Prijímačky na strednú školu 2025: Aké sú nové pravidlá?
Ahojte, chcela by som sa opýtať či je to pravda, že ak si dieťa podá prihlášku na talentový odbor, na ktorý ho potom aj príjmu, musí do týždňa potvrdiť nástup a ak potvrdí, že nastupuje, v Edupage sa mu zablokuje možnosť ísť vykonať prijímačky na netalentový odbor? V podstate majú teraz deviataci možnosť ísť na prijímačky nie na 4, ale na 2 školy. Je to tak? Ďakujem.
@ninan2 z dudovej teda vysledky este namate? Ani my zatial nic, ale nevidim to realne strasny natresk tam bol
@ninan2 no Tilgnerka je Tilgnerka, tam bývajú dosť ťažké prijímačky pravidelne, chce tam ísť hlavne kvôli bratovi že ho tam má a tak celkove sa jej tá škola páči. Ja som urobila veľkú chybu že som nepripojila k prihláške potvrdenie o tom, že jej bola pred dvoma rokmi diagnostikovaná dyslexia, ani ma nenapadlo, že to niečo môže ovplyvniť . A na Tilgnerke môže, aj keď vôbec nemali túto informáciu uvedenú v podmienkach, ale moja chyba. Mala by na matiku namiesto 60 minút 75, a ten čas ako hovorila by sa jej veľmi zišiel. Matika bola najťažšia pre ňu, veľa detí nestíhalo. Ona chodila do Cielene na doučovanie, mali testy všelijaké a hovorila ,že taký ťažký test nebol ani jeden. Slovenčina , ktorej sme sa viac báli, sa celkom vraj dala a potom mali ešte všeobecné predpoklady, test...aj tam by mala viac času, aj na SJ. no uvidíme...
A Bilíkova tak to je zaujímavé celkom, mali len testy zo všeobecných študijných predpokladov a druhý zo všeobecných jazykových schopností. Robili sme rôzne testy čo som našla, ale ako aj tu sú rôzne fóra k tomu, to sa nedá nejako naučiť, aj keď sú tam také grífy čo si všímať, ako spájať a vylučovať možnosti...to mala na jeden hodinu, na druhý tuším 45 minút a to bola taká keď prišla že nevie 🙂
Skuša niekto aj na GJH a Gamču bilingual tento rok?
@rainee No to je zaujímavé, moja povedala presne to isté... Nejaká nepríjemná učiteľka čo učí AJ a ekon, vôbec sa jej tam nepáčilo, aj keď na DOD to bolo ok. Matiku vedela mx polku príkladov, nejaké veci sa ani neučila ešte, je 8mačka.
Bola tam teraz v pondelok, minulý na Hrobákovej. Tam to vraj bolo oveľa lepšie všetko.
@renatka100 Nie, tam bola len tento pondelok. Ale matiku moc nevedela a nemá ani plný počet za prospech, takže to skôr berieme ako skúšobné prijímačky na budúci rok🙂
@nynak Aha myslela som, že na Tilgnerke sú tiež tie TSP a TJP testy. Tie jej práveže celkom išli, kúpila som ich zopár aj s riešením z cielene a robila ich každý týždeň jeden. Mávala od 65 do 80% podľa ich obtiažnosti. Viac jej šla TJP časť. Na Hrobákovej mala tieto testy spojené do 1 a mali na 30 otázok hodinu. Vraj tam ale bolo viac TSP časti, takže uvidíme ako to dopadne... Za vysvedčko má našťastie plný počet.
Tak dajte potom vedieť ako dcérka dopadla, držím palce.
A aj ostatným samozrejme 🙂
@ninan2 na Tilgnerke mali 20 minútový jeden taký test spojený - všeobecné predpoklady tak celkove. A super že jej to išlo, ja som to s dcérou skúšala robiť a mala som niekedy problém 🙂 ale jej to tiež celkom išlo, uvidíme...no a držíme si palce tak celkove tu asi všetci, celkom nervy sú to, začalo mi včera mierne zašklbávať ľavým horným viečkom 😎
@simca06022011 v edupage si nemala vedľa odvolania tlacivo prečo ju neprijali ? Tam by si mala mat rozhodnutie kolka sa umiestnila aj body...nám prišlo dnes rozhodnutie a tam to mam.
Ináč moja bola na takentovkach v pondelok na škole v Bernolákove ochrana ôsob a majetku a pripadala mi tá škola hneď na úvod taká ťažká drezúra zástupkyňa hovorila mena žiakov aby si zapísala kto prišiel mali detská povedať tu , niektorí to povedali tichšie a ona hneď poprosím nahlas žiaci rozumeli ste , a potom dcéra vravela , že keď došiel učiteľ do triedy počas skúšok museli sa postaviť do pozoru s sadnúť si mohli , keď im povedali pohov a nezabudli povedať , že ak je niekto disgrafik a podobne alebo alergik tak žiadne úľavy tam mať nebude , že bude makať ako ostatní mala som z toho dosť divný pocit aj mali všelijaké otázky psychotesty , na ktoré mali malo času a bola tam aj otázka , že s ktorou krajinou mame najdlhšiu hranicu čo ja som povedala , že s poľskom hoci je zo Maďarsko a plno iných otázok a robili aj fyzické testy tie zvládla slušne , tak dom zvedavá či ju vôbec vezmú zatiaľ výsledky nevieme ani z jednej školy
@luciq1 tlacivo ale body a umiestnenie tam nie su
@andrejka1974 áno ochrana osôb a majetku je taká...to nám bolo hneď povedané, že tam je taky vojenský režim a ze nemôžu prihliadať na to ak ma žiak špeciálne potreby bude brany rovnako ,mali sme to aj v kritériách...
@simca06022011 jáj, bo syn tam mal umiestnenie..
@luciq1 vsade to maju uplne inak... tu ani na webe nic a pritom rozhodnutia poslate a dni na odvolanie bezia...
Inak pisem odvolanie na jednu skolu, myslite ze takto je to tam ok (len odovodnenie, nejdem to cele kopirovat): Prosíme Vás o prehodnotenie tohto rozhodnutia lebo sme presvedčení, že má schopnosti zvládnuť toto štúdium v anglickom, je veľmi jazykovo zdatná a má dlhodobo veľký záujem študovať na vašej škole.
Alebo tam mam nieco ine napisat? :D
Zase este s tym pockam par dni, lebo cakame na druhe vysledky (inak toto JE NA NERVY s tymito terminmi, ja sa mam odvolat do 5 dni,cize do 6.4., potom ak ju vezmu a vezmu ju aj na druhe, tak co budem riesit zase... ak sa rozhodne pre druhe... )
fakt mi to ide na nervy, nch ju dakam vezmu a mam pokoj :D
@luciq1 ale v tejto dobe mi to pripadá už cez čiaru , najmä koli tomu že deti si to zvolia aj koli tomu , že chcú ukázať svoj talent a moja si to zvolila ako alternatívu , koli problémom s učením je integrovaná aké uvidíme
@simca06022011 hej je to na nervy , uvidíme v utorok všetci ako sme dopadli
@simca06022011 ja som napísala hneď odvolanie,,,z dôvodu záujmu môjho syna o štúdium a možností prijatia v prípade uvoľnenia miesta s pozdravom...
Je na to veru len 5 dní...ak som to poslala mám tam kolonku zrušenie odvolania, ak by bol náhodou prijatý na druhu školu...
@simca06022011 áno, dobre to je, ja čo som písala synovi tak tiež veľmi stručne ale jednoznačne prízvukovať že na to má a že má záujem presne na tú školu. A tiež si myslím že mali školy dodržať jednotný termín zverejnenia výsledkov, ten 8. apríl. nebol by v tom chaos a zbytočné nervy navyše. Dúfam že o rok sa všetko vráti do aspoň trošku normálnych koľají oproti tomuto nezmyselnému experimentu. Naozaj ľutujem deviatakov tento rok...
@andrejka1974 ale je to proste taky odbor,,tam nemá ukázať aký talent,,tam je zameranie väčšinou u polícii tak je tam pochopiteľne ze bude tvrdší režim..
@simca06022011 pekne si to napísala😉nech sa proste dostanú niekam a je pokoj, tak...😎
@luciq1 ale však je to stredná škola a nie polícia však uvidíme ako to všetko dopadne
@andrejka1974 aj my sme boli v pondelok v Bernolákove. Tá osoba bola hrozná 🤦ale priestory školy pekné. Dcéra si dala aj inde prihlášku okrem Bernolákova?
@zuzanka.j ano moja bola aj na športovej škole Ostredková v ba tam sme boli už 17.3 pred monitorom

@breeen @luciq1 je prijatá na súkromné biligválne gymnázium a výsledky boli za 2 dni od prijímačiek. Túto školu sme dali ako záložnú a rátali sme s nou ako uplne poslednou možnosťou, vzhladom na to že je súkromná. Ešte chcela vyskúšať 2 ďalšie školy, ale obávam sa, že sa tam ani nedostane, kedže na gymple je taky velky pretlak. Šikovná je, jednotkárka, ale predsa...Neviem čo máme teraz robiť . Škoda že nám to tento rok takto skomplikovali.