Zapájanie sa rodiča do konfliktov v škole
Ahojte, syn nastúpil na strednú školu, sám si ju vybral a aj sa mu tam páči. Tento rok ale na tú školu nastúpilo veľa ukrajinskych detí a aj u neho v triede ich je večšina. Ale aby sme sa rozumeli,toto nie je problém. Problém je skôr to, že rozumejú veľmi málo po slovensky čo samozrejme znamená, že na hodinách nerozumejú a viac menej sa zabávajú a vyrušujú. A tak to bolo aj na jednej z hodín kde sa ani po niekoľkých upozorneniach učitela nestíšili a keďže syn cez ich vyrušovanie zas nepočul učitela, tak im povedal aby boli ticho. A domov prišiel s pismenom z na mikine,nalepenom lepiacou páskou na chrbát. V škole si to nevšimol až doma. Manžel bol vytočeny do nepríčetna a ja som sa snažila situáciu ukľudniť. Všetci vieme čo to písmeno v dnešnej dobe znamená a tiež ma napadlo, že ak by si to všimol nejaký spolužiak, ktoremu zomrel kvôli vojne nejaký príbuzný , mohol vzniknúť konflikt. Syn samozrejme nevie kto to spravil a ja z toho tiež nechcem robiť drámu. Budem informovať učiteľku, že sa niečo takéto stalo a synovi som povedala aby bol viac všímaví na svoje oblečenie. Všetci sme boli deti, všetci sme vyvádzali, vyrušovali ale všetko má svoje hranice. Bohužiaľ niektoré deti dnes hranice nemajú a táto konkrétna situácia mohla ohroziť moje dieťa. Moja otázka je ako veľmi sa zapájať a chcieť riešiť podobné konflikty a či vôbec ich riešiť. Samozrejme musia sa naučiť riešiť si veci medzi sebou,ale v tomto prípade je to dosť ťažké kvôli komunikačnej bariére
@777januska777 frustrovaní? Ale prosím ťa. Nevychovanci sú to.
@anonym_e7e399 podla teba ja si to ale nemyslim. Ludia su zlozitejsie bytosti.
@anonym_e7e399 podla teba ja si to ale nemyslim. Ludia su zlozitejsie bytosti.
@777januska777 ľudia sú práveže jednoduché tvory. Tým deťom je to jedno. Nemajú tu rodiny, dozor nad sebou. Vzdelanie je im ukradnuté.
@777januska777 ľudia sú práveže jednoduché tvory. Tým deťom je to jedno. Nemajú tu rodiny, dozor nad sebou. Vzdelanie je im ukradnuté.
@anonym_e7e399 no nie su. Ludia su zložiti, ovplyvnení množstvom veci. My to vidíme tak jednoducho, ale nežijeme ich zivot. Byt dieťaťom bez rodičov by isto nikto z nas nechcel.
@marley3 syn sa ako zatial citi. nebrani sa ist do skoly?
@jurly zatiaľ to vyzerá, že to bol naozaj len ojedinelý incident. V škole sa mu páči, nemá stresy,teda okrem pisomiek čo ho čakajú budúci týždeň 😁 Ako som už spomínala, rozdelili sa dve skupiny, slováci a ukrajinci a každý sa baví so svojimi 🤷 Tak sa to možno vyrieši samo tým, že si presadne do prvej lavice, bude sa sústrediť na učitela a ak budú vyrušovať,nebude upozorňovať ich ,ale učitela aby s tým niečo spravil on 🤷
@777januska777 frustrovaní? Ale prosím ťa. Nevychovanci sú to.
@anonym_e7e399 presne tak, nemajú respekt v sebe zvnutorneny. To je ta prísna vychova, vynútený respekt k autoritám, poslušnosť na slovo… a keď nie sú prítomné tresty, dozor nad nimi, tak sa nevedia správať.

@jurly nič, telefónne číslo na učiteľku nemám, takže som jej cez víkend písala na edupage,ale ešte sa neozvala
@marley3 syn sa ako zatial citi. nebrani sa ist do skoly?