Čo budete variť cez víkend?
Už som zúfalá, mám pocit, že stále varím to isté :-/
Čo budete cez víkend variť?
Asi chilli con carne
My si spravime kuracie kusky v kari omacke, mozno zvrtnem aj sosovicovu polievku so zeleninou bezmliecnu.
Ja kuracie stehná s ryžou. A vývar. Hlavne niečo rýchle, aby som nestala dlho v kuchyni.
Neviem aký je tvoj repertoár, mozno keď dáš vedieť, vieme odporučiť niečo, čo nevaris stále.
Ja kuracie stehná s ryžou. A vývar. Hlavne niečo rýchle, aby som nestala dlho v kuchyni.
Neviem aký je tvoj repertoár, mozno keď dáš vedieť, vieme odporučiť niečo, čo nevaris stále.
@bolarazjedna Varím hlavne kuracie mäso, rizoto, pečené kurča, rezne, sem tam niečo s omáčkou. Mám dvoch stravníkov, každému chutí niečo iné, dieťa ale neje zemiaky.
Teda buď niečo s ryžou, alebo s cestovinou, alebo s knedlou.
Najblizsie plan je: gnochi so spenatovou omackou, francuzske zemiaky, cestoviny s kuracim masom, cherry paradajkami a susenymi paradajkami a ricottou.
Jahodovú polievku, potom niekedy špenátové rizoto, bude aj čerešňové pite. Varím podľa toho čo mám v záhrade
Jahodovú polievku, potom niekedy špenátové rizoto, bude aj čerešňové pite. Varím podľa toho čo mám v záhrade
@katica06 To znie ako vymyslené recepty 🙂 Jahodová polievka, to ma nikdy nenapadlo, idem gúgliť.
Zajtra robím držkovo hubový guláš s haluškami a v nedeľu budú kuracie prsia ( na aký spôsob rozhodneme zajtra )
málokedy varim, ale ked tak rychle jedla, kuraci stroganov s ryzou, cinu s kuracim, alebo bravcovym, rezance s tvarohom...
@katica06 To znie ako vymyslené recepty 🙂 Jahodová polievka, to ma nikdy nenapadlo, idem gúgliť.
@zuzulienocka78 nie sú vymyslené, bežne varím v lete ovocné polievky. (Jahodovú, visnovú, marhulovú, broskyňovú aj mix ovocia)Pre inšpiráciu by si sa mohla pridať do skupiny dnes na obed
@zuzulienocka78 sekanú z mletého mäsa, plnenú zeleninou a syrom. Zemiakový kašu. A teraz som dala na sporák hovädzí vývar, bude sa pomaly robiť do rána. V nedeľu ešte nejaký zákusok. Alebo len puding.
@zuzulienocka78 v sobotu pizzu (už mám cesto v chladničk) a mám kuraciu polievku. V nedeľu fašírky a zemiakovú kašu, šalát - mne vymýšľal manžel, striedame sa, lebo by som tiež zblbla.
sestrernica to má vymyslené - sú doma 4 - tak takždý deň vymýšľa jedlo niekto iný, majú rozdelený celý týždeň. po/ut jeden syn, str/stv druhý syn, pia/so ona a ne muž… fungujú tak roky…
@zuzulienocka78 nie sú vymyslené, bežne varím v lete ovocné polievky. (Jahodovú, visnovú, marhulovú, broskyňovú aj mix ovocia)Pre inšpiráciu by si sa mohla pridať do skupiny dnes na obed
@katica06 preco sa to vola jahodova polievka? Ved to posobi ako jahodova pena, dezert. To jete pred hlavnym jedlom ako polievku?
Zajtra pečene hurky a klobasu, v nedeľu nejakú polievku a panenku ešte neviem s čím presne 😅
@katica06 preco sa to vola jahodova polievka? Ved to posobi ako jahodova pena, dezert. To jete pred hlavnym jedlom ako polievku?
@anonym_001a19 poliaci to bežne varia. neviem čo pochybuješ, keď ti niekto napíše že je to polievka…
je mnoho studených polievok, aj zeleninových…
Už sa robí hovädzí vývar na zajtra a mám v pláne paprikášové zemiaky, buď s pečenou klobásou, alebo s opečenými párkami ala špekačky. V nedeľu ešte neviem, ale v hre je vianočný zemiakový šalát s rezňom.
@anonym_001a19 áno, je to riadna studená polievka, na rýchlo som našla len túto starú fotku. Na nete je kopa receptov na rôzne ovocné polievky.
@anonym_001a19 áno, je to riadna studená polievka, na rýchlo som našla len túto starú fotku. Na nete je kopa receptov na rôzne ovocné polievky.
@katica06 zaujimave, v nasom regione sa to nevari, nepoznam to. Asi mate taketo recepty v rodinnom receptari.
@anonym_001a19 ak je to raz polievka tak sa to nebude volať puding, či pena. Niekedy v osemdesiatych rokoch minulého storočia som bola na brigáde v DDR(pre slabších Nemecko)a ovocné polievky sme tam mali bežne.
@anonym_001a19 ak je to raz polievka tak sa to nebude volať puding, či pena. Niekedy v osemdesiatych rokoch minulého storočia som bola na brigáde v DDR(pre slabších Nemecko)a ovocné polievky sme tam mali bežne.
@anonym_7cdc3e my ešte v 90. v letných táboroch 😬
@anonym_7cdc3e no vidis, mne sa to vyhlo a nestretla som ziadnu ovocnu polievku. Ale otec mi rozpraval pribeh, ze bol u nejakeho kamarata zo skoly, ked odniekial isiel, ze mu ponukli nejaky cudny ceresnovy kompot v hlbokom tanieri, ktory jedli ako polievku, ze mu to nechutilo, to bolo asi ono🤪
A tebe to chutilo v tabore? Predpokladam, ze doma ste to nevarili, ked spominas tabor a nebola si na to z domu zvyknuta.
@bolarazjedna Varím hlavne kuracie mäso, rizoto, pečené kurča, rezne, sem tam niečo s omáčkou. Mám dvoch stravníkov, každému chutí niečo iné, dieťa ale neje zemiaky.
Teda buď niečo s ryžou, alebo s cestovinou, alebo s knedlou.
@zuzulienocka78 také rýchle a mnou obľúbené zapečené cestoviny sú s brokolicou a kuracim mladom, to len uvarím cestoviny a brokolicu v slabej vide, kuracie mäso okorenené pár minút orestujem na panvicu, všetko zmiešam v janskej mise a zalejem smotanou na slahanie, v ktorom rozpucim 2 strúčiky cesnaku. A potom na vrch nastrúham syr.
Mne sa veľmi páči aj obrátený rezeň (obalis v strúhanke, potom vo vajíčku, osmazis to narýchlo z jednej aj druhej strany a dáš do janskej misy, podlejes s "vyvarom" - osmazis cibuľu, cesnak, pridáš 500ml vody, trocha Maggi kocky, môžeš aj rôzne bylinky), zakryjes alobalom a podusis v rúre.
Alebo dusene plátky ci už bravcove/hovädzie na prirodno, alebo s hubami.
Kuracia pecen s ryžou. Alebo svokrovci robia s zemiakovou babou a k tomu struhana mrkva surová. Niekedy tu pečeň zmiešajú aj s kuracimi prsiami a čínskou zeleninou.
S knedľou je výborná koprova omáčka, alebo bravčové stehno na smotane.
@anonym_7cdc3e no vidis, mne sa to vyhlo a nestretla som ziadnu ovocnu polievku. Ale otec mi rozpraval pribeh, ze bol u nejakeho kamarata zo skoly, ked odniekial isiel, ze mu ponukli nejaky cudny ceresnovy kompot v hlbokom tanieri, ktory jedli ako polievku, ze mu to nechutilo, to bolo asi ono🤪
A tebe to chutilo v tabore? Predpokladam, ze doma ste to nevarili, ked spominas tabor a nebola si na to z domu zvyknuta.
@anonym_001a19 nechutilo, ale bola uhorková - ja neľúbim kôpor, potom raz jahodová - na tie mam alergiu. Takže celkovo ich nemusím. Tábory som spomenula pri narážke na brigádu. No bežne si rada dám gazpačo - to sim už aj pila z pohára (ako na červené víno).
@katica06 zaujimave, v nasom regione sa to nevari, nepoznam to. Asi mate taketo recepty v rodinnom receptari.
@anonym_001a19 nie, nie je to rodinný recept môj otec ani brat by to nezjedli muž a deti to milujú. Snažím variť pestro, používam veľa vlastných surovin a netočím dookola tie isté jedlá.

V sobotu koložvársku,v nedeľu bravčové na spodob sviečkovej na smotane, hovädzí vývar,jahodovo-msrhulovu bublaninu