Prijímačky na strednú školu 2025: Aké sú nové pravidlá?
Ahojte, chcela by som sa opýtať či je to pravda, že ak si dieťa podá prihlášku na talentový odbor, na ktorý ho potom aj príjmu, musí do týždňa potvrdiť nástup a ak potvrdí, že nastupuje, v Edupage sa mu zablokuje možnosť ísť vykonať prijímačky na netalentový odbor? V podstate majú teraz deviataci možnosť ísť na prijímačky nie na 4, ale na 2 školy. Je to tak? Ďakujem.
@bleelka No inak podľa INEKA má Hrobáková dlhodobo veľmi dobré výsledky študentov, Dudova iba odkedy tam má to biligválne, na ktoré sa reálne dostanú viacmenej len jednotkári. Ja som tie školy pre dcérku vytipovala ešte pred x rokmi, keďže tam chodí na ZŠ, a priebežne som to aj sledovala teda. Keby nebol na Dudovej nový riaditeľ čo "vymyslel" tú AJ, sú na tom dosť biedne stále, niektoré roky mali problém zaplniť 1 triedu, čo bol taky nízky záujem o ich školu. Hrobáková s tým problém nikdy nemala, má dlhú tradíciu a dobrú povesť od začiatku.
Len teda nikdy sme nerozmýšľali nad NJ triedou, dcérka je výborná v AJ, túto sme riešili prakticky iba od toho školského roka v rámci vyskúšania si prijímačiek v 8mičke.
@ninan2 minulý rok Dudova veľký šok aká ťažká matika bola. Ale to urobili zámerne, aby vyselektovali najlepších. Čo sa pedagógov týka, tak dozorujucu mala super a aj ostatných na DOD a s tými sa stretla, tak mala príjemný pocit. No a najmä teda topka zrekonštruované priestory.
Je super, že to dlhodobo sledujete. Ja mám 3 kolegyne čo študovali na Karvaša a všetko veľmi šikovné. Vtedy ešte nebol bilingval. Jedna odišla žiť na čas do UK, ďalšia má vyštudovanu VS medzinárodné vzťahy a diplomaciu a tretia má vystudovane dve VŠ, z toho jedna ekonomicka. Ja sa obávam, že matematika dcére z OA nebude stačiť na prijímačky na VŠ ekonomickú. Ale dáme doučovanie pred prijímačkami keby sa rozhodla ísť na VŠ. Ja som veľmi rada, že dcéra zmenila za ten rok názor na nemčinu a začala ju bavit. Ja som toho názoru, že táto generácia rastie s AJ prirodzene a vediet aktívne druhy cudzí jazyk je veľké plus. A hlavne v našich končinách sa NJ hodí a aj čo sledujem pracovný trh.
@bleelka presne to isté si ja myslím pokiaľ ide o AJ. Majú to decka uplne prirodzene v krvi teraz, dcéra napr. , pozerá všetko v AJ, filmy, seriály. Tá nemčina je bonus, ja sama som "nemcinarka",len gympel a nie bilingválne, ale výborná učiteľka a mám tu nemčinu ja v krvi, na rozdiel od AJ🫣🙃aj preto sme dali Bilíkova NJ. A stále bez výsledkov 🥺
@andrejka1974 da sa to cez elektronicku postu slovensko.sk, teda ak mate obciansky s cipom
@bleelka Hej presne s tou AJ. Užitočnejšie bude naučiť sa výborne ešte iný cudzí jazyk a NJ je v našich končinách dosť používaná. A otvára to aj nové možnosti štúdia na VŠ, ja som pôvodne myslela, žeby dcérka skúsila ísť potom do Brna na Masarykovu ale s C1 levelon NJ môže aj do Viedne teoreticky... A moja švagriná žije v Zurichu a sestra zas pracuje v Rakúsku:D Takže veľa možností je potom čo ďalej.
@roxana280 ale nám na škole povedali , že u nich len poštou ale uvidíme my ešte výsledky nevieme ani z jednej školy tak v utorok to bude celý den čakania a dcéra sa to dozvie až po škole, pokiaľ im to triedny nepovie mobily nesmú mať počas vyučovania
@andrejka1974 Andrejka, Tilgnerova dokonca ani nie poštou odvolanie, osobne treba doniesť do školy, čo je úplne že divné 🤷🏻ale tak si zoberiem dovolenku 😉nemáme tiež ešte výsledky.
@andrejka1974 my sme technické lýceum adlerka, cez edupage nám poslali, že buď osobne si treba prísť po výsledky v pondelok, alebo to pošlú kto má slovensko.sk, tak uvidíme, ale asi každá škola inak, bordel ako na
SK.
@andrejka1974 oni v Bernolákove nepovedali že tam musíme prísť osobne po papier 8.4. či dieťa prijali alebo nie. Ja tam isto nepôjdem osobne... Povedali , že tam má prísť čím skôr ten, čo chce dať odvolanie, pretože 9.4. to budú posielať poštou a zbytočne by sa to celé s tým odvolaním predĺžilo.
@zuzanka.j povedali , pretože pokiaľ papier nemáme v ruke tak sa nedá dať odvolanie , a treba potvrdiť papier ak by bolo dieťa prijaté do piatku osobne v škole na sekretariáte a nedá sa to bez papiera, ktorý by sne mali v ruke tak som to pochopila ja , však uvidíme čo nápisu na stránke školy , v utorok
Dostali ste niekto dnes výsledky do Edupage?
@sbaj123 my nic aj ja som uz na ihlach 🤨 oa dudova
Čakáme z Metodovej a Bilíkovej. Som myslela, že príde správa na Edupage ale vyzerá to tak, že sa dozvieme až zajtra ☹
@sbaj123 aj ja si tak myslim, ked im to vyhodnocuju ext firmy tak asi az zajtra
Stále čakám ani z jednej školy nemáme výsledky , dúfam že zajtra sa budeme tešiť všetci
@sbaj123 my ano.
Ja sa chcem opytat, ci niekto riesi nejaku peticiu na ministerstvo kvoli odobratiu moznosti vyskusat dalsie netalentove skoly, ak vas prijali na talentovú. Dakujem.

@nynak budem musieť , ináč prečo mame odvolania posielať poštou keby sa to malo dať len cez Edupage ako oni všetko pošlú cez Edupage a my rodičia si mame spraviť voľno , aby sme si najprv ten papier vyzdvihli a potom im to čele poslali naspäť a čo taký čo bývajú km ďaleko