icon

Prvé lásky

potvora1
27. apr 2018

Milé maminky, dnes som ostala zaskočená, syn, cez leto bude mať 11 rokov je zamilovaný 🙃....
Decká v jeho triede nič iné neriešia, len kto do koho je, kto do koho neni a prečo je a prečo neni😁
To už vážne decká tak skoro riešia také veci??? Viem, že doba je celkovo popredu, aj tie deti skoro dozrievajú, ale vždy som si myslela, že chlapci sú dlho taký detský oproti dievčatám....maminy, čo máte také deti, zažívate niečo podobné? Má zmysel mu aj niečo vysvetľovať???
Ma

hettinka
28. apr 2018

@0silvia0 no moje chlapčisko má 165 cm, nohu 43 a cez 50 kíl, fyzicky veľmi vyspelý, ale nemá potrebu sa už citovo viazať. S dievčatami má, myslím, zdravé vzťahy, ale vždy povie spolužiačka, kamarátka ale “frajerka” veru nie.

Ja toez autoritatívne nepoucujem, no keďže mame doma aj veľkú pubertacku, o týchto témach doma prirodzene a veľmi otvorene hovoríme. Dcéra mi povie všetko, aj take veci, čo sa až čudujem.
A zaujímam sa aj s kým sa kamaráti, kam idu, kedy príde... pýtala som sa, či jej to nevadí. Povedala, že nie, že skôr by jej vadilo, keby nám to bolo jedno..,

Inak, ja pracujem s mladými ľudmi a som s nimi v dennom kontakte. A vôbec to nie je take, že “všetci randia bežne”. Práveže naopak, v tých 15 rokoch je to skôr výnimka, bežnejšie v 16-17 a až okolo stužkovej už majú prvé rande za sebou skoro všetci. Ale mám v triede aj dievčatá a chalanov, ktorí majú úplne iné záujmy a priority.
So skorým randenie začínajú bo väčšine prípadov ti, ktorym doma niečo po citovej stránke chyba - deti z rozvedených manželstiev, alebo tam, kde rodičia robia kariéru a na deti “nemajú čas”, pripadne iný dôvod. Tak decko hľadá inde... ale nie je to v 100% prípadov, aby sa niekto neurazil. Niekedy má citový problém ten druhý a dieťa proste namota.

ostorha
28. apr 2018

Moja dcera ma za chvilku 9 rokov .Maju v triede 7 chlapcov a 5 z nich sa jej pytalo ci by nechcela byt ich ,,frajerka,,.Je to take milene ked mi rozprava co jej hovoria co vsetko pre nu spravia ked vyrastu .Aky dom jej postavia ,ako jej opravia auto a tak je to take krasne detske a nevinne Niekdy dojde domov s obraykom, prstienkom,cokoladkou od,, ctitelov,,..No a minule tak vazne povedala mami ,mne ked niekto povie ze chce byt moj frajer tak ja mu poviem-prepac ale ja randit nechcem ja to tak necitim,je to taka dama,... uplny opak mne ja som bola take otrle chlapcisko. Samozrejme ze su to nevinne deti ale som rada ze sa mi takto zdvoveruje.Dufam ze nam ten doverny vztah dcera-matka vydrzi a ze sa mi takto bude zverovat aj ked to bude uz ozaj vazne.

eliska13
28. apr 2018

@hettinka veľmi je vysoký🙂

ebi88
28. apr 2018

@lula313 hej presne si to napisala, neviem co si niektore mami nahovaraju :D

0silvia0
28. apr 2018

@hettinka veď píšem, že vždy boli takí, čo boli skôr fyzicky naladení na vzťahy ako iní, neviem prečo to posudzuješ práve podľa svojho syna - on nie je merítkom pre tisícky iných chalanov - a tie telesné miery už neviem posúdiť, to sa fakt nepamätám, koľko merajú a vážia chalani v tomto veku. Ja mám syna XXL dvojmetrového s nohou 46 ale koľko mal v 11-tich si už fakt neviem.
Toto sa fakt nedá paušalizovať. Ja keď som bola na základnej, boli medzi nami deckami obrovské rozdiely tak isto ako je to dnes. Jedneho chytá hormón v 12-tich, niekoho v 16-tich, keď som chodila na strednú, v štrnástich polovica báb už panny neboli a veľmi rady to dokola preberali... Práveže za éry mojich rodičov bolo obvyklé, že v 15-tich sa dvaja zoznámili a o 3 roky sa už brali, takže za nejaký fenomén dnešnej doby a citové strádania v rodinách by som to nezaobaľovala...

mrkvicka060
28. apr 2018

@hettinka no toto mi pride nanajvys smiesny dovod, ze v telke davaju v serialoch "sex a veci podobne". A este priklad "oteckovia"? Nechapem, naco to ma nejake dieta pozerat... Ten serial nikomu nic neda, ako v podstate zatial 99 percent slovenskych serialov, ktore su vsetky o tom istom. A prepacte, ale ked rodicia pozeraju kk*iny v telke, a este v pritomnosti deti, tak sa necudujte. To decko si urcite samo vypyta, ze chce kukat oteckov, lebo to je novy serial...

0silvia0
28. apr 2018

@mrkvicka060 pochybujem že toto niekto vôbec pozerá, ja keby som prinútila moje deti aby pri tom sedeli a kukali na tú trapošinu (minule som to mala chvíľu omylom zapnuté a bolo mi z toho trápno), tak to by som mohla použiť ako trest za zlé známky pre ne 😵

mrkvicka060
28. apr 2018

@0silvia0 presne si to vystihla, ze trapne. Ja som uz parkrat nahodou natrafila na nejaky slovensky "serial" a teda po dvoch minutach som sa hanbila aj za tych tvorcov serialu. Ufff

ostorha
28. apr 2018

@mrkvicka060 My pozerame telku malo,ak sa yapne tak to je history chanell,Nat geo alebo Food network,nic ine aj tak dcera dosla s tym ye na tablete pozeraju s kamoskami oteckov,lebo rodicia jej spoluziacok to skoro vsetci pozeraju.Ja som minule videla ze sa tu vytvorila skupina Milenky ten novy serial,ja som nevidela ani jednu cast tak neviem o com tom je ale predpokladam ze nieco vrcholne trapne a jednoduche .Aj vcera na blogu jedna dala ze kto bude pozerat? plno zien odpisovalo jake su na serial nadrzane a dokonca ze ich muzi to pozeraju,to uz len co moze byt ze muzov.Dakujem nebesam za toho svojho.

mrkvicka060
28. apr 2018

@ostorha vies co, k tomuto sa nebudem ani vyjadrovat, nechcem sa niekoho dotknut, no myslim si o tom svoje a niekedy mi az rozum stoji, ako mozu tak tie serialy rozoberat... (ked ani nie je co)

ostorha
28. apr 2018

@mrkvicka060 Tak,tak nechcela som byt netaktna tak som na otazku v blogu radsej neodpovedala,ci sledujem serial Milenky...

zemislava
28. apr 2018

@potvora1 ja som si prvý krát začala uvedomovať že som do niekoho zamilovaná v 6 rokoch takže 11 je úplne v pohode

eliska13
28. apr 2018

@0silvia0 mne sa oteckovia zdá taká oddychovka je to asi jediné čo som v zime pravidelne pozerala.A ona nenapísala, že jej deti to sleduju pozera to ona a tiež som sa čudovala, že sa tam prebera sex a dosť rovnaké problémy s teenegerskych ako počúvam od ostatných
Ale typický MK od skorých lások sme prešli k posmeškom kto čo pozerá🙂

0silvia0
28. apr 2018

@eliska13 ja sa neposmievam, ja sa len čudujem. Mne osobne sa to zdá veľmi trápne, fakt som pocítila pocity trápnosti keď som chvíľku počúvala tie dialógy. Nemám čas sedieť hodinu pred seriálom, takže občas len začujem kúsok kým zabudnem prepnúť. Lebo pred oteckami býva Reflex, ten si rada pozriem a niekedy sa stane že neprepnem a z kuchyne začujem nejaký dialóg.
Ale ak sa niekto na tomto seriáli zrelaxuje a nepripadá mu to trápne, tak super, teším sa 😉

mihula
28. apr 2018

tak nam v robote pred tyždnom kolega oznamil,že sa stal dedkom.Otec dietata ma 14rokov matka 19 a nevie co dalej

potvora1
autor
28. apr 2018

@mihula preboha😱😱😱

nikaella
28. apr 2018

Neviem ako to maju chalani... no ja som si muza vyhliadla v 14 😅 a stale sme spolu. Predtym sa vzdy niekto okolo mna motal no nikdy z toho nic nebolo /chvalabohu/. S mamou som mala otvoreny vztah takze co som chcela to som vedela. Keby mi povie tuto si sadni ideme sa porozpravat tak to nieeee. Uvidime ako to ja budem mat s krpanou😅 ma 5 a pol a frajeroooooov 😂 chodila minule zo skolky ze sa kazdy den bozkava s vladkom. A ze uplne vsade 😅 potom som sa dozvedela ze to je nejaky tanecek na den rodiny 😂 uz ked mala 2 som ju nacapala holu so susedom v posteli. Plienky dole a ide sa 🤣 tiez si myslim ze sa ta vekova hranica posuva.

hettinka
28. apr 2018

Keď to tu tak čítam, som vďačná, že mám take deti, aké mám ...

potvora1
autor
28. apr 2018

@hettinka aj ja som za svoje deti neskutočne vďačná, ľúbim ich také aké sú, sú šikovné, múdre, starší športovo nadaný, úplne všestranný....ale, čo dieťa, to iná osobnosť...vplyv hormónov na ne sa nedá zastaviť...veľmi ma zaujímali postrehy iných mamičiek na ich deti v počiatkoch puberty a ďakujem za každý jeden príspevok....

ebi88
28. apr 2018

Tak bola tu tema “12 rocne dievcatko a menstruacia”, ked som podotkla ze 12 rocne dievca uz asi nienje “dievcatko”, dostala som nalozene... tyzden na to tu bola tema “12 rocna dcera a komplex z malych prs”... takze tak, jedna dume ze ma 12 rocne dievcatko a druha riesi jak mladej 12 rocnej zrobit prsa ;)

hettinka
Autor odpoveď zmazal
nikaella
29. apr 2018

@hettinka si mi nalozila? Zakladatelka to zmazala.

hettinka
29. apr 2018

@nikaella ale nie, nezaložila 😂 ale ja tak som si ten koment rozmyslela.

dai
29. apr 2018

@potvora1 ahoj. Tak som si zaspominala na mojich 10-11🙂 ask 1/3 chlapcov boli uz do niekoho, 1/3 chcela byt ale este ich to nechytalo uplne a ten zvysok bol dievcata fuj🙂 ja som bola v 6tich zalubena, v 12tich boli ale chalani fuj... randit som zacala az v 19tich - podla mna to niekedy suvisi s hormonmi, niekedy s tym koho stretnes a ake mas sktualne zaujmy, ako ti clovek sadne etc. ... preto sa niekto zalubi v 12tich a vydrzi im to cely zivot a iny si cely zivot nikoho nenajde - nesuvisi to ani so zlou dobou, ani nezaujmom rodicov co tu niekto vypisoval - teda z mokho pohladu😉
Ja mam doma 10rocne dievca, domkv uz od retiazok, cokolad az po realne drahe sperky co som rodicom ja vratila pripriniesla toho kopu - od jej 6tich je najmenej 1 chlapec do nej zalubeny prip. To tvrdi... kedze dcera to berie sportovo a razi verziu ze ona nie je do nikoho tak ju v tom podporujem... uprimne, este mi pride mala na nejake zalubenie ale keby to prislo tak mame otvoreny vztah - verim ze by sa zverila a spolu by sme tu prvu lasku nejak prezili...

hanatom
29. apr 2018

@hettinka moje dieťa je z rozvedenej rodiny a doma jej po citovej stránke nechýba nič Neznášam také zovšeobecnovania

hanatom
29. apr 2018

@ostorha a prečo by každý nemohol pozerať,čo chce ?

0silvia0
29. apr 2018

@nikaella nenalozila ti, neboj, ten koment bol klasika - kolko rodicia dovolia v takych medziach sa dieta pohybuje.
No keby rodicia rozhodovali aj o prebudzani hormonov u deti - to by bolo hm... zaujimave alebo skor hrozne...

hettinka
29. apr 2018

@hanatom ja som písala, že netýka sa 100% deti. Teda nebolo zo generalizovanie, len konštatovanie osobnej skúsenosti. Netreba si z príspevkov vyberať len to, čo sa ti hodí.

ostorha
29. apr 2018

@hanatom Vsak pozeraj co chces,ked ta to naplna,kazdy clovek si vyplna hlavu inym druhom informacii.

hanatom
29. apr 2018

@ostorha kto povedal,že ma to napĺňa ?