icon

Som tehotná a doma mám tínedžerku, s ktorou sa nedá vydržať

mamina172
16. máj 2021

Dobrý deň mamičky, pomôžte mi. Pred 6 rokmi som sa rozviedla s prvým manželom od ktorého mi zostala 15 ročná dcéra. S otcom sa nestretla odkedy mala 12 a zostala som na ňu sama. Pred rokom som si našla nového priateľa s ktorým sa znova cítil šťastná a kompletná ale moja dcéra s tým nesúhlasí. Vždy na neho bola nepríjemná, ignorantská a v posledných mesiacoch sa s nami kompletne prestala rozprávať. Jej nepríjemnosť sa samozrejme podpísala aj na našom vzťahu. Pred dvoma týždňami som zistila že som tehotná čo sa teda do tejto situácie s tínedžerkou absolútne nehodí. Ešte horšie, prestala aj chodiť domov, necháva za sebou nechutný bordel (použité tampóny pri záchode a pod.) a keď ju na to upozorníme začne hádku z ktorej vždy vyjdem ako najhoršia ja.

Strana
z3
pribinak
16. máj 2021

@mamina172 prestala chodiť domov? Akože nepríde domov prespať? A kde je? Stále nie je plnoletá. Si za ňu zodpovedná. Keď sa fláka, tak to teba riešiť, lebo nakoniec sa mize stat, že budete kočíkovať spolu

barbi789
16. máj 2021

@mamina172
Venuješ sa svojej dcére dostatočne alebo ju len podravíš keď príde zo školy a tým to hasne? Lebo ak to funguje takto a tvoja dcéra vidí, že sa viac rozprávaš so svojím novým priateľom ako s tvojou vlastnou dcérou by som sa jej úprimne ani veľmi nečudovala... Snaží sa aj tvoj priateľ s ňou nejako komunikovať či len čaká že za ním príde a bude ho volať "otec". Neviem no, nejak mi to tu nehrá. Chápem že bola mamičkina dcérenka pokiaľ si bola ešte slobodná ale ak má nejaký skutočný problém s tvojim priateľom by ti prvoradé malo byť tvoje dieťa.

stanulienkat
16. máj 2021

No je vo velmi citlivom veku. Puberta v plnom prude a do toho mama po rocnom vztahu tehotna. Dost sa jej meni zivot a nevie to stravit.

gbgb
16. máj 2021

@mamina172 asi by ma je**. Napchaj jej ten tampon do skolskej tasky, kabelky alebo do satnika, medzi sminky.
Asi by som jej ho v amoku nakrutila na vlasy v noci jak natacku.

Nemusi sa s vami rozpravat,ale hygiena ku**!!!!

liljana
Autor odpoveď zmazal
mamina172
autor
16. máj 2021

@pribinak prestala chodiť domov po škole, vráti sa uprostred noci. Skúšali sme aj že by sme ju prišli vyzdvihnúť zo školy ale vždy keď sme prišli už tam nebola. Raz sme aj volali políciu lebo sme sa o ňu báli ale ukázalo sa že bola len so spolužiakmi.

mamina172
autor
16. máj 2021

@barbi789 jasné že sa s ňou snažíme komunikovať, snažíme sa s ňou nájsť spoločnú reč ale ona to proste odmieta

hettinka
Autor odpoveď zmazal
pribinak
16. máj 2021

@mamina172 keby neprisla domov a je večer a neviem kde je, tak vilám políciu aj každý deň. Prísť domov o pol noci? Tak už by sa dvere neotvorili
Začni ju riešiť.

ivca88
16. máj 2021

Začalo to, keď si si našla priateľa? Alebo robila takéto veci aj predtým ?

mamina172
autor
16. máj 2021

@gbgb už som sa s ňou o tom rozprávala niekoľkokrát, snažila sa ju napomenúť aj krikom aj kľudne. Ignoruje to. Jej hygiena je naprosto nulová, chodí aj dva týždne v tom istom oblečení.

mamina172
autor
16. máj 2021

@hettinka snažila som jej vybaviť psychológa ale odbila ma s tým že nechce aby som z nej robila psychopatku že je to úplne normálne správanie.

danielahamar
16. máj 2021

@mamina172 tak toto úplne normálne správanie nie je a veruže ja ako mama by som sa 15r.dieťaťa nepýtala, či chce, alebo nechce, išla by

pribinak
16. máj 2021

@mamina172 toto keby som doma odpapulovala, tak už nie som medzi živými
No nič, posadiť sa so slečnou a dať pravidla. Nedodrží? Smer diagnostický ústav. Tam jej rýchlo úkazu čo je normálne a čo nie

nikyball
16. máj 2021

@mamina172 ona nepotrebuje psychológa. Ona potrebuje vedieť , že stále k tebe patrí a aj bude. Niektoré ženy si založia novú rodinu a prvé deti sú zrazu prekážkou. Možno ju podvedome odstrkujete. Daj jej pocítiť že k vám patrí. Že nebudete rodina len vy traja ale štyria aj s ňou

maximilie
16. máj 2021

@mamina172 tej hygiene nerozumiem. Ved keď si ju od mala pravidelne kupala a chodila v čistom, tak by to malo byt pre nu automatické a prirodzene.
Ja ked som mala svoje dni, tak som to po sebe upratala do novín a do kosa, len aby si to nikto doma nevšimol- bolo mi to neprijemne. Ale nechat to pri WC? To mi príde chore. Tazko uveritelne.
Obzvlášť v tomto veku som sa snažila byt voňavá a čistá. Bud sa vlečie s rovnakymi humusakmi ( co je dosť pravdepodobne vzhľadom na neskorú hodinu kedy chodi domov) , alebo na ni vsetci ukazujú prstom- to ja ta smradlava spindura
To je uz na strednej ci ešte ZS?

elizabet173
16. máj 2021

@mamina172 zrejme to ale nie je len posledným rokom, čo máš partnera. ale začalo takéto správanie už skôr, či? Tvoj priateľ zrejme s vami býva, čo mi príde skoro, vzhľadom na to, že máš pubertiačku, bolo sa s ňou treba veľmi veľa rozprávať, kým sa nasťahoval k vám a o tom, že si tehotná, radšej ani nepíšem. Máš samozrejme právo na vzťah, na vlastný život, ale tvoja dcéra žije s tým, že na ňu totálne kašle jej otec a teraz má asi pocit, že na ňu kašleš aj ty, aj keď to tak samozrejme nie je. Papuľovanie je normálny šport počas puberty, záleží, ako sa k tomu postavia rodičia. Čo sa týka tej hygieny, ako si zareagovala, keď nechala za sebou spúšť prvý krát? Iba si na ňu nakričala, alebo drhla a dezinfikovala celé WC, plus ospravedlnenie?

mamina172
autor
16. máj 2021

@maximilie prvý ročník na SŠ, odvtedy začala so všetkými týmito výskokmi

mamina172
autor
16. máj 2021

aj počas online školy často preskakovala hodiny a robila to isté ako počas normálnej školy

mamina172
autor
16. máj 2021

@elizabet173 mnohokrát to urobila, mnohokrát som sa o tom s ňou bavila. Prvý krát kľdudne, druhý krát tiež a potom mi rupli nervy. Odvtedy to robí ešte častejšie, ako keby jej robilo radosť že sa hnevám

jarmila2010
16. máj 2021

Súhlasím s
@pribinak ...pritvrdila by som a išla sa poradiť do nejakého diagnostického centra...toto nemusí dopadnúť dobre

pribinak
16. máj 2021

@mamina172 ale má to nejaký dôsledok? Ale si len pokricis a tým je to vyriešené?

mamina172
autor
16. máj 2021

@pribinak nie je to také jednoduché. Vždy bola ukážkové dieťa a takmer s ňou neboli žiadne problémy a zrazu toto? Neviem ako sa s ňou mám rozprávať a pomôcť jej keď ona to nechce.

hettinka
Autor odpoveď zmazal
bluka2
16. máj 2021

"som sa rozviedla s prvým manželom od ktorého mi zostala 15 ročná dcéra" možno si to zle vykladam, ale necítis to tak, že ti zostala na príťaž? Ako nejaká krivda? Lebo ak áno, cíti to z teba a v tom môže byť ten hlavný problém, z ktorého vyplývajú tie ďalšie.
Ja mám tiež dcéru z nevydareného vzťahu, ale som sa ňu sto krát rada. Poradiť veľmi neviem, len to tu budem čítať s dufanim, že sa tomuto vyhneme. Držím palce

pribinak
16. máj 2021

@mamina172 nemôžeš jej zázrakom pomôcť ak ona nechce. Len pravidlami, ktoré platia a ona ich musí dodržiavať. To je celé

hettinka
Autor odpoveď zmazal
bluka2
16. máj 2021

@pribinak určite nie len pravidlami, hlavne aj láskou...

mamina172
autor
16. máj 2021

@bluka2 nikdy som o nej nerozmýšľala ako o príťaži, vždy som bola vďačná že ju mám a nikdy som si nemyslela že by som prišla do bodu kde si s ňou nebudem rozumieť a vedieť dať rady

bluka2
16. máj 2021

@mamina172 chápem

Strana
z3