Paracetamolová výzva medzi tínedžermi
Ahojte. Internetom sa teraz medzi tínedžermi šíri nejaká paracetamolová výzva, že kto zje viac tabletiek s obsahom paracetamolu. To musí byť hrozné, keď deti napriek nebezpečenstvám idú do takýchto výziev. A keď to ešte môže spôsobiť až smrť. Na jednej strane je to z frajerstva, možno aby dieťa zapadlo do kolektívu, ale najhoršie sú asi prípady, kedy je dieťa tak nešťastné, že aj bez nejakej hlúpej výzvy siahne po tabletkách, aby sa predávkovalo.
@jednoduchomirka taketo vyzvy sa objavuju pravidelne uz roky. Treba doma komunikovat🤷🏼♀️
Nepríde mi to o nič blbšie ako keď mladí nevedeli čo od coolovosti a jedli kapsule do umývačky 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️ za šírenie takýchto hovadin by sa malo sedieť v base.
Treba to s detmi prebrat, vies kolko sprostosti sa vymysli? Vzdy na tom niekto zahuci zial. Ci lezenie na vlaky, alebo jedenie kombi liekov.
Toto máme doma dávno prebraté a dúfam ze to vydrží,, keď niečo robí jej partia ide domov a nehanbí sa za to ze nechce byť ako oni
Ja som na tik toku veľmi často tento trend som vôbec nezaregistrovala. Toho kto šíri tieto nebezpečné videá by mala riešiť polícia. Malo by to byť viac kontrolované aby sa nemohli také videá by sa nemali ani dostať k deťom.
Nám poslali zo školy informácie o tejto výzve a že bolo by vhodné keby sa rodičia na túto tému porozprávali s detmi
Je to chyba rodicov. Daju deckam mobily a absolutne neriesia,co na nich tie decka pozeraju,kde sa prihlasuju. Hlavne,ze sa "dobre ucia a chodia na kruzky"🤦♀️
Trošku rozšírim tému - ja mám síce deti ešte malé a internet alebo mobily neplánujeme sprístupniť ešte dlho. Najstarší má hodinky, z ktorých môže zavolať mne alebo manželovi, ak je treba, nič viac.
Tie čo máte staršie deti - obmedzujete nejako takéto vnemy? Lebo podľa mňa je otrasné aké bahno sa na tie deti valí bez akéhokoľvek filtra. Keď vidím, aké malé deti už vonku ťukajú do mobilov tak si kladiem otázku dokedy budem schopná tie svoje ochrániť... Nechcem ich vychovávať v bubline ani riskovať šikanu, že dieťa v 13tich nebude vedieť na čo je internet... Ale takéto voloviny, doslova život ohrozujúce, im mienim rozhodne zatrhnut a nech sa aj hodia o zem 🤦🏻♀️
@michaela789 existuje aj parental control na mobil dietata… obe deti mam uz po puberte ;)
Deti ochranis napr tym, ze sa budete vopred o nastrahach internetu ( a inych) rozpravat doma.
A potom im casom budes dokonca musiet zacat doverovat, ale tam este nie si ;)
@michaela789 moji 11r a 13r maju family link na kontrolu casu, aplikacii atd, ale vedia to aj obist. Ale fb maju zablokovane, socialne siete este neriesia, vacsinou pouzivaju mobil na hry, youtube a komunikaciu so spol.
@jednoduchomirka ja som s deťmi všetko toto prebrala a vie že sú to veľké kraviny , vie že je to nebezpečne

@jednoduchomirka Treba, s deťmi doma komunikovať a všetko prebrať.