoho nemala nosiť k nám. Budem chodiť už len niekde napríklad do reštaurácie
"Mám už 16 rokov tak by mu malo byť jasné že už sa zaujímam o chalanov a mal by byť pripravený že si tým pádom budem občas nosiť domov nejakých na návštevu" - to si na dobrom omyle...bud rada, ze mas zodpovedneho otca a ked sa citis taka velka, skus sa zacat aj ty tak rozumne spravat
Aj ja si myslím, že je celkom dobre, že ho tvoj otec poslal preč, keď sa s niekým zoznámiš cez internet treba si ho najprv preveriť, či je to vôbec pravda, čo ti písal, ísť s ním niekde na kávu, do reštaurácie a pod., lebo to môžu byť aj takí muži, ktorí sú doslova nebezpeční, často takýmto spôsobom dochádza k tomu, že si napr. požičajú peniaze, ktoré nikdy nevrátia, povedia, že sú slobodní a sú ženatí, atď. - lepšie je predchádzať nejakým problémom.
to si ešte obišla dobre... ja som dostala remeňom... prišla som ráno zo zábavy samozrejme aj s fešákom...😀 vek - 16r.
A ty si toho chlapca aspoň poznala dlhšie alebo rovno na prvé stretko si ho ťahala domov?
Najprv treba informovať rodičov keď budeš mať frajera, že sa s niekým stretávaš a že im ho chces predstaviť. Par krát nech príde k vám aby o tom vopred vedeli, trávte trochu času aj s nimi v obývačke aby ho spoznali. Potom nebudú riešiť.....
Ja som mala 17 ked som sa spoznala s mojim muzom a domov som ho doniesla asi az o polroka co uz nasi povedali, ze nech dojde. Stretavali sme sa vonku, alebo sme kecali pred cinziakom.
Len tak si zavolat cudzieho chlapca domov bolo odvazne. Necudujem sa, ze si dostala vynadane.
Asi som práve pristála z Marsu. Moja dcéra má 16 a hocikedy mi dovlečie nejakú "bandu", zo školy, z hokeja, ani srnky netušia, odkiaľ. A áno, aj chalanov. Po jednom aj siedmych. Samozrejme, že nevlaci domov ľudí, ktorých nepozná, zase je pricetna, ale aby mi oznamovala vopred návštevu... No nie, načo. Nezvyknem doma poletovat v spodnom prádle a ze to u nás väčšinou vyzerá ako po prudkom útoku hurikánu evidentne nikoho neruší. Vrátane mňa 🤣 Ani ja sa nepýtam, či si môžem pozvať kamošku, ani muža vopred nevarujem (a ani on mňa). Áno, vysvetlila by som, že internetové známosti je lepšie najprv okukat a až potom volať domov, ale až potom, keď by bol chalan preč. A teda facka je úplne mimo mojej tolerancie. Neviem, kedy ju mal ten neborak chlapec okradnúť a znásilniť, keď bol otec doma. 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Dobre uznávam mala si mu dať vedieť. Tú facku si ale mohol odpustiť. Si mladá nezaslúžila si si to. Myslela si to dobre. Len sa zrejme o teba bojí.
Ja som chcela tak že najprv ich donesiem domov ukázať a až potom pôjdeme kade tade ale keď to tak otec nechce tak čo už. A nie stále z internetu si nosím. Minule som prišla s jedným starým spolužiakom s ktorým sme chodili ešte na základnú.
Ocino ma pravdu. Mas nato cas. Ano buria sa ti hormony... Zabavaj sa, discoteky... Ale chlapov si domov nenos. Mas iba 16 uc sa, vzdelavaj, s kamoskami blbnite...
A dobre urobil. Ano mala si mu ti vopred povedať a nevlacit si dimov chlapov z internetu.
A nie nemal by byt pripravený, ze si budes nosit pánske návštevy automaticky domov. Lebo už mas 16. Veru si ešte mladá na to aby si si nosila kdekoho domov. A jedno ci spolužiak ci neznámy z netu.
Nie je dobre si chalanov vodit domov. Domov ma prist len vazna znamost,tak som to mala ja a tak si to predstavujem aj z pohladu rodica. Otec mal pravo byt nahnevany. Toto sa naozaj nerobi.
Mne by to tiež vadilo, že nikomu nič nepovieš a prinesies ho.Ine by bolo, kebyže povieš príde ten a ten...ani mama o tom nevedela či o čom sa doma rozprávate?Ak by o tom vedeli nemala by som problém...

Prečo s otcovi o návšteve vopred nepovedala? Chlapec z internetu? Ja ako matka by som mala milión otázok. Ako dlho sa poznáte,koľkokrát ste sa už stretli, prečo v tvojom veku chlapec z internetu a podobne.
U nás sú vždy dvere pre návštevy otvorené, ale ocenila by som, aby mi bolo vopred oznámené, že príde niekto úplne cudzí. Facku by som si ja odpustila, ale pokec by bol dlhý.