icon

Znížená známka zo správania kvôli tetovaniu

lenka3008
16. jan 2023

Ahojte.Dcéra má 17 rokov chodí na hotelovú akadémiu a nedávno si dala tetovanie na ruku.Možno ma niektoré mamičky odsúdia ale ja som jej to dovolila.No problém je v tom že sa na ňu vykričal riaditeľ školy a povedal že bude mať 3 zo správania.Má nato právo?Veď je to jej vec čo robí so svojim telom.Inak je výbornou žiackou.Minulý rok skončila s vyznamenaním mala samé 1.A mňa si dal predvolať do školy a ja neviem ako mám reagovať.

miaka2
17. jan 2023

@veronikastrickova fiiiha to ste riadne takuto obsluhu poslali prec, ze poprosim niekoho ineho lebo mate tetovanie? Ci co je u vas dotetovani dopiercongovani clovek🤣? U chlapa je dopiercingovany uz ked ma 1 nausnicu ci musi mat aspon 2? A tetovani je aky pocet aby nebol dotetovany ,ci ziadne? Bola by som velmi zvedava ked idete napr na firemny obed oslavu alebo podobne a je tam len jeden casnik/cka dotetovany dopiercingovany ci budete sediet za prazdnym stolom. Ale nic to na tom nemeni,ze podla mna ste povrchna osoba to je ako by niekto mal problem s vami za to ako vyzerate obliekate sa nemate tetovania atd🤦🏼‍♀️

ada90
17. jan 2023

Ach jaj, každý má na to iný nazor, najlepsie je pozrieť šk.poriadok,ale reakcia riaditeľa bola podľa mňa prehnaná. Ja som mala prvé tetovanie na zdravotnej stredej škole ma ramene a piercing v nose. Tam to nikto neriešil( bolo nas viac s pirsingom, tetovanim) , len na praxi sme to museli mat prelepene, alebo dlhý rukáv..... Žiadne iné postihy za to neboli a to bolo pred vyše 15 rokmi.
Choď k riaditeľovi, vypočuj si čo povie a keď tak navrhni že si to bude prekrývať v škole, aby spokojne doštudovala a na VŠ to už riešiť nikto nebude. Normálne sa mi nechce veriť, že je jediná na škole potetovaná zo žiakov aj učiteľov 🤷‍♀️

ikuska27
17. jan 2023

@kvetinka75 čítame medzi riadkami..a evidentne niesom sama 😉

kacena1991
17. jan 2023

Nemal pravo po nej ziapat... Dalsi zakomplexovany debilek... Dcery by som sa urcite zastala. Sama mam vychodenu hotelku a mam aj tetovanie a dokonca som mala aj 2 piercingy na tvari, stacilo piercingy na praxi vybrat alebo prelepit a nebol problem. Ked im to tetovanie tak strasne prekaza nech si da koselu s dlhym rukavom a vec vyriesena. Este aj moja triedna ucitelka mala tetovanie aj majster na praxi.

srdeenko19
17. jan 2023

@veronikastrickova 😀DDD musím sa smiať na tvojich komentoch, prepáč. Nedala by si sa obsluhovať od dotetovaného alebo s piercingom? a čo sú tí ľudia niečo menej, nejaká spodina? Máš strašne husté reči 😀

michellemary
17. jan 2023

@tiezjedna Tu nejde o to, čo sa dialo za dôb minulých, hotelovky majú stále tetovania zakázané, treba sa riadiť tým, ak tam slečna chce doštudovať. 🙂

lenjaona
17. jan 2023

@spageta85 v nemocnici mala sestrička potetovanu tvar motylmi a nikto nebol proti, koľkí majú fakt viditeľne krk ruky prsty a nikto nerieši
Pokiaľ si každý robí svoju prácu tak je jedno koľko ich má, jedine mne osobne čo sa nepáči sú tunely v ušiach ale nesudim ak ich má
Nemyslim si že je niekto o to horší človek
Moderná doba

pink_lady
17. jan 2023

A že zjapal povedala len slečna či je nejaký iný svedok. Lebo podla niektorých je zjapanie ráznejši hovor. Co je obsahom tetovania? A školský poriadok? Hold, hotelovka...

kvetinka75
17. jan 2023

@ikuska27 tak čítaj čo píšem a nie medzi riadkami. Každý tam asi vidí, to čo chce vidieť a nie to čo tam je.

pink_lady
17. jan 2023

A nezrovnavajte čašníka s absolventom hotelovky, áno väčšina sa zamestnajú ako čašníci ale čašníka môže robiť hocikto nepotrebuje na to hotelovku.

budemmamina
17. jan 2023

@kvetinka75 riaditeľ nemá na deti čo vrieskať za niečo im rodičia dovolili. Keď tak si to má vydiskutovať s rodičom. Keď je dievča slušne a nerobí zle a jediný prehrešok..... Keby to urobila poza chrbát matky. Ale v prvom rade rodič má rozmýšľať nad vhodnostou takej veci a keď to dovolil tak by sa mal toho dieťaťa zastať že to bola jeho chyba a spraviť všetko preto aby to decko pre jeho chybu netrpelo. V 17 tich ešte nemáš taký rozum a preto to majú podpísať rodičia súhlas že ťa potetuju. Mne sa také ozdoby kruhy a pearcingy nepáčia tiež ale ten človek preto nemusí byť zlý! Práve naopak ty čo sa najviac tvária ako slušný sú často x najväčšie svine. Ži a nechaj žiť! Lebo karma je sviňa 😉 alebo ak to chces po kresťansky božie mlyny melú pomaly ale iste a vždy sa ti všetko vráti! Neodsudzuj lebo budeš odsúdená.

veronikastrickova
17. jan 2023

@srdeenko19 mne sa to nepaci, ked to vidim ako ja nemyslim nejake 1tetovanie, ale nepaci sa mi ked ludia maju cele ruky nohy dotetovane, brucho. Je to ich vec, ako aj moja ze nie.

kvetinka75
17. jan 2023

@budemmamina a kto tu hovorí že tí ľudia sú zlí. Ja som napísala, že má sa riadiť šk. poriadkom. To, či riaditeľ vrieskal, je diskutabilné, k tomu sa vyjadrovať nebudem. Neboli sme pri tom, nevieme ako to bolo. Ak je raz ale v šk. poriadku napísané, že tetovanie nie je povolené, tak aspoň rodič by mal mať rozum a dohovoriť dieťaťu. Ale tu si treba dokazovať, že sme silnejší, múdrejší a že treba proti všetkému ísť. Potom keď sú problémy, tak jasné, každý sa ohradí, že žijeme v 21.storočí. Tak načo sú potom tie šk. poriadky? Ty nemáš prac. zmluvu a prac. náplň? alebo aj tam si robíš čo chceš?
A neviem kde berieš, že som niekoho odsúdila. Treba čítať s porozumením ale to tu je asi ďalší problém.

mamaaja82
17. jan 2023

Moja dcera mala vytetovaneho draka na cele stehno od tretieho rocnika gymnazia,teraz studuje pravo a uz ma tetovanie aj na ruke.Nikto nemal s tym problem ja mam tetovanie na rukach a krku pracovala som v nemocnici takisto s tym nikto nemal problem.

lenka3008
autor
17. jan 2023

@lenka3008 Takže telefonovala som s triednou učiteľkov povedala,že ešte nemali polročnú poradu ale že ona sa za ňu prihovorí a bude žiadať že ak bude mať moja 3 zo správaniu aby ju mal každý žiak ktorí má tetovanie nakoľko nieje jediná Že by to voči nej nebolo fér.Ide o riaditeľa ktorý má už cca 75 rokov takže stará škola ako sa vraví a je striktne proti tetovaniam .Vraj ho v ten deň naštvalo viac vecí a bohužial si to odniesla moja dcéra.Pýtal sa jej koľko zato zaplatila či nemá kde dávať peniaze a tak Čo mu je do toho?Ja som jej nato peniaze nedávala.Po škole chodí na brigády.Robí 15 až 20 dní mesačne takže si na seba pekne zarobí a popritom stíha aj školu s výbornými známkami.Už to neriešim nech jej dá aj 4 ja viem že možno porušila školský poriadok no to z nej nerobí zlú žiačku a už vôbec nie zlého človeka .

matussara
17. jan 2023

@strasko uf.parada

ikuska27
17. jan 2023

@lenka3008 tak zlým človekom určite za to nieje..pani učiteľka to vyriešila spravodlivo 👍držím dcérke palce 🥰

markaterka
17. jan 2023

@pink_lady podľa mňa to mladá pred mamičkou kvetnato prifarbila, že riaditeľ ziapal.

matussara
17. jan 2023

@h2 cize moze byt obvineny za sex.obtazovanie 🙂

kvetinka75
17. jan 2023

@lenka3008 nie nerobí to z nej zlého človeka. Ale aký základ dávame deťom do budcnosti? Kamarátkin muž má firmu a pravidelne mu nejaký mladý zamestnanec nepríde do práce a nedá ani nedieť - šoféri. To, že tovar už mal byť niekde zavezený, ich vôbec netrápi. A tiež to nemusí byť zlý človek. Len nezodpovedný. Ale že spraví kopu škody a nepríjemnosti majiteľovi, to ho vôbec netrápi. PRetože on v noci oslavoval a nebol schopný ísť do práce a ani nedal vedieť. A čím viac sa takéto veci budú tolerovať, tak to bude ešte horšie. Ano ide o banalitu , kravinu, tetovanie ale niekde to začne a veľakrát to aj pokračuje....

lenka3008
autor
17. jan 2023

@markaterka nie neprifarbila bola prítomná aj triedna učiteľka ktorá potvrdila že áno bol rozčúlený,že v ten deň sa to naňho nakopilo.

budemmamina
17. jan 2023

@kvetinka75 ako by si sa ty cítila keby tebe tvoj šéf niečo povolí v práci a príde šéf tvojho šéfa a bude na teba hulákať a vyhrážať sa ti že ti trebárs vezme prémie ale ty si to mala dovolené .... V takej situácii je jej dcéra. Matka pochybila lebo si nepreverila či to nebude v škole problém a dieťa má za to trpieť 🤦 áno odsúdili pretože ste automaticky usúdili že nikto nemá autoritu, decká sú drzé a áno niektoré sú ale zjavne tu nejde o to že by nemala autoritu keď sa jej dcéra na to pýtala...nedala si ho poza matkyn chrbat, plus že teda vám vadia kruhy v uchu a pod ... Ale čo je vás do toho. Im môže vadiť že to tam nemáte 🤷

barbora_t
17. jan 2023

Autorka blbé komenty si nevšímaj, ak bude mať zníženú známku, tak bude, nerob si vrásky nejakým staromodnym riaditeľom co rano vykrocil zlou nohou...ja mam tetovanie od 15 rokov na ktoré na nahovorila moja mama, zdravotná sestra ktorá je potetovana na krku, hrudi, na ruke ma spravený rukáv až po prsty 😂😂 to by ma zaujímalo, ako by sa xichtili paničky z tejto diskusie keby potrebovali pomoc od takej zdravotnícky potetovanej ako je moja mama a ci by boli také husté a išli by si vyberať kto im v prípade núdze pomôže...lebo odsudzovať niekoho len na základe výzoru, tetovania, piercingov dokážu len zakomplexované chuderky😊😊

srdeenko19
17. jan 2023

@kvetinka75 Ježiš mária, ty čo tu splietaš, akú nezodpovednosť robotníka? Aký základ do budúcnosti: 😀DD Jej dcéra sa učí na samé jednotky, je vyznamenaná. Dala si malé tetovanie na ruku, na ktoré si sama zarobila a mama jej to dovolila. Ty si mimo, ale že úplne.

matussara
Autor odpoveď zmazal
ikuska27
17. jan 2023

@barbora_t 👍👍👍

budemmamina
17. jan 2023

@kvetinka75 ale veď čítajte! To dievča je zodpovedné, je vyznamenana, pracuje popri škole! Áno sú aj taký mladý ľudia a ani nemusia mať tetovanie.... A sú nezodpovedný a lenivý 🤦

matussara
17. jan 2023

@aurelia2000 zrejme ak mate vlastne deti tiez im neverite, ci?

matussara
17. jan 2023

@1gabriela13 skolsky poriadok sa nemeni po dosiahnuti 18r. A stredne skoly teraz bezne koncia 19rokom.

tulipanicek
17. jan 2023

Pozrela by som sa čo majú v školskom poriadku. Plus si to môže do školy zakryť make upom keď už tak 🤷‍♀️