icon

Pustiť dcéru na prespávačku k násilníckym rodičom?

11. jan 2025

Pekný deň prajem 🙂

Idem rovno k veci. Moju 14 ročnú dcéru pozvala jej najlepšia kamarátka na prespávačku k nej domov. Jej najlepšia kamarátka má tiež 14 a je to veľmi dobré, zlaté, vychované dievča. Ja som si ale neni istá, či by som ju tam mala pustiť. Moja dcéra mi často hovorí ako tej jej najlepšej kamarátke často fyzicky ubližujú jej rodičia, najmä jej otec. Vraj keď raz dostala 3 v škole tak ju jej otec dokopal, keď nemala upratanú izbu tak na ňu nakričal a zbil ju. Moja dcéra má svoju kamarátku veľmi a rada a chcela by u nej prespať ale ja neviem no. Nechcem aby moja dcéra bola v blízkosti takého násilníka. Dovolili by ste to? Prípadne ak to nedovolím, ako im to mám povedať? Navrhovala som im už aj že či by nemohli prespať u nás ale to jej rodičia zakázali. Mne je tej jej kamarátky aj ľúto lebo s mojou dcérou sú dobré kamarátky a ona sama nemôže za to akých má rodičov ale no neviem ach 😕 Vopred ďakujem za všetky rady

Strana
z2
luccija
11. jan 2025

Ak nepoznáš rodičov tak nie.Ved nech k nej ide cez deň na návštevu.

nynia
11. jan 2025

Nie. Najprv by som chcela spoznať osobne rodičov a potom by som sa rozhodla.

dskjhfdlkdjhl
11. jan 2025

Jej rodicia nedovolia u vas prespat, tak ani ty nedovol svojej dcere prespat u nich, vec vybavena.

deti95060810
11. jan 2025

no veru to by som aj porozmýšľala... dcéra tak chodila na prespávačky a raz sa veru stalo že rodičia dievčatám postavili na dvore stan a nechali spať von na dvore - rodičia sa zamkli snu v dome... keď mi to dcéra rozprávala tak mi veru nebolo všetko jedno - za mňa to nebolo vhodné... áno bolo leto, ale samé dievčatá vonka na dvore celú noc? dievčatá mali 11 - 12 r.
inak rodičia ok....

gab1sol
11. jan 2025

Pustiť 14-ročnú na prespávačku? Nevidím problém. U nás boli minule dve 8-ročné spolužiačky mojej dcéry na prespávačke.
Pustiť ju do rodiny, kde je násilie? Určite nie… Ak je otec schopný dokopať svoje dieťa za 3, tak určite by som to nenechala len tak. Toto už je za všetkými hranicami. Ibaže by to tak nebolo.

deti95060810
11. jan 2025

@gab1sol by som chcela vedieť čo by si robila keby to bola ozaj pravda a otec by vážne dokopal dcéru za známku 3 ...

michelle567
11. jan 2025

Tak jej rodičia nedovolia....nedovolila by som teda ani ja. Ešte keď máš takéto info o rodine....

martinka13
11. jan 2025

Naše decka chodievajú na prespavacky. Ale rodičov vždy poznáme

gab1sol
11. jan 2025

@deti95060810 sociálka? Polícia? Príde ti normálne, že niekto dokope svoje dieťa za známku?

mabenn
11. jan 2025

ked nema kamoska normalneho otca, tak nie

kandelabra
11. jan 2025

Oni nedovolia svojej dcere spat u vas, ale dovolia tvojej dcere spat u nich? Trochu mi to nedava zmysel, museli by riesit extra miesto na spanie, veceru a ak su teda takej povahy ako vravi tvoja dcera, museli by sa aj krotit, inak by tvoja dcera mohla rozpravat doma aj v skole co sa tam dialo. Keby dceru poslali k vam maju to bez starosti a dieta vacsinou o zlom prostredi doma pred cudzimi nerozprava. Pride mi to cele zvlastne, nedovolila by som.

sovica
11. jan 2025

Moja dcéra ide raz za čas na prespávačku k najlepšej kamoške. Poznám ju a poznám aj jej mamu.
Ako dobre poznáš kamošku svojej dcéry? Píšeš, že je to veľmi dobré, zlaté, vychované dievča. A napriek tomu je týraná? Si si tým istá? Videla Tvoja dcéra modriny, keď ju otec dokopal? Ak áno a si si istá, že ju otec takto týra, zavolala by som sociálku. Možno by som sa predtým porozprávala s jej mamou medzi 4 očami a z jej reakcie by som pravdepodobne vedela, či je to naozaj pravda alebo má dievčina len bujnú fantáziu a niektoré veci trošku zveličuje. Mimochodom, ak je dieťa doma týrané, tak zväčša rodičia nechcú, aby k nim domov niekto chodil.

kaca222
11. jan 2025

@kandelabra samozrejme že to zmysel dáva, keď sú u nich doma, majú svoju dcéru pod kontrolou. Ja som tiež nemohla k iným na prespanie, ale mohla som prespávačku urobiť u nás

lucia13022023
11. jan 2025

Nie, nedovolila. Keby sú okolnosti iné, nebola by som proti no pustiť ju k násilníkovi, ani náhodou.
A dcére by som to vysvetlila normálne. Otec dievča bije, do takej domácnosti ta nepustím, prepáč.

kandelabra
11. jan 2025

@kaca222 to ano, ale ak im ujdu nervy, ich dcera bude mat svedka ako sa k nej rodicia spravaju. Kazdopadne tam nieco nie je v poriadku...

autor
11. jan 2025

Ja aj verím že jej otec robí zle lebo aj v lete keď bola u nás na návšteve a boli sa s dcérou kúpať v bazéne tak som si všimla že mala na tele modriny. To či zveličuje veru neviem, moc toho o jej rodičoch neviem. Toto info mám len od dcéry, ktorej to povedala tá jej kamarátka. Ale aj jej verím lebo ona je autistka a niekde som raz čítala že oni majú väčšiu šancu toho že ich budú rodičia týrať.. Dcéru asi fakt nepustím, radšej ani nechcem vedieť čo by dokázal spraviť taký človek cudziemu dieťaťu keď svoje je schopný zbiť za známku. Nad tou sociálkou asi tiež pouvažujem, veď aj keby to nebola pravda tak pri najhoršom to zistia a nič iné z toho nebude

kavasmliekom
11. jan 2025

Ja by som ju pustila, prinajhoršom ma mobil, tak zavolá, a prídeš pre ňu.

ivik4
11. jan 2025

Ty sa bojis zeby jej otec zbil tvoje dieta ? No to si ja zas vobec nemyslim, este zeby sa tam predvadzal pred nou. Navyse je aj dost velka,vie sa ozvat kedykolvek.
Ja by som asi pustila , isto by bola dcera smutna

pbra40
11. jan 2025

Pustila by som. Ale s instrukciami, ze ak sa cokolvek stane, dcera ti zavola a ides pre nu

abbey1
11. jan 2025

Jedno priemerne inteligentné 14 ročné dievča predsa musí samo chápať, prečo nemôže k takým ľuďom chodiť. Normálne si spolu sadnite a porozprávajte sa.

larisa
11. jan 2025

Nie nepustila by som.

20erika07
11. jan 2025

Nepustila by som. Aj keď u nás bola vždy pretvárka keď bol niekto u nás, šťastná super rodinka, ale opak bol pravdou no kým by som to niekomu nepovedala, tak by to druhí ani nezistili.
Hlavne nepoznáš jej rodičov takmer vôbec, ktovie aký agresor je otec ,ak si aj vypije a vyvadza alebo hočo podobné, nikdy nevieš ako takému človeku môže prepnúť.

lauricka
11. jan 2025

Keby niekto týra psa, ľudia by sa snažili to riešiť. Nahlásiť, atď. Keď niekto týra dieťa, zatvoríme oči a tvárime sa, že to nie je. A to dieťa nech trpí koľko mu naložia. Nikto tu nerieši, že dieťa chodi s modrinami a otec ho dokope. V pohode.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
miadi
11. jan 2025

Nie

betulinka1
11. jan 2025

Nepustila by som ale s dcérou porozpravala preco. Na druhej strane by som asi hodila rec s tou kamarátkou, ze co to ma za modriny po tele uz vtedy v lete a ak jej niekto ubližuje doma moze vyhladat pomoc. Pripadne jej dala nejake cisla, kam moze zavolat, ak sa to stane.

anjelicek26
11. jan 2025

Moje deti chodia na prespavacky ku kamosom od mala.. ale poznam rodicov kazdeho z nich, roky... pokial je v rodine nasilie, tak tam moje dieta nepojde. A porozmyslaj, ze kedy je na mieste zavolat na socialku, comu je kamaratka tvojej dcery doma vystavena... ked sa jej nikto nezastane, ona to doma sama nevyriesi...

lujza123
11. jan 2025

Uff toto je veľmi ťažké. V prvom rade sa o tomto porozpravaj s dcerou, ak tam je násilie koli alkoholu kľudne môže dostať aj ona a príjemný zážitok to nebude

Mne sa raz čosi také stalo, bola som ale mladšia a dodnes mám z toho hrôzu. Mojej kamarátky otec bol tyran alkoholik, boli sme u nej hrali sme sa aj s jej súrodencami ked sa dovalil domov. Oni už podľa rachotu pri dverách spoznali ze je namol tak sa rýchlo poschovavali do skríň, perinakov mňa strčili pod posteľ. Zachvilu chlap prišiel do detskej čosi bliakal, kopal do skrine, hádzal vecami, ale ked nikoho nevidel tak šiel do kuchyne. Tam zmlátil ich mamu, krik rachot plač … po nejakom čase ticho, len pani tam ticho vzlykala …
A oni všetci povyliezali zo svojich skrýš a šli sa hrať , akoby sa nic nestalo, proste bežne poobedie … Ja som sla hneď s plačom domov a ešte niekoľko rokov som mala nočné mory z toho chlapa

Kamosku poznam dodnes, ona si z detstva nic nepamätá, normálne jej to mozog vytesnil tieto spomienky. Otec jej umrel už dávno a spomína na neho s láskou

Človek ktorý kope do dietata na zemi a surovo ho mláti je psychopat, od neho nikdy nevieš co cakat.

traktor
11. jan 2025

Poznáš tu rodinu? Teda stretávate sa a podobne?

Strana
z2