Strava 16-ročnej
Čo zvyknú jesť za deň vaše deti približne v tomto veku? Mám pocit, že dcéra je veľmi málo. Na raňajky asi 90g jogurtu, nedesiatuje, predpokladám, že z obeda v škole nezie takmer nič, keďže vždy príde s tým, že jej to nechutilo, okolo 15:30 nanuk (vodový), na večeru len zelenina s malým kúskom chleba alebo znovu jogurt.
Veľmi držím palce dcérke aj vám!!!
Drzim vam palce. Budte jej velkou oporou a doslova ju nutte do jedla, pozor, aby to nesla hned vyvratit. Sledujte, ze je, co zje a kolko. Bude to dlhy boj, ale date to. My mame 14rocnu, ta chuda a zje hocico, nastastie. Aj ja som bola chuda, aj moji rodicia v detstve, puberte, po 40ke uz sme zacali priberat, hormony, aj strava, pohyb vsetko spolu suvisi. Ai co spustilo, ze sa prestala mat rada, ci chcela sa mat rada chudou ☹ joj, baby, baby, preco chcete byt za kazdu cenu palicky? Ved chalanom sa pacia prave naopak, aby mali za co "chytit". 🙂 uz len na odviazanie som trosku odbocila od temy 🙂
@dominyca9 ďakujeme💕.
Inak ešte som zabudla dopísať, doktorka jej predpísala ešte vigantol, lebo mala nízke hodnoty vitamínu D a peritol na chuť do jedla.
Ja som rada ze ste si slova zien vzali k srdcu a tak zachranili mozno dcere zivot.
Konik este nie je strateny a su tu stale zeny, co to myslia dobre a chcu pomoct♥️
@0silvia0 cvicim - uz 7 rokov (cviky od fyzioterapeuta)... Dodrziavam skolu chrbta (ako si sadnut, lahnut, vstat, zdvihat veci, obuvat topanky... kazdy pohyb mam premysleny... Ziadne ze nieco mi spadne, rychlo zdvihnem). Ale napriek tomu sa to zhorsuje... Tri tehotenstva chrbtici tiez neprospeli, no zvladla som, i ked pri 3. ma dva tyzdne pred terminom seklo v krizoch, lieky som samozrejme nemohla ziadne...
Postupne sa to zhorsovalo, napriek cviceniu... Som presvedcena, ze je za tym to ubudanie svalstva zlou stravou (prakticky mi nema co drzat chrbticu), plus mam vysunute platnicky, takze ma hocikedy znenazdania sekne v krizoch a to je strasna bolest, hned si musim bandaz na krize nasadit. Su dni, kedy sa bez nej nepohnem... Nemozem bezat (co je pri 3 rocnom divochovi nielen obmedzujuce, ale niekedy aj nebezpecne, ked sa rozbehne, kam nema alebo ked spadne a ja nemozem za nim... Lebo ked sa za nim rozbehnem a ma sekne, to mu uz vobec nepomozem... Na rukach som ho nemala odkedy vie chodit 😥...) nemozem nosit tazsie nakupy, chodit na tury a vela inych veci. Mam problem vydrzat sediet dlhsie ako 1,5 hodiny... Cize neviem ani, ako bude s pracou...
Takze: cvicim, nosim bandaz (bez nej ani na krok - ak ju aj nemam oblecenu, tak v batohu musi byt), hrejive masti podla potreby a potom... Lieky, kvanta liekov od bolesti a na uvolnenie svalstva. Pozerala som si vypis z poistovne - za posledne dva roky som mala priemer 100 tabletiek mesacne kvoli chrbtici... Teraz mi neuro predpisala pravidelnu preventivnu liecbu, takze uz som na iba 40 liekoch mesacne cca.
No bez liekov a bandaze v ruksaku z domu ani na krok... Chcem este skusit SM system + som teda zmenila stravu, uvidim, co to po par mesiacoch prinesie
Som rada, ze ste uz nastupili na cestu uzdravenia. Bude to dlhy boj, ale ide o vela a verim, ze ho vyhrate. Budete chodit aj na terapie ku psychologovi? Asi nielen dcera, ale i vy ako rodicia budete potrebovat podporu. Mozno existuju i nejake skupiny vo vasom okoli, kde sa stretavaju deti s PPP, mozno i skupiny pre rodinnych prislusnikov takych deti... Skuste zistit, pomohlo by vam to pripravit sa na horsie obdobia, pripadne dodalo motivaciu, dobre rady tych, co si tym uz presli... Myslim na vas i dceru 🙏
Začala by som zmenou mikrobiomu. Green ways zelený jačmeň. Dávam dcérke nadavkovane v tobolkach, treba veľa piť. Potom jej začalo chutiť viac jest. Ale dávala by som pozor, či toto nie je hlavne psychického rázu a porozprávala by som sa s ňou o tom otvorene a s pochopením...drzim palce.
Drzim Vam palce,len dajte pozor, ked zacne "normalne" jest, aby to nezvrtla na bulimiu. Vacsinou to baby vymenia, okolie ich vidi jest a oni si najdu iny sposob,ako sa zbavit jedla. Caka vas dlha cesta ❤

@elenita ďakujeme🙏