Čo varíte na Veľký piatok?
Ahojte, dajte tipy, čo varite na veľký piatok? 🙂
Halusky s vajickom a uhorkovy salat, alebo zeleninove rizoto posypane syrom
Chrenovú omáčku
Zemiakove placky
fazuľovu polievku s klobásou, bude aj na zajtra
Sushi a rybie prsty s hranolkami a tatarkou 🐷
rezne asi
Bude ochutnavka z velkonocnych jedal, ktore sa zajtra navaria. Ked sa dnes nedoje, tak aj hovadzi vyvar s pecenovymi haluskami
Ja som dnes varila gnocchi so smotanovo syrovou omackou so spenatom, bude aj na zajtra.
Do kostola nechodim ale na velky piatok zvycajne robime pirohy tvarohove s maslom na slano..takze budu aj zajtra..a mame ich radi vsetci..dnes sme mali makove rezance...
Kyslá kapustová polievka s kokos mliekom a sušenými slivkami na prečistenie pred veľkonočným obžerstvom 🙈 (treba to brať s rezervou)
dusené ryby, zemiaky.
@anonym_autor kremove rizoto s porom alebo si dame len polievku hokkaido z dneska alebo este nam asi ostanu spenatove lasagne
Salat, ryby, udene. A este kuracie nohy s ryzou a kyslymi uhorkami, lebo mam balik v chladnicke. Musi sa nutne do zajtra spotrebovat.
Granadir
Vypražany syr, hranolky. Lepšia je pre mňa sobota:
Ráno dam variť šunku (domacu, sam som udil, žiadne grcky z obchodu) a keď sa uvari, do vody nasypem krupy, grule, mrkvička, kukurička a je z toho brutalna krupova polievka. Veriaci potom na veľkonočnej vigilii maju vyslovene radosť.
Ryba a šalát
@anonym_6fdc1e aj my tak, lososa a zem.salat.
@anonym_autor živánsku

Ryba a šalát