Prvý sex ako 16-ročná
Ahojte, moja dcéra má 16 rokov, jej priateľ 20. Myslím si, že už spolu spali, aj keď dcéra to popiera. Sú zamknúť v izbe, vždy sa pýta, kedy sa vrátime, kedy odchádzame a pod. A mne to príde, že potrebuje mať prázdny byt. Na tému sexu sa s ňou nedá veľmi baviť. Povedala som jej, že na to má ešte čas kľudne aj 2 roky alebo aj po maturite, nič jej neujde, a ze dúfam, že sú z zodpovední. Ako ich presvedčiť, nech spomalia? Véd ona je puberta ka, ktorá prehovorí tak 5 viet za celý deň, ale s ním je veselá, komunikatívna. To ma teší, že je šťastná, ale vždy myslím na to, že čo by bolo, ak otehotnie. Možno si robím zbytočne starosti, možno maľujem čerta na stenu...
Ak sa s ňou nedá veľmi rozprávať, dala by som aspoň monológ. Ten 20-ročný má rozum? Možno sú úplne v pohode, ale ťažko takto povedať 🙂
@minenkak no ved toto... Ozaj zaľúbená som bola ako 18rocna. To bola konečne opätovana láska, on mal 21. Mala som po maturite, keď sme mali 1x sex a to sme spolu chodili 9 mesiacov.... Asi som staromodna, alebo som bola staromodna, ale chcela som s tým počkať na maturitu. Z chlapca sa stal môj manžel.
Ja som tiež začala v 16tich, mama mi dala predpísať antikoncepciu a zijem, nerob z toho takú vedú, tiež si bola mladá
@walentina7 no...to je dosť odvážne tvrdenie...😅
@sejjby 16tich jesť hormonálne tabletky, v čase keď sa ženské telo vyvíja, hrozba trombózy a iné, len preto aby sa do teba mohol urobiť tvoj nadržaný frajer???😨
Neviem no, ale ja mam za to, ze 16 rocna slecna by uz davno mala byt poucena o bezpecnosti pri sexe (ci uz z hladiska antikoncepcie alebo pohlavnych chorob). A akosi verim aj tomu, ze 16 rocna by si uz mala uvedomovat co by prinieslo do jej zivota v tomto veku neplanovane tehotenstvo, a teda aj ona sama by sa mala zaujimat o formy antikoncepcie atd...
V jej veku sme sa s kamoskami bezne o takych veciach rozpravali a vedeli sme snad aj viac ako rodicia 🤔 .. aj o bezpecnom sexe..
@kittykat22 ďakujem.. Pochopila si ma presne, je to asi strach a tiež šok. Antiky sa dosť bojím, je mladučká...
@katkazocele ale nepreháňaj, nerobil sa do mňa len preventívna ochrana, hádam gynekologička vie čo mi dávala, žijem žiadne trombozy ani iné prkotiny som nikdy nemala😉
@sejjby nestačil kondóm?
V 16. je na prvú debatu o sexe dosť neskoro. Keď už inak nevieš tak jej napíš list a prihoď k nemu kondómy.
@kittykat22 Prečo hneď, ako prvá možnosť prevencie pred nechceným tehotenstvom by mali byť tabletky? áno je to to najjednoduchšie riešenie, ale len či je aj najbezpečnejšie pre mladé ženské telo vo vývoji 🙏
@lapla Jaj tak antiky sa bojis ze je mladucka?A ked otehotnie uz sa bat nebudes ze si dobabre zivot?Spytaj sa jej narovinu ci jej mas dat predpisat antikoncepciu.So spomalenim z ich strany ani nepocitaj.
@walentina7 haha, dovol aby som sa zasmiala. Tipujem, ze ti radsej nepovedali pravdu, ked vedeli aky mas nazor...
@januska12323 nie, to by nebola prvá debata o sexe. Občas sme niečo utrusili, ale to nemala frajera. A dnešní mladí majú veľa info z netu, čo teda nenahradí rodičov.
Neviem akú radu by si očávala. Keď bude chcieť aj tak to spraví. Ja som tiež v 16tich ale sama som povedala našim že chcem ist ku gynekologovi pre antikoncepciu. Mamina mi dala jeden krátky monológ a viac sme sa o tom nikdy nebavili. Dá sa to aj takto s rešpektom bez nútenia.
@kittykat22 1. Sú aj kondómy s hrubšou stenou, 2 . keď si ho nebude chcieť nasadiť tak nebude sex.3. keď nebude po ruke tak nebude sex. 😇
@kittykat22 Spoliehat sa na tabletky je rovnako blbe. Staci viroza,ATB, caj bylinkovy,vynechana tabletka, hups a mas dieta v postielke.
v 16tich, no takmer 17tich som uz sex mala bezne. Ty sa hlavne s nou porozpravaj o antikoncepcii... a tiez kondomy nepovazujem za najlepsie riesenie, ale tak pouzivaju ich pary casto... len je totalne ne pohodne a tym padom lahko sklznu do "aleeee netreba, dame pozor".

Tak jej daj predpisat antikoncepciu 🙄