Čo varíte na Veľký piatok?
Ahojte, dajte tipy, čo varite na veľký piatok? 🙂
Sosovicovy dhal
Zajtra chcú deti rezance s makom a ja s manželom budeme mať rybu a zemiakovú kasu a polievka bude špenátovo brokolicovú čo som dnes varila
Lososa a zemiakovo mrkvové pyré
Bananovy chlieb
Losos s opekanými zemiakmi a avokadovym šalátom a krémová brokolicová polievka
Nič. Doobeda sa doje dnešok a poobede ideme na výlet, takže to bude mekac, alebo niečo podobne.
Zemiaková kaša a ryba na dva spôsoby - smažená aj pečená (manžel má rád prvý spôsob, dcéra druhý 😅).
Šúlance s makom/strúhankou
Čokoľvek bezmäsité. Zajtra deťom syr so zemiakmi a tatarka. Nám špagety s pestom a parmezánom.
Polievka zo zelenej fazulky a parene buchty, na večeru spravím zapekane zemiaky so syrom.
Nowaco vyprážany syr, hranolky/zemiaky a tatarka. Aspoň raz do roka na Veľký piatok nejeme ( kto chce) mäso. Napriklad na Štedrú večeru jem rezeň a šalat. Ale ja bežne mäso nemusím.
vzdy som robila rybu a zem. salat. Tento rok som si povedala, ze kaslem nato, a zajtra budu parene buchty.
@anonym_autor Buchty na pare so slivkovým lekvárom a čokoládou. A ostalo ešte dusené bravčové a zemiaky, tak sa doje, kto bude chcieť.Ale my Veľkú noc neriešime. Takže keby bola chuť na rezne, tak sú tie.

spaghetti alla carbonara