Znížená známka zo správania kvôli tetovaniu
Ahojte.Dcéra má 17 rokov chodí na hotelovú akadémiu a nedávno si dala tetovanie na ruku.Možno ma niektoré mamičky odsúdia ale ja som jej to dovolila.No problém je v tom že sa na ňu vykričal riaditeľ školy a povedal že bude mať 3 zo správania.Má nato právo?Veď je to jej vec čo robí so svojim telom.Inak je výbornou žiackou.Minulý rok skončila s vyznamenaním mala samé 1.A mňa si dal predvolať do školy a ja neviem ako mám reagovať.
@lenka3008 Mne sa tetovanie nepáči a som zásadne proti nemu. Ale!!! Riaditeľ nemá právo zasahovať do tak osobných vecí ako je tetovanie. Navrhnúť 3 môže, ale pedag. zbor by mu to nemal odsúhlasiť. Ak áno, je to na trestné oznámenie, prípadne súd. Mala by si za riaditeľom zájsť a porozprávať sa o tom. 🙂
@budemmamina lenže tu nejde o šéfovho šéfa - ale matka a šk. poriadok. To sú dve rozdielne veci. V prvom rade matka spravila chybu a to by si mala priznať a nie hneď vyskakovať.
@lenka3008 Ak existuje bod v školskom poriadku, ktorý zakazuje dospievajúcemu si "ozdobiť telo" tetovaním , tak ten školský poriadok je hlúpy a skosnatelý, iné je ak by tetovanie bolo typu napr. hakovy kríž, , vulgárnosť..., teda problémom by nemalo byť tetovanie ako také, ale čo zobrazuje.
@lenka3008 ahoj, ja som proti tetovaniam,ale!!!
Riaditel nema pravo vrieskat aj keby to bolo v skolskom poriadku a za druhe uz vobec nesmie chciet aby mu nejaky ziak ci ziacka ukazovali nejake casti tela! Na toto by som sa pri rozhovore ak by bol ku Vam neprijemny zamerala.
Ak dcera porusila skolsky poriadok,ma byt napomenuta, rodic upovedomeny a pri dalsom poruseni dvojka zo spravania. Trojku nechapen- ak ma riaditel zly den a nevie sa ovladat tak je hold na zlom mieste…
@lenka3008 Ako vidím, je tu veľa obmedzených a zastaraných názorov, podľa ktorých tetovanie nosí len basista.. Ja som mala tetovanie k 15tke na narodeniny pred 15timi rokmi.. Neučila som sa na 1 a aj tak mi nikto ani mäkké F nepovedal.. Neviem čo síce školský poriadok, ale riaditeľ nemá čo po nej ziapať... A len tak mimochodom, sám bývalý minister školstva má potetované ruky a nikto sa z toho nepototo..
@sergejj ty si asi riadne stary dedko s takymito nazormi :D je len minimum muzov kt. sa tetovanie nepaci, nakolko je mozno este viac potetovanych muzov ako zien :D uz je to v spolocnosti norma. Aj velki manazeri najvacsich firiem maju tetovanie.
Autorka, riaditel je magor, vysvetli mu to, mozno sa porad s pravnikom najprv. Drzim palce
@matussara To isté mi napadlo, že koľko žien si hneď myslí, že niekto vekovo mladší musí určite klamať a prifarbovať... A pritom v dnešnej dobe sú stále učitelia, ktorí sa správajú mimo svojej kompetencie a vybijaju si svoje komplexy.😀 Ale keď povie dospelá osoba tak zrazu každý si je istý, že vraví pravdu..
@kvetinka75 Tu nejde o vyskakovanie.Ak by som vedela,že to spôsobí také problémy určite by som jej to nedovolila a viem,že moja dcéra by to pochopila a počkala.No ani ma nenapadlo že z toho bude také halóó kedže v dnešnej dobe má tetovania skoro každý v jej veku a ako vravím nieje jediná na škole.Sú tam aj také decká ktoré s tetovaním už na školu nastúpili.Tak ma prestaňte tu označovať ako zlú matku ktorá nerešpektuje pravidlá školy.Ďakujem
@lenka3008 nikto ťa neoznačil že si zlá matka. Jednoducho si mala myslieť na šk. poriadok, či je to povolené a čo to môže obnášať ak ho porušíš. Spravila si chybu, ale keď n ejde o život, nejde o nič. -Treba si to vydiskutovať s riaditeľom alebo učiteľkou - čo už si spravila, Vec vybavená. Ako sa hovorí, každá akcia má svoju reakciu, takže odozva sa dala čakať. To že riaditeľ mal zlý deň - tiež si treba s ním vykonzultovať. Chyba na jednej aj na druhej strane.
@lenka3008 Si dobrá mamina, nerozumiem tomuto návalu toho, že to je chyba. Nie, nie je. V dnešnej dobe nikto normálny tetovanie nerieši. Možno až pri nejakom "extréme" kedy má človek už aj tvar a zvyšok tela.
Tiež sme mali v školskom poriadku ohľadom tetovani a nikto ale že nikto to nikdy neriešil. Nemali by sme mať ani inej farby vlasy a boli baby čo chodili s farbami dúhy na vlasoch.😀
Ten školský poriadok je z roku pána a často nemá reálne dôležité body spomenuté a nevedia stále ako riešiť sikanu, ale nejaké tetovanie slečny je najväčšou kauzou. Pobavilo. 🤣 Vďakabohu, že na mojej bývalej škole sa mladí mohli sa cítiť slobodne aj zmenou farbou vlasov alebo testovaním a nikdy ich nikto zo školy neurazal. 😉
Dcéra nech doštuduje a táto skúsenosť ju iba naučí, že niektorí ľudia stále budú mať predsudky, no nesmie sa nad tým pozastaviť.
Nenapadlo by ma, že sa na strednej v 17 ke bude robiť takéto haló okolo tetovania. Na mojej strednej to teda nikto neriešil, a mala som ich už pár.
Jediné čo ľutujem, že ma rodičia nepodporili a robila som to potajomky u hocijakého tatéra. Ak moja dcéra bude chcieť tetovanie, čo viem, že bude chcieť, lebo to ospevuje už teraz, určite ju v tom podporím, a pohľadáme skvelého tatéra aby to neskôr neľutovala - nie tetovanie, ale štýl, tvar a spôsob tetovania. A usmerním ju, nech si na začiatok dá niečo menšie, minimalistické. A časom uvidí, akým smerom a aký štýl sa jej bude páčiť 🙂
@kvetinka75 ved citaj po sebe ,,porozumenie k comu??,,ze taky kuchar potetovany nedodrziava hygienu,,??,,ci k comu to bolo mierene
@lenka3008 Moja dcéra chodí tiež na hotelovú, teraz maturuje. Nesmú mať žiadne viditeľné tetovania, žiadne piercingy, dredy vo vlasoch a podobne. Je to škola, ktorá to proste vyžaduje. Deti sa tam učia povolaniam,pri ktorých budú napríklad prezentovať hotel, firmu a pod. Dcera ma tiež tetovanie na ruke, ale je na takom mieste zdola, kde ho nie je bežne vidieť, ani keď ma krátky rukáv na košeli. Ak je tetovanie vidieť, už to žiaľ môže byť problém. A myslím, že oni to majú dane aj v školskom poriadku.
@natasha1988 je mnoho takých povolaní, proste kde niečo také ako tetovanie proste byť nesmie. Tu bola zjavne chyba tá, že sa nerešpektoval školský poriadok, v ktorom to isto bude napísané, inak by len tak za to riaditeľ nemohol znížiť známku zo správania
@mimka1402 citit sa slobodne??dnesna mladez ma slobody az az.. Potom to na svk tak vyzerá, ze deti uz na skolach absolutne nevnimaju autority a pravidla... Vidiet to aj teraz napr. ked sa chlapci do skoly maľujú, lebo sa nevedia zaradiť kam patria....kde sme sa to dostali, ked je uz kolko vlastne pohlavi?? V zivote nech si robia co chcu, ale v nejakych inštitúciách ako skola by sa mali dodrziavat urcite pravidla...
@trgypadl Z teba srší taka zakomplexovanosť jasne hneď treba spomenúť ľudí s inou orientáciou.😀 Ja len fakt nechápem čo ti má prekážať či niekto má mejkap alebo nie. Mne to žiadnym spôsobom neublížuje a fakt mam v živote lepšie veci na práci akoby som mala hodnotiť životy iných. A nie, nevidím v tom problém. To, že ty si myslíš, že máš právo určovať kto sa má ako obliekať alebo prezentovať vraví len o tebe. Mne človek s mejkapom nevadí a ani keď je homosexuál a nie hetero, pre mňa je to stále človek. Rozlišujem ľudí na dobrých a zlých a ci ma tetovanie alebo piercing, nič na mojom nazore nemení.
@a_adamcova som toho istého názoru, tiež ak bude dieťa chcieť pierc., tetovanie , sme sa otom bavili, že príde za nami a mi jej poradíme, vybavíme, usmernime. A to ma malá ešte len 9 😁, ale tak teraz fičí na tetovačkach cez leto.
No išla by som tam, ale neohanala sa právom robiť si co chce s vlastným telom. Dcéra to nemá v škole pretrcat. Ja som z gympla kopa ludi tam tetovanie mala, vtedy koderne na nohe, krížoch a nik neriešil a nik netušil. Čiže išla by som tam, z3 jednak to nemá na exponovaných mieste, je to vzorná žiačka, pretrcat to nebude a ty s tým súhlasíša vlastne uz sa s tym robit vela neda a teda ak je to v skolskom poriadku tak ta mrzi, ze ste to opomenuli... Na druhej strane by som mu naznacila, ze vyziapavat sa na študentoch v dnešnej dobe nie je veľmi tolerovane.
A tiež neviem, ak je taká vzorná, 3ka hneď a len tak sa mi nezdá velmi. Kto vie ci to bude len toto.
Môj názor na tetovania v mladosti je v žiadnom prípade ( ako som kedysi niekde čítala, kto by si lepili nálepky na Ferrari:D??), ale to je úplne nepodstatne teraz. Kto chce nech si dá aj cele telo. Fakt je ze teda spolužiačky dali nemalé prachy na odstránenie týchto pochabosti z mladosti :D
@kvetinka75 Zaujal ma nazor, ze sa treba na tetovanie pozriet z hygienickeho hladiska. Ak ma skola pravidlo, ze ziadne tetovanie a dlhe nechty, ok, asi vedia preco. Ale uplne vazne a bez akehokolvek rypania sa pytam, v com je tetovanie nehygienicke, ved nespadne do jedla ako vlas, ani sa z neho neprasi, neleje 😀 Mne osobne sa nepaci, ked su ludia pomachleni, ale ani mi nikdy nenapadlo to riesit a kazdy nech si da, co sa mu paci, neznizuje to predsa jeho profesnu a ludsku hodnotu.
@mimka1402 mne neprekzaju ani ludia s inou orientaciou, ani s tetovanim, ani s makeupom, ani s piercingom, ale mala by sa niekde najst miera, za dieta na SS do 18ky je stale zodpovedmy rodic..rodicia uz teraz niekedy nevedia usmernit svoje deti... Potom to tak vyzera.... Dovolim si tvrdit, ze na skolach je uz riadny bordel.... A ako som pisala vyssie pre mna za mna vonku nech si da aj sacok na hlavu, ale v nejakej inštitúcii by sa mali dodrziavat pravidla... Aj do divadla ides oblecena ako znas za vhodne?? Aj na svadbu?? A podbne???
@sergejj videl si nasich kucharov? Teda tych s nalepkou sefkuchar ? 99% z nich je potetovanych- cele ruky. Ked ich vidim v tv prejde ma chut.🥴
@trgypadl U nas na ZS chodi kocka, je v 5.triede, ma z kazdej strany po bokoch vyholenu hlavu, v strede vlasy zafarbene na fialovo, kruzok v nose, ako kravicka pekne cez stred, nosi vojenske boty. Ucitelia mlcia. A pritom tato kocka by mohla byt modelka, vysoke stihle dievca, ma krasnu sumernu tvar, velke oci, vobec neviem, co ju k tomuto vedie, ze sa takto "dodrbka", snad ju tieto pubertalne ulety prejdu. Takze ano, na skolach zacina byt "Amerika", co je fakt skoda ☹
@adrianka2606 😔a to nie je, ze by som bola zakomplexovana, ale co moze vediet take dievca v 5 ročníku, rodicov ma kde? Kde je jej detstvo?? Toto je detstvo??

@veronikastrickova mne sa napríklad hnusia muži s bradou, a teda čuduj sa svete ešte ani jeden čašník sa nešiel kvôli mne oholiť, aj keď neustále hrozí, že mi tie chlpy spadnú do jedla 😡 hrozný tento svet! ✌️ …je veľmi ťažký život, ak súdime ľudí podľa vzhľadu, ale to asi vieš, že?