Prijímačky na strednú školu 2025: Aké sú nové pravidlá?
Ahojte, chcela by som sa opýtať či je to pravda, že ak si dieťa podá prihlášku na talentový odbor, na ktorý ho potom aj príjmu, musí do týždňa potvrdiť nástup a ak potvrdí, že nastupuje, v Edupage sa mu zablokuje možnosť ísť vykonať prijímačky na netalentový odbor? V podstate majú teraz deviataci možnosť ísť na prijímačky nie na 4, ale na 2 školy. Je to tak? Ďakujem.
Kočky, čo už máte deti prijaté, ako sa správajú v škole? Učia sa vôbec ešte? Môj na to už úplne kašle. Na nervy som z neho.
@tilly ci prijati alebo zatial neprijati, mam pocit ze uz nic extra v skole nerobia. Par pisomiek este musia napisat, ale inak dost polavili. Vela deti uz chodi aj po dovolenkach a co viem maju casto v skole volne hodiny...
Kočky, čo už máte deti prijaté, ako sa správajú v škole? Učia sa vôbec ešte? Môj na to už úplne kašle. Na nervy som z neho.
@tilly No mojej ôsmačke, ktorá ešte na polroku mala tesne 1 z chémie a fyziky, zrazu vychádzajú 3ky :D Takže asi tak. Do konca roka to ale snáď vytiahne aspoň na 2. Ostatné hlavne prírodovedné predmety má tiež už horšie známky ako predtým. Tie ju totiž nikdy moc nebavili, je hlavne na jazyky a pod. Neriešim, sama som ku koncu školy mala trochu horšie vysvedčko.
@tilly No mojej ôsmačke, ktorá ešte na polroku mala tesne 1 z chémie a fyziky, zrazu vychádzajú 3ky :D Takže asi tak. Do konca roka to ale snáď vytiahne aspoň na 2. Ostatné hlavne prírodovedné predmety má tiež už horšie známky ako predtým. Tie ju totiž nikdy moc nebavili, je hlavne na jazyky a pod. Neriešim, sama som ku koncu školy mala trochu horšie vysvedčko.
@ninan2 môj už ťahá na 4ky 🤦♀️. Dúfam, že to vytiahne
@tilly ci prijati alebo zatial neprijati, mam pocit ze uz nic extra v skole nerobia. Par pisomiek este musia napisat, ale inak dost polavili. Vela deti uz chodi aj po dovolenkach a co viem maju casto v skole volne hodiny...
@rainee ja mám pocit, že od polroka sa učili len na monitor a prijímačky a teraz už nič. Môj už úplne nič nerobí
U nás majú v skole viac voľno ako sú v škole.. mam pocit teda... teraz dokopy nebola 2tyzdne v škole takmer... tento týždeň 3 dni, budúci 4.. potom výlet zo školy a bum ledva mesiac so konca a nič sa neucia...A to 8maci a nie všetci prijatí... napr taky dejepis priemer jedinej písomky bol 3,2 za celu triedu... a to je jediná známka 😅 tak som sa pýtala slečny ze ako si to.idu opraviť a kukala na mňa ako puk, že na čo.. 😬
@tilly môj sa účí v pohode aj napriek tomu, že bol prijatý. Aj triedna nám hovorila, že ich "straší"😅, že koncoročné vysvedčko budú mať stredné školy k nahliadnutiu a nech si to úplne nepokazia, že ako to bude vyzerať, keď tam budú mať 4ky🙈
Tak z Hrobákovej až dnes na odvolanie zobrali tú dcérinu kamošku, čo bola cca 20ta pod čiarou. Som nemyslela, že takto neskoro sa to ešte bude posúvať. Takže šťastné sú obe, že tam môžu spolu chodiť 🙂
@roxana280 Ale mám dojem, že len na gymnáziách a SPŠ, či? Staršia by to hádam zvládla aj na tej OA, mávala na vysvedčku z matiky 1-2 (na striedačku). Len mám obavu o tú strednú dcérku, budeme musieť keď tak nájsť nejakú ľahšiu školu potom. Ona má aj nejaké dys- tak to bude ťažšie.
@ninan2 zatiaľ priemyslovky, technické školy, gymple
a kedy budu oficialne vysledky monitora 9 prosim?
a kedy budu oficialne vysledky monitora 9 prosim?
@luxus10 oficiálne boli pred týždňom nám došli cez Edupage
@luxus10 oficiálne boli pred týždňom nám došli cez Edupage
@andrejka1974 dakujem
@roxana280 tak hádam sa o tých zlúčeniach a rušeniach škôl.dozvieme skôr ako po podaní prihlášok. Ako tomu bolo tento rok....
@roxana280 tak hádam sa o tých zlúčeniach a rušeniach škôl.dozvieme skôr ako po podaní prihlášok. Ako tomu bolo tento rok....
@bleelka chudák decká z technickej odbornej školy v Bratislave intrák im nechájú školu zlúčia z inou na opačnom konci Bratislavy, takže deti z Malaciek neviem si to predstaviť , pôjdu 3 hodiny? Na internát hodinu a späť? Choré celé.
@bleelka chudák decká z technickej odbornej školy v Bratislave intrák im nechájú školu zlúčia z inou na opačnom konci Bratislavy, takže deti z Malaciek neviem si to predstaviť , pôjdu 3 hodiny? Na internát hodinu a späť? Choré celé.
@roxana280 z ktorej technickej školy? Ktoré školy idú zlučovať?
@roxana280 z ktorej technickej školy? Ktoré školy idú zlučovať?
@tilly Bratislavský kraj
Počet škôl sa zníži zo 54 na 47.
Už boli zrušené 3 školy, ďalšie 3 sa spoja:
SOŠ beauty služieb na Račianskej + SOŠ kaderníctva a vizážistiky na Svätoplukovej → centrum pre beauty a wellness služby.
Škola umeleckého priemyslu na Sklenárovej + Škola umeleckého priemyslu na Tokajíckej → umelecké vzdelávacie centrum.
SOŠ technológií a remesiel na Ivanskej ceste + SOŠ technická na Vranovskej → odborné vzdelávanie v technických a remeselných odboroch.
Zdroj: https://tvnoviny.sk/domace/clanok/953447-velka-...
@tilly Bratislavský kraj
SOŠ beauty služieb na Račianskej + SOŠ kaderníctva a vizážistiky na Svätoplukovej → centrum pre beauty a wellness služby.
Škola umeleckého priemyslu na Sklenárovej + Škola umeleckého priemyslu na Tokajíckej → umelecké vzdelávacie centrum.
SOŠ technológií a remesiel na Ivanskej ceste + SOŠ technická na Vranovskej → odborné vzdelávanie v technických a remeselných odboroch.
@roxana280 fuha... kam tie decká chcú dať??? Deti stále viac a škôl stále menej...
@tilly Bratislavský kraj
@roxana280 tu ide hlavne o papierové zlúčenie, aby sa ušetrilo na administratíve a aj riaditeľ bude len jeden. Pravdepodobne zostanú školy v pôvodných budovách. Aspoň zatiaľ.