icon

Tehotná 16 ročná dcéra

8. aug 2021

Vcera som sa dozvedela "skvelú" novinku že budem babkou... Aj by som sa tešila keby dcéra nemá len 16 rokov. Úprimne oblial ma studeny pot a prišla na mňa panika co teraz. Na druhu stranu som rada že sa nam dcera zdôverila ako keby situaciu riešila sama a urobila niečo čo môže neskôr ľutovať. Asi sme zlyhali ako rodicia keď sme jej neprizvukovali dostatočnú ochranu. Dcera si chce zrejme dieťatko nechať, my s manželom sme určite za ponechanie veď nejako bolo nejako bude. Len ma mrzí ze "si pokazila" zivot ked to musím tak hlúpo napísať ma len 16 este je na gymnaziu, ten jej priateľ má 18 takže obaja študenti ach veľmi zla situácia

elizabet173
8. aug 2021

@annamalaga výchovu mal, veľa sme sa rozprávali, aj o tom, aby mal prezervatívy pre istotu vždy so sebou. Ale nebúcham sa do pŕs, napriek všetkému sa stať mohlo, nei je to len o výchove. A je dobré, ak sa k tomu zodpovedne stavajú obaja, aj chlapec, aj dievča, potom aj keď jeden v zápale vášne na ochranu zabudne, je tu ten druhý, aby ho vrátil do reálu. Inak, ako vieš, že môj syn je pracovitý? 🙂 Ale áno, je. No do zahraničia nemusí ísť každý. Synov kamarát je automechanik a príjem má viac ako slušný. Skús zohnať dobrého stolára. Skoro nemožné. Nikto dnes nedokáže predpovedať, ako sa mladý pár zhostí rodičovstva, to ukáže čas

poopsie
8. aug 2021

@annamalaga tak ty nemáš dieťa a rozdávaš rozumy? Asi si cvrknem... nemáš toľko peňazí aby si mala dieťa (lebo v tvojich očiach je to evidentne o prachoch) ale vieš ako vychovať a všetko okolo👏👏👏👏máš školy... Len škoda, že z koho/ z čoho, s kým /s čím ťa v nich nenaučili... Vieš ho*no o materstve a dúfam, že to dieťa ti bude tak ľahko dopriate 🤞lebo také ako ty si zaslúžia pár faciek od života... Aby si dokonca života pamätali, že dieťa je dar a plánované rodičovstvo je niekedy nemožné

annamalaga
Autor odpoveď zmazal
annamalaga
8. aug 2021

@elizabet173 no keď ma mamu sikovnu gény 🤣🤣. Už sa nejdem vyjadrovať , lebo ja som neschopná a dávam rozumy ženám , čo v živote si same zarobili na dom, majú partnera a vieš atd atd. Nemám nič , ale ani nemusím okrem toho že nemám nič , nemusíš mi rodičia strážiť dieťa. Aspoň to.

annamalaga
Autor odpoveď zmazal
ave_eva
8. aug 2021

Všetky sa tu hádate , len maminka 16 ročnej mlčí ;))

derdia
8. aug 2021

Zeny popravde vam poviem, ze toto je jedna z najhorsich moznosti ktore sa mozu 16 rocnemu dievcatu pritrafit do zivota... Ano dieta je dar. Je dar ale nie kniha, ktoru tam polozim, ked sa mi nebud chciet... Nie mobil ktory vypnem a oddychnem si. Nuz dievca, teraz bude zaujime nejaku tu dobu, lebo ved je tehotna takze vaaaau....
Ale ked pride po porode, bolave prsia, prebdene noci, nie vmeste s kamoskami, ale s babatkom placucim v naruci.... Nuz dievca bude plakat... Plakat a plakat.. A aj ked saozno bude tvarit, ze je to vseeeetko skvele.... Nie nie je. Pretoze ono mala mat teraz nohy na stalo a bezstarostnost v rukach... Toto je pre mna jedna velka tragedia... Obrovska.
Nuz ale tak presne ako mama napisala... "pokazila si zivot"

poopsie
8. aug 2021

@annamalaga ja som nepísala o tvojej chorobe... Ale s akým gerojstvom si písala o tom, že ty by si to nespravila...naozaj sa okolo teba v 16 točili aj chlapci? Asi ani nie... Máš manžela? Neporovnávaj neporovnateľne ✌️ja mam taký dom ako ty... Len s tým rozdielom, že sme ho postavili vlastnými rukami s manželom... Nepadol nám do otvoreného náručia... O to lepšie, že moje dieťa má mladých starých rodičov - nevešiame im ju na krk... Niekedy mám pocit, že s nimi máme striedavú starostlivosť.. Chcú sa jej venovať a majú na to energiu... Lebo našej 77 ročnej starkej by som ju určite nedala

danculka25
8. aug 2021

Tiez som otehotnela v 16 a rodila 3mes pred osemnastkou. Len som nemala to stastie na rozumnych rodicov. Dnes ma najstarsia dcera 20 a je stastne zasnubena. Z mojho pohladu hlavne ju nenutte do svadby, mne toto pokazilo zivot,nie dieta. Dieta je totiz darom, nie trestom. A. Ked ma dcera chapavych a lubiacich rodicov, spolu to zvladnete. Aj skola sa da dokoncit. Drzim silno palce

loginexistuje
8. aug 2021

@derdia ale nikto tu nepose ze to je skvele ze 16 naska otehotnela ani ze to bude prechadzka ruzovym sadom atd to ze to bude narocne pre vsetkych a ze mozno ten vztah ani nevudrzi ze bude potot krv kvoli skole a vela veci sa bude musiet vzdat je jasne
ale opakujem tragedia je ked mas 16 nastku a cakas na vysledky histolky po odbere zo stitky co je to zhubne ci nezhubne a toto su tragedie
ako urcite by som ju nepochvalila velmi tvrdo by som trvala na pravidlach nenitila ju ale do svadby ale zasa by som ju netlacila k radikalnym rieseniam

annamalaga
Autor odpoveď zmazal
annamalaga
8. aug 2021

@danculka25 klobúk dolu. Zvládla si to super.

annamalaga
8. aug 2021

A autorka sa očividne asi potrebovala zabaviť na komentároch !!! Možno je to len fiktívna téma. Už tu je za posledný týždeň takých tém dosť.

poopsie
8. aug 2021

@annamalaga tvoja triedna chata bol asi zážitok na celý život... Ja som nebola na žiadnej triednej chate, žiadna sa nekonala... A teda vôbec to nieje mierka pre šťastný život, či super pubertu...

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
marfikchov
8. aug 2021

@ptmt1011 ak mám 10 vš, tak asi aj ten plat mám adekvátny, a keď si tu blbú žiarovku neviem vymeniť, zaplatím niekomu menej vzdelanemu, ktorý to urobiť vie?!?!?!

annamalaga
Autor odpoveď zmazal
littlebubble
8. aug 2021

@annamalaga Odborna skola ma vyucny list? Nie kazda odborna skola je byvale uciliste :D.Len tak pre info.

4 rocne odbory mavaju len maturitu a nic viac a uz davno to nie je tak, ze sa zamestnas len vdaka papieru.

annamalaga
Autor odpoveď zmazal
annamalaga
Autor odpoveď zmazal
annamalaga
8. aug 2021

A ktovie, či nechceli ísť na tu VŠ.

sasa1310
8. aug 2021

@annamalaga gympel má len dievča. Nikde nepíše, že aj chlapec. Okrem toho, to je pekné, že poznáš x ľudí s VS, ktorí sa majú super. S VS by sa mali mať super všetci, no nie?

annamalaga
Autor odpoveď zmazal
annamalaga
Autor odpoveď zmazal
littlebubble
8. aug 2021

@annamalaga Tak pojde robit nieco ine 🤷.Aj ja robim nieco ine.Aj moj muz robi nieco ine nez studoval.Dorobila som si vzdelanie a to robim.Keby som chcela robit to co mam vystudovane tak by som toho musela vela dobehnut v technologiach.Skola mi nestacila a zistila som, ze to robit ani nechcem.

Viem minimalne o 2 ludoch ktori si dorabali k VS ucnovku a dalsiu maturitu aby mohli robit to co robia a titul v zivote nepouzili.

Niekedy ti zivot tak zamiesa karty, ze sa ocitnes uplne inde nez si cakala a mozno sa aj najdes v inej oblasti.

Nespoliehaj sa na to, ze kazdeho po skole niekde cakaju.Kolegyna tak po VS zistila, ze si zvolila zle a nikto na nu nikde necaka.

littlebubble
8. aug 2021

@annamalaga Ak by tak strasne chcela ist slecna na VS tak by ani nerozmyslala, ze si to dieta necha.A mozno tam raz pojde, zivot sa nekonci 30tkou.Casu ma dost.Je len na nej ci chce na sebe pracovat.

annamalaga
8. aug 2021

@littlebubble veď uvidíme. Len ja si skôr myslím , že niekto tu založil diskusiu , aby sme sa vadili jedna cez druhu a stále žiadna odozva autorky. Dúfam , že nám objasni , aký postoj ma dcérin kamoš ku tejto situácii.

janulik2008
8. aug 2021

@annamalaga a ja ti poviem aj C. Malá bola s nami 6 rokov dokola som počúvala každý deň NANA NANA NANA. Sestra vzala malú a šli do CZ vrátia sa koncom mesiaca a tak ako mi to NANA NANA liezlo krkom tak mi to chýba. Chýba mi neporiadok dokonca 😁 prvý deň keď šli som revala lebo veď tak ticho tu je atď. Ja tiež nemám deti ale malá nás veru naučila teda aspoň mňa že deti to není pre mňa hoc ktovie jak to bude v budúcnosti 😁
V každom prípade je to dieťa hoc nečakané ale milované. Sestra si spravila učňovku aj maturitu aj s malou 🙂 takže nie dieťaťom nekončí život ;)