icon

Mexický guláš

Dnes o 12:40

Dnes som varila taku retro klasiku Mexicky gulas, a bolo mi povedane ze to mam zle lebo tam nema byt hrach, ale kukurica alebo fazula..
Tak som isla na AI a ta skonstatovala tak isto ako nexistuju
vo Francuzku francuzke zemiaky v Mexiku neexistuje Mexicky gulas je to z USA jedlo taka kombinacia Madarskeho gulasu, mleteho masa a kolienkovych cestovin
skor pod menom Taco goulas 😎

Mexický guláš
anonym_b8eb76
Dnes o 12:41

@anonym_autor čožeee? Cestoviny do gulášu? No dobre teda...

biba_18
Dnes o 12:42

a šak neni to jedno? dáš si tam čo ti príde na chuť 🙂
btw - nikdy doteraz som nepočula o mexickom guláši

viestta
Dnes o 12:46

ani v Segedine nevaria segedinsky gulas a v Spanielsku spanielske vtacky
A este aj ten gulas je iny v Madarsku, Cesku Irsku. A co krajiny, v kazdej domacnosti je gulas iny a aj dva gulase uvarene v jednej domacnosti mozu byt rozne...
Ale pobavilo, ze aj o gulasi sa treba poradit s AI

enmery
Dnes o 12:49

Hlavne, aby to chutilo Tebe. Je milión verzií guláša.

autor
Dnes o 12:49
@viestta

ani v Segedine nevaria segedinsky gulas a v Spanielsku spanielske vtacky
A este aj ten gulas je iny v Madarsku, Cesku Irsku. A co krajiny, v kazdej domacnosti je gulas iny a aj dva gulase uvarene v jednej domacnosti mozu byt rozne...
Ale pobavilo, ze aj o gulasi sa treba poradit s AI

@viestta
Lebo ja som si robila Slovensku verziu a mne chutila aj ked nemala kukuricu a kopceky ryze 🥲

madeincssr
Dnes o 12:53

@anonym_autor v jedalnach/hostincoch/restauraciach je mexicky gulas v podstate hovadzi gulas s hraskom a podavaju ho s dusenou ryzou. Kukuricu ani fazulu som tam nikdy nevidel.
S fazulou (spravidla tou drobnou bielou) sa robi [slovensky] fazulovy gulas. Ten ma charakter skor "kotlikoveho", jest s chlebom.

blumie
Dnes o 12:56

toto je jedlo, ktore si pamatam este zo skolskej jedalne a byval v nom hrasok a navrchu struhany syr a podaval sa s ryzou. Tak ako v tomto recepte. https://varecha.pravda.sk/recepty/mexicky-gulas...
A keby mi niekto povie, ze to mam zle a ma tam byt kukurica, tak mu poviem, ze nabuduce moze dana osoba navarit, tak ako pozna on/ona 🙂 .

stvura
Dnes o 12:58

@anonym_autor to co mas je nejaky cestovinovy salat/gulas...ako ja robievam mexicky gulas ale podla tohto receptu: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/45691/mex...
a ano, tam ide kukurica i fazula 🙂
ale nech ta to netrapi, co mas rada to si tam daj

anonym_b8eb76
Dnes o 12:58

@anonym_autor a to ti povedal frajer, či mama, že to máš zle?

maranco
Dnes o 13:10

Kukurica a fazuľa tam nejde, ale ani cestoviny.

anonym_b8eb76
Dnes o 13:13
@maranco

Kukurica a fazuľa tam nejde, ale ani cestoviny.

maranco
Dnes o 13:15

@anonym_b8eb76 to je už iný recept Hovädzí guláš s červenou fazuľou a nie Hovädzí guláš mexický

anonym_72f363
Dnes o 13:16
@biba_18

a šak neni to jedno? dáš si tam čo ti príde na chuť 🙂
btw - nikdy doteraz som nepočula o mexickom guláši

@biba_18 mexický guláš sa varil ešte za socíku bežne aj v jedálňach na sk.
guľášové podusené mäso sa podáva s ryžou. Navrch sa posype troška strúhaný syr + troška kečupu - ale ten nemusí byť.

enmery
Dnes o 13:18
@maranco

@anonym_b8eb76 to je už iný recept Hovädzí guláš s červenou fazuľou a nie Hovädzí guláš mexický

@maranco Bože tieto zastaralé technologické postupy tu dávaš. K nim sa už kedysi vyjadril aj Jaro Židek.
Ľudia, vážte si, že máte čo jesť a doťahovať sa o kravine ako kukurica či fazuľa. Milióny ľudí na svete toto šťastie nemajú. Má to chutiť autorka, nie je v masterchefovi.

anonym_b8eb76
Dnes o 13:18
@maranco

@maranco a to sa treba striktne držať tvojich tabuliek? To kto povedal, že len to, čo tu pridáš je ten pravý recept?

anonym_b8eb76
Dnes o 13:19
@enmery

@maranco Bože tieto zastaralé technologické postupy tu dávaš. K nim sa už kedysi vyjadril aj Jaro Židek.
Ľudia, vážte si, že máte čo jesť a doťahovať sa o kravine ako kukurica či fazuľa. Milióny ľudí na svete toto šťastie nemajú. Má to chutiť autorka, nie je v masterchefovi.

@enmery no presne, autorka ťažko znáša, že jej niekto skritizoval recept a tu sa budú ľudia doťahovať za fazulu a kukuricu, na hlavu, fakt

anonym_72f363
Dnes o 13:20

mexický je s ryžou
maďarský je s knedľou
znojemský guláš je s kyslými uhorkami
a pritom základ je ten istý - podusené mäso .
ale už som videla jesť guláš aj s chlebom alebo uvarenými zemiakmi.

anonym_b8eb76
Dnes o 13:20
@anonym_72f363

mexický je s ryžou
maďarský je s knedľou
znojemský guláš je s kyslými uhorkami
a pritom základ je ten istý - podusené mäso .
ale už som videla jesť guláš aj s chlebom alebo uvarenými zemiakmi.

@anonym_72f363 veď ten s chlebom si asi videla kotlíkový, nie?

kp7333
Dnes o 13:22

a vies o tom, ze existuje aj namornicky gulas? 😉

enmery
Dnes o 13:22
@anonym_b8eb76

@anonym_b8eb76 Minule tu dávala segedínsky guláš baba s chlebom, asi ju tiež mali bombardovať tabuľkami. Aj keď dvaja budú variť ten istý recept, nikdy nebude chutiť rovnako.

anonym_72f363
Dnes o 13:23
@anonym_b8eb76

@anonym_b8eb76 nie . Ale ten čo to jedol si chválil že OK

maranco
Dnes o 13:26
@anonym_b8eb76

@maranco a to sa treba striktne držať tvojich tabuliek? To kto povedal, že len to, čo tu pridáš je ten pravý recept?

@anonym_b8eb76 keď doma varíš pre rodinu nemusíš sa držať tabuliek, môžeš si recepty prispôsobiť podľa seba, nikto ťa nebude kontrolovať ani reklamovať že si nedodržala receptúru a pod tým názvom je niečo iné ako očakávali 🙂

anonym_72f363
Dnes o 13:26

dokonca moja svokra robila hustú polievku na spôsob guľáša. to isté podusené mäso ako na bežný guľáš + pokrájaná hlávková kapusta+paradajky + paprika. Všetko spolu uvariť.
robí sa to hlavne v lete keď už neviete čo so zeleninou. ako jedlo Ok

anonym_b8eb76
Dnes o 13:33
@maranco

@anonym_b8eb76 keď doma varíš pre rodinu nemusíš sa držať tabuliek, môžeš si recepty prispôsobiť podľa seba, nikto ťa nebude kontrolovať ani reklamovať že si nedodržala receptúru a pod tým názvom je niečo iné ako očakávali 🙂

@maranco veď samozrejme, ale nemám pocit, že autorka varila v nejakej jedálni či kuchyni, čiže tiež varila doma pre seba, čo si tam dá to si do receptu dá.

lindous
Dnes o 13:41

To máš aj ako s tými francuzákmi, niekto dáva párok, niekto točenú, niekto klobásu, niekto údené, niekto iba vajíčko, niekto aj hrášok atď… a všetci to nazvú francúzske zemiaky… ja dávam do “mexického gulášu” mrazenú mexickú zmes zeleniny, že o ňom v Mexiku ani nechyrovali mi je jasne 😂

fajnova
Dnes o 14:35

Akurát som ho v nedeľu varila. Hovädzie mäso s hráškom. Podáva sa s ryžou a posypaný syrom.