icon

Prijímačky na strednú školu 2025: Aké sú nové pravidlá?

bleelka
18. jan 2025

Ahojte, chcela by som sa opýtať či je to pravda, že ak si dieťa podá prihlášku na talentový odbor, na ktorý ho potom aj príjmu, musí do týždňa potvrdiť nástup a ak potvrdí, že nastupuje, v Edupage sa mu zablokuje možnosť ísť vykonať prijímačky na netalentový odbor? V podstate majú teraz deviataci možnosť ísť na prijímačky nie na 4, ale na 2 školy. Je to tak? Ďakujem.

nynak
8. apr 2025

@sbaj123 ja som pred troma rokmi dala, tiež som tomu nedávala šancu, syn bol 14 pod čiarou na Tilgnerovej, kde berú 30 detí...ale skúsila som. A dostal sa , čo dcére nehrozí, tam je úplne zbytočné odvolanie , tá tak domrvila matiku😨 😎, ale že bola vážne ťažká...

tilly
8. apr 2025

@andrejka1974 nemala upravené testy? Môj ma viacero disiek a mal aspoň viac času.

tilly
8. apr 2025

My už máme aspoň na stránke školy. Berú 30 a môj je 30. 🙊😅

nynak
8. apr 2025

@tilly no super 🙂

nynak
8. apr 2025

@tilly tak gratulujem. a na akú školu? mňa porazí z tej Bilíkovej, fakt akože večer to chcú zverejniť? už máme len ich 😎

fanta
8. apr 2025

Myslite si, ze odvolanie staci poslat cez Edupage? Lebo niektore skoly maju osobne alebo postou. Tak nech nahodou nieco pepresvihnem. Skola nic blizsie neposlala. Podala som zatial cez Edupage.

nynak
8. apr 2025

@fanta pokiaľ to nemajú ako špeciálnu požiadavku malo by to byť postačujúce. alebo skús sa pre istotu v škole opýtať, na sekretariát zavolaj...ale myslím že je to OK

sammy
8. apr 2025

Ahojte, myslíte, že k odvolaniu musím mať prebraté originál rozhodnutie o neprijatí? Prišlo mi do Edupage a je tam všetko, čo potrebujem vypísať v odvolaní. Lebo teraz nad tým rozmýšľam, že načo buzerujú rodičov s osobným prevzatím rozhodnutí, keď odvolanie sa dá podať osobne teoreticky aj bez toho?

nynak
8. apr 2025

@sammy opäť každá škola inak...u nás takto:
Informácia o prijatí uchádzača sa zverejnením na výveske školy a na webovom sídle školy považuje za rozhodnutie o prijatí a deň jej zverejnenia sa považuje za deň doručenia rozhodnutia o prijatí.
Rozhodnutie o neprijatí uchádzača sa zverejnením na výveske školy a na webovom sídle školy považuje za rozhodnutie o neprijatí a deň jej zverejnenia sa považuje za deň doručenia rozhodnutia o neprijatí. Rozhodnutie o neprijatí sa v písomnej forme bude posielať poštou 8.4.2025.
Odvolanie proti rozhodnutiu je potrebné podať v papierovej forme na sekretariáte školy do 5 pracovných dní od doručenia rozhodnutia – do 15.4. 2025.

preto si myslím že nepotrebuješ papierovú formu rozhodnutia mať prebratú fyzicky, to zverejnenie je akoby deň doručenia toho rozhodnutia

nynak
8. apr 2025

@sammy no a špeciálne ešte toto posielali, ešte raz...asi pre istotu:
Obsah správy
Dobrý deň,
upozorňujeme Vás, že odvolanie voči rozhodnutiu o neprijatí na štúdium je potrebné podať v papierovej forme. Odvolania podané elektronicky nebudeme akceptovať.

Ďakujeme za porozumenie.

tilly
8. apr 2025

@nynak ďakujem. Zdravotnícka v Petržalke

sammy
8. apr 2025

@nynak To beriem, že odvolanie tam pôjdem osobne zaniesť, ale keďže som si nebola prevziať včera (čo mali jediný stanovený deň) rozhodnutie o neprijatí, snáď nebudú potom s tým buzerovať. Lebo poslali to rozhodnutie aj do Edupage.

beloved
8. apr 2025

@tilly Aky odbor, maser?

nynak
8. apr 2025

@sammy veľmi zvláštne, že iba jeden deň ešte pred 8.4., teda dňom keď školy majú zverejniť výsledky, určili deň na prevzatie rozhodnutia o neprijatí...fakt si tam skús zavolať asi, lebo ktovie čo zase vymýšľajú a chaosia...

andrejka1974
8. apr 2025

Každá škola ináč mne napríklad zo športovej školy poslali že netreba prevziať oni podlu a dá sa podať odvolanie aj tak a zase Bernolákovo treba prevziať osobne a až potom poslať písomne odvolanie nás nezobrali ani ba jednu školu takže v máji prijímačky ale uvidíme , kde nakoniec budeme chodiť

luliu
8. apr 2025

Bilíkova má už na webe výsledky 😉

nynak
8. apr 2025

nás tiež ani na jednu , takže my zase o rok skúšať budeme. snáď sa tohoročný režim zmení a vrátia to do pôvodných koľají...

roxana280
8. apr 2025

@rainee nakoniec je 20 z 337 pod ciarou, lebo pred nim mali bodov viac , ale nespravili vsetky predmety, ach tak malo chybalo☹ Podali sme odvolanie, ale neverim...keby mali aspon 2 triedy, ale len 20 na cely Bratislavsky kraj je malo.

nynak
8. apr 2025

@roxana280 veľmi pekne uspel, škoda...ale uvidíš ešte...

nynak
8. apr 2025

@luliu áno, žiaľ sme mimo, dosť 😕

roxana280
8. apr 2025

@nynak nevadi, tuzil ist na Halovu elektrotechnicku priemyslovku, tu sme nedavali zaidnu nadej, ze len skusime.Na Halovu ho mozno zoberu bez skusok ak dal dobre monitor to netusim, teda ako.

nynak
8. apr 2025

@roxana280 to by bolo fajn, ale hanbu si neurobil, veľmi pekne...

simoli
8. apr 2025

@roxana280 na Hálovu stačí T9 nad 90%, zdalo sa mi, že už každý musí robiť prijímačky...ale nie som si istá...

salome123
8. apr 2025

Ako to vlastne funguje v takejto situacii... povedzme dcera chce ist na skolu A, avsak vo vysledkoch je povedzme 15.pod ciarou a na skolu B ju beru. Na skolu B musi do 3 dni potvrdit, ci nastupi alebo nie. Lenze kludne by sa mohlo stat, ze by ju na odvolanie zobrali do skoly A keby nepotvrdila nastup na skolu B. Nie je to cele na hlavu?

tilly
8. apr 2025

@beloved áno.

bleelka
autor
8. apr 2025

@salome123 potvrdíte kam ju zobrali. Podate odvolanie kam ju nevzali a tam chce ísť. Ak ju zoberú na odvolanie, tá sa odrieknut ten potvrdený nástup potom.

luciq1
8. apr 2025

@salome123 presne tak ,ako píše bleelka

renatka100
8. apr 2025

@bleelka
@luciq1
Dievcata prosim aka je sanca ze na odvolanie zoberu siesteho pod ciarou? Zo 60 prijatych - neviete ci sa to zvykne este takto hybat?

salome123
8. apr 2025

@renatka100 skús zavolať do školy či by ti nemohlo povedať koľko detí už odmietlo nastup

ninan2
8. apr 2025

@renatka100 To je podľa mňa aj 90% šanca...