Syn má platiť 300 eur za stužkovú, na ktorej sa nezúčastní
Dobry vecer!
Dostala som spravu od triednej ucitelky, v zneni, ze kazdy ziak z triedy ma doniest 300E za stuzkovu, ci sa zucastni alebo nie.
V sume 350E je zaratana vecera pre ziaka a dalsich 3 ludi z rodiny, kvety pre ucitelov a este zopar drobnosti.
Moje dieta plus cela rodina sa nezucastni. Ako by ste to riesili? Prosim, nerieste, preco sa nezucastnime. Dakujem
Moja dcéra tiež nejde a nič neplatíme.
Napisala by som jej odpoved, ze moje dieta sa stuzkovej slavnosti nezucastni, preto ani uvedenu sumu neprinesie
Inak je to OFF témy ale je to smutné, že tretina triedy tam ani neplánuje ísť. U nás pred 15rokmi to bola významná udalosť, všetci sme sa na zo tešili, pripravovali sme program hádam aj 2 mesiace, záležalo nám na našej stužkovej... A pritom sme neboli nejaká extra sudrzna trieda, ale na stužkovú sme sa chystali ako jedna partia, bez výnimiek.
Chápem, že niekto môže mať vážny dôvod sa nezúčastnit (úmrtie v blízkej rodine, či vážna choroba, úraz), ale zrejme to nie je dôvod, pre ktorý tretina žiakov tam neide.
Príde mi to smutné....
@zuzana76 Dokonca zakusky a slane maju doniest mamicky napecene. Jedlo je klasika, slepacia polievka a maso na prirodno, hranolky ryza (menu moderne pred 20 rokmi, ale ok) a polnocna kapustnica. Maximalne 25E/osoba, to znamena 100E jedlo. Ucitelov bude max 15 aj s vedenim skoly, takze naozaj nechapem.
Jasne ze nic neplat...slusne napis ze nemas dovod platit kedze sa nezucastnite...a take sprostosti ze sa mas skladay na dj, salu a ppod ani necitaj...je jasne ze sa skladaju len ziaci ktory na stuzkovu idu...nie je dovod aby sa na to skladali deti co tam nejdú
Nebola som. Neplatila som. ;D
Neries, neplat, vyriesene. Zbytocna tema🤦♀️
To chceli aj odomňa keď som chodila do školy že keďže nejdem na stužkovú a moji spolužiaci platia 450eur každý,tak ja musím dať 150eur na stužkovú..veľmi rýchlo sa zvolala triednicka hodina kde sa so mnou hádali a zakončila som to tým,že ich môžem ebať aby som ja platila za niečo čo sa mňa ani netýka..takže určite nič neplatiť na ich rozmary,aby oni mohli míňať ako zmyslov zbavení a za cudzie peniaze..nie každý človek je na takéto šarády ako je stužková..ja som si stála za tým že nič platiť nebudem a je mi jedno čo si hovorili..logika nepustí : NEJDEM,NEPLATÍM 🙏
Ja mam 45..na stuzkovej sme so spoluziackou nebilolu nic sme neplatili...nwch platia ti conidu co tam budu jest budu tancovat forit sa. Ze udalost tie trapne programy ci tam sa robia. Nebola som a nikdy som nelutovala
@bolarazjedna ja som nešla a nemala som náladu ísť s ľuďmi ,ktorí ma šikanovali a v ťažkej situácii,kedy sa moji rodičia rozvádzali,stále sme boli na súde pre všeličo a ešte mali tú drzosť pýtať si peniaze za stužkovú na ktorú som nešla ,práve kvôli ľuďom na čele s triednou učiteľkou ..nič som nedala a nič by mi ta stužková ani do života nedala..som rada že som na nej nebola,ušetrila som si nervy,čas a aj peniaze 😅 a v dnešnej dobe kde je šikana bežná ,nie len naživo ale aj cez internet ,tak sa nečudujem že toľko ľudí nechce ísť na stužkovú a tváriť sa že je v školách všetko ok ..doba sa zmenila a aj mladí ľudia 😔
Aj u nás musia platiť všetci, aj ktorí nejdú. No nie tak vysokú sumu. Oni prispievajú na dary (kvety) učiteľom až tej sumy sa financuje aj občerstvenie na maturity, takže tu časť platia všetci. Poplatok za sálu a večeru sa na nich nevzťahuje, všetko ostatné okolo toho áno. Treba si to vydebatovat s triedou učiteľkou. A ešte u nás museli už v septembri v treťom ročníku nahlasovať, ktorí sa zúčastnia a ktorí žiaci nie. Kto zruší naposlednu chvíľu má proste smolu, keďže všetko je dopredu objednané.
Akčné mamičky presadili, akčné mamičky nech zaplatia. 100€ stoji jedlo a za čo je tých zvyšných 250€, ako prišla k takej sume? Mohla by to aspoň vysvetliť.
sa hras na nieco, co nie si… 350 je vela penazi…
A takisto nechápem prečo tam. Ma. Byt 15 učiteľov, ved toľko predmetov ani nie je.... My sme mali 5 ci 6 učiteľov aj s riaditeľkou. Keď stužková nebola a akčné mamičky si presadili tak nech si to zaplatia tie akčné matky
Podla mna je dobra blbost ze sa maju skladat na spolocne vydavky aj ti co nejdu. Ked su spolocne nech sa rozdelia medzi tych co tieto spolocne sucasti stuzkovej budu vyuzivat a nie zdierat druhych. Predstavte si tie co to tu obhajujete ze sa zorganizuje stretavka na ktoru nepojdete, vasi spoluziaci tam pojedia, popiju, daju kvety a dar triednej a vam potom poslu ucet s ciastkou na zaplatenie, kedze stretavka bola pre vsetkych, vy ste sa rozhodli neist ale zaplatit svoju cast napriek tomu mate?
Prinajmenšom by som chcela vedieť ako sa dopracovali k sume 350€ - podrobný rozpis nákladov. Ak sa "akčné mamičky" rozhodli, že kúpia triednej ako dar napríklad pobyt či dovolenku, tak si to mali dať najskôr jednohlasne schváliť.
Nic by som nezaplatila.To nie je povinnost.Prvy krat pocujem taku debilitu, ze ci ide alebo nejde bude platit.🤦♀️🤣Poznam par deti co tiez sa nezucastnili a nic neplatili. A nik to neriesil,lebo nebolo preco.
@bolarazjedna však ona a jej dieťa tu sálu, DJ a iné využívať nebude, platiť nemusí. Ja sk si zaafila len stužku, pohár spomienkový a darček pre učiteľa, zvyšok nech si delili ako chceli, nebol to môj problém.
síce je to pekných pár rôčkov ked som maturovala ja,ale u nás kto by nešiel tak by ani neplatil.Síce nakoniec sme išli všetci ale nechápem, ako môžem dačo uhradiť ked sa tam ani len nezúčastním.Sila toto
Ani moj syn nebol a neplatil- teda platil za pohar ktory potom doma hodil do kosa. Dve zelene stuzky bez ktorych by nemohol ist k maturitam🤦♀️ a kytice pre triednu a riaditela- asi 35€ spolu.
@bolarazjedna prepac to co je za logiku ze zvysi sa naklad jednotlivca.
To aj ked dieta nejde na skolsky vylet mu daju zaplatit ,,fixne,, naklady na bus apod.?lebo ved to sa pocita na triedu? Ci kino?vystupenie? Aj ked si 5ti tvoji susedia daju vymienat dvere tak sa im poskladas na technika a vyjazd-lebo ved to su ich naklady fixne a bolo by nefer keby sa nato skladali? Ved tam nejde nikto tak preco by mala platit,toto je asi jeden z najvacsicj nezmyslov ake som pocula za poslednu dobu.
@dzulli1980 prosím čítajte s porozumením... Však autorka píše, že sa nevyjadri, prečo nejdu... Však je to jej vec
@bolarazjedna na stuzkovej som bola a uprimne, islo o zbytocne vyhodene peniaze. Museli sme pripravit trapny program, zopar ludi to pretrpelo, zopar ludi, co sa rado bavilo, si to uzilo. Uzitok do zivota = ziadny.
A tiez patrim k tym nechapavym, ze ked sa nezucastnim nejakej party, tak preco by som sa mala skladat. To ze to navysi vydavky ostatnych - hlavne v tomto pripade, ked za salu a tusim fotografa neplatia? Preco by sa mala skladat na jedlo cudzich ludi a to len preto, ze par zabavy-chtivych mamiciek sa rozhodlo usporiadat zrusenu stuzkovu.
Cize rozhodnem sa ist na lyzovacku do zahranicia, pozvem polku cinziaku, nebudu chciet ist, ale peniaze budem od nich pytat. Chcem ist = platim. Nechcem ist = neplatim za cudzich.
Ešte som v živote nepočula väčšiu sprostosť, akože niekto, kto nejde na stužkovú ma platiť za sálu, fotografa a dj. Ženy však už rozmýšlajte trošku. Sálu, DJ, fotografa a jedlo platia tí, čo tam sú a reálne to využijú. Nie tí, čo nejdú. Ten, čo nejde si zaplatí stužku, oznamká, prispeje na kvety, darček pre učiteľku. Aj to nemusí, keď nechce alebo nato nemá. My sme sa 4 roky skladali ročne po 100€. Na stužkovú sme mali v roku 2009 400€ každý študent. Sumu za sálu, dj, kameramana, kvety, dar pre triednu sme rozrátali medzi všetkých, zo svojho zvyšku si každý zaplatil jedlo za počet ľudí, ktorí mal. Zostali nám peniaze na celé dozvuky po stužkovej celý víkend na chate aj a jedlom.
Oznamká, stužky, občerstvenie a kvety na maturitu sme platili osobitne.
Mali sme na stužkovej triednu, riaditela skoly a 2 majsterky. Keby sme pozývali všetkých učiteľov, tak sa ani nezmestíme, ani nedoplatíme.
@bolarazjedna a načo má platiť za sálu atď keď tam nebude? A je to každého osobná vec prečo nechce ísť.

Jasne že nič neplať (nevidím jediný dôvod prečo by si mala), slušne jej napíš že vy peniaze prispievať na stužkovú nebudete. Ak by to ďalej riešila tak by som šla smer riaditeľ.