icon

Syn chce byť cukrárom, ako ho presvedčiť?

10. nov 2024

Neviem, či mu to mám dovoliť... Vraví, že je už rozhodnutý, ale podľa mňa je to skôr ženská práca. Bola by som rada keby šiel za murára alebo stolára, ale nedá si povedať... Ako mu to vyhovoriť?

ella1234
10. nov 2024

Si robis asi srandu.
Ty budes zanho robit toho murara ked ho to nebude bavit???
Chod si sama robit murarku.
Prajem synovi nech si ide za tym co ho taha.
Preboha…si jeho mama tak ho podpor a nepodkopavaj mu nohy. Kto iny ho ma v tom podporit ked nie najblizsia rodina??

zuzudrnda
10. nov 2024

Waw, to je úžasné,že vie čo chce, v jeho veku. Pozdravujem, páči sa mi to. Ak to bude robiť so srdcom a nadšením, bude sa mu dariť. Nevyhovarat mu to 🙏 rekvalifikovat sa môže celý život

zuzubb007
10. nov 2024

No a dieťa treba podporiť v tom čo chce robiť, ženská/nezenská podľa mňa práca ako každá iná, neznechut mu sen, ty si presne ten typ ženy, že keby príde chlapec za tebou, že je gay tak aj to mu zatrhnes, no chuďa dieťa

drobec02
10. nov 2024

Môj bratranec je cukrár vyštudovaný ale nerobí to ,robí operátora cnc strojov ale počas sviatkov pečie koláče iba on,☺️

siska53
10. nov 2024

A preco ma robit to, co chces ty? Ide o jeho buducnost. Chces, aby robil nieco, kde bude nestastny? Teba tiez rodicia donutili ist na skolu, na ktoru si ty nechcela alebo si si mohla vybrat taku, kam si chcela ist ty?

lenvam
10. nov 2024

Si robíš srandu nie?! Co by som ja dala za to ze by mi dieťa povedala co chce robiť v takom veku 🤦‍♀️

stefi_k
10. nov 2024

@kitycat je francuz a skolu ma vo Vegas, ale toto su skoly uz pre vyucenych cukrarov..
A pre autorku cukrarina je dost namahava praca, niekrore pozicie su vuac pre chlapov ako pre zeny. Preco ho nechces podporit v tom co chce robit ?

ika11123
10. nov 2024

Ja som cukrárka a v triede sme mali veľa chlapcov

janulik2008
10. nov 2024

@kitycat ja neverim ze existuje nieco co on nespravi 😀 inak na netflixe mal aj "serial" 😀

betulinka1
10. nov 2024

U nas v okoli robia naj top torty chlapi v Topolnici. Mne je napriklad jedno, ci je zena ci muz. Mne to musi chutit. Ak chce, nech ide.

som_realistka
10. nov 2024

Ak Ti ide o okolie a ci je to ženská práca, tak najlepší a najslávnejší sefcukrari sú chlapi.

doriiis
10. nov 2024

Autorka ty buď rada,že syn vie,co chce robiť a na akú školu chce ísť.
Ja mám doma osmaka a už teraz ma vybratu školu a odbor,ktorý chce študovať.
Je to super pocit a úplne bez nervov bude mať tie dva roky čo mu ostavaju

anjelicek26
10. nov 2024

Syn si vybral povolanie, ktore ma perspektivu a buducnost...Dolezite je, ze ho to bavi, ze sa tomu chce venovat. Neexistuju cisto zenske a cisto muzske prace, uvedom sa troska. Su len prace - ktore robime dobre a tie, ktore robime na figu... cely zivot by ti to vycital... keby ho to casom nebavi, moze si spravit hocikedy inu nadstavbu... zivot je dlha doba, aby robil nieco, "lebo mama povedala"...

maryetta
10. nov 2024

Och. Ja mat syna co chce toto tak ho podporim a kuchynskeho robota kupim 🙂
Je uzasne ze vie co chce.
A ja vzdy tvrdim ze chlapi su lepsi kuchari a predpokladam aj cukrari 😉

jumama
10. nov 2024

Vsak si pozri Pecie cele slovensko a bude ti jasne, ze aj chlapi vedia piect a ze sa tym mozu skvele uzivit 🙂

prasiatko30
10. nov 2024

zoznam 7 najlepsich cukrarov na svete
1. ERIC ORTUÑO
2. ALBERT ADRIA
3. NINA MEAYER
4. JORDI ROCA
5. PACO TORREBLANCA
6. KIRSTEN TIBBALLS
7. JOANNA ARTIEDA

Zo 7 najlepsich svetovych cukrarov sú 4 chlapi - kde je napísane, ze cukrarstvo je len pre zeny????????

estellas
10. nov 2024

Cukrárov robia to aj muži, v tom problem nevidím.
Ak to syna baví dlhšie sa o to zaujíma tak prečo nie.
Ak by ho to nebavilo, tak môže prestúpiť na iný odbor v prvom ročníku. Ja by som nešla za murára tak nasilu, ak ho to nebaví.

nykkushka
10. nov 2024

Autorka, že ty sa bojiš ako jeho “ženský” vyber povolania bude vnímať okolie🤦🏽‍♀️? Lebo čo ak si budú ludia myslieť, že je “ teplý” lebo je cukrar, lebo nerobí ťažke chlapské remeslo🤦🏽‍♀️🙄?
Ktovie či by si rovnako chcela zničiť sen svojej dcére, keby chce byť murarka, stolárka, automechanička, ITčkarka…. To je už asi iné, že🤦🏽‍♀️

modrykolibrik
10. nov 2024

Kto je ten chlap na fotke?

jananovotna88
10. nov 2024

Len tak pre zaujímavosť, podiel chlapcov a dievčat v týchto odboroch ako kuchár, čašník, cukrár je vyrovnaný, nie je to už vyslovene dievčenský odbor.
Baby neurazte sa, viem že ste skvelé kuchárky, cukrárky atď., ale keď si mám spomenúť na niekoho úspešného z gastro biznisu nápadne má iba chlap😃

saw_
10. nov 2024

Moja spoluziacka z gympla si po vyske spravila vyucny list v odbore cukrar, aby si mohla otvorit cukraren 😅👌 ma nakoniec taku vyrobu, ze zasobuje cukrarne na okoli.
Autorka, keby si ako dovod uviedla napr mame rodinnu stavebnu firmu, alebo autoservis s 20 rocnou tradiciou, aby to malo pokracovatela a pre syna istu buducnost, nic nepoviem. Ale argument “je to zenska praca” wtf?!

h2
10. nov 2024

@kitycat Amaury Guichon! 😍 To je neskutočné, čo tento chlap dokáže! 👍

aniele
10. nov 2024

@h2 Milujem jeho videá.

h2
10. nov 2024

@aniele Aj ja!

janinah
10. nov 2024

Pred 30 rokmi som mala napadnika cukrara,ale taky,ze chodil po svete po súťažiach,nechápem prečo by to chalan nemal skúsiť.

mariska1989
10. nov 2024

Murár alebo stolár?? Však ty mu chceš dopriať ťažkú manuálnu robotu od toho čo chce on 🙈 ešte pol biedy keby si povedala elektrikár kde by mohol ísť do zahraničia a zarobiť a nenarobiť sa .
Vživote by som svoje dieťa neodhovorila od toho čo sa chce učiť . Ja nechávam v tomto svojím deťom voľnosť . Koľko x sa človek vyučil a nerobil to .

thirstymonk
10. nov 2024

Praca murara zahŕňa zvlacanie sypkych stabebnych hmot. Tie sa vyrabaju zhruba v 20,25,30 a 50kg balikoch. Potom to miesas. Potom to natahujes na stenu. Skus si len vyrovnat beton na dajakej smiesnej 10 stvorcovej deke a prides o ruky.

Murovanie s porfixom - najtazsi porfix 500ka vazi jedno kocka 47kg. A co nosniky? My sme davali traja 440cm nosniky na strop, jeden mal 80kg a skoro sme zdechli. Omietky bolia ruky. Lepit kachlicky je dobry trening na trpezlivosť. Casto sa stava, ze robis kachlicky v byte na piatom poschodi, kde neni vytah ani balkón a musis s kazdou jednou kachlickou a flexou ist dole na dvor to pilit.

Na stavbach si na priamom slnku, na dazdi, aj na snehu. Ci fuci, ci je horuco, to nikoho nezaujima. Ak si na TPP, najskor budes mat tak o 50-100€ viac ako minimalka.

Nemas tucha, co obnasa praca murara. Tak si daj facku a id spat. A rano podpor syna v tom, co chce robit a co ho bavi.

terezkaarthuramax
10. nov 2024

Som milovníčka pečenia a videla som každú časť cukrárskych show pečie cele Slovensko a peče celá zeme. V každej sérii boli i chlapi.
Nemám rada taketo delenie a ani čo sa týka farieb pre baby a pre chlapcov.

vkatush
10. nov 2024

Autorka, pozri si na insta profil Simonkan_
Je to 16 ročný mladý chalan, ktorý varí lepšie ako niektoré dlhoročné gazdinky. Lebo ho to baví. A ten chalan to dotiahne ďaleko.
Ak to baví aj tvojho, on môže byť niečo podobné. Môže to byť v budúcnosti šťastný chlap, ktorý robí prácu, ktorá ho baví, lebo jeho rodičia ho podporovali v jeho snoch.

kitycat
11. nov 2024

@modrykolibrik uz niekolkokrat spominany Amaury Guichon. Jeho cokoladove skulptury su famozne