icon

Pätnásťroční a domáce prace

9. júl 2022

Prosim vas s cim vam deti pomahaju v domacnosti?

bagerka
9. júl 2022

Vysaju, umyju podlahu, daju prat, povesaju, nalozia-vylozia umyvacku, porobia v predzahradke/zahradke, nakupia, smeti vynesu. Samozrejme nie vsetko stale, ale ked maju ulohy hotove a ja nieco nestiham tak pomozu ked im poviem

mimini
9. júl 2022

Mam 14 ročného a 10 ročnú, vynesú smeti, vyložia nákup, daju riad do umývačky, vyberú prádlo z práčky a vyvesia na sušiak, povysavajú, zotru podlahy, postražia malého ročného brata, ...

mtlc
9. júl 2022

Okrem vyššie spomenutého môj od 13 r. kosí a pomáha pri takých typicky mužských prácach ako výmena výfuku, kolies na aute, oprávách v domácnosti.

januska12323
9. júl 2022

15 ročný už doma zvládne všetko

20erika07
9. júl 2022

O cokolvek 14,5r syna poprosim, rad urobí . Len sameho ho netrkne umyt riad alebo odpratat riad, povysavat atd. Jedine vylozi nakup bez poziadania 😊

martul
9. júl 2022

V živote mi nepomohli. Odmala sú učení že spolu žijeme, bývame robíme bordel, varíme, upratujeme. Tzn. že všetci robia čo treba a zvládnu automaticky.

danielahamar
9. júl 2022

16 a 19r. chalani vyloženie mycky, práčky, sušičky, samozrejme aj naložené, vyniesť smeti, prezliecť periny, ustlat postele, povysavat a keď mam slabú chvíľku, tak si upratujú aj skrine🤭😁 a inak mi pomahaju aj s malým bratom 1.5r. hranie, krmenie, kocikanie

zuzap33
9. júl 2022

Uz skoro vsetko. 16 rocny. Vysavat, prach, zapnut pracku, vyvesit pradlo, vymena postelneho pradla, smetie, upratanie skrine, urobit desiatu do skoly plus pomoc v kuchyni, umyt kupelnu plus zachod. Nakup potravin, oblecenie a obuv so mnou. Na zehlicku sa zatial mraci. A v zahrade kosit. V lete si uz chodil od 15 na rozlicne brigady. Momentalne si lepi defekt na kolese na bicykli

boldo87
Odpoveď bola odstránená
akvi
9. júl 2022

S tým, o čo požiadam. Jeho izbu má na zodpovednosť už dávno, ja do nej ani nevkrocim, akurát mu stále musím pripomenúť, keď treba posteľné prádlo vymeniť, ale mení si ho sám. Ostatné práce robí na požiadanie, nemáme dohodnuté nič stabilné, vždy požiadam a on sa rozhodne, či spraví. Ja netlacim na neho, nikdy som to nerobila. A musím povedať, že na 90% spraví všetko, o čo poziadam. S vekom sa to zlepšuje. V 13-tich to bolo občas, v 15-tich tak na 50% a teraz je to skoro stále, že pomôže, ale musím povedat, ze my vlastne tak celkovo fungujeme, že keď niečo chceš, tak povedz. Nikto nič od druhého neočakáva automaticky. Vždy sa rozprávame a dohodneme alebo to prirodzene vyplynie zo situácie. A neziadam od pubisa robiť veci, ktoré vyslovene neznáša. Narubat drevo a pokosiť nemá problém, vyvesat prádlo áno, tak mu to nedávam, aj tak to po nom musím napraviť, lebo sa mi nepáči, ako to spraví 😂

markus1
Odpoveď bola odstránená
janka1011
10. júl 2022

Sám od seba s ničím, musím mu povedať, čo má urobiť - povysáva, odloží riad, nakúpi a vyloží nákup, ustelie si posteľ( to je večný boj), uprace si izbu, pokosí záhradu, zametie dvor. Nikdy nečistil wc a kúpeľňu, to si fakt neviem predstaviť 🙈

ninusa221
10. júl 2022

Mám 16 ročného brata. Vždy sme boli naučení kym pridu rodicia z roboty byt musi byt tip top. Takže spravi fakt že všetko aj kúpeľku uprace aj povysava, pradlo poskladá, a aj hodí prať. Podľa mňa je to aj o tom ako si deti naučiš.

zuzap33
10. júl 2022

@janka1011 nepouziva kupelnu a wc ? Pouziva. Ked sa osamostatni, nebude ich cistit ? Co sa za mlada nauci.... Ked moj syn ide robit rajony wc, otvori dvere, zakrici, serus feri alebo ine meno a ide nato

dadis
11. júl 2022

Moj 15rocny a 13rocna si sami aj navaria. Vcera bol syn sam doma, ja som bola cely den s dcerou na pretekoch, tak si na obed obalil kuracie prsia, vysmazil + hranolky k tomu. Ale zvladne aj ine jednoduche jedla ako cestoviny, palacinky, vie si zamiesit kysnute cesto na pizzu..Ale inak sam spravi sam od seba maloco, vacsinou vzdy ziadam 🤷‍♀️. Ale maju obe deti radost z tej nezavislosti, ak frflu, tak su to veci, ktore potrebujem riesit urgentne a im sa prave nechce. Ale je pravda, ze cim su starsi, tym viac sa podielaju na domacich pracach bez frflania..

merrynka19
15. júl 2022

13 ročný ide na poštu do obchodu. Postráži brata 3 ročného. Uprace kúpeľňu.umyje riad. Pokosi...bežné veci v domácnosti.