icon

Sklamanie z maminej reakcie na školské výsledky

25. nov 2025

Pred maturitou
Píšem mame dostala som z veľkého testu zloženého zo 4 predmetov známky 2,1,1,3
A jej reakcia bola docela dobré známky . A na tú najhoršiu známku a čo ti to nešlo nevedela si to? Som sklamaná z jej reakcie ,,docela dobré,,

Strana
z4
anonym_56ea75
25. nov 2025

@anonym_autor nevidim nic zle na maminej reakcii

anonym_2f4f00
25. nov 2025

@anonym_autor tak asi od teba čakala viac. Ja neviem ako si sa učila počas celého studia

pribinak
25. nov 2025

Budem uprimna, vyborne to naozaj nie je. Je to fakt docela dobre.
A nevidim ani nic zle, na otazke smerom k najhorsej znamke

autor
25. nov 2025
@anonym_2f4f00

@anonym_autor tak asi od teba čakala viac. Ja neviem ako si sa učila počas celého studia

@anonym_2f4f00 minulý rok s vyznamenaním ale nechodila som do práce. Tento rok je ťažší a chodím do práce, čo sa odzrkadluje na známkach. Moja mama nemá maturitu ona nevie čo to je sa na to pripravovať a zároveň chodiť do práce

galganka
25. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_2f4f00 minulý rok s vyznamenaním ale nechodila som do práce. Tento rok je ťažší a chodím do práce, čo sa odzrkadluje na známkach. Moja mama nemá maturitu ona nevie čo to je sa na to pripravovať a zároveň chodiť do práce

@anonym_autor si super, paráda, máš to za sebou. Navrhujem sa cestou domov odmeniť. Maškrtou, knihou, oblečkom... čo na teba žmurkne 🙂 👍

anonym_245d3a
25. nov 2025

hlavne je urobit maturitu, nikdy sa ta nik nebude pytat ake si mala znamky😉
tiez mam deti a je to tazke, hlavne matika a fyzika na sš, tak to beriem sportovo
za mna super znamky😉

autor
25. nov 2025
@galganka

@anonym_autor si super, paráda, máš to za sebou. Navrhujem sa cestou domov odmeniť. Maškrtou, knihou, oblečkom... čo na teba žmurkne 🙂 👍

@galganka nie som materiálne založená. To pramení z čias detstva. Mama ma nemala za šikovnú, skôr za hlúpu nie príliš chytrú. Prihlásila ma na učňovku na kaderníčku a ja som chcela školu kde aj odmaturujem. To som počúvala a čo ty máš hlavu na maturitu? Ako na to prišla keď sama ju nemá? Vtedy mi kus pomohla triedna učiteľka. Tak asi preto sa snažím dokázať aj jej aj sebe, že na to mám

adaam
25. nov 2025
@anonym_autor

@galganka nie som materiálne založená. To pramení z čias detstva. Mama ma nemala za šikovnú, skôr za hlúpu nie príliš chytrú. Prihlásila ma na učňovku na kaderníčku a ja som chcela školu kde aj odmaturujem. To som počúvala a čo ty máš hlavu na maturitu? Ako na to prišla keď sama ju nemá? Vtedy mi kus pomohla triedna učiteľka. Tak asi preto sa snažím dokázať aj jej aj sebe, že na to mám

@anonym_autor to že si skvelá, nemusíš dokazovať nikomu. ty vieš, že na to máš a že ťa to v živote posunie ďalej a to je to najdôležitejšie.

13uzivatelka11
25. nov 2025

Otrepané ale pravdivé, učíš sa pre seba, nie pre mamu. 😉 Nevidím zmysel v tom robiť si maturitu len preto, aby si máme niečo dokázala.. tej je to evidentne jedno.. radšej sa zariad tak, aby si sa vedela sama o seba postarať či už s maturitou alebo bez

betulinka1
25. nov 2025

@anonym_autor nemusís nikomu dokazovat nic. Ani mame. Ona už vie, že si lepsia ako ona. Ale ty to nerob preto aby ta pochválila. Evidentne to nevie. Radsej sa potes s kamoškou, že ako to zvládas. Aby si nebola sklamaná. Ved sama vies aká mama je. To sa nezmení, nikdy. Ty si chod svoje.

galganka
25. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak sladké dačo, lízatko, hocičo. 🙂 pre vlastný dobrý pocit. nič materiálne to nemusí byť. 🙂 A nečakaj na pochvaly od niekoho, kto ich nikdy nevedel dávať 🙂

anonym_fbf9c7
25. nov 2025

Problém je že Ty sa uspokojíš s málom … a čakala si zato ovácie. Ak si Ty so sebou spokojná nerieš mamu keď ju poznáš, že Ťa neocení ... Otázka je prečo nemáš maturitu keď už pracuješ ..

anonym_1ca29b
25. nov 2025

Robis si maturitu pre seba, alebo len preto, aby si mame dokazala, ze si lepsia ako ona? Ja si veru nie som ista. Reakcia na znamky je uplne v poriadku, su celkom dobre, ale zdaleka nie vynikajuce. Co ti mala povedat? Sustred sa hlavne na to, aby si tu maturitu spravila, ked ju budes mat, znamky uz nikoho zaujimat nebudu.

januska12323
25. nov 2025

Jej reakcia je normálna len ty čakáš na pochvalu, ktorá nikdy neprišla. Učíš sa kvôli sebe nie kvôli jej reakcii.

doriiis
25. nov 2025

To je tak, keď rodič nenechá si dieťa vybrať strednú školu a preto mu vyberie školu podľa seba a potom mu dodrbe budúcnosť.
Mamu a premudrele ženské tu si nevšímaj. Sú to dobré známky. Matku odstrihni uplne, dorob si skolu a ži svoj vlastný zivot

abbey1
25. nov 2025

@anonym_autor Čo konkrétne ťa na tej reakcií sklamalo?
Normálne prejavila záujem a spýtala sa, čo ti ribilobpriblem
Netreba sa ofukovať za každú hlúposť a domýšlať si. Mama zareagovala úplne normálne.

autor
25. nov 2025
@abbey1

@anonym_autor Čo konkrétne ťa na tej reakcií sklamalo?
Normálne prejavila záujem a spýtala sa, čo ti ribilobpriblem
Netreba sa ofukovať za každú hlúposť a domýšlať si. Mama zareagovala úplne normálne.

@abbey1 konkrétne to slovo docela. Podľa mňa sú to fajn známky a nie len docela dobré. Dobré by boli ak by som mala samé trojky nie

autor
25. nov 2025
@januska12323

Jej reakcia je normálna len ty čakáš na pochvalu, ktorá nikdy neprišla. Učíš sa kvôli sebe nie kvôli jej reakcii.

@januska12323 nikdy nemala so mnou vrúcny vzťah, skôr taký chlad nepamätám si ani jedno objatie, stále len že som zlá a žiadna pochvala preto som na to čakala

minenkaa
25. nov 2025

Uc sa pre seba a nie pre iných a aj cely zivot ži pre seba a nie pre iných

abbey1
25. nov 2025
@anonym_autor

@abbey1 konkrétne to slovo docela. Podľa mňa sú to fajn známky a nie len docela dobré. Dobré by boli ak by som mala samé trojky nie

@anonym_autor By ma švihlo, ak by moje deti analyzovala každé moje slovo.
Aj podľa mňa sú to diela dobré známky. Výborné by boli samé jednotky, keď už sa chytáme za slovíčka.
V konečnom dôsledku, samotné známky veľa o tvojich vedomostiach nepovedia. Je to veľmi neobjektívne. Netušíme aká škola, učiteľka a jej nároky. Ešte raz, za mňa mama reagovala úplne normálne.

sense
25. nov 2025

Vieš ono ak ťa nikdy nepochválila by mne prišlo trochu divné keby zrazu prišla za známky celkom dobre. Uč sa pre seba nie pre chválu okolia. V konečnom dôsledku tie známky nebudú nikoho živote zaujmat

majka35
25. nov 2025

Čo mala podľa teba povedať?

autor
25. nov 2025
@abbey1

@anonym_autor By ma švihlo, ak by moje deti analyzovala každé moje slovo.
Aj podľa mňa sú to diela dobré známky. Výborné by boli samé jednotky, keď už sa chytáme za slovíčka.
V konečnom dôsledku, samotné známky veľa o tvojich vedomostiach nepovedia. Je to veľmi neobjektívne. Netušíme aká škola, učiteľka a jej nároky. Ešte raz, za mňa mama reagovala úplne normálne.

@abbey1 Nikde netvrdím, že to sú výborné známky,keď už sa chytáme za slovíčka.

anonym_49c127
25. nov 2025

@anonym_autor podľa mňa to sú fajn známky, 3ka je tiež moc fajn. Za mňa zle známky sú iba 4 a 5.

evazhoufova
25. nov 2025

Nečakaj lásku a uznanie tam, kde neni z čoho dať. Maminka je zrejme jednoduchší človek.

maminkadeticiek
25. nov 2025

Mama reagovala uplne v poriadku.Ja to vidim uplne inak.Ty mas od seba vacsie ocakavania,je tam nejake to tvoje vlastne sklamanie zo zhorsenia a svoje pocity premietas do mamy a reagujes precitlivelo.Potrebujes pochvaly,uznanie od rodica,to nie je velmi dospele.Opakujem mamina reakcia bola uplne v poriadku.Ale ze dospela zena riesi takuto blbost na takomto fore tak to znaci nieco uplne ine.

autor
25. nov 2025
@majka35

Čo mala podľa teba povedať?

@majka35 napríklad že sa z toho so mnou teší,pre mňa dosť náročné po nočnej 12 h smene sa ešte učiť kopec učiva

zuzana76
25. nov 2025
@anonym_fbf9c7

Problém je že Ty sa uspokojíš s málom … a čakala si zato ovácie. Ak si Ty so sebou spokojná nerieš mamu keď ju poznáš, že Ťa neocení ... Otázka je prečo nemáš maturitu keď už pracuješ ..

@anonym_fbf9c7 lebo ju mama dala na ucnovku, tak si maturitu doraba externe. jej mame nezalezalo na vzdelani. Tak ona chce teraz svetu dokazat, ze na to ma.

luccija
25. nov 2025
@maminkadeticiek

Mama reagovala uplne v poriadku.Ja to vidim uplne inak.Ty mas od seba vacsie ocakavania,je tam nejake to tvoje vlastne sklamanie zo zhorsenia a svoje pocity premietas do mamy a reagujes precitlivelo.Potrebujes pochvaly,uznanie od rodica,to nie je velmi dospele.Opakujem mamina reakcia bola uplne v poriadku.Ale ze dospela zena riesi takuto blbost na takomto fore tak to znaci nieco uplne ine.

@anonym_autor mala si očakávanie, že konečne ta ocení, ale nespravila to.Su to veľmi dobre známky ja by som jej povedala, že si čakala, že aspoň trocha sa poteší.A možno cez písmenká to vyznelo zle, ak by si jej to povedala osobne znelo by to inak.Bud ty na seba hrdá, že pracujes, študujes robiť na nočné je ťažké.Tvoja mama bude typ, ktorý sa nezmení je čas si na to zvyknúť.
@maminkadeticiek a od koho má čakať uznanie, keď nie od najbližšej rodiny?

zuzana76
25. nov 2025
@anonym_autor

@majka35 napríklad že sa z toho so mnou teší,pre mňa dosť náročné po nočnej 12 h smene sa ešte učiť kopec učiva

@anonym_autor netrap sa tym, tvoja mama, kedze sama nema maturitu, ani vzdelanie, tak to neoceni. ona by asi ani neocenila VS studium. Uc sa pre seba a posuvaj sa vyssie. Ja by som moje deti tiez nepochvalila za trojku, ale ja teda do ich vzdelania investujem vela casu, aj penazi. Ani za dvojku by som ich nepochvalila, ale dvojky beriem, ze este ok, moze byt.

Strana
z4